Evlilikte Maddiyat fikri 🤔

Evlat Kokusu

Kötü Kalpli Kullarından Koru Allahım,💜
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2019
2.365
1.718
63
Alanya
Merhaba hanımlar.
Sorum evlilikte maddiyat nasıl olmalı mesela ben çalışıyorum 8 aydır Onun dışında ev hanımıydım.
Maddiyata alakalı herşey eşime ait faturalar, alışveriş, mutfak masrafı, çocuğun ihtiyaçları falan. Onun dışında kredi borcu var hepsini eşim ödüyor. Benim maaş kartım onda durur maaşım yatınca 200tl verir bana 1 ay onunla idare ederim. Çalışıyorum sonuçta ufak tefek birikimler yapmak istiyorum ama 200tl 1 ayda bitiyor. Arttırıp birikim yapamıyorum sizler birikim yapabiliyormusunuz? Yada herşeyi eşim yapmasa kendi maaşımla belirli ödemelermi yapsam böyle birikim yapmadan çalışmak zor geliyor 4 yıllık bi borç var. Belki farklı fikirler olur diye buradan sormak istedim sizlere.:KK16:

Valla canım benim ayda 7 bine yakın maaşım var eşim de çalışıyor ama o ev kredisi başka ödemeler o kadar çok ki benim maaş öylece gidiyor benim maaş kartım da eşimde ben verdim çünkü zaten maaş yatar yatmaz borçlara gidiyor. Kalan ne kadar para varsa lazım oldukça eşimden alıyorum zaten kredi kartını kullanıyorum. Borçlar bitene kadar idare et derim eğer bizimki gibi fazla para kalmıyorsa ama eğer para kalıyorsa da eşin sana az veriyorsa hakkını söke söke al derim.

Oturun ve maaşlarınızı yazın sonra giderlerinizi yazın tek tek.
Giderler dışında elinizde ne kadar kalıyor bi bakın.
Kalan miktara göre size kalan parayı artırın 400 tl yapın mesela.
Gerçekten gideriniz çoksa ve eşiniz çok ödeme yapıyorsa bir şey diyemem .

Bir de maaş kartınızı vermek yerine mesela bi ödemeyi siz yapın kartınız gens sizde dursun kartı vermek incitici bi durum bence.

hafta sonu eşimle dışarı çıktık. bu ay araba vs masrafı olduğu için bendensin dedim 250 tl hesap ödedim. öyle zengin insanlar da değiliz ama 200 tl çok az. ayrıca niye maaş kartı verip harçlık alıyorsun ki yani? şu şu masraf kalemleri bende olsun de al kartını. ben mesela aidat, su, netflix ödüyorum. günlük market harcamalarını vs ödüyorum. kalanı da evde cüzdan var ona atıyorum. ihtiyaç oldukça alıyoruz.

Merhaba hanımlar.
Sorum evlilikte maddiyat nasıl olmalı mesela ben çalışıyorum 8 aydır Onun dışında ev hanımıydım.
Maddiyata alakalı herşey eşime ait faturalar, alışveriş, mutfak masrafı, çocuğun ihtiyaçları falan. Onun dışında kredi borcu var hepsini eşim ödüyor. Benim maaş kartım onda durur maaşım yatınca 200tl verir bana 1 ay onunla idare ederim. Çalışıyorum sonuçta ufak tefek birikimler yapmak istiyorum ama 200tl 1 ayda bitiyor. Arttırıp birikim yapamıyorum sizler birikim yapabiliyormusunuz? Yada herşeyi eşim yapmasa kendi maaşımla belirli ödemelermi yapsam böyle birikim yapmadan çalışmak zor geliyor 4 yıllık bi borç var. Belki farklı fikirler olur diye buradan sormak istedim sizlere.:KK16:

ayda 200tl için çalışmam şahsen, benim 10 yaşındaki kızımın harçliği ayda 200tl
siz koca kadınsınzı neyinize yetiyor o para
Daha öncede yazmıştım bunu çok taşlandım burda ama yine yazıcam çünkü bu benim görüşürüm benim hayatım ben çalıştığım parayı eve istersem harcarım, evi geçindirmek eşimin sorumluluğudur.

Şimdik borç var idare et diyor 😣
İkinizin maaşına karşılık, borçlar ve giderleri hesap edin oturup bakalım ney ne kadar, ödemeler yapılınca ne kadar kalıyor geriye. Eşiniz mi belirledi 200 TL'yi, çok az bir rakam çünkü bir ay için.

Maaş kartınızı eşinize vermeyip, belirli ödemeleri sizin yapmanız geri kalan paranızı da kendinize ayırmanız en mantıklısı. Ben eşlerin şu kadar harçlık veriyorum sana tavrını da hiç hoş buluyorum orası ayrı.

Ben maaş kartı eşe verme olayını bir türlü anlayamayacağım. Borca yardımcı olurum ama kartım bende kalır.
ben de asla anlyamam bunu, çalışıp para kazanacak yeteneğe sahip kadın ama maaşını yönetmiyor eşi yönetmeli gibi birşey sanırım. Çok saçma

Bu devirde maas kartimi kaldi? Maaş ya ortak hesaba yatirilir, yada özel hesabina ve sen bir bölümünü ordan ortak hesaba yatirirsin.

Yani 1960da yaşamiyoruz ki. Internet bankacilik denen birşey var. Herseyi takip edebilirsin. Ne kadar borç var, ne kadar para var hepsi belli.

Kendine köle muamelesini yaptirma. 200 lira için çalisilmaz. Aklini başina al.

ben de asla anlyamam bunu, çalışıp para kazanacak yeteneğe sahip kadın ama maaşını yönetmiyor eşi yönetmeli gibi birşey sanırım. Çok saçma
Bana eziklik gibi geliyor. Sabahtan akşama kadar çalışacağım sonrasında eşim aylık elime 200 TL tutturacak. Aynısı konu sahibi eşine yapıp kartını alsa adam ortalığı birbirine katar.

İkinizin maaşına karşılık, borçlar ve giderleri hesap edin oturup bakalım ney ne kadar, ödemeler yapılınca ne kadar kalıyor geriye. Eşiniz mi belirledi 200 TL'yi, çok az bir rakam çünkü bir ay için.

Maaş kartınızı eşinize vermeyip, belirli ödemeleri sizin yapmanız geri kalan paranızı da kendinize ayırmanız en mantıklısı. Ben eşlerin şu kadar harçlık veriyorum sana tavrını da hiç hoş buluyorum orası ayrı.
Dimi ama 😣

Sizin maaşınız ne kadar eşinizin ne kadar ? Borçlar ve tahmini gideri hesaplayabiliyorsunuzdur

Back
X