Evlilikte Maddiyat fikri 🤔

Nasıl yani ?
Bütün 1 ay boyunca 200 tl için mi çalışıyorsunuz ? Kaldı ki, bir kuaföre gitseniz ayda 150 liradan aşağı tutmuyor..
Bakınız ufak bir hesap.. Geçen gün gittim; komple ağda + kaş + bıyık + manikür + pedikür = 230 tl

Ayrıca sizin kartınız neden eşinizde ? bende çalışıyorum üzerimizde şuan 230 milyar borç var inanın.. ve ona rağmen ben istemiyorsam borca para vermek zorunda değilim..
3 kredi var üzerimizde 1 ini ben ödüyorum kalan 2 sini eşim ödüyor, faturaları o ödüyor aylık market alışverişine ben çıkıyorum. aylık 400-500 lira kendime harcıyorum.. 300-400 tl de her ay birikim yapıyorum.. Bence ödemeleri paylaşın ve maaş kartınızı alın, öyle saçmalık olmaz.

Bir arkadaş söylemiş ve çokta doğru evin sorumluluğu erkeğin üzerinde ben istemezsem ne çalışırım ne kredi öderim, ne münasebet. Tabi ki hayat müşterek, ama böyle müştereklik olmaz ben 200 tl ile geçineceğim ne o sözüm ona borç var hadi ya

Öyle tabi. Bir ay eşinizin eline 200 TL vermesi için mi çalışıyorsunuz?

Gerçekten zor geçiniyorda olabilirsiniz ama gelir ve gideri karşılaştırıp ne kadar harcayacağınıa siz karar verebilmelisiniz. Ben kadınların eşlerinin belirlediği harçlığını kabul etmelerini hiç anlamıyorum.

Çalışmıyorum eşimden belirli bir harçlık almıyorum. Kalkıp şu kadar harca dese eşim tamam deyip kabul etmem. Bu tavır çocuklara yapılır çünkü.

Maaş kartım hiç eşimde olmadı ama senin paran, benim param muhabbetim de olmadı. Faturalar, taksitler, kızın kreş ücreti, hepsi otomatik ödemede, eşimin kredi kartında. Evin ihtiyaçlarını kim marketteyse o alır valla, sen aldın ben aldım gibi bir durum yok. Kredi kartım yok, eşimin ek kartını kullanıyorum. Evden çalıştığım için zaten cücük kadar kazancım var, genelde ay sonuna kadar hepsini harcamış oluyorum. Biriken para, o da eşimin maaşından artan olmuş oluyor, ortak hesabımızda birikiyor. Yerinizde olsam maaş kartımı eşimden alır, ortak hesap yerine kendi hesabımda birikim yapmak istiyorsam da, evin giderleri, şuyu buyundan sonra elde kalanı biriktiririm. 200 liradan nasıl bir birikim yapmak istiyorsunuz şu zamanda. İmkansız.

Ödemeleri yapıyor diye kartı vermek mi? İnternet bankacılığı diye bir şey var :dondurma:onu kullanın. Maaşlar yatınca yanyana oturun, ödemeleri yapın. Elden yapılması gerekenler için de para çekip verin gerekirse. Ya da eşinizin maaş kartını siz alın ona 200 lira verin. Emin olun daha rahat geçinirsiniz.

maasiniz ne kadar? 200 tlyi insan liseye giden cocuguna bile vermez yani 200 nedir?

maas kartinizi alin, masraflari bolusun. kendi hesabinizi da yapabilirsiniz boylece.
2500 maaşım pişman oldum işe girdiğime zaten ama borç var diye de bişey demiyorum idare ediyorum

Ödemeleri yapıyor diye kartı vermek mi? İnternet bankacılığı diye bir şey var :dondurma:onu kullanın. Maaşlar yatınca yanyana oturun, ödemeleri yapın. Elden yapılması gerekenler için de para çekip verin gerekirse. Ya da eşinizin maaş kartını siz alın ona 200 lira verin. Emin olun daha rahat geçinirsiniz.
Çok safım dimi 🤐

2500 maaşım pişman oldum işe girdiğime zaten ama borç var diye de bişey demiyorum idare ediyorum
Adamı alıştırmışsınız borçlar bittikten sonra da bir şey değişmeyecek. Başka bir konunuzda okudum, hem evin bütün yükü temizlik, yemek, çocuk bakımı vs. sizin üzerinizde bir de çalışıp üstüne maaş kartınızı adamın eline veriyorsunuz.
Eşiniz çok bencil.

Çok safım dimi 🤐
Bence seninki saflık değil.
Mecburiyet.
Adam üzerinde nasıl bir baskı oluşturuyorsa tüm ipleri ona vermişsin.
Saflık "aaa bilmiyordum" ile olur. Sen bile bile bu zorunluluğun içindesin.
Ama neden,onu maalesef anlayamadım.

Çok safım dimi 🤐

Estağfurullah. Sadece gereksiz bir fedakarlık yapıyorsunuz. Artık bankaya gidip para çekmeye gerek yok harcamak için. Ben çalışmıyorum. Eşim mobil bankacılık kullanmayı bilmiyordu 🙈 Eski usul halletmeye çalışınca nereye ne kadar harcanıyor belli olmuyordu. Maaşın yattığı gün sabah kahvaltıda kira, fatura, taksit, borç vs ödemelerini mobilden yapıyoruz. Geriye kalan paradan ufak bir hesapla nereye ne harcanacak, başka ödeme kalemi var mı çıkarıyoruz. Kalan paraya göre de harçlık bölüşüyoruz. Onun harçlığına ek olarak yol ve yemek parası ve var tek fark bu.

Siz de böyle yapın bence. Daha şeffaf olur. Nedense siz 200 lira ile yetinmeye çalışırken o paralar fuzuli harcanıyor gibi hissettim.

Öyle tabi. Bir ay eşinizin eline 200 TL vermesi için mi çalışıyorsunuz?

Gerçekten zor geçiniyorda olabilirsiniz ama gelir ve gideri karşılaştırıp ne kadar harcayacağınıa siz karar verebilmelisiniz. Ben kadınların eşlerinin belirlediği harçlığını kabul etmelerini hiç anlamıyorum.

Çalışmıyorum eşimden belirli bir harçlık almıyorum. Kalkıp şu kadar harca dese eşim tamam deyip kabul etmem. Bu tavır çocuklara yapılır çünkü.
Değişmek istiyorum kendimi ifade edemiyorum. Senin benim param demiş gibi mi olurum diye düşünüyorum

maaş kartını eline vermekle hata etmişsiniz
maaş kartınızı alın "işyerinde baktım hiçbir kadın maaş kartını eşine vermiyor
ben bazı ödemeleri yapayım gerisini hallederiz vs" diyin
200 tl nedir gerçekten benim liseye giden yeğenim bile 300 tl aylık harçlığı
8 aydır onda düşünüp verse keşke bu kadın çalışıyor kartı onda dursun desin.

200 çok komik bir para değil mi ya
Ben okuyorum ev kirası yok, yemek harcamam yok gibi ve ancak 1500 2000 civarı birikim yapmam için yeterli oluyor aylık...

Ya bir kuaföre gitmek isteseniz gidemezsiniz bir şey almak istemezseniz biter allahaşkına normal mi 200 tl
Normal değil de ben normal değilim asıl

8 aydır onda düşünüp verse keşke bu kadın çalışıyor kartı onda dursun desin.
hiç der mi?
alışmış o öyle
siz örnek verebilirisiniz herkesin kartı çatır çatır cebinde
bana ver kartımı ben sana gerek olduğu kadar gönderirim diyin
alın kartı muhakkak
en sevmediğim şey şu kartın eşte durması

ayda 200tl için çalışmam şahsen, benim 10 yaşındaki kızımın harçliği ayda 200tl
siz koca kadınsınzı neyinize yetiyor o para
Daha öncede yazmıştım bunu çok taşlandım burda ama yine yazıcam çünkü bu benim görüşürüm benim hayatım ben çalıştığım parayı eve istersem harcarım, evi geçindirmek eşimin sorumluluğudur.
Öyle deyince taşlanıyoruz evet. Hayat müşterek diye iyi kaldı üstümüze her şey.
Bunu söylediğinde eşitlik diyorlar
kadın erkek diyorlar
eşimin parasına minnet etmem diyorlar
Eşim hem bana hem eve bakmak zorunda.
Ben de böyle düşünüyorum.
Çalışmayabilirim hasta olabilirim çocuk bakabilirim vs vs
Ama çalışıyorsam o parayı ben istediğim gibi harcarım eşim bir tasarrufta bulunamaz
Hasta olur işini kaybeder işsiz kalır bir şey olur kısacası kötü gün olur o zaman kapı gibi dururum her şeye yeterim.

Ama diğer türlü erkek rolünü sorumluluğunu üstlenmem.
Kadın erkek eşitliği diye kadın sömürüsüne karşıyım.

hiç der mi?
alışmış o öyle
siz örnek verebilirisiniz herkesin kartı çatır çatır cebinde
bana ver kartımı ben sana gerek olduğu kadar gönderirim diyin
alın kartı muhakkak
en sevmediğim şey şu kartın eşte durması
Eltimde öyle kartı eşinde o harçlık bile vermez aylık market alışverişi ne istersen al der kanım abi kardeş eşlerin kartı onlarda

Siz eşinizin iyi niyetini suistimal ettiğini düşünmüyorsanız kartın kimde kaldığı önemli değil. Ama 200 TL de az. Tabi gelir gider hesabına göre değişir azı çoğu. Aylık gelirimiz elhamdülillah iyi durumda çalışıyorum da maasimdan ben de 300-400 arası aliyorum gerisini eşim idare ediyor. Arada bana da teklif ediyor ama zaten yoğun çalışıyorum o yüzden çok sıcak bakmıyorum. Ama ayrıca kredi kartim da var. Oradan da kendi ihtiyacımı ve ev ihtiyaçlarını alabiliyorum. bu durumun doğru ya da yanlış olduğunu kendiniz dusunup karar verin. Her ailenin koşulları, geliri gideri aynı değildir.

Back
X