Evlilikte Maddiyat fikri 🤔

hafta sonu eşimle dışarı çıktık. bu ay araba vs masrafı olduğu için bendensin dedim 250 tl hesap ödedim. öyle zengin insanlar da değiliz ama 200 tl çok az. ayrıca niye maaş kartı verip harçlık alıyorsun ki yani? şu şu masraf kalemleri bende olsun de al kartını. ben mesela aidat, su, netflix ödüyorum. günlük market harcamalarını vs ödüyorum. kalanı da evde cüzdan var ona atıyorum. ihtiyaç oldukça alıyoruz.
dün nişanliydin ne ara evlendiniz :)

Eltimde öyle kartı eşinde o harçlık bile vermez aylık market alışverişi ne istersen al der kanım abi kardeş eşlerin kartı onlarda
olabilir eltimin düzeni beni ilgilendirmez diyin
çok sorun olursa kadın olarak çalışmak zorunda değilim diyin
ya kartımı verirsin ya da bankadan bloke ettirip yeni çıkarttırmak çok zor değil dersiniz

200 TL sana yetiyor mu ilk önce bunun cevabını ver

Esınız veliniz mi, siz bes yasında mısınız.
Calıs cabala didin, adamın insafına kalsın harcayacagın para, normal mi sizce bu?
200tl nedir ayrıca?

Calısacak kadar kadın ve olgunsunuz ama paranızı idare edemeyecek kadar, kapasiteniz yok mu? Kart adamda duruyor.

Anlamıyorum sizi. Ve anlamayacagım da.
Neden kendinize bunu reva yoruyorsunuz aklım almıyor.

Kartınızı alın. Ama sizde biliyorsunuz kartı alırsanız veya isterseniz adam size dusman olacak.

Biz şöyle yapıyoruz: o maaşını alır almaz kirayı ödeyip geri kalanı benim hesabıma gönderiyor. Benim aynı karta bağlı 3 hesabım var. Günlük faizli tl, vadesizz tl, vadeli dolar. Fatura talimatları vadesiz hesaba tanımlı. Oradan ödeniyor. Onun da ek kartı var. Mutfak vs kişisel harcamalar ortak oradan yapılıyor. Maaşlardan artan da vadeli tl ve dolar hesabında yatırım oluyor.

Merhaba hanımlar.
Sorum evlilikte maddiyat nasıl olmalı mesela ben çalışıyorum 8 aydır Onun dışında ev hanımıydım.
Maddiyata alakalı herşey eşime ait faturalar, alışveriş, mutfak masrafı, çocuğun ihtiyaçları falan. Onun dışında kredi borcu var hepsini eşim ödüyor. Benim maaş kartım onda durur maaşım yatınca 200tl verir bana 1 ay onunla idare ederim. Çalışıyorum sonuçta ufak tefek birikimler yapmak istiyorum ama 200tl 1 ayda bitiyor. Arttırıp birikim yapamıyorum sizler birikim yapabiliyormusunuz? Yada herşeyi eşim yapmasa kendi maaşımla belirli ödemelermi yapsam böyle birikim yapmadan çalışmak zor geliyor 4 yıllık bi borç var. Belki farklı fikirler olur diye buradan sormak istedim sizlere.:KK16:
Bende calisiyorum esim herseyi oder benden 1lira almaz mutfak alisverisini ben yaparim ki yeri gelir ondanda harclik alirim maasinizi vermeyin esiniz alismis bu duruma siz cekin parayi 1000 verin gerisini vermeyin

Merhaba hanımlar.
Sorum evlilikte maddiyat nasıl olmalı mesela ben çalışıyorum 8 aydır Onun dışında ev hanımıydım.
Maddiyata alakalı herşey eşime ait faturalar, alışveriş, mutfak masrafı, çocuğun ihtiyaçları falan. Onun dışında kredi borcu var hepsini eşim ödüyor. Benim maaş kartım onda durur maaşım yatınca 200tl verir bana 1 ay onunla idare ederim. Çalışıyorum sonuçta ufak tefek birikimler yapmak istiyorum ama 200tl 1 ayda bitiyor. Arttırıp birikim yapamıyorum sizler birikim yapabiliyormusunuz? Yada herşeyi eşim yapmasa kendi maaşımla belirli ödemelermi yapsam böyle birikim yapmadan çalışmak zor geliyor 4 yıllık bi borç var. Belki farklı fikirler olur diye buradan sormak istedim sizlere.:KK16:
Sanırım sizde zeka geriliği olduğunu düşünüyor kocanız.
Hesap kitap beraber yapılır, borçlar ödenir, maaşın kalanı sizin olur.
Çalışan kadının harçlığı değil parası olur.

benim ilk evlilik zamanlarımda kazancımızı bir ortaya koyardık ikimizde ihtiyacımızı aynı hesaptan karşılardık.. evin alışverişi olsun kendi ihtiyaçlarımız olsun.. ortak olurdu görürdük ikimizde ne harcadığımızı ne aldığımızı çocuk olunca malum evde kaldım 4 sene boyunca hep eşim karşıladı tüm ihtiyaçları.. şimdi çocuğu kreşe verdik ben tekrar başladım yine eskisi gibi kazancımız ortak hesapta 2 kart var bendeki asıl kart yedek olan eşimde duruyor.. çünkü en çok eksik alışverişi ben yapıyorum ev için diğer elektrik su ödemeleri zaten hesapta otomatik tanımlı..
sana gelince kartını al eşinden ne aldığını ne harcadığını yine bilsin ama sende dursun lazım olduğunda eşine verirsin ödeme yapar.. evin eksiğini ben alıcam deyin.. hem nekadar kaldığını görürsünüz maaşınızdan belki artırırsınız bu şekilde..

Maaş kartınız niye eşinizde?
200 TL nedir Allah aşkına ayrıca..
Liseye giderken yani bundan 12 sene önce aylığım 150 TL idi.

Geçen dışarı çıktım öylesine.
Bi mağazadan bir etek bir kazak aldım ikisi 90 TL tuttu indirimden.
Kahve içtim pasta yedim 25 TL.

E git gel parası ekle en az 120 TL..

Bir günde...
2 saatte.

bende şöle bi durum var..
eşimin maaşı tümü krediye gidiyor..
benim maaşım kaliyor..
eşime ekmek al yoğurt al şunu bunu al desem hemen alir..
ben istesem verir..
o yüzden bi sorun yok:)

Değişmek istiyorum kendimi ifade edemiyorum. Senin benim param demiş gibi mi olurum diye düşünüyorum
İlla kartı geri istemenize gerek yok.
Önce gelir gideri bir öğrenin.
Oturun kocanızla hesap kitap yapın.
Dediği gibi borç çok ve kalan sadece 200 ise amenna.
Yok eğer tüm ödemeler sonrası kalan 200 den fazlaysa, 200 bana yetmiyor, bundan sonra paranın şu kadarı benim hesapta dursun deyin.

Ayrıca madem borçları beraber ödüyorsunuz. Ev ve çocuk bakımı da ortak olsun.

Back
X