Evlilikte Maddiyat fikri 🤔

Sizin durumunuzdaki kadınların eşlerin bu birikimlerini en sonunda kocalarının sevgilileri ve sonrada ikinci eşleri yiyor genelde. Zira evlilikte birikim yapmak farklı şey, karısını hem maddi hem manevi son damlasına kadar sömürmek ayrı. İşte tüm gün ezildikten sonra birde evin, çocuğun tüm yükünü yıkıp, bütün parasını alarak oluyor o birikimler ve aradan yıllar geçince , karısının sırtına binerek mal mülk sahibi olan koca, yıllardır kendisine bakamadan hem ev hem iş yükünü sırtına yüklenen ve bu nedenle yıpranan eşini beğenmemeye başlıyor, eee mal mülk olunca dışarda kadın bulmakta zor olmuyor, sonrada size reva görülmeyen ne varsa o ikinci kadının ayağına seriliyor. Birde boşanırsanız size mal kaptırmamak için o mallar bir güzel kaçırılıyor, sizde boşa geçmiş bir ömür sonrası, yıllarca mahkemelerde uğraşıp mahkememin verdiği miktara razı geliyorsunuz. Bu yurdumda çok sık tekrar eden bir senaryo genelde.
Bakın mal mülk sahibi olmak iyidir ama bunun için bugününden vazgeçmek, hayatta kendiniz için hiçbir güzellik yaratmadan boş boş yaşamak , işte çalışırken kocadan hiçbir yardım almadan birde evde didinmek ve üstelik bunları başkasının hayalleri ve hırsları için yapmak hiç mantıklı bir iş değil, evlilik hayatı paylaşmaktır yoksa, kendinden vazgeçip kocanın maddi manevi kölesi olmak değil.
Çok güzel yazmışsınız gerçekten doğru şeyler 🙏🙏

Güne girdim diyin en azindan altin alip biriktrin. Resmn karin tokluguna calstryo szi. Tabi ilk akla gelen karti almk..ama olmuyorsa ilk dedigimi dusunun son ihtimal

200 lira krem parasi bile degil.1 ay boyunca ne yapiyorsunuz o parayla?

Hem evde hem iste yorulacaksiniz bir de paranin esamesini goremeyeceksiniz.

Erken yaşlanırsınız🙄

Kızlar konu uzadı biliyorum destek oldunuz çok teşekkür ederim 8 aydır eşimle çözemedim problemi. Velim değilsin ben senin çocuğun değilim diyorum. Herşeyi benden iste ben alırım diyor.
Marketten, manavdan, kasaptan ne lazımsa liste yap ben alırım,,
Faturaları, çocuğun masrafını ben karşılarım dedi. Yani diyor ki sen çocuğa bak temizlik, ütünğ yap yemek yap ben parayla olan tüm işleri hallederim. Bende herşey beraber olsun istiyorum gerekirse alışveriş ben yaparken o evde yemek yapsın istiyorum ama uymuyor fikri bana ve son 2 yıldır böyle bu adam.
Eltim, görümcem, kuzenleri hep böyle kadın ev içi işi kadının görevi evin dışındaki erkeğin.
Burada bukadar kadın aynı fikirde çalışan kadında dursun kart bugün aradım bankayı iş adresime yeni kart istedim ve vermiyorum bu bana ait benim emeğimin karşılığı diycem eşime.
Destek oldunuz çok teşekkür ederim 🌼🌼💜💜
Akıllandım artık 💪👏
Siz yine elbette maaşınızdan destek olursunuz, ama maaşınız lütfen sizde dursun. 200 tl çok komik resmen maaşınıza el koyuyor. Hani Türk filmlerinde aç göz babalar olur ya evin çalışan çocuklarının haftalıklarını alır önüne de bir tas çorba koyar, kusura bakmayın da gözümde bu canlandı konunuzu okurken.

Neye ne kadar ödüyor siz de dahil olun. Yani giderlerinize bir de siz bakın neye ne ödüyor ne kadar cepte kalıyor, belki eşiniz para biriktiriyor, olamaz mı?

Paranın kadında da, adamda da toplanmasını doğru bulmuyorum. Bir tarafın para tutmada akıl noksanlığı varsa başka tabi.

ayda 200tl için çalışmam şahsen, benim 10 yaşındaki kızımın harçliği ayda 200tl
siz koca kadınsınzı neyinize yetiyor o para
Daha öncede yazmıştım bunu çok taşlandım burda ama yine yazıcam çünkü bu benim görüşürüm benim hayatım ben çalıştığım parayı eve istersem harcarım, evi geçindirmek eşimin sorumluluğudur.

Iki eşit birey olmak, birbirinize eş olmak varken neden?

Maddi sorumlulugu esinize yukleyince evdeki diger dengelerde esit olabildiginize inanmiyorum.

Kızlar konu uzadı biliyorum destek oldunuz çok teşekkür ederim 8 aydır eşimle çözemedim problemi. Velim değilsin ben senin çocuğun değilim diyorum. Herşeyi benden iste ben alırım diyor.
Faturaları, çocuğun masrafını ben karşılarım dedi. Yani diyor ki sen çocuğa bak temizlik, ütünğ yap yemek yap ben parayla olan tüm işleri hallederim. Bende herşey beraber olsun istiyorum gerekirse alışveriş ben yaparken o evde yemek yapsın istiyorum ama uymuyor fikri bana ve son 2 yıldır böyle bu adam.
Eltim, görümcem, kuzenleri hep böyle kadın ev içi işi kadının görevi evin dışındaki erkeğin.
Burada bukadar kadın aynı fikirde çalışan kadında dursun kart bugün aradım bankayı iş adresime yeni kart istedim ve vermiyorum bu bana ait benim emeğimin karşılığı diycem eşime.
Akıllandım artık 💪👏
Ay ev dışında ne işi varmış çok merak ettim. İnternetten fatura yatırıp, marketten alışveriş yapınca çok yoruluyordur eminim. Güzel arkadaşım , dışarı işi erkeğin derken eskiler evin geçimini sağlamayı kastediyorlar, eee sende en az onun kadar çalışıyorsun, madem paranı eline almaya gücün yetmiyor, o zaman ev işlerini bölüşün. En azından daha az yıpranırsın.

Akıllandım artık 💪👏
Kadın ev işi erkek dışarı işi derken, evin geçimini sağlamaktan bahsediyorlar. Eşiniz konuyu istediği yerden anlamaya çalışıyor.

Siz ne borcunuz var ne eşiniz maddi anlamda bi haber yaşıyorsunuz. Evin, çocuğun sorumluluğu sizde, çalışıyorsunuz. Böyle mi içeri, dışarı diye ayrım yapacaksınız?

Eşiniz bu kadar borcun içine girerken sizin fikrinizi sordu mu? En güzel zamanlarınız eşinizin ne yaptığını bilmediğiniz borçları nefes almaksızın ödemekle geçiyor.

Yanlış anlamayın ama çalışıp kocasından harçlık alan kadınlara çok kızıyorum.
Maaş kartınız sizde kalsın, sürekli bir ödeme alın, kira olur, faturalar olur. Maaşınızın gerisi sizde kalsın.
Gerekirse yine 200 tl kalsın ama çocuk gibi elinize 200 tl tutuşturmasın.

ayda 200tl için çalışmam şahsen, benim 10 yaşındaki kızımın harçliği ayda 200tl
siz koca kadınsınzı neyinize yetiyor o para
Daha öncede yazmıştım bunu çok taşlandım burda ama yine yazıcam çünkü bu benim görüşürüm benim hayatım ben çalıştığım parayı eve istersem harcarım, evi geçindirmek eşimin sorumluluğudur.
Neden?
Eşiniz sizin sponsorunuz mu?

Yanlış anlamayın ama çalışıp kocasından harçlık alan kadınlara çok kızıyorum.
Maaş kartınız sizde kalsın, sürekli bir ödeme alın, kira olur, faturalar olur. Maaşınızın gerisi sizde kalsın.
Gerekirse yine 200 tl kalsın ama çocuk gibi elinize 200 tl tutuşturmasın.
Tamda ondan istediğim şey bu miktar değil yeten bu diyebilmek.

Yani öyle maaş günü farklı olmuyor ki!! Bekarken patronumun evinde kiracı olarak çalışırdım kirayı maaşımdan keserdi annem kızdı o kızımın maaşı ver ona maaşını ben kiranın öderim emeğini onun izni olmadan kullanamam demişti. Pazartesi gelicek kartım ve bende duracak artık.
İnşallah karti vermemeyi basarirsiniz.
Cevresindeki herkes eşine kart veriyorsa siz de vermek zorunda degilsiniz onlar ayri siz ayrisiniz. Çoğunluğun yaptığı şey doğru olacak diye bir kural yok. Ben de çalışırken eşime eft yapıp kalan parayi kendim harciyordum. Bazen kendime harcar bazen doviz vs takılırdım sonuçta para benim, ortak giderlere gerekeni veriyorsam onluk bir olay yok.
Umarım siz de maasinizin kontrolünü ele alabilirsiniz en kısa sürede

Back
X