Evlilikte Maddiyat fikri 🤔

Eşiniz size gereken ödemeleri açıklıyor mu ? Yani aylık gelir bu gider bu sana bana kalan bu gibi.. bunu yapmak zorunda..
maaş kartınızı alın bence..
Eşinizle oturun gelir bu gider bu .. Tamam hayatım de ben sana aylık bu kadar versem yeter de .. maaşınızı alın siz verin kendisine.. ama önce bi görun nereden ne geliyo nereye ne gidiyo diye. .
Hergün farklı farklı ödeme planı yapıyor kredi çekip başka bir borcu ödemek gibi artık aklım almıyor nereye ne borç var. Çünkü yatırım yapmayı, mal varlığı olsun, arabası olsun çok hırslı. Kendim için harcamıyorum geleceğim için harcıyorum diyor.

Hergün farklı farklı ödeme planı yapıyor kredi çekip başka bir borcu ödemek gibi artık aklım almıyor nereye ne borç var. Çünkü yatırım yapmayı, mal varlığı olsun, arabası olsun çok hırslı. Kendim için harcamıyorum geleceğim için harcıyorum diyor.
olmaz ki öyle bilmeniz lazım ve size söylemesi lazım ..

Benim kartım bende kredi kartım da. Ama açıkcası şu koronadan dolayı paraya karta dokunmuyoruz artık.yani maaş kartının kimde olduğu çok farketmiyor sanki artık. kart numaraları ezberimizde. iş yerinde toplanan çay paraları bile banka hesabına yatıyor. Apartman aidatı öyle. Her şey dijital. Sanal marketten alıyorum ev ihtiyaçlarını. Karttan çekiliyor. Eskiden markete pazara ben gider istediğimi alırdım. Şimdi sanalda olmayan pazarda oluyor orada olmayan bu tarafta.açıkcası ben korona çıktığından beri paraya dokunmuyorum. Dokunulacak işleri eşim yapıyor sağolsun.
Bizim de kredimiz borçlarımız var. Finans işleri eşimdedir. Bende olsa ben unuturum açık söyleyeyim. Yani ikimizin maaşını birleştirip borçları çocuğun okulunu kredi kartını faturaları falan öder. Sonra kalan benim hesapta birikiyor.bir ara onda birikiyordu. İşlem yapılan bankaya göre değişiyor bu durum da. Biz hiç al bu senin harçlığın al bu benim demedik. Evlendiğimizden beri araba ev için hep borcumuz oldu. Hiç hesap ayırmadık. Bence böyle daha bereketli. Geçen para çekmeyeyim nakit lazım dedi cüzdanımdan para aldı. Sonra geri koymuş aldığını.ben eşimden daha çok kullanıyorum arabayı. Ama benzini ben almıyorum acil değilse. Eşim arabayla çıktığında dolduruyor. Açıkcası kimin hesabından kimin parasıyla yapıyor ödemeyi bilmiyorum bile. Ama her gün işe gidip geliyorum. İş de o da benim yol param gibi gibi paraya ihtiyaç da kalmıyor artık.
Ben cüzdanımda 100 liradan fazla taşımam düşürürüm ya da çaldırmışlığım çoktur. O yüz lira gider gelir cüzdanımda. Bazen hiç harcanmaz orada kalır. Çünkü bütün ödemeler karttan dediğim gibi. Zaten ev dışında bir yere de gitmiyoruz artık. Bütün ihtiyaçlarımız karttan çekiliyor. İstediğimi alıp giyip yiyip içiyorum. Ama cüzdanda hep yüz lira var. Yani sizin de böyleyse tamam. Ama 200 liraya size ait yeme içme gezme bakım ev harcaması yol parası falan parasıysa az tabi.
Ama yine de buradaki yorumlara çok bakmayın derim. Kimi ev kredisi için uğraşır, kimine kirada oturmak yeter.kimi eşiyle paylaşmaz parasını kimi verir ona tamamen. Her evliliğin dinamiği farklıdır. Kendi evliliğinizde değerlendirin bence.
Aslında 200tl mevzu değil çalışıyorum 1 ay diyorum tamam borç var otomatik ödeme yapalım benim karttan tüm faturaları ödeyelim, mutfakta ne biterse denk gelen alsın sende para biter havale yaparım. Aldığım maaş 2900 TL çok değil aslında ama onuda eşimin yönetiminde olması zoruma gidiyor. Kendisinin maaşını sorgulamam onun emeği zaten bizim için harcıyorum derim kırmam ama benim maaşı ben yöneteyim dediğim zaman çalışma o zaman diyordu çalışma hayatım da mı onun fikrine göre olacak.. Evliliği ben çok yanlış bilişim yıllarca 6 yıldır buradaki yorumları okuyunca. Ama eşimin çevresi böyle çalışan kadınların maaaş kartı kocalarında, 🤷 ve onlara göre olması gereken de bu. 😠

Zaten 8 aydır çalışıyormuşsunuz yerinizde oldaydım baştan kazandığım parayı yok sayardım acil ihtiyaçlarım dışında kalan parayı yatırıma kullanırdım. Neticede 8 ay öncesine kadar siz eşinizin maaşıyla geçiniyordunuz öyle değil mi? Birde 200 TL ile insana 1 gün ancak yeter.
Evde olduğum zaman daha zor aile binasında oturuyoruz eşimin abisi, annesi, abisi, kuzenleri. Elti görümce aynı apartmanda rahat değilim çalışmak daha huzurlu geliyor. 🙁

ama
bakın geleceğim diyor, geleceğimiz demiyor. Akıllanmanız için ne lazım bilmiyorum ki

Bi bayan burada onca yorum yapılmış Savunuyorsunuz demişti haklı onca yorum yapılmış ama ben hala aynı saf pasif ezik ben..
yok pasif ezik değilde .. bu durumu sormanız hakkınız.
bazen eşim bile bana sorar hemen anlatırım hesap hareketlerini açar gösteririm .
önce bi konusun sorun kendisine kartınızı isteyin , baktınız olmadı kartsız da maaşınızı çekebiliyorsunuz gidin çekin kendniz..

Şakadır umarım bu konu?
200 lira, bir markete gitsen, bir dışarı çıksan bitecek bir para. Biz liseye giden kardeşime ay başında 200 ay sonunda 200 olmak üzere 400 lira veriyoruz. Çünkü evde kendi ihtiyaçlarını kendi görüyor, istediği birşey oluyor, kitap kıyafet vs alıyor. Çalışan bir kadın için çok az. Hele ki kendi maaşından 200 lira almak gerisini vermek saçmalık. 8 ay önce o adam tek maaşla evini nasıl geçindiriyordu ise şimdi de öyle geçindirsin ama size insanca muamele yapsın. Tepkinizi koyun, sizin alınterinizin aktığı para o.

Aslında 200tl mevzu değil çalışıyorum 1 ay diyorum tamam borç var otomatik ödeme yapalım benim karttan tüm faturaları ödeyelim, mutfakta ne biterse denk gelen alsın sende para biter havale yaparım. Aldığım maaş 2900 TL çok değil aslında ama onuda eşimin yönetiminde olması zoruma gidiyor. Kendisinin maaşını sorgulamam onun emeği zaten bizim için harcıyorum derim kırmam ama benim maaşı ben yöneteyim dediğim zaman çalışma o zaman diyordu çalışma hayatım da mı onun fikrine göre olacak.. Evliliği ben çok yanlış bilişim yıllarca 6 yıldır buradaki yorumları okuyunca. Ama eşimin çevresi böyle çalışan kadınların maaaş kartı kocalarında, 🤷 ve onlara göre olması gereken de bu. 😠
Olması gereken bu değil, bu bariz kadını sömürmektir. Etinizden sütünüzden yününüzden faydalanmaktır. Eksik etek muamelesidir. Ne demek çalışma o zaman. Ya bana verirsin ya da çalışma o zaman!

Kendi maaşından ödemeleri yapsın, yetişmeyince sizden istesin çok zor bir şey değil. Kafa karıştırmak için ordan alıp oraya ödemeler, sanki dünyayı yönetiyor.
Ne kadar bencil, sığ kafa bir eşiniz var.

Şakadır umarım bu konu?
200 lira, bir markete gitsen, bir dışarı çıksan bitecek bir para. Biz liseye giden kardeşime ay başında 200 ay sonunda 200 olmak üzere 400 lira veriyoruz. Çünkü evde kendi ihtiyaçlarını kendi görüyor, istediği birşey oluyor, kitap kıyafet vs alıyor. Çalışan bir kadın için çok az. Hele ki kendi maaşından 200 lira almak gerisini vermek saçmalık. 8 ay önce o adam tek maaşla evini nasıl geçindiriyordu ise şimdi de öyle geçindirsin ama size insanca muamele yapsın. Tepkinizi koyun, sizin alınterinizin aktığı para o.
Profiliniz ve mesaj gonderiniz kapali durumunuza cevap yazamadim 🙄

Ve evin geçimi erkeğe aittir düşüncesine de katılmıyorum.
"Ben zorunda değilim" bu düşüncede çok mantıksız bana göre.
Biz kadınlar işimize gelen her konuda erkekle kadının eşitliğini savunurken, 2021 yılında hala evin geçimi erkeğe aittir diyebiliyoruz.
Saçmalık.
Evet biz bu konuda kadın-erkek eşit değil dersek, kadın erkeğin ailesine "gelin gider" adı altında bütün haksızlıkları da kabul etmek zorunda kalırız.

Merhaba hanımlar.
Sorum evlilikte maddiyat nasıl olmalı mesela ben çalışıyorum 8 aydır Onun dışında ev hanımıydım.
Maddiyata alakalı herşey eşime ait faturalar, alışveriş, mutfak masrafı, çocuğun ihtiyaçları falan. Onun dışında kredi borcu var hepsini eşim ödüyor. Benim maaş kartım onda durur maaşım yatınca 200tl verir bana 1 ay onunla idare ederim. Çalışıyorum sonuçta ufak tefek birikimler yapmak istiyorum ama 200tl 1 ayda bitiyor. Arttırıp birikim yapamıyorum sizler birikim yapabiliyormusunuz? Yada herşeyi eşim yapmasa kendi maaşımla belirli ödemelermi yapsam böyle birikim yapmadan çalışmak zor geliyor 4 yıllık bi borç var. Belki farklı fikirler olur diye buradan sormak istedim sizlere.:KK16:
maaş kartınız sizde dursa siz her ay kendi ihtiyacınız dışında kalan miktarı eşinize havale yapsanız daha mantıklı değil mi sonuçta sizde çalışıyorsunuz ve 200 lira çok yetecek bir miktar değil

ama

bakın geleceğim diyor, geleceğimiz demiyor. Akıllanmanız için ne lazım bilmiyorum ki
Arabayı benim üzerime alacak kredi çekilirse ben istemiyorum almasını alırsa da benim üzerime olacak dedim dün akşam kabul ederim ailem için çabalıyorum sizler için diyor hem iyi hem kötü derler ya öyle.

Şakadır umarım bu konu?
200 lira, bir markete gitsen, bir dışarı çıksan bitecek bir para. Biz liseye giden kardeşime ay başında 200 ay sonunda 200 olmak üzere 400 lira veriyoruz. Çünkü evde kendi ihtiyaçlarını kendi görüyor, istediği birşey oluyor, kitap kıyafet vs alıyor. Çalışan bir kadın için çok az. Hele ki kendi maaşından 200 lira almak gerisini vermek saçmalık. 8 ay önce o adam tek maaşla evini nasıl geçindiriyordu ise şimdi de öyle geçindirsin ama size insanca muamele yapsın. Tepkinizi koyun, sizin alınterinizin aktığı para o

Olması gereken bu değil, bu bariz kadını sömürmektir. Etinizden sütünüzden yününüzden faydalanmaktır. Eksik etek muamelesidir. Ne demek çalışma o zaman. Ya bana verirsin ya da çalışma o zaman!

Kendi maaşından ödemeleri yapsın, yetişmeyince sizden istesin çok zor bir şey değil. Kafa karıştırmak için ordan alıp oraya ödemeler, sanki dünyayı yönetiyor.
Ne kadar bencil, sığ kafa bir eşiniz var.

Profiliniz ve mesaj gonderiniz kapali durumunuza cevap yazamadim 🙄
Sizler kadar eşim düşünse keşke çok daha mutlu olurdum dün 2. Çocuk olsun dedi onada sen karar ver tabii dedim. İstemiyorum dedim Allah kızımın bahtını güzel yazsın istemiyorum başka isteyene nasip etsin Allah dedim. Bide neden ki diyor size yazdığım gibi onunla da konuşuyorum bu konuyu anlamak istediği gibi anlıyor.

Sizin durumunuzdaki kadınların eşlerin bu birikimlerini en sonunda kocalarının sevgilileri ve sonrada ikinci eşleri yiyor genelde. Zira evlilikte birikim yapmak farklı şey, karısını hem maddi hem manevi son damlasına kadar sömürmek ayrı. İşte tüm gün ezildikten sonra birde evin, çocuğun tüm yükünü yıkıp, bütün parasını alarak oluyor o birikimler ve aradan yıllar geçince , karısının sırtına binerek mal mülk sahibi olan koca, yıllardır kendisine bakamadan hem ev hem iş yükünü sırtına yüklenen ve bu nedenle yıpranan eşini beğenmemeye başlıyor, eee mal mülk olunca dışarda kadın bulmakta zor olmuyor, sonrada size reva görülmeyen ne varsa o ikinci kadının ayağına seriliyor. Birde boşanırsanız size mal kaptırmamak için o mallar bir güzel kaçırılıyor, sizde boşa geçmiş bir ömür sonrası, yıllarca mahkemelerde uğraşıp mahkememin verdiği miktara razı geliyorsunuz. Bu yurdumda çok sık tekrar eden bir senaryo genelde.
Bakın mal mülk sahibi olmak iyidir ama bunun için bugününden vazgeçmek, hayatta kendiniz için hiçbir güzellik yaratmadan boş boş yaşamak , işte çalışırken kocadan hiçbir yardım almadan birde evde didinmek ve üstelik bunları başkasının hayalleri ve hırsları için yapmak hiç mantıklı bir iş değil, evlilik hayatı paylaşmaktır yoksa, kendinden vazgeçip kocanın maddi manevi kölesi olmak değil.

Son düzenleme:
Bence bu kadar takmayın bazen benim kartım da eşime geçer. Hatta bir kredi kartı var dışarı kim çıkarsa markete pazara kim giderse ona geçer kart. Dediğim gibi coronadan önce iş çıkışı marketlere ben uğruyordum. Bazen çocuğu okuldan alıp gezdiriyordum. O zamanlar kredi kartı hep bendeydi. Her şey gibi o günler de eskide kaldı :((

Bir kaç yorumda okudum eşinizle farklı problemleriniz de var galiba. Belki onları yaşamış olmanız kartın elinizden alınmasını daha da batırıyordur gözünüze.

Fikir olur mu bilmem ama bir arkadaşım sağa sola şuna buna borcum var deyip maaşını biriktiyordu eşinden gizli. Ya da pazara gidip 50 lira tutan alışverişi 150tuttu deyip 100 ünü cebe atan komşu teyzeler gibi yapın. Günlerde zekalarına hayran kalarak dinliyordum.

Kızlar konu uzadı biliyorum destek oldunuz çok teşekkür ederim 8 aydır eşimle çözemedim problemi. Velim değilsin ben senin çocuğun değilim diyorum. Herşeyi benden iste ben alırım diyor.
Marketten, manavdan, kasaptan ne lazımsa liste yap ben alırım,,
Faturaları, çocuğun masrafını ben karşılarım dedi. Yani diyor ki sen çocuğa bak temizlik, ütünğ yap yemek yap ben parayla olan tüm işleri hallederim. Bende herşey beraber olsun istiyorum gerekirse alışveriş ben yaparken o evde yemek yapsın istiyorum ama uymuyor fikri bana ve son 2 yıldır böyle bu adam.
Eltim, görümcem, kuzenleri hep böyle kadın ev içi işi kadının görevi evin dışındaki erkeğin.
Burada bukadar kadın aynı fikirde çalışan kadında dursun kart bugün aradım bankayı iş adresime yeni kart istedim ve vermiyorum bu bana ait benim emeğimin karşılığı diycem eşime.
Destek oldunuz çok teşekkür ederim 🌼🌼💜💜
Akıllandım artık 💪👏

Kızlar konu uzadı biliyorum destek oldunuz çok teşekkür ederim 8 aydır eşimle çözemedim problemi. Velim değilsin ben senin çocuğun değilim diyorum. Herşeyi benden iste ben alırım diyor.
Marketten, manavdan, kasaptan ne lazımsa liste yap ben alırım,,
Faturaları, çocuğun masrafını ben karşılarım dedi. Yani diyor ki sen çocuğa bak temizlik, ütünğ yap yemek yap ben parayla olan tüm işleri hallederim. Bende herşey beraber olsun istiyorum gerekirse alışveriş ben yaparken o evde yemek yapsın istiyorum ama uymuyor fikri bana ve son 2 yıldır böyle bu adam.
Eltim, görümcem, kuzenleri hep böyle kadın ev içi işi kadının görevi evin dışındaki erkeğin.
Burada bukadar kadın aynı fikirde çalışan kadında dursun kart bugün aradım bankayı iş adresime yeni kart istedim ve vermiyorum bu bana ait benim emeğimin karşılığı diycem eşime.
Destek oldunuz çok teşekkür ederim 🌼🌼💜💜
Akıllandım artık 💪👏
Ben ödüyeceğim ben yapacağım diyır da sizin maaşınızla bi şeyler ödenince her şeyi o ödemiş olmuyor,maaş kartım bende evin bi çok giderini de hallederim çalışıyorsam kazandığımı kullanabilecek kadar aklım var demek ki,ayrıca para bir motive aracı,maaşı görmezsem ne anladım ben çalışmaktan,

Ben ödüyeceğim ben yapacağım diyır da sizin maaşınızla bi şeyler ödenince her şeyi o ödemiş olmuyor,maaş kartım bende evin bi çok giderini de hallederim çalışıyorsam kazandığımı kullanabilecek kadar aklım var demek ki,ayrıca para bir motive aracı,maaşı görmezsem ne anladım ben çalışmaktan,
Yani öyle maaş günü farklı olmuyor ki!! Bekarken patronumun evinde kiracı olarak çalışırdım kirayı maaşımdan keserdi annem kızdı o kızımın maaşı ver ona maaşını ben kiranın öderim emeğini onun izni olmadan kullanamam demişti. Pazartesi gelicek kartım ve bende duracak artık.

Back
X