Evlilikte Maddiyat fikri 🤔

Konuyu neden açtınız ? Amaç nedir merak ettim. İnsanlar 25 sayfa boyunca olayın saçmalığından bahsetmişler. Hala Savunuyorsunuz, sıkıntı ne ? 250 tl versin anlaşın o zaman ?
Neye itiraz ettim ki çalışma işten çık evinde otur diyenler için sadece kızım için birikim yapıyorum diye cevap verdim. Okumak zorunda değilsiniz ki sayfalarca yorumları. Yazan fikir verenlerden Allah Razı olsun.

Merhaba hanımlar.
Sorum evlilikte maddiyat nasıl olmalı mesela ben çalışıyorum 8 aydır Onun dışında ev hanımıydım.
Maddiyata alakalı herşey eşime ait faturalar, alışveriş, mutfak masrafı, çocuğun ihtiyaçları falan. Onun dışında kredi borcu var hepsini eşim ödüyor. Benim maaş kartım onda durur maaşım yatınca 200tl verir bana 1 ay onunla idare ederim. Çalışıyorum sonuçta ufak tefek birikimler yapmak istiyorum ama 200tl 1 ayda bitiyor. Arttırıp birikim yapamıyorum sizler birikim yapabiliyormusunuz? Yada herşeyi eşim yapmasa kendi maaşımla belirli ödemelermi yapsam böyle birikim yapmadan çalışmak zor geliyor 4 yıllık bi borç var. Belki farklı fikirler olur diye buradan sormak istedim sizlere.:KK16:
1 ay öncesine kadar çalışıyordum, Ben maaşımın yarısı gönderirdim çünkü en ufak harcamaya kadar eşim ilgileniyor. Benim işim yoğun ve iş dışında çok sorumluluğum olunca tüm her şey eşimdeydi. Ben tüm özel harcamalarımı kredi kartı ile yaparım onu da eşim öder.
200 tl çok komik bir rakam yani en basitinden işten çıkınca arkadaşlarımla bi kahve içmek yemek yemek alışveriş yapmak.. ailemden birine veya çevremden bire hediye almak.. bunun saçı başı kuaförü var derken 200 çok komik kalıyor. ki ben kredi kartı ile her şeyimi aldığım halde bende kalan nakit yinede eriyordu.

Neye itiraz ettim ki çalışma işten çık evinde otur diyenler için sadece kızım için birikim yapıyorum diye cevap verdim. Okumak zorunda değilsiniz ki sayfalarca yorumları. Yazan fikir verenlerden Allah Razı olsun.
Okumak zorunda değilim neden okudum ne çok yazmışlar rahatsız oldum demedim ki ? sizin konuyu açmaktaki amacınızı sordum ? sorununuz çözüldü mü ? hayatınızda 25 sayfa sonra ne değişti ? artık 100 tl ile mi geçineceksiniz ? eşiniz size saygı duymuyor, parayı kontrol ediyor size sadece çalışma kısmı düşüyor. Bunun açıklaması çocuğum için çalışıyorum olamaz babası ne işe yarıyor. Borçları babası neyine güvenerek giriyor çocuk müşterek çocuk değil mi ? ben ihtiyacı olsun olmasın her kadının çalışması üretmesi gerektiğini düşünen bir kadınım. sizin ki çalışmak değil kölelik, karnınızı doyuyor üstünüzden geçiniyor.

Merhaba hanımlar.
Sorum evlilikte maddiyat nasıl olmalı mesela ben çalışıyorum 8 aydır Onun dışında ev hanımıydım.
Maddiyata alakalı herşey eşime ait faturalar, alışveriş, mutfak masrafı, çocuğun ihtiyaçları falan. Onun dışında kredi borcu var hepsini eşim ödüyor. Benim maaş kartım onda durur maaşım yatınca 200tl verir bana 1 ay onunla idare ederim. Çalışıyorum sonuçta ufak tefek birikimler yapmak istiyorum ama 200tl 1 ayda bitiyor. Arttırıp birikim yapamıyorum sizler birikim yapabiliyormusunuz? Yada herşeyi eşim yapmasa kendi maaşımla belirli ödemelermi yapsam böyle birikim yapmadan çalışmak zor geliyor 4 yıllık bi borç var. Belki farklı fikirler olur diye buradan sormak istedim sizlere.:KK16:
200 TL ne ya? Bundan 16 sene önce ortaokula giderken , o zamanın ekonomisiyle babam günde 5 TL,haftasonlari dersane var diye 10 tl verirdi, o bile ayda 200 yapardi.
Tekrar ediyorum; 16 SENE ÖNCE!!
O para bile bile yol ve kantinde öğle yemeğinde giderdi, zar zor yeterdi.
Siz bu devirde, ikiyuz lira ile ne yapmayı düşünüyorsunuz? Aylık akbil İstanbul'da 275 lira, yani elinizde ikiyuz lirayla otobüse binemezsiniz normalde.
Bence ya hakkınız olan şekilde maaş kartınızı elinize alıp sadece faturaları / market alışverişini vs odeyeceginizi söyleyin, ya da işi bırakın.
En azından bedavaya çalıştım diye enayi gibi hissetmezsiniz,evinizin kadını olursunuz

Ben ev hanımıyım esimden 300 400 alıyorum bizim de borclar var tabii. Siz bir de çalışıyorsunuz nasil yetebiliyor o para

ayda 200tl için çalışmam şahsen, benim 10 yaşındaki kızımın harçliği ayda 200tl
siz koca kadınsınzı neyinize yetiyor o para
Daha öncede yazmıştım bunu çok taşlandım burda ama yine yazıcam çünkü bu benim görüşürüm benim hayatım ben çalıştığım parayı eve istersem harcarım, evi geçindirmek eşimin sorumluluğudur.
Esitlik istemeyin ozaman

Sene 2013-2014 ünvdeyim annemler bana haftalık 200 tl veriyordu bana yetmiyordu o dönemim şartlarına göre bile.Siz şuan bu şartlar altında nasıl geçiniyorsunuz ? Ama suç sizde değil eşinizin bunu düşünmesi gerekiyor

Maas kartin neden esinde? Cocuga harclik verir gibi harclik almak bu yasta insanin zoruna gider. Maas kartini verecegine evin mastaflarina ortak olman daha mantikli. Aksi halde gelecegini adamin ellerine teslim etmis gibi olmussun.

Bnde yeni evliyim borçlarımız var eşim herşeyi öder bende çalışıyorum. O bana her ay 2bin verir bende koyarım 2 bin araba için para biriktirmeye. Diğer borçlara ve eve o bakar. Maaştan kalan 800 bazen bana yetmez eşimin kredi kartıyla eve alışveriş yaparım oda yetmezse nakit alırım kendisinden. Maaş kartımın eşimde bir işi yok teklifte etmez yani. Borç olabilir de o beni aldı ben mi ona bakcam. 200 TL verse başına çalarım bu kadar net..

Bi gün kv kp falan otururken zamanında hep çalışmış ve aldıgı parayı kocasına vermiş. Bunu ballandıra ballandıra anlatıyor. Bana böyle olması gerektiğini söylüyor. Bende dedim ki ben öyle çalıştığından birşey anlayamam, işi bırakırım dedim. Şuan haftada 2gün çalışıyorum. Paramı eşim 1kez istemedi. Ayrıca ben işe giderken bana yol parası verir. Maaşı alınca ödemeleri falan yapar, kalan tüm parayı bana aktarır. Sonucta market pazar herseyı ben görüyorum. Para idaresi kadında olmalı bence.1ay calısıp tüm parayı nasıl eşinin elıne sayabılıyorsun ki.

Merhaba hanımlar.
Eşim calisiyor maaş kartı kendinde duruyor ben harcamak istediğim zaman bana veriyor sadece onun dışında kendisinde bende calissaydim maaş kartım bende dururdu ona niye vereyim ihtiyacı olnca verirdm snra bende kalırdı eşin sana 200tl vererek senin paran benim param benim param yine param demek istemiş birikim tek başına yapılmaz eş ile yapılır aynı evde yaşıyorsanız herşey ortaktir

Merhaba hanımlar.
Bütün masraflar neden eşinize ait?
Neden maaş kartınız eşinizde?
Neden eşiniz 200 TL veriyor?
Yani çok garip bir durum.
Bizde herkes kendi maaşını alır.
Eşim kira mutfak vs masraflarını karşılar ve ufak tefek taksitleri öder
Ben faturaları ve bazı taksitleri öderim.
Kalanı da ya biriktiririm ya lazım oldukça harcarım vs.
Yanısıra eşimde bana mutlaka harçlık verir ama belli bir limiti yoktur.

Ve evin geçimi erkeğe aittir düşüncesine de katılmıyorum.
"Ben zorunda değilim" bu düşüncede çok mantıksız bana göre.
Biz kadınlar işimize gelen her konuda erkekle kadının eşitliğini savunurken, 2021 yılında hala evin geçimi erkeğe aittir diyebiliyoruz.
Saçmalık.

Herkes böyle düşünse keşke. Malesef ama bu konuda bazen çok cömert oluyoruz. 😟
Birazcık sert çıkın eşinize ne diyeyim :) Bazı hanımefendiler para kazandıkları halde sanki bu kazancı kendi başlarına çeviremeyecekler, yatırım yapamayacaklar gibi eşlerine veriyorlar, ben beceremem sen hallet der gibi. Eş de nasıl olsa o beceremez diye düşünüp bunu kendine hak görüyor. Eşim adil biri ama başka türlü olsa benim sert çıkacağımı tepki göstereceğimi de bilir :) Bazen ben yokken büroya bir borçlu gelir ödeme yapar eşime, eşim de onu bana verir kim ödedi ne ödedi kaydederim. Ben yokken bana iletilmesi için para verildiğinde bunu da verir, şu kadar giderimiz oldu onu da buraya yatıralım diyemez.
Bugün eş kişisi eve bakmıyor diye tedbir nafakası talep etseniz 500 TLden az bir rakam çıkmaz, bu duruma göre artabilir. Böyleyken 200 TL harçlık verilmesi çok az, zaten 200 lira iki kez markete ya da pazara gitseniz bitecek bir para.

Eşinize de 200 TL kalıyorsa sorun yok. Yani ikinizin maaşından bütün ödemeleri yapıyordur. Geriye 400 TL para kalıyordur. 200 TL yi size, diğer 200 TL yi de kendine alıyorsa sorun yok. Siz her ödemeyi bilir misiniz? Gelir ne gider ne? Eğer bu bilgilere hakimseniz sorun yok

Zaten 8 aydır çalışıyormuşsunuz yerinizde oldaydım baştan kazandığım parayı yok sayardım acil ihtiyaçlarım dışında kalan parayı yatırıma kullanırdım. Neticede 8 ay öncesine kadar siz eşinizin maaşıyla geçiniyordunuz öyle değil mi? Birde 200 TL ile insana 1 gün ancak yeter.

Eşiniz size gereken ödemeleri açıklıyor mu ? Yani aylık gelir bu gider bu sana bana kalan bu gibi.. bunu yapmak zorunda..
maaş kartınızı alın bence..
Eşinizle oturun gelir bu gider bu .. Tamam hayatım de ben sana aylık bu kadar versem yeter de .. maaşınızı alın siz verin kendisine.. ama önce bi görun nereden ne geliyo nereye ne gidiyo diye. .

Benim kartım bende kredi kartım da. Ama açıkcası şu koronadan dolayı paraya karta dokunmuyoruz artık.yani maaş kartının kimde olduğu çok farketmiyor sanki artık. kart numaraları ezberimizde. iş yerinde toplanan çay paraları bile banka hesabına yatıyor. Apartman aidatı öyle. Her şey dijital. Sanal marketten alıyorum ev ihtiyaçlarını. Karttan çekiliyor. Eskiden markete pazara ben gider istediğimi alırdım. Şimdi sanalda olmayan pazarda oluyor orada olmayan bu tarafta.açıkcası ben korona çıktığından beri paraya dokunmuyorum. Dokunulacak işleri eşim yapıyor sağolsun.
Bizim de kredimiz borçlarımız var. Finans işleri eşimdedir. Bende olsa ben unuturum açık söyleyeyim. Yani ikimizin maaşını birleştirip borçları çocuğun okulunu kredi kartını faturaları falan öder. Sonra kalan benim hesapta birikiyor.bir ara onda birikiyordu. İşlem yapılan bankaya göre değişiyor bu durum da. Biz hiç al bu senin harçlığın al bu benim demedik. Evlendiğimizden beri araba ev için hep borcumuz oldu. Hiç hesap ayırmadık. Bence böyle daha bereketli. Geçen para çekmeyeyim nakit lazım dedi cüzdanımdan para aldı. Sonra geri koymuş aldığını.ben eşimden daha çok kullanıyorum arabayı. Ama benzini ben almıyorum acil değilse. Eşim arabayla çıktığında dolduruyor. Açıkcası kimin hesabından kimin parasıyla yapıyor ödemeyi bilmiyorum bile. Ama her gün işe gidip geliyorum. İş de o da benim yol param gibi gibi paraya ihtiyaç da kalmıyor artık.
Ben cüzdanımda 100 liradan fazla taşımam düşürürüm ya da çaldırmışlığım çoktur. O yüz lira gider gelir cüzdanımda. Bazen hiç harcanmaz orada kalır. Çünkü bütün ödemeler karttan dediğim gibi. Zaten ev dışında bir yere de gitmiyoruz artık. Bütün ihtiyaçlarımız karttan çekiliyor. İstediğimi alıp giyip yiyip içiyorum. Ama cüzdanda hep yüz lira var. Yani sizin de böyleyse tamam. Ama 200 liraya size ait yeme içme gezme bakım ev harcaması yol parası falan parasıysa az tabi.
Ama yine de buradaki yorumlara çok bakmayın derim. Kimi ev kredisi için uğraşır, kimine kirada oturmak yeter.kimi eşiyle paylaşmaz parasını kimi verir ona tamamen. Her evliliğin dinamiği farklıdır. Kendi evliliğinizde değerlendirin bence.

Son düzenleme:
Back
X