Evlilikte Maddiyat fikri 🤔

Sen onun maaş kartını al, tüm ödemeleri de üstlen, sonra eline tutuştur bi 200 tl, borç var idare et, de bakalım ne yapacak?

Forumdaki yorumlarınızdan biliyorum, naif bir insansınız. Kocanız da bunu sömürüyor.

Siz hayatta o kartı isteyemezsiniz. Maaş hesabını değiştirin, yeni kartı da vermeyin.

Öyle deyince taşlanıyoruz evet. Hayat müşterek diye iyi kaldı üstümüze her şey.
Bunu söylediğinde eşitlik diyorlar
kadın erkek diyorlar
eşimin parasına minnet etmem diyorlar
Eşim hem bana hem eve bakmak zorunda.
Ben de böyle düşünüyorum.
Çalışmayabilirim hasta olabilirim çocuk bakabilirim vs vs
Ama çalışıyorsam o parayı ben istediğim gibi harcarım eşim bir tasarrufta bulunamaz
Hasta olur işini kaybeder işsiz kalır bir şey olur kısacası kötü gün olur o zaman kapı gibi dururum her şeye yeterim.

Ama diğer türlü erkek rolünü sorumluluğunu üstlenmem.
Kadın erkek eşitliği diye kadın sömürüsüne karşıyım.
Sanırım sizde zeka geriliği olduğunu düşünüyor kocanız.
Hesap kitap beraber yapılır, borçlar ödenir, maaşın kalanı sizin olur.
Çalışan kadının harçlığı değil parası olur.
İlla kartı geri istemenize gerek yok.
Önce gelir gideri bir öğrenin.
Oturun kocanızla hesap kitap yapın.
Dediği gibi borç çok ve kalan sadece 200 ise amenna.
Yok eğer tüm ödemeler sonrası kalan 200 den fazlaysa, 200 bana yetmiyor, bundan sonra paranın şu kadarı benim hesapta dursun deyin.
Dedim idare edelim borç bitsin birikim yaparız diyor üstelik altınlarıda borç var diye verdim😩😩

ödemeleri bölüşün kartınız sizde kalsın , birde hayat müşterek gerçekten heleki maaşlar ortalama sınırlarda ise evi erkek geçindirecek diye bir şey yok, kadın da çalışıyorsa ve katkı yapmalı ama kendi harcamaları için eşinden harçlık almamalı kendi bütçesini kendine göre ayarlamalı maaştan para kalırsada kendine birikim yapmal yeri gelir o birikim aile için harcanır yeri gelir şahsi masraflara gider.

Ne borcu acaba özel değilse? Ve ne kadar borç var ve ne kadar sürecek ayda ne ödeniyor eşiniz ne kazanıyor? Bunları bilmeden bir şey demek zor ama kart yine de sizde durabilir.

Sen onun maaş kartını al, tüm ödemeleri de üstlen, sonra eline tutuştur bi 200 tl, borç var idare et, de bakalım ne yapacak?

Forumdaki yorumlarınızdan biliyorum, naif bir insanız. Kocanız da bunu sömürüyor.

Siz hayatta o kartı isteyemezsiniz. Maaş hesabını değiştirin, yeni kartı da vermeyin.
Çocukluktan beri böyleyim ablamın küçülenler, onun eskiyen oyuncakları, onun beğenmediği bişey olsa annem babam üzülmesin diye ben beğenmiş gibi yapar o yenisini alsın isterdim. Şimdi çalışıyorum ama böyle geldim böyle gidiyorum 😣😣😣

Ben gelirlerin ortak olması taraftarıyım yani aslında iyi yapıyosun derdim ama eşin 200₺ veriyosa savunulacak tarafı yok. Suistimal etmis iyi niyetini. Ha bütün para borca gidiyosa kendisinde de o civarda para kalıyosa tamam ama öbür türlü çook ayıp

Dedim idare edelim borç bitsin birikim yaparız diyor üstelik altınlarıda borç var diye verdim😩😩
Tamam da borç ne kadar bilginiz var mı?
İkinizin kazancından kalan para ne kadar?
Eşinizin harçlığı ne kadar?

Ben çalışmıyorum şu an işsizlik ödeneği alıyorum az bir miktar olsa bile elimizi rahatlatıyor. Biz de düğün yaptık ve borçlarımız var hala. Onun maaşı da çok değil 3000 çok şükür yetiştirmeye çalışıyoruz. Kira, mobilya direk 2000 gidiyor zaten. Kalan 1000 tlye doğalgaz kaç gelecek bilmiyoruz ama en az 500 bunun haricinde suyu elektriği İnterneti telefonlarımız, evin yiyecek içecek masrafı var ve yetiştirmeye çalışıyoruz. Ben de dersaneye gidiyorum elimde para lazım bir şekilde. Benimkini kıyafet, ola ki çıkarsak dışarı çay yada ay sonuna olan ihtiyaçlarımızı da ben de ki 1000 liradan kullanıyoruz. Birlikte kullanıyoruz ama ben de duruyor para, kendimi iyi hissediyorum hiç değilse güvendeyim. Canım bir şey istediğinde gözüme ihtiyaç olan bir şey çarpınca gidip alabiliyorum bu bile büyük nimet. Belki kalkıp 200 TL bile kendime harcamıyorumdur ama iyi hissederek evime kullanıyorum.

Çocukluktan beri böyleyim ablamın küçülenler, onun eskiyen oyuncakları, onun beğenmediği bişey olsa annem babam üzülmesin diye ben beğenmiş gibi yapar o yenisini alsın isterdim. Şimdi çalışıyorum ama böyle geldim böyle gidiyorum 😣😣😣
50 yi 60 ı görünce üzülürsünüz. Kendinizden vazgeçmeyin.

Eşininiz maaşı ne kadar, aylık borç ödemeleri nedir yazsanız konunuz daha net otururdu.

Adam şahsına ayda ne harcıyor sizce? Yok mu sigarası, arkadaşıyla dışarda yemesi vs?

bende şöle bi durum var..
eşimin maaşı tümü krediye gidiyor..
benim maaşım kaliyor..
eşime ekmek al yoğurt al şunu bunu al desem hemen alir..
ben istesem verir..
o yüzden bi sorun yok:)

Hanfendi sizin özelinizde söyleme niyetim yok yanlış anlamayın da. DERDİNİ ANLATAN İNSAN ÜZERİNDEN “AAA NE İĞRENÇ HAYATLARINIZ VAR BENİMKİ ÇİÇEK GİBİ BENİM KOCİSİM Bİ TANE IYYY YA SİZİN GİBİ HAYATLARIM OLSAYDI” DİYEREK EGO TATMİN ETMEK İÇİN Mİ BURAYA ÜYESİNİZ?
Valla gerçek hayatta da var böyle insanlar. Şu şu derdim var, hmmm öyle mi benim yokkk :)))

Biz her ay hesap yaparız ben 15inde maaş alırım eşim 1inde. Ödemeleri bölüşüyoruz. Kira onda, yakıt, internet, faturalar bende. Mutfak için toplu almayız kim müsaitse ihtiyaç olanı o alır. Dİyelim harçlığımız yok, ben ona veririm o bana. Ama herkesin maaş kartı kendinde. Bizimde aylık 13 bin gelirimiz olmasına rağmen ödemeler sıkışık olduğu için 100 lira ile geçindiğimiz aylar oluyor. Sizin durum biraz daha farklı sanırım

Markete girdiğiniz an 100 lira bitiyor zaten..Orta okula giden çocuklarımın aylık harçlıği bile değil 200 lira.Kendinize bu hayatı reva görmeyin ne olur? 18 yıldır çalışıyorum,evin tüm masraflarını paylaşırız,ama o kart benimdir.Kendi alın terinize acıyın.

e siz koca bir ay sadece işe gidiyorusunuz.
insana çalışmak için motivasyon gerek ne biliyim çıkıp tek başına kahve içmek için falan.
zaten önceden çalışmıyormuşsunuz neden karşılıksız bir şey için rahatınızı bozdunuz ki?
borçtan sonra birikim yapacakmıssınız e siz ne zaman hayatınızı yaşayacaksınız?
eşinizden alın bence kartınızı...

Merhaba hanımlar.
Sorum evlilikte maddiyat nasıl olmalı mesela ben çalışıyorum 8 aydır Onun dışında ev hanımıydım.
Maddiyata alakalı herşey eşime ait faturalar, alışveriş, mutfak masrafı, çocuğun ihtiyaçları falan. Onun dışında kredi borcu var hepsini eşim ödüyor. Benim maaş kartım onda durur maaşım yatınca 200tl verir bana 1 ay onunla idare ederim. Çalışıyorum sonuçta ufak tefek birikimler yapmak istiyorum ama 200tl 1 ayda bitiyor. Arttırıp birikim yapamıyorum sizler birikim yapabiliyormusunuz? Yada herşeyi eşim yapmasa kendi maaşımla belirli ödemelermi yapsam böyle birikim yapmadan çalışmak zor geliyor 4 yıllık bi borç var. Belki farklı fikirler olur diye buradan sormak istedim sizlere.:KK16:

Giderler düştükten sonra eşinize sizin maaşınızdan kalıyor mu?

Mantıksız bir sistem kurmussunuz. Tamam evde tek kese olmasi iyidir ama bu şekilde değil. Maaşlar alınır, toplanır. Giderler yazılır, hepsi ödenir. Elde kalan para eğer tatmin edecek miktarda ise bir kısmı her ay birikim.olarak bir hesaba aktarılır ya da bir yere saklanır. Sonra kalan para paylaşılır kişisel harcamalar için.

Türkiye koşullarına göre hatrı sayılır bir gelirim var. Eşiminki ise benimkinin 2,5 katı kadar. Bütün para benim hesabımda toplanır. Eşim parayı aldığı gibi kendine 2000-2500 TL ayırır, kalanı bana gönderir. Bütün faturalar eşimin hesabından otomatik ödemede. İşi gereği ikimiz de sıklıkla seyahat ediyoruz. Büyük market alışverişine birlikte çıkarız, ödemeyi kendisi yapar. Ben ise günlük süt, sebze gibi 3-4 günde bir tazelenmesi gereken şeyleri alırım. Allah razı olsun bugüne kadar 1 kez olsun ne kadar maaş aldığımı sormamıştır, hiç bir ödeme için bana öde dememiştir. O bana gönderdiği için onun gelirini ben bilirim ama. İktisatlı biriyimdir. Evlenirken de 0 borç ile evlenmiştik. Şu an sadece 15 günde bir gebeliğim için doktora muayene ücreti olarak 720 TL ödüyorum. Fakat eşim bunu havuzdan kullanmamı istiyor. O kadarına dokunmuyorum açıkçası, maaşımdan kullanıyorum. 20 günde bir manikür + pedikür + kaş 210 TL.

Siz o kadar zahmete 200 TL için mi katlanıyorsunuz? Çok abes geldi durumunuz. Kaldı ki maaş kartınızı eşinizin alması başlı başına tuhaf.

Hanfendi sizin özelinizde söyleme niyetim yok yanlış anlamayın da. DERDİNİ ANLATAN İNSAN ÜZERİNDEN “AAA NE İĞRENÇ HAYATLARINIZ VAR BENİMKİ ÇİÇEK GİBİ BENİM KOCİSİM Bİ TANE IYYY YA SİZİN GİBİ HAYATLARIM OLSAYDI” DİYEREK EGO TATMİN ETMEK İÇİN Mİ BURAYA ÜYESİNİZ?
Valla gerçek hayatta da var böyle insanlar. Şu şu derdim var, hmmm öyle mi benim yokkk :)))
ben öle düşünmedim.. kUSURA BAKMAYİN öle şeyi aklımdan geçmedi. .sadece yazdim. yazmasaydim...
konu sahibi para ver kocacim lazim olacak dese verir..
evlisin.. ama şu ki.. bi elin nesi var iki elin sesi var evlilklte birlikte karar veriyosun. öle lay lomluk olmuyor.
ben bi yere gezmeye gitcem dese verir..
kocasi konu sahibinin parasini ailesine vereydi o zaman tepkim şudur maaş kartini yaninda kalsin..

ben öle düşünmedim.. kUSURA BAKMAYİN öle şeyi aklımdan geçmedi. .sadece yazdim. yazmasaydim...
konu sahibi para ver kocacim lazim olacak dese verir..
evlisin.. ama şu ki.. bi elin nesi var iki elin sesi var evlilklte birlikte karar veriyosun. öle lay lomluk olmuyor.
ben bi yere gezmeye gitcem dese verir..
kocasi konu sahibinin parasini ailesine vereydi o zaman tepkim şudur maaş kartini yaninda kalsin..

Bence zaten sizin hayatınızdaki gibi yaşamak doğrusu, biz de öyle yapıyoruz ama konu sahibinin eşi vermiyormus 200₺ den fazla, borç var diyormus

Günlük 10 tl harcama hakkınız var yani pes diyorum. İş çıkışı arkadaslarinla bir kahve içmeye bile gidemez sin. Kuaför vs zaten imkansız. Acil bir şey olsa taksi parası yok sende. Bence aklını başına al üzüldüm senin için. Gerçi maaş kartını istersen büyük olay cikarir Allah yardımcın olsun.
Üç günlük dünya yarına çıkacak miyiz belli değil kendine bu haksızlığ i yapma lütfen.

Bence zaten sizin hayatınızdaki gibi yaşamak doğrusu, biz de öyle yapıyoruz ama konu sahibinin eşi vermiyormus 200₺ den fazla, borç var diyormus
maaş kartı eline alsin ...
en iyis yöntem bu..
yetmiyor desin bide kocasinin neye harcadığı düşünsün öle degil mi.
sigara mi içiyor.. içmesin beyefendi..
borcu bende konu sahibi de takip etsin sadece kocasi degil..
ben bile ediyorum herşeyin kuruş kuruşuna..
eşim de maaş kartim ..
ama gözüm kulagimda...

Back
X