Evlilikte Maddiyat fikri 🤔

Sanırım fazla borcunuz var. Biz de kendimizi sıkıp büyük borca girsek ev sahibiydik ama ben böyle yapamazdım. En azından size bi 700 800 kalması gerek harcamasaniz dahi.
Benim kartım bendedir gerekirse esimin hesabına gönderirim ben harcamasam da benim param hesabimda durur.

Yani nedir bu derece teslimiyet?

200₺ yi nasıl belirlemiş? Sizin ihtiyaçlarınızdan nasıl emin olabilir?

Ben düzenli kuaföre giden bir kadın değilim. Kozmetiklerim de pahalı ürünler değildir sık makyaj yapmam. Alışverişe düşkün değilim. Ama bana asla yetmez 200₺

Biz de borç ödüyoruz. Her ay eksiye düşeriz. Eşimle kartlarımız duruma göre birbirimizin eline geçer. Kimde varsa ondan çekilir kartın bende duracak muhabbeti olamaz..
Bir şey alacağım zaman eşimden izin veya harçlık istemem..

Eşinizin aylık kazancı ne kadar biliyor musunuz ?
Benim eşim maaşını alınca 800 tl veriyor bana harcamalar için inanın 3. hafta tüm para bitiyor. Hatta bazen kartla bile harcama yaptığımız oluyor. Ve eşim maaşından kendisi için sadece 100 tl alıyor. Bazen bazı erkeklere haksızlık yapıldığını düşünüyorum Hepsi bir değil ama şu zamanda ev geçindirmek o kadar zor ki. Bu platformda herkes maddi olarak denk değil. Sizin aylık 200 tl aşmanın kimisi için azken kimisi için çoktur. Bu kıyaslamalar yerine düşünmeniz gereken şey eşiniz size 200 verirken kendisine ne ayırıyor ? Kendinizi doldurmadan önce nedir ne değildir onu anlamaya çalışın bence.

Sizi üzmek istemem ama dayımda yengemin maaş kartını alırdı.evlendigi günden beri 15 yıldır.yengemde az buz maaş almaz aylık 7 bin civarında geliri var.ve biz dayımın hayatında 4 senedir bir kadın oldugunu ögrendik.ne olurda olsun bunu yapmayın.evlerine gittigimizde harabe gibi.bir çöp bile almaz ne evine ne ailesine.meger yengemin paralarını o kadınla yiyormus.cok sinirliyim coookk 😡

Bence her erkeğe haksızlik etmeyelim.Ben de maaşım yattığı gibi eşime gönderirim.7 bin tl maaşım var muhendisim.Eşim de mühendis ve benden az fazla maas alir.Her türlü ödemeyi o takip eder faturalar, ev kredisi çocuğun özel okul taksidi vs.Bugune kadar bir yanlışını görmedim.Esimin ek kredi kartını kullaniyorum özelikle internetten cokca fazla alis veris yaparim kiyafet makyaj malzemesi vs bugune kadar asla sormamistir neden bu kadar fazla aliş veris yaptin diye gonlumun istedigini alirim tabi sınırını da bilirim.12 yıllık evliyiz bu şekilde güçlerimizi birleştirip 2 ev 2 de araba aldık.Ben özel sektordeyim o devlette calisiyor.Calisma saatleri daha az oldugu icin benden önce evde olur aksam yemeklerini o hazirlar.Akliniza gelebilecek bayan işi dediğimiz her iste yardimcidir ben erkegim deyip kenara cekilmez.Biz kadın erkek işi demeyip her işi birlikte yaparız bizim için tam anlamiyla hayat müsterek...

Bence her erkeğe haksızlik etmeyelim.Ben de maaşım yattığı gibi eşime gönderirim.7 bin tl maaşım var muhendisim.Eşim de mühendis ve benden az fazla maas alir.Her türlü ödemeyi o takip eder faturalar, ev kredisi çocuğun özel okul taksidi vs.Bugune kadar bir yanlışını görmedim.Esimin ek kredi kartını kullaniyorum özelikle internetten cokca fazla alis veris yaparim kiyafet makyaj malzemesi vs bugune kadar asla sormamistir neden bu kadar fazla aliş veris yaptin diye gonlumun istedigini alirim tabi sınırını da bilirim.12 yıllık evliyiz bu şekilde güçlerimizi birleştirip 2 ev 2 de araba aldık.Ben özel sektordeyim o devlette calisiyor.Calisma saatleri daha az oldugu icin benden önce evde olur aksam yemeklerini o hazirlar.Akliniza gelebilecek bayan işi dediğimiz her iste yardimcidir ben erkegim deyip kenara cekilmez.Biz kadın erkek işi demeyip her işi birlikte yaparız bizim için tam anlamiyla hayat müsterek...

sizinki gerçekten ideal ve güzel bir hayat. ancak sanırım konu sahibinin eşi elindeki para ile nereye ne ödediğini tam olarak anlatmıyor.
ortada yüklü bir borç var, o noktada zaten konu sahibi eşine destek olmaktan çekinmiyor. ancak para istediğinde gördüğü tutum hoş değil :(

Merhaba hanımlar.
Sorum evlilikte maddiyat nasıl olmalı mesela ben çalışıyorum 8 aydır Onun dışında ev hanımıydım.
Maddiyata alakalı herşey eşime ait faturalar, alışveriş, mutfak masrafı, çocuğun ihtiyaçları falan. Onun dışında kredi borcu var hepsini eşim ödüyor. Benim maaş kartım onda durur maaşım yatınca 200tl verir bana 1 ay onunla idare ederim. Çalışıyorum sonuçta ufak tefek birikimler yapmak istiyorum ama 200tl 1 ayda bitiyor. Arttırıp birikim yapamıyorum sizler birikim yapabiliyormusunuz? Yada herşeyi eşim yapmasa kendi maaşımla belirli ödemelermi yapsam böyle birikim yapmadan çalışmak zor geliyor 4 yıllık bi borç var. Belki farklı fikirler olur diye buradan sormak istedim sizlere.:KK16:
ayda 200tl için çalışmam şahsen, benim 10 yaşındaki kızımın harçliği ayda 200tl
siz koca kadınsınzı neyinize yetiyor o para
Daha öncede yazmıştım bunu çok taşlandım burda ama yine yazıcam çünkü bu benim görüşürüm benim hayatım ben çalıştığım parayı eve istersem harcarım, evi geçindirmek eşimin sorumluluğudur.
Buna katılmıyorum ozaman temizlikte kadının asli görevi

Sizi üzmek istemem ama dayımda yengemin maaş kartını alırdı.evlendigi günden beri 15 yıldır.yengemde az buz maaş almaz aylık 7 bin civarında geliri var.ve biz dayımın hayatında 4 senedir bir kadın oldugunu ögrendik.ne olurda olsun bunu yapmayın.evlerine gittigimizde harabe gibi.bir çöp bile almaz ne evine ne ailesine.meger yengemin paralarını o kadınla yiyormus.cok sinirliyim coookk 😡
Yengenizin kartı hala onda mı, hala evliler mi ?

yoo benim mantığımda öyle birşey yok, ama sizinkide var demekki sürekli aynı şeyi yaziyorsunuz 😉
Süreklimi
Senin mantığın erkek evi geçindirsin niye acaba niye o evde sadece omu yaşıyor
Sana niye para harcadın ki günümüz erkekleri bu düşünceden uzak

Süreklimi
Senin mantığın erkek evi geçindirsin niye acaba niye o evde sadece omu yaşıyor

öncelikle sizden nezaman sene geçtik biz?
İkincisi bu bizim evliliğimiz, biz bu şekilde mutluyuz bunun hesabını ben neden size veriyorum, söylermisiniz?
Siz evlendiğiniz zaman istediğiniz gibi yapabilirsiniz inanın hiç sorgulamam.

öncelikle sizden nezaman sene geçtik biz?
İkincisi bu bizim evliliğimiz, biz bu şekilde mutluyuz bunun hesabını ben neden size veriyorum, söylermisiniz?
Siz evlendiğiniz zaman istediğiniz gibi yapabilirsiniz inanın hiç sorgulamam.
Sana sen demek istedim canım öyle istedi
Bu anektodsa açıklaman istedim merak ettim iyi geçinmeler ayrıca bu klübtrki bir kadına sinirlenip şu keyifli hallerimi bozamam=))

Burada yorum yazan kadınlar kadar neden güçlü olamıyorum ben. Tam olarak nereden başlamalıyım güçlü biri olmaya.
Kararlı biri kendini ifade edebilen biri değilim aslında bunun farkındayım😣
Konuyla tam ilgisi yok ama tanıdığım bütün Akrepler baskın karakterler. Beni şaşırttınız.

Maas kartibi ese vermeyi anlamam. Benim 7 bin gelirim var maasimi aldigim gun 3,500 esime transfer yaparim ve benim para konusundaki sorumlulugum biter. Ayrica esimin kredi kartida bendedir. Bana herzaman der sen kendi cebinde baska birsey harcama ne aliyoraan buradan al der. Bu dedigim sadece evle ilgili degil kendi kuafmrum kiyafetim vs ne harcamsam kartta al der. Hee suda var ama benim kenarda hep bir param vardir ama baktim eve bir ihtiyac var veya birseyi degistirecegiz veya yuklu bir odeme var o istemeden cikartip son kurusuna kadarda veririm sorgulamadan. Evlilik bunu gerektirir bence kadinin eline ufak bir harclik vererek bu is yurumez uzgunum. Simdi siz acik acik karti ver dersenizde sorun cikarir kesinlikle. Bir yolunu bulun tarihi nezaman doluyor yada ne bileyip wireless ozelligi yoksa olan bir kart isteyin bankadan o kartida iptal ettirin. Yeniden istersede hayatim butun ay calisiyorum ama boyle olunca icimden gelmiyor ay sonunda otutrup hepsini kendim haracayim degil ama kendi elimde emegimin karsini gornek istiyorum ne lazimsa soyle ben vereyim ben odetim deyin vs.

ayda 200tl için çalışmam şahsen, benim 10 yaşındaki kızımın harçliği ayda 200tl
siz koca kadınsınzı neyinize yetiyor o para
Daha öncede yazmıştım bunu çok taşlandım burda ama yine yazıcam çünkü bu benim görüşürüm benim hayatım ben çalıştığım parayı eve istersem harcarım, evi geçindirmek eşimin sorumluluğudur.
%100 katılıyorum. Buna benzer bir cevap yazacaktım ama siz zaten yazmışsınız. 🤝🤝🤝

Back
X