Evlilikte Maddiyat fikri 🤔

200 tl yi mi biriktirecektiniz bir de?
Ben olsaydim bu sartlarda calismaz evde otururdum.
Çalışıyorsunuz da kendinize bir faydasi mi var?

bu cok goreceli birsey ama. 6 yildir evliyim 6 yil oncesine kadar da calisiyordum.

biz bir harcama yapcagimiz xaman butcemize bakariz. kimin parasi diye dusunmeden hangi hesapta ne var ne kadar kaldi diye dusunuruz.

ben suan isten ayrildim. benim hesabimdan cekilmis krediler kullandigimiz kredi karti odemeleri var, her ay hesabima onlarin tutarini atar maasini alinca, ama onun disinda bana para vermez. (zaten veremiyor garibim maasin tamami odemelerle dolu onun sa eline kalmiyor bisey)

Kartı işe
Borcu beraber yüklenmek çalışıp beraber ödemek yemek içmek çok güzel. Ortak hayat evlilik budur zaten. Ama aklınız yetmezmiş gibi kartın onda durması lütfeder gibi içinden 200 vermesi beni rencide ederdi. Borçlar için çeker getirir eline verirdim ödemesi için ama kart bende dururdu. Çalışmayı beceriyorsanız para yönetimi çekip getirmek veya getirmeden bankadan borcu ödemek de becerebileceğiniz şeyler. İki şeyi merak ettim kart ona ne zaman nasıl geçti nasıl kabul edip al dediniz verdiniz ona? Ve Maaşınız asgari mi 200 veriyor?
Başladığım 2. Ay istedi
Merhaba
Evet konuştum canım. Kartım 5 6 aydır sende bende bu evin borcunu, giderini düşünmesem çalışmazdım dedim. Ben senin kartla kendime özel harcama yapmıyorum idare ediyorum en az senin kadar. Traşım yemem içmemden kısıyorum biz aileyiz sende bende durması fark etmez sana para lazım olsa borç yapar yine bulurum oldu açıklaması..

Evlat Kokusu Evlat Kokusu ne yaptiniz konuştunuz mu ?
Konuştum evet kartın sende bende durması farketmez diyor ikimizin toplam aldığı 6000tl krediler, faturalar, mutfak masrafı, İnternet, çocuğun masrafı derken sana fazlası kalsa zaten kalan bizim paramız derim oldu açıklaması. Bu evlilik nekadar zor borç sorumluluk bitmiyor çok çok ağır bir yük bana göre 😕😕:KK43:

Konuştum evet kartın sende bende durması farketmez diyor ikimizin toplam aldığı 6000tl krediler, faturalar, mutfak masrafı, İnternet, çocuğun masrafı derken sana fazlası kalsa zaten kalan bizim paramız derim oldu açıklaması. Bu evlilik nekadar zor borç sorumluluk bitmiyor çok çok ağır bir yük bana göre 😕😕:KK43:
Haklısın canım, sende bende durması fark etmez ver bundan sonra ikimizin kartı da bende dursun deyin.

Şaka gibi.. Resmen çalışıyorsun ve kartı vermiyor istiyorsun yine vermiyor istediğinde vermesi lazım madem kartın kimde kaldığının önemi yok sende dursun ozaman ikiside... Ev hanımları bile eşinden daha fazla para alıyor çalışan bir bayanın böyle ezilmesi.. şaka gibi çok üzücü...

Kartı işe

Başladığım 2. Ay istedi

Merhaba

Evet konuştum canım. Kartım 5 6 aydır sende bende bu evin borcunu, giderini düşünmesem çalışmazdım dedim. Ben senin kartla kendime özel harcama yapmıyorum idare ediyorum en az senin kadar. Traşım yemem içmemden kısıyorum biz aileyiz sende bende durması fark etmez sana para lazım olsa borç yapar yine bulurum oldu açıklaması..

Eee tamam hayatım ver o zaman bende dursun fark etmez diyemedin mi

Farketmiyorsa kartı alın oradan kendinize en az 500 ayırın sonrasında ödemelerde yardımcı olun.

Aylık ödemeleriniz ne kadar. Ucu ucuna yetiyorsa bitene kadar bu düzen olabilir. Ancak artıyorsa, eşin kendisi birikim yapıyorsa olmaz. Çünkü çok az sana ayrılan miktar.

Ben çalışmadığım halde eşimin maaş kartı onda olsa dahi internet bankacılığı benim telefonuma bağlı yani ödemeleri ben yapıyorum. Kendime ait kredi kartım var ondan istediğimide alırım arada nakit ihtiyacım olursa diyede evde 500-600 bir para bulundururum.
Kendim çalışsam herhalde eşim evi geçindirmek zorunda ben para biriktirirdim maaşımla.

İşlerine geldikleri gibi davranıyorlar. Sen ev işini tamamen yükleniyorsan kadın olarak oda evi geçindirmeyi tamamen yüklenecek. Eğer hayat müşterekse her konuda müşterek olmalı. Paraya gelince müşterek işe gelince senin görevin mantığına aşırı ayarım :kızgın:

Bacim kartin sende dursun sen esine 200 tl ver aylik . Ya 200 tl ne demek bir aylik nasil yetisiyor.Bak eve asgari ucret girer , kira olur 200 tl aylik mecbud idare etmek zorunda olursun. Ama bu durumda değil

Kartı işe

Başladığım 2. Ay istedi

Merhaba

Hesap kitabı önünüze döktü mü?
Gelen bu giden bu diye açıkladı mı?
Aldığı araçtan gelen kar vs söyledi mi?

kartım bende dursun kendimi kötü hissediyorum diyin
200 tl ortaokul çocuklarına harçlık veriliyor diyin
alın kartınızı

kirayı ben ödüyorum geriye kalan tüm masrafları eşim. ikimizin hesabında kalan para da biriken paramız oluyor. yani harcamayacak olsam bile elimin altında paramın durması gerek aksi halde neden çalışıyorum ki diye sorarım

Kartı işe

Başladığım 2. Ay istedi

Merhaba

Tatmin etti mi sizi bu açıklama? Söz bir yere kadar oturup hesaplayın nereye ne kadar gidiyor.

Tatmin etti mi sizi bu açıklama? Söz bir yere kadar oturup hesaplayın nereye ne kadar gidiyor.
Bende o zaman bi kredi kartı çıkarayım onun ödemesini de ilave edelim bitmeyen borçlarımıza dedim otomatik ödeme talimatı da veririm 5 6 aydır idare ettim dedim ya burada okadar bayana danıştım kimsenin kartı eşinde değil 🤷‍♂️

Back
X