Evlilikte Maddiyat fikri 🤔

Ben de şuraya renkli bir örnek birakayim..
Ben calismiyorum esimin kartı b3nde nefret eder ödemeler falan hele market alisverisi adama en zor gelen..o yüzden herseyin kontrolu bende yettigi kadar harciyoruz cüzdaninda paranin bittigini bile anlamaz o derece..ben koyarim bazen..ama bu konuyu ne ben ne o eziklik olarak görmedik..
Yani paramiz yettigi kadariyla ( ki az bi maasimiz var yetmez karttan yeriz..)kuralsiz alabiliriz...ne ben ne o ezik hissetmedik..
Yani kartin kimde durdugu degil mevzu para var ve hqrcamana engelse sorun o...
Aynisini esimde bana diyor su hesap.kitap işlerini de sen yap sen bana harclik ver der.aman bacim birde ona mi kafa yorayim.is ev cocuklar falan.adam bu sirumluluguda bana verip rahatina bakacak.arabayida sen al der ben dolmusla gelirim.butun hersey sana ait al kartlarida der ...pooff ugrasamam.

Herkes ne fikrini soylemis bende soyleyeyim. Evet maas kartim esimdedir.doğru.
Ama her ay beni hesabin basina oturtur jalem kalem kurus kurus nerelere harcadigini ödeme leri tek tek gösterir.unuttugu ay ben hatirlatirim askim parasal durumumuz bu ay nedir diye.kredi karti bendedir sinirsiz harcamam var.sinirlama getirmez.arti cuzdanimda nakit olur bu bazen 20lliradir bazen 200liradir.para arttigi ay esimin ayri hesabi var altin hesabi oraya gecirir.esimeee cok cok guvenirim 3 cocugumuz var..
1 çocuğum var ben borç konusunda güvenmiyorum. Ne zaman nereye borç olur bilgim olmaz 2 yıl önce eve geldi Hayatım ben araba aldım dedi düşünün!! Fikir alma gibi alışkanlık yok bu yüzden 2.çocuk düşünmüyorum.

Aynisini esimde bana diyor su hesap.kitap işlerini de sen yap sen bana harclik ver der.aman bacim birde ona mi kafa yorayim.is ev cocuklar falan.adam bu sirumluluguda bana verip rahatina bakacak.arabayida sen al der ben dolmusla gelirim.butun hersey sana ait al kartlarida der ...pooff ugrasamam.
Herşey ortak olmalı ama ya. Temizlik, yemek, çocuğun sorumluluğu, madem kadın erkek çalışıyor eşit olması lazım evin yükü..

1 çocuğum var ben borç konusunda güvenmiyorum. Ne zaman nereye borç olur bilgim olmaz 2 yıl önce eve geldi Hayatım ben araba aldım dedi düşünün!! Fikir alma gibi alışkanlık yok bu yüzden 2.çocuk düşünmüyorum.

normalde ben kadinin daima calismasi taraftariyim ama bu durumda calismazdim. ne kadar safsiniz adam sizi resmen sömürüyor.....

Fatura ödeme takip işlerinden hiç hoşlanmam eşim takip eder hepsini. Ajandaya her ay için bir sayfa ayarlar gelir gider harcamaları yazarız kim ne harcadıysa (ufak tefek şeyler hariç). O ay ne kadar artmış ne kadar koymuşuz kenara önümüzü görürüz. Taksitle bir şey asla almayız hesaba göre alınır alınacak büyük bir şey varsa bile nakit alınır. Maaş kartım da bende durur. Eşim ödemeler için lazım olduğunda ne kadar lazımsa söyler veririm. Sonuçta eşim yanımda yokken bana lazım olabilir kart onda durması mantıksız geliyor.

ayda 200tl için çalışmam şahsen, benim 10 yaşındaki kızımın harçliği ayda 200tl
siz koca kadınsınzı neyinize yetiyor o para
Daha öncede yazmıştım bunu çok taşlandım burda ama yine yazıcam çünkü bu benim görüşürüm benim hayatım ben çalıştığım parayı eve istersem harcarım, evi geçindirmek eşimin sorumluluğudur.

10 yaşındaki kızınız ayda 200 tl.ile ne alıyor ?

Son paragrafiniza da katılmıyorum.

Bazen diyorum ki bu adam bekarken seni çalışturmam evimizin hanımı olursun diyordu. Şimdi acaba sevmiyormu beni!?

Öyle düşünmeyin bunlar bambaşka konular. Hayat şartları malesef çoğu evde bu şekilde. Ne için çalışıyorsunuz rahat yaşam için. Ama çalışıp didindiğiniz halde rahat yaşayamıyorsanız bir yerlerde bir yanlışlık vardır.

Öyle değil işte örnek vereyim ben ona 2000tl verim maaştan diyorum çok borcumuz var diye o borçlar bitsin diye,, geriye 400tl kalıyor zaten oda dursun kartta ben bilirim ki elimizden geleni bu ama yok 🤯 🤯 o beni hep yanlış anlıyor 😏
Geriye pek para kalmiyorsa size verdigi para belki de iyi bile..yani 200 tek kendinize harciyosaniz..ama size 200 verip kendine fazla kaliyosa sorun...butun para bende ama kendime ay icinde ozel bisey almiyorum nerdeyse yani yiyecek haricinde cunku maddiyatimiz kisitli...siz sorun esinize atiyorum kirayi faturalari ödeyin gerisi benim deyin..

10 yaşındaki kızınız ayda 200 tl.ile ne alıyor ?

Son paragrafiniza da katılmıyorum.
Hepsini birden almıyordur, kardeşim 13 yaşında o da 200 300 civarı alıyor. Ama günlük olarak annem harçlık veriyor. Haftasonları arkadaşlarıyla gezmek isterse yine o zaman 50 100 lira veriyor. E normali bu zaten.

Evlat Kokusu Evlat Kokusu ben bir konuyu okurken senin yorumununa denk geldim, hamile halinle bu adam seni aldatmış affetmişsin. Sen daha bu adamın neresine güveniyorsun. Kendini çok kaptırma köşede paran olsun bir bakarsın seni dımdızlak ortada bırakır.
Hamilelikten sonrada bir kadınla konuşmuş.
Bütün fotoğraflarını vs beğenip saçma sapan yorumlar yapmış.
Kadının bütün altınlarını birikimini almış.
Konu sahibi bayağı bir safsınız bence siz.
Sizi aldatan adama kartınızı verecek kadar pasif misiniz? Bu yüzdendir ki adam istediğinizde dahi kartınızı vermiyor. Geçen bir konu tartışmıştık ama üzüldüm halinize. İnşallah kurtulursunuz bu adamdan.

Hamilelikten sonrada bir kadınla konuşmuş.
Bütün fotoğraflarını vs beğenip saçma sapan yorumlar yapmış.
Kadının bütün altınlarını birikimini almış.
Konu sahibi bayağı bir safsınız bence siz.
Sizi aldatan adama kartınızı verecek kadar pasif misiniz? Bu yüzdendir ki adam istediğinizde dahi kartınızı vermiyor. Geçen bir konu tartışmıştık ama üzüldüm halinize. İnşallah kurtulursunuz bu adamdan.
Hem aldatıldığı halde evli kalıp hem maaş kartı eşine vermiş şaşırdım 🤯🤯

Borç yüzünden delireceğim artık 🤯 işten ayrılmıştım şimdi 6 ay oldu işe başladım borç var yetmiyor diye dün maaşım yattı öde öde 150tl para kaldı 1 ay 150 TL için çalışıyor gibi hissediyorum 😕 her evde durumlar böylemi acaba.

Bütün sayfaları okuyamadım ama maaşlar ne kadar kredi borcu ne kadar ve eşinizin kişisel harcamaları nasıl? Eğer her şey ucu ucuna yetiyor ve eşinizin de kişisel harcamaları ancak 200 TL kadarsa maaş kartını alsanız bile durum değişmez ki

Merhaba hanımlar.
Sorum evlilikte maddiyat nasıl olmalı mesela ben çalışıyorum 8 aydır Onun dışında ev hanımıydım.
Maddiyata alakalı herşey eşime ait faturalar, alışveriş, mutfak masrafı, çocuğun ihtiyaçları falan. Onun dışında kredi borcu var hepsini eşim ödüyor. Benim maaş kartım onda durur maaşım yatınca 200tl verir bana 1 ay onunla idare ederim. Çalışıyorum sonuçta ufak tefek birikimler yapmak istiyorum ama 200tl 1 ayda bitiyor. Arttırıp birikim yapamıyorum sizler birikim yapabiliyormusunuz? Yada herşeyi eşim yapmasa kendi maaşımla belirli ödemelermi yapsam böyle birikim yapmadan çalışmak zor geliyor 4 yıllık bi borç var. Belki farklı fikirler olur diye buradan sormak istedim sizlere.:KK16:

200 tl bir ayda mı bitiyor, bende 200 tl nin bitme suresi salisenin onda biri kadar.
çok haklısın param bende durmasa çalışmak istemezdim.

Borç yüzünden delireceğim artık 🤯 işten ayrılmıştım şimdi 6 ay oldu işe başladım borç var yetmiyor diye dün maaşım yattı öde öde 150tl para kaldı 1 ay 150 TL için çalışıyor gibi hissediyorum 😕 her evde durumlar böylemi acaba.
Ne borcu ki bu özel değilse?

Back
X