• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte maddiyat

Selenay92

Guru
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2009
623
407
303
Ankara
Kızlar yeni evliyim ve eşimle para konularını konuşmaya çok çekiniyorum.ailemin yanında bu konular hiç konuşulmazdı alışık değilim yani şimdi açılınca hemen kapatmak istiyorum maddi konuları ama evlilikte ille konuşulması gerekiyo tabi.iyi bi kariyere sahibim ama eşim istemediği için çalışmıyorum bana aylık belli bi para veriyo ev ihtiyaçları ve kendim için ama hesabımı pek bilemiyorum ayın yarısında nerdeyse benim param bitiyo siz nasıl yönetiyosunuz bütçenizi aylık mı yoksa harçlık mı alıyosunuz ne kadar harcama yapıyosunuz? Kişisel gideriniz ne?Ben savurgan biri miyim merak ediyorum bazen eşim bu tarz imalarda bulunuyo gibi geliyo alınıyorum ama belki de öyleyimdir

Son düzenleme:
İş hayatı sana göre değil, çalışırsan ben huzursuz olurum, ev işlerini kim yapcak...bunun gibi sebepler.onların kültüründe kadınların çalışması ters çok mücadele ettim ama artık kabullendim bu durumu. ihtiyacımız yok çok şükür ama kendi paramı kazanmak bi başka olurdu tabi. o kadar oku yüksek lisans yap iş hayatını tatmadan ev hanımı ol. koymuyor değil.

İş hayatı sana göre değil, çalışırsan ben huzursuz olurum, ev işlerini kim yapcak...bunun gibi sebepler.onların kültüründe kadınların çalışması ters çok mücadele ettim ama artık kabullendim bu durumu. ihtiyacımız yok çok şükür ama kendi paramı kazanmak bi başka olurdu tabi. o kadar oku yüksek lisans yap iş hayatını tatmadan ev hanımı ol. koymuyor değil.
Bence bir an önce ikna edin.

Bende çalışmıyorum. Belli bir harçlık almıyorum. Ne kadar gerekirse o kadar çekiyorum bankadan nakit olarak.Yaşadığım ülkede tüm ödeneleri(market,restaurant,mağaza vs) cep telefonı ile yapabildiğimiz için belli bir limitim,harcamam olmuyor. Ayın sonunda eşim banka hesabından o ay ne kadar harcadığımızı söylüyor. İhtiyacım olsun olmasın yaptığım harcamanın hesabını da vermem. Sonuçta barda,pavyonda harcamamışım. Belli ki eve,çocuklara gitmiş. Eşimde sormaz zaten ne aldın diye. Bilir ev için olduğunu. Bizde durumlar böyle. Eğer eşiniz sizi zor durumda bırakıyorsa sıkıntı çekmek yerine çalışmaya başlayın.21. Yüzyılda kadınların çalışmak için kocalarının keyfini beklemelerini hayretle karşılıyorum. Hayatınıza bu kadar müdahale ettirmeyin. Sonra pişman olursunuz.

Haftalık bir para bırakır eşim ve de kredi kartım var, o öder.
Nakit olanı ihtiyacım olur, eve bir şeyler söylerim vs diye bırakıyor, diğer tüm harcamalarımı karttan yapıyorum.

Harçlik alma gibi bir durum yok bizde. Evin hesabini bilemeyecek ne var ki? Bütçe önünde nereye ne ödeniyor veya odenecek, esim ne harcamis, ne alinacak, kendime ne harcayacagimi tek başıma akil edebiliyorum şükür.
Istedigim zaman esimin hesabindan para cekerim. Çektigim paralarim belli bir miktari yok duruma gore miktari da kendim belirlerim. Hiç sıkıntı yasamadik.

Kızlar yeni evliyim ve eşimle para konularını konuşmaya çok çekiniyorum.ailemin yanında bu konular hiç konuşulmazdı alışık değilim yani şimdi açılınca hemen kapatmak istiyorum maddi konuları ama evlilikte ille konuşulması gerekiyo tabi.iyi bi kariyere sahibim ama eşim istemediği için çalışmıyorum bana aylık belli bi para veriyo ev ihtiyaçları ve kendim için ama hesabımı pek bilemiyorum ayın yarısında nerdeyse benim param bitiyo siz nasıl yönetiyosunuz bütçenizi aylık mı yoksa harçlık mı alıyosunuz ne kadar harcama yapıyosunuz? Kişisel gideriniz ne?Ben savurgan biri miyim merak ediyorum bazen eşim bu tarz imalarda bulunuyo gibi geliyo alınıyorum ama belki de öyleyimdir

Bence bir is bulup calisin.
Ne demek ev islerini kim yapacak? Ya ortak yaparsiniz ya da temizlikci alinacak. Siz onun hizmetcisi misiniz? Milyonlarca evli kadin calisiyor.

Kaldi ki adamin verdigi para yetmiyor. Calismayip ne yapacaksiniz?
Calisan bir kadin oldugum icin benim masrafim az. Vaktim iste geciyor.
Calismasam rahat bi 10 bin harcarim ayda
Hergun gezer tozar yer icer eglenirim. Kahvaltiya, ordan kahveye, ordan masaja giderim.
Beni calistirmiyorsa ne istersem karsilamak zorunda.
Ihtiyacimiz yok cok sukur diyorsunuz ama ayin yarisinda parasiz kaliyorsunuz.

Bu kadar eğitim alıp, bu durumu kanıksamanıza çok üzüldüm(çalışmayı kendiniz istemeseydiniz yorumum farklı olurdu) Bir de eşinizin sebepleri sebep değil maalesef, niyetini, fikirlerini o kadar çekinmeden açık açık söylemiş ki, gerçi kabul etmişsiniz bize laf düşmez. Ama hayat böyle nasıl geçer bilmiyorum, ömür boyu eşiniz yanınızda da olmayabilir, nasıl ayağa kalkarsınız öyle bir durumda?

İyi bir kariyer sahibisiniz ve calışmıyorsunuz pek inandırıcı gelmedi

İyi bir kariyerin olsa çalışmadan duramazdın, 3 ay dayandım tekrar çalışma hayatındayım, öldüm evde 2.5 ayda kanım çekildi. Ben en son 22 yaşında babamdan harçlık aldım ünide okuyordum, 14 senedir kimseden harçlık almadım. Bata çıka, çalışarak bazen evde nadasa çekilerek bütçeme göre harcama yaptım hep.

Benim eşim ve aileside kadının çalışmasını tuhaf karşılar. Şimdiki aklım olsaydı asla kabul etmez,direnirdim. Yeni evliymişsiniz sakın boyun eğmeğin bu duruma. Sonra çok pişman olursunuz

Ben de hep merak etmiştimdir çalışan ya da çalışmayan bayanlar aylik kendinize yaptığınız harcamalar ne kadar oluyor

Maddi yönden çalışmaya ihtiyacınız yok ama eşinizin ev gecimi ve harclik olarak verdiği bütçe yetmiyor doğru mu anladım?Evin masraflarını ayrı bir bütçeden ,kişisel masraflariniz için ayrı bir harcliktan harcama yapın.Mesela ev alisverisinizi eşiniz ile yapmanız onun da market,pazar fiyatlarını görmesini sağlayacaktır.

Hani iyi kariyeriniz vardi? Iş hayatini tatmadan nasil iyi kariyer sahibi olunuyor merak ettim?

Ev süpürmek, temizlemek için beni işe göndermeyen adama ben güvenemem, beni düşünmüyor ki bu adam? Bir kadın kendi güvencesini nasıl bir elin eline bırakır, benim aklım almıyor. Kariyerli bir insan nasıl bu kafada biriyle anlaşıp evlenebilir, onu da anlamadım. Neyse...

Sizi çalıştırmayan adamın, para konularına size gık demeye hakkı yok. Madem evde oturtuyor, seni, özgür bırakacak. Bir daha imada bulunursa " Çalışma diyen sensin, bu konuda bir daha en ufak bir ima sezersem tekrar işe girerim, senin için fedakarlık yapıyorum ve sen bana böyle sorularla, imalarla gelemezsin." deyin.

Back
X