Evlilikte maddiyati nasil hallediyorsunuz ?

Ev kredisi ve faturalar esimde. Market, pazar, benzin kime denk gelirse o yapar. Ben cocuktan ve pandemiden sonra cok cikamadagim icin cogu esimde. Ama ben de cocugun alisverisini ya da sanal market alisverislerini ve tum internet alisverislerini yapiyorum. Buyuk bir sey alacaksak kimin kartinda limit varsa ondan cekeriz. Yatirim isleri esimde. Ikimizin de yatirim/birikim hesabi var. Ortak degil. Harcamalardan sonra kalan para ya onun ya benim hesapta birikir. Buyuk bir alim olsa birlestiririz tabi ki.

Ben eşime maasimjnn yarısını gönderiyorum, mutfak masraflarını ben karşılıyorum, bazen eşimde yapiyo, eşim kira, kredi kartı masrafı, faturaları karsiliyo, öyle yani

Maasimdan bir miktar kendime ayırıp kalan hepsini eşime gonderiyirum. Kredi ödemesi bütün harcamalar eşimde. Onun maaşın çoğu krediye gidiyor zten.

Tum zorunlu ihtiyaclar ,faturalar esimde. Mutfak alisverisini de kendisi belirleyip yapar. Benim maasim bende durur,oglumuzun kiyafet oyuncak gibi harcamalarini yaparim. Kalan kalir dovize yatirim olarak. Ortak havuz olayina karsiyiz,ev arkadasi olmadigimiz icin.

Ben çalışmıyorum. O yüzden evin gecimini eşim sağlıyor. Evimiz kira değil, harcamalarınız genelde standart, çok şükür bir sıkıntımız olmuyor. Birikim anlamında da benim adıma bir banka hesabı açmıştı eşim evlendigimizde, onu büyütmeye çalışıyoruz ilerde çocuğumuz için bir güvence olması adına.

Para tek kişide (bende) toplanıyor. Eşim çok savurgan olduğu için bana bıraktı ev ekonomisini. Kira, faturalar, kredi ödemesini ve aylık bir miktar cep harçlığını ayırıyorum. Aylık mutfak harcamasından sonra kalan parayı da birikim olarak ayırıyorum. Beş lira da olsa birikim birikimdir benim için.
Harçlık için ayrilan kısım bir yerde durur, ihtiyacı olan oradan alır. Zaten bir süre sonra belli oluyor bütün giderlerin bir standarti var.

benim şaşırdığım şey de herkes kendi başına birikim yapıyor sanki bir gün boşanacakmış gibi ortak para yok...
evet, tam olarak öyle.
kimse kendine itiraf edemese de altında yatan sebep bu.
karı kocaya, koca karıya bu konuda %100 güvenmiyor. ben burdan bunu anlarım.
ama insanlara da hak veriyorum.
demek ki insanlar hayattaki her ihtimali düşünüyorlar. kadını erkeği yok, hepsi düşünüyor.
karı kocayı boşverin annemize, babamıza güvenemiyoruz.
koca bir ay zar zor kazandığım paranın tamamını ailemle veya eşimle paylaşma fikri beni çok rahatsız ediyor mesela özellikle bu aralar.
evlilikler eskisi gibi değil. not: bekarım.

ben de aynı şekilde düşünüyorum zaten, bir gün ne olacağını bilemeyiz sonuçta. paranın hepsini ortaya koymak zaten olmamalı bence ama karşındaki insanın kendi için birikim yaptığını bilmek tuhaf geldi... sanki paraları alıp kaçacakmış gibi hsncjdkdk

Ben de bundan apayri bir sebepten dolayi ayri hesaplari destekliyorum. Sahsen kendi kazancini kendisi idare edemeyen bir adamla evli kalmak istemem. Sakiz alsa ortak hesap mi diyecek,ya da kendi basina kalsa bu hayatta birikim yapmak icin yeniden mi evlenecek yani komik geliyor bu maasini birbirine gonderme fikri. Ya da ortak havuz fikri.

Bence ortak yada bireysel birikim değil ki olay
Sonuçta ikitaraf ta para harcayacak
Bazısında kadının parasına dokunulmaz mantığı var ama bu işler öyle degil
Şimdi ev alincak mesela kadın maaşına dokundurtmayacak mi
Birsekilde iki maaş da ortada.
Ha ayrı birikmiş ha ortak
İki para da kullaniliyor mu kullaniliyor
Benim maasi kartım kredi kartım bende mesela duruma göre para yollarim ödemeler icin misal
Bunu ödemeyip hiç kendi param diye hepsi kendi hesapta biriktirip benim olmuyorsa ne manası varki
Hoş zaten evlilikte ortak olması yanindayim.
Bazı kadınlar mesela herkes naparsa napsin kafasinda ozamanda ortada bir gram para olmuyor.

benim şaşırdığım şey de herkes kendi başına birikim yapıyor sanki bir gün boşanacakmış gibi ortak para yok...
Bu yaşıma kadar hiç ortak hesap kullanmadım. Bekarken kullandığım birikimin hesabımda yapıyorum hala birikimimi, eşim de aynı şekilde. Güvenle alakalı bir durum değil bizimki alışkanlık. Kolayımıza geliyor. Onca parayı da durduk yere başka hesaba aktarmak saçma geliyor. Ortak bir yatırım yapılacağı zaman elbette paramızı birleştireceğiz.

Ben mutlaka kimsenin bilmediği bir birikim yaparım her ay dü Tüm bekar kızlar akıllarını başlarına alsınlar ve mutlaka eşlerinin bilmediği bir birikim yapsınlar. Çok mükemmel ıyi aile babası olur dediğim eşim 7 yıllık evlilikten sonra aktarmasıyla boşandık. Ben tüm maaşımı eşime varsaydım vay halime. Birikimim vardı kendi evim de vardı o konuda hıc dara düşmedim. Hele bu devirde babanıza bile güvenmeyin.

Bu tamamen gelirle alakalı bir durum. Geliriniz iyiyse bence aşırı sorun olmuyor. Ben iyi kazanıyorum bana göre aşırı yüksek giderlerimde yok. Maaşım yatınca yüklü miktarı birikim hesabına havale ediyorum. Çünkü maaş hesabımda durması saçma geliyor. Kredi kartımı ödeyecek ve harcamalarımı, bakımlarımı finansa edecek bir tutar bırakmam yeterli oluyor. Birlikteysek, ev için ya da yüksek tutarlı harcamamalarımı eşimin kartı üzerinden yapıyorum, genel gideri takip etmek açısından ve onda puan birikmesi için iyi oluyor. 10 bin tl'nin 2 binini kendi kişisel harcamalarıma kullanıyorsam kalanını borçlar, faturalar ve birikimi halletmesi için eşime atıyorum. O da halledip söylüyor. Ne kadar tanıdığınızla ve aranızdaki ilişkiyle değişir bu, kartını parasını verip özgürlüğünü kaybettiğini düşünen insanlar da olacaktır. Eşimle beraber büyüdük, okul bitti çalışmaya başladım ve hemen nikah yaptık, aynı şehire gelebilmek için. Bu sebeple ilk maaşımdan beri nerdeyse onun talebi olmasa bile o zamanlar ev kredisini falan ödeyecek diye parayı ona göndermeye başlamıştım, çok rahat ettim. Düzenimiz böyle kuruldu.

Bizde eşim ev kredisi, tatil, faturalar esyalr hepsini kendisi öder. Onun parası 3 4 ayda bir toplu gelir ve benimkinden fazla. 2 arabası var birini ben kullanıyorum. Ben bu saydıklarım için başta 150 bin filan birikmiş para vermiştim. Duğunde takılan 450 gram altın benim olarak konuştuk ve bir de Binance hesabımda kendi yatırımım var. Aylık yatan maaşımda en başta konuştuğumuz bana aitti kendisi çok daha iyi alır benden o yüzden kendisi böyle demişti. Ama şimdi coronadan işleri aksayınca, alıcaklarını toplayamadı bile, evin masrafına ortak harcanıyor. İhtiyacı oldugunda altınlardan da verdim, geri koyarım diyor ama bilemem, zaten benim değil evimizin birikimi olarak görüyorum. O da toplu gelen parasını ya ortak hesaba atar ya da benim hesabıma yollar. Evlilikte pek öyle benim param senin paran olamıyo. Zaten para kasası kadın olmazsa o ev birikimde yapamıyor. Bu yüzden yatırım birikim alsat konularında beraber hareket ediyoruz.

ben memur olduğum ve Maaşım da düzenli yattığı için riske atmadık ve tüm fatura ve kredi işleri benim hesaptadır. otomatik talimat verdiK. Eşimin maaşının yattığı tarihler hiçbir Ay birbirini tutmadığı için ona para yattıkça benim hesaba aktarır, çeker ya Da bana elden verir.

Eşlerin ayrı ayrı kredi karti olmasınin finansal takibi zorlastiracagini düşünüyorum.
Bankacıyım. Kredi kartımın ek kartını esime de çıkardim. Böylelikle tek bir limit üzerinden harcamaları yaptığımız için;benzin, gıda vb giderleri ekstre uzerinden takip etmeniz kolaylaşır. Ay sonunda bir kredi kartinizin ekstre borcunu düşünürsünüz.
Maasimin günü bellidir. Dolayısıyla kredi karti son ödeme tarihi vs kendi kartima göre düzenledim. Kreş ücreti, kk ücreti, varsa bireysel kredi gibi tüm ödemeleri ben yaparım.
Eşimin maaşını mümkün olduğunca kenara atmayı tercih ederim.
O yatırımdan çok anlamaz . Idare bendedir..

Konunuzu takipteyim bende bunu merak ediyormz. Biz her ay giderlerimizi hesaplıyoruz eşimin kartı benim kartım vs toplam maaştan çıkarıyoruz. kalan nakiti zaten bana veriyor eşim ama ya hiç borcumuz olmasaydı ? O zamanda eşim yine hesapta toplanırdı artan parayı kullanmadığım banka hesabına atardım kart evde dururdu dedi ama ben böyle istemiyorum mesela kendi hesabımda biriksin istiyorum. Tabi 3 sene borcumuz var daha 3 sene sonra düşüncem bunu

Kira ve faturaların bir kısmını, çocukların kreş parasını eşim öder. Bende birkaç fatura öderim. Herkes kendi kredi kartını yatırır. Hesapta para kalınca bir miktar nakit ayırıp geriye kalan parayı herkes kendi birikim hesabına aktarır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…