- 8 Kasım 2018
- 5.866
- 14.261
- 248
- Konu Sahibi Cokokuyanbilir
-
benim şaşırdığım şey de herkes kendi başına birikim yapıyor sanki bir gün boşanacakmış gibi ortak para yok...Son zamanlarda bu konular cok aciliyor..Isler ne ara bu kadar degisti..Kimsenin kimseye itimadi kalmamis
Bi bekar olarak soruyorum :)
evet, tam olarak öyle.benim şaşırdığım şey de herkes kendi başına birikim yapıyor sanki bir gün boşanacakmış gibi ortak para yok...
ben de aynı şekilde düşünüyorum zaten, bir gün ne olacağını bilemeyiz sonuçta. paranın hepsini ortaya koymak zaten olmamalı bence ama karşındaki insanın kendi için birikim yaptığını bilmek tuhaf geldi... sanki paraları alıp kaçacakmış gibi hsncjdkdkevet, tam olarak öyle.
kimse kendine itiraf edemese de altında yatan sebep bu.
karı kocaya, koca karıya bu konuda %100 güvenmiyor. ben burdan bunu anlarım.
ama insanlara da hak veriyorum.
demek ki insanlar hayattaki her ihtimali düşünüyorlar. kadını erkeği yok, hepsi düşünüyor.
karı kocayı boşverin annemize, babamıza güvenemiyoruz.
koca bir ay zar zor kazandığım paranın tamamını ailemle veya eşimle paylaşma fikri beni çok rahatsız ediyor mesela özellikle bu aralar.
evlilikler eskisi gibi değil. not: bekarım.
Ben de bundan apayri bir sebepten dolayi ayri hesaplari destekliyorum. Sahsen kendi kazancini kendisi idare edemeyen bir adamla evli kalmak istemem. Sakiz alsa ortak hesap mi diyecek,ya da kendi basina kalsa bu hayatta birikim yapmak icin yeniden mi evlenecek yanievet, tam olarak öyle.
demek ki insanlar hayattaki her ihtimali düşünüyorlar. kadını erkeği yok, hepsi düşünüyor.
koca bir ay zar zor kazandığım paranın tamamını ailemle veya eşimle paylaşma fikri beni çok rahatsız ediyor mesela özellikle bu aralar.
Bu yaşıma kadar hiç ortak hesap kullanmadım. Bekarken kullandığım birikimin hesabımda yapıyorum hala birikimimi, eşim de aynı şekilde. Güvenle alakalı bir durum değil bizimki alışkanlık. Kolayımıza geliyor. Onca parayı da durduk yere başka hesaba aktarmak saçma geliyor. Ortak bir yatırım yapılacağı zaman elbette paramızı birleştireceğiz.benim şaşırdığım şey de herkes kendi başına birikim yapıyor sanki bir gün boşanacakmış gibi ortak para yok...
Tüm bekar kızlar akıllarını başlarına alsınlar ve mutlaka eşlerinin bilmediği bir birikim yapsınlar. Çok mükemmel ıyi aile babası olur dediğim eşim 7 yıllık evlilikten sonra aktarmasıyla boşandık. Ben tüm maaşımı eşime varsaydım vay halime. Birikimim vardı kendi evim de vardı o konuda hıc dara düşmedim. Hele bu devirde babanıza bile güvenmeyin.evet, tam olarak öyle.
Konunuzu takipteyim bende bunu merak ediyormz. Biz her ay giderlerimizi hesaplıyoruz eşimin kartı benim kartım vs toplam maaştan çıkarıyoruz. kalan nakiti zaten bana veriyor eşim ama ya hiç borcumuz olmasaydı ? O zamanda eşim yine hesapta toplanırdı artan parayı kullanmadığım banka hesabına atardım kart evde dururdu dedi ama ben böyle istemiyorum mesela kendi hesabımda biriksin istiyorum. Tabi 3 sene borcumuz var daha 3 sene sonra düşüncem bunuHerkese merhaba :)
Benim sorum tam olarak başlıktaki gibi.
Evlilikte maddiyatı nasıl ayarlıyorsunuz ? Ortak bir havuz yapıp giderleri mi çıkıyorsunuz ? Yoksa kişisel olarak biri faturaları, alışverişi diğerleri kredi vs. Gibi diğer borçları halletmeli diye paylaşıyor musunuz ? Birikimi neye göre ayırıyorsunuz ?
Fikirlerinizi bekliyorum hanımlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?