- 24 Mayıs 2020
- 3.922
- 13.576
- 138
- Konu Sahibi Cokokuyanbilir
-
Ben kadinin sahsi parasinin olmasi taraftayim o kesin ama son zamanlarda konular garip gercekten..Acaba yeni nesil mi boyle.Babalarimiz kazanir mal mulk alir annelerimizin ustunede alirdi mal..kimse kacirmiyordubenim şaşırdığım şey de herkes kendi başına birikim yapıyor sanki bir gün boşanacakmış gibi ortak para yok...
Allah yardımcınız olsun .Bizde şuan ikimiz de çalışmadığımız için komik ilerliyor.
-ev sahibi yine mesaj atmış kirayı istiyor.
Yarım saat suskunluk...
-hadi bi kahve yap da içelim.
-elektiriği kesecekler mesaj gelmiş.
Yarım saat suskunluk...
- Hadi bi çay demle de içelim
- Avukat mesaj atmış, icraya geleceklermiş.
1 saat suskunluk..
- Ayaktayken bi su versene.
Biz maddi durumları uzun zamandır bu şeklilde hallediyoruz
Çalışmıyorum kira gelirim var borçlarımız bitene kadar kirayı tamamen eşime veriyorum borcumuz bitince kendi kiram benim harçlığım olur. Eşimle aramızda para asla mevzu olmaz esirgemez kısıtlamazHerkese merhaba :)
Benim sorum tam olarak başlıktaki gibi.
Evlilikte maddiyatı nasıl ayarlıyorsunuz ? Ortak bir havuz yapıp giderleri mi çıkıyorsunuz ? Yoksa kişisel olarak biri faturaları, alışverişi diğerleri kredi vs. Gibi diğer borçları halletmeli diye paylaşıyor musunuz ? Birikimi neye göre ayırıyorsunuz ?
Fikirlerinizi bekliyorum hanımlar.
Bekar olarak o kadar doğru ki düşünceleriniz. Evlide olsanız birine körü körüne güvenilmemeli ben boşanma aşamasındayım körü körü güvenmenin bedelini gayet ağır ödüyorum. Buradaki kadınların çogunuda anlamıyorum tüm maaşını eşinin eline sayanları falan diyorum ki heralde bigün kendisi yemegi aşı temizliği yapıp çocuga bakıyo diğer eşte sonraki gün yapıo yoksa böyle bişi kabul edilebilir bişi değil. Oldu çalışayım bende eşim gibi sonra geleyim evin tüm işi temizliği çocugun sorumlulugu bana geçsin. Ya bakıcı temizlikçi tutuyorlar o yüzden bu fikir (maaşlarını eşlerine verme) makul gelip uyguluyorlar yada eşlerine sonsuz Bi güven saygı var (kendilerine yok)evet, tam olarak öyle.
kimse kendine itiraf edemese de altında yatan sebep bu.
karı kocaya, koca karıya bu konuda %100 güvenmiyor. ben burdan bunu anlarım.
ama insanlara da hak veriyorum.
demek ki insanlar hayattaki her ihtimali düşünüyorlar. kadını erkeği yok, hepsi düşünüyor.
karı kocayı boşverin annemize, babamıza güvenemiyoruz.
koca bir ay zar zor kazandığım paranın tamamını ailemle veya eşimle paylaşma fikri beni çok rahatsız ediyor mesela özellikle bu aralar.
evlilikler eskisi gibi değil. not: bekarım.
evet bu da çok doğru. ama idare edemeyen de çok insan var biliyor musunuz?Ben de bundan apayri bir sebepten dolayi ayri hesaplari destekliyorum. Sahsen kendi kazancini kendisi idare edemeyen bir adamla evli kalmak istemem. Sakiz alsa ortak hesap mi diyecek,ya da kendi basina kalsa bu hayatta birikim yapmak icin yeniden mi evlenecek yanikomik geliyor bu maasini birbirine gonderme fikri. Ya da ortak havuz fikri.
buna sadece şu durumda hak veririm, maaşını komple veren kişi çok savurgandır zira ben öyle insanlar tanıyorum. nereye ne harcadığını bilmediği için süreki para saçan biriyse ancak verebilir onun dışında tüm kazancı vermek korkunç bir şey.Bekar olarak o kadar doğru ki düşünceleriniz. Evlide olsanız birine körü körüne güvenilmemeli ben boşanma aşamasındayım körü körü güvenmenin bedelini gayet ağır ödüyorum. Buradaki kadınların çogunuda anlamıyorum tüm maaşını eşinin eline sayanları falan diyorum ki heralde bigün kendisi yemegi aşı temizliği yapıp çocuga bakıyo diğer eşte sonraki gün yapıo yoksa böyle bişi kabul edilebilir bişi değil. Oldu çalışayım bende eşim gibi sonra geleyim evin tüm işi temizliği çocugun sorumlulugu bana geçsin. Ya bakıcı temizlikçi tutuyorlar o yüzden bu fikir (maaşlarını eşlerine verme) makul gelip uyguluyorlar yada eşlerine sonsuz Bi güven saygı var (kendilerine yok)
Boyle beceriksizlerle evli olmak da azap yanievet bu da çok doğru. ama idare edemeyen de çok insan var biliyor musunuz?gerçekten öyle.
benim üniversitedeki en samimi arkadaşım inanılmaz savurgan biriydi. cüzdanındaki para onu rahatsız ederdi.
eniştem var bir tane mesela, cebinde 100 lira varsa 100ünü de harcar, 10 lira varsa 10nu da harcar. kendi işlerini yapıyorlar, esnaflar ama tüm maddiyatı teyzem idare eder. adamda para varsa mutlaka harcar onu o, 1000 tl bile harcar bir günde.
burada bile birikim yapamıyorum diye konu açanlar oluyor. sebebi parayı tutamamak.
kendi kazancını idare edemeyen kadın ve erkek sayımız çok :)
Herkesin kredi kartı ayrı.Herkese merhaba :)
Benim sorum tam olarak başlıktaki gibi.
Evlilikte maddiyatı nasıl ayarlıyorsunuz ? Ortak bir havuz yapıp giderleri mi çıkıyorsunuz ? Yoksa kişisel olarak biri faturaları, alışverişi diğerleri kredi vs. Gibi diğer borçları halletmeli diye paylaşıyor musunuz ? Birikimi neye göre ayırıyorsunuz ?
Fikirlerinizi bekliyorum hanımlar.
Evet çok savurgan biride kendini biliyorsa şayet verebilir eşine haklısınız. Çalışıp eşin eline para saymaktansa ikinci dediginiz yemek temizlik vs yapıp kokoş takılmak en mantıklısı. Sonuçta ev hanımlıgıda çocuga bakmakta baya baya iştir.buna sadece şu durumda hak veririm, maaşını komple veren kişi çok savurgandır zira ben öyle insanlar tanıyorum. nereye ne harcadığını bilmediği için süreki para saçan biriyse ancak verebilir onun dışında tüm kazancı vermek korkunç bir şey.
maaşımı eşimin eline sayacaksam neden çalışıyorum, evde yemek, temizlik ütü yapar biraz da kokoş takılır, onu ister bunu ister bir kadın olurdum herhalde.
Boyle beceriksizlerle evli olmak da azap yanikazancina sahip cikamayan insandan bir halt olmaz
Bizde de bir teyzenin kocasi bu sekildeydi. Teyze sefil oldu yillarca hem evin isleri,hem meslek,hem sokaktaki isler ustune yikildi. Adam beceriksiz,eline fatura versen nasil odeyecegini bilmez cinsten. Cok zor ya. Her seyi ben yapacaksam kocayi niye tutayim ki yanimda? Bari aksam yemegini iki gunde bir yaparim her gun yapacagima. Sofradan bir bogaz eksilsin de keyfime bakayimBenim eski esim böyleydi :)
Ona gore butce plani, planli olmak, birikim yapmak, parayi duzgun degerlendirmek cok sacmaydi. Hatta sonra calismanin cok sacma oldugunu savundu ve pek calismadi.
Basta cok tuhaf gelirdi sonra saldim ben de amaaaaağn banane ne yapiyorsa yapsin diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?