Evlilikte Mantikmi Askmi?

Evlilikte Mantikmi Askmi?

• MANTIK

OY: 17 47,2%
  • ASK

OY: 19 52,8%

• Ankete Katılan
    36
Kizlar Evlilikte mantikmi yoksa askmi?
neden?
Hem mantık hem ask, ama ask bir tık önde olmalı :KK37:
Mantık diyorum cünkü hayatımın yolunda olmasını istiyorum, benimle aynı kafa yapısında olan bir insanla uyumlu olabilecegimi düsünüyorum
Ask diyorum cünkü asık olmadıgım adamla aynı yataga giremem.

İKİSİDE. Aşk olmalı çünkü: Sonucta 24 saat aynı evin içinde yaşıcağın koynuna giriceğin boklu donlarını yıkicağın hayatın getirdiği sıkıntılarda yanında olucağın insan eşin.Aşk olmadan yaptığın bi tas yemek bile zorlar ama aşk varsa hiç biri koymaz.
Mantık olmalı çünkü: Adam salağın hanzonun işsiz güçsüz ipsiz sapsız anasının ağzına bakan çalışmaya niyeti olmayan çocuk çoluk nedir bilmeyen evlilik sorumluluğu eş olmayı nedir bilmeyen adam içinde Aşığım diye evlenilmez.
Yani, İKİSİDE ŞART.

Saygı. .sevgi...tutku. ...Aşk. ....saygı hepsinin başında "1" dir...Eğer saygı olmazsa hepsi Sıfır. ..saygı varsa milyonlar eder....

Sorunun cevabını kendimde bulmuş olsaydım muhtemelen şu an evli olurdum.:KK14:

Hadi illa birinden biri olacak dersek mantik derim. Cünkü mantigin oldugu yerde ask da yeserebilir. Ama salt ask ile bir adim ileri de gidemeyebilirsin, hayatinin hatasini yapmis da olabilirsin.
Illa biri dersek mantik. Mantikli mutlu bir beraberlikten ask da dogar gibime geliyor. Ama askla evlenip mantiksiz bir hayat sürünce yollar ayriliyor. Kiymet bilmeli kiymet. En önemlisi bu.

valla aşk olmadan ben evlilik yürütebilenlere alkış tutuyorum zira benim eşim bana aşık olmasa asla katlanılacak bi kadın değilim..

kendisi de aşırı mantıklı bi insandır üstelik bende onu sevmesem aşık olmasam aslaaaa tahammül edemeyeceğim şeyler vardır..

he bunların yanında deli gibi aşığım ama hergün seninle soğan ekmeğe razıyım diye de bi aşk evliliği yapacak kadar aklını kaybetmemeli insan diyorum ve büyük ölçüde aşk ama kaliteli yaşayacak kadar da mantık olmalı diyorum :KK50:

Kişiden kişiye değişir. Mesela ben duygusal bir insanım ve hayatta mantık evliliği yapabileceğimi düşünmüyorum. Bir kişiye aşık değilsem katlanamam, katllanmış gibi de yapamam. Ama malesef aşık olmanın da yettiğini düşünmüyorum. Saygı ve güven başta gelir benim için bir ilişkide.

çok seviyorum bence bu aşk
eşim bana aileme çevreme saygılı olmasaydı, çalışkan olup evimize bakmasaydı, bana ilgisiz olsaydı, korkunç kaba saba bi adam olsaydı evlenmezdim onla bu da bence mantık

mantık evliliği deyince benim aklıma zengin yaşlı kocalar geliyor :KK53:

Baslarken ask finale dogru (kim o kadin beni sevmiyor cabuk sinirleniyordan sonra)mantik
Ama gercegi saygi ve sevgi once insan olarak sevecek seni sayacak kisiligine saygisizlik yapmayacak izzeti nefsinle alay eder gibi hakaret siddet asagilama sıkilma olmayacak sonradan zaten sevgi geliyor tanidikca

Evli degilim :KK53:ama hayalim bu Allah cellecelaluhu nasip etsin boylesini cumlemize:KK51:

Eşimden önce nefret ettim,sonra arkadaş oldum,sonra mantığıma yatmaya başladı,sonra sevmeye başladım,sonra aşık oldum evlendim,sonra o aşk arttı...arttı...arttıııı...Karasevdalıyım şuan:KK53::nazar:

Ben sırf mantıkla bir ömür bir insanla aynı evde aynı yatakta yaşayamam.
Sevmediğim de tahammül edemeyebilirim, her hareketi batabilir. Ne bileyim tuvalet kapağını kapamaz sinir olurum, tabağımı kırar deliririm, gaz kaçırır boğmak isterim, ağzını şapırdatır ağzına çakasım gelir. Hele aşk yoksa bana dokunmasına tahammül edemem.
Ben sevdiğim için hiç bir şeyi bana batmıyor. Her yaptığı sevimli geliyor. Geçen dünya paraya aldığımız 12 kişilik yemek takımının tabağını kırdı oturduk kırış tarzına güldük. Başka kimseye bu kadar tahammüllü değilim ben.
Sevgi varsa saygı da vardır, tahammül de vardır hoşgörü de vardır.
Ben ondan tercihimi aşktan yana kullandım.

Çok sıkılıncaya kadar Evlenmeyin bence, o zaman doğru bir evlilik yaparsınız işte..

Back
X