Evlilikte meslek denksizliği sorun olur mu?

Yürümez o evlilik.Ne onun aklından çıkacak ne senin!Verilen örneklerde hep afaki.Tanıdığımın tanıdığı,dış kapının mandalının düğmesi.Biri çıksın da ben böyle mutlu oldum desin.Bu ne insalığınla ilgili ne ahlakınla.Bu insan doğasının hele bir de kadın doğasının gerçekliği ile ilgili.Kadınlar hep başkalarının kocası kötü olsun isterler bu arada.İyi bir işi kaliteli bir yaşamı olsun istemezler başka bir kadının.Çevrenizden size aa olsun canım insan olsun yeter naraları yükselecek.Yemeyin!!

artik ben de denk olmasi gerektigini dusunuyorum. ne kadar seversen sev bir gun sevgim bittiginde ne kalir elime. hala yapabilir miyim onunla diye düşünmek de lazim. benim sevgim hala bitmedi esimle. ama ailenin onaylamamasi kultur farki falan cok etkiliyor. bir de es ilerde sorun yapiyor. biz ikimiz de uni mezunuyuz ama ben kendimi gelistirmeye devam ettim. gelirimi yukselttim. o hala asgari ucret civarinda geziyor. parayi hic bugune kadar peoblem yapmadim ama para icin problem yaptigimi dusunuyor. kendini bana odul gibi goruyorsun falan diyor. baya baya kompleks yaoti aslinda. belli etmedi hatta ama bu yil iyice anladim ki baya yapmis.

Evlenirken esimle aramizda zaten fark vardi bu yonden. Esim evlendikten sonra da egitimine devam etti ve kariyerinin uzerine cok sey katti . Ben calismiyorum bile suan.

Ama durust olmak gerekirse bu durumun tam tersi olmasini istemezdim.

yani evet dgs neden olmamis. azimli olmadigini gosteriyor. dgs cok zor bir sınav degil. ben orgun lisans okudugum halde alanim dar diye iki yillik okudum hem calistim. ardindan dgs ile cok iyi bir uniye basladim. bu arada hep çalışmaya devam ettim. arada cocugum da oldu. hem evlilik hem cocuk hem is hem de okul, kpss, formasyon ,dil vs hepsi icin uğraştım.

benim esimin de bahaneleri vardi. babasi yoktu. yokluk cekmis. uniyi gec bitirmis. herkes dedi anlamadim. ama simdi anliyorum haklilarmis. azimli insanin mazareti daha az oluyor. bir arkadasimin da esi oto tamircisinde calisiyordu ama cocuk dakika bos kalmiyordu. ara vakitlerde de cig kofte yapip satıyordu. mesele para degil, kariyer degil ama ortak bir hedef ve ideal olmali bence. sevgiliyken hersey tolere ediliyor ama evliyken edilmiyor.

ahahahha. cok gercekci olmus. tokat gibi hic yumuşatmamissiniz. hosuma gitti yazınız. :)

Hakim olacagin kesin mi?

Soyle bir durum var 2 yillik mezun bir adam ile evleneceksin evlilik guzel sey tabi canim cicim bitecek eee is olayi ne olacak.

Emin ol simdi sana normal gelen ilerde batmaya baslar kavgalar baslar... iyi düşünmek lazim

Hayatınızı beraber yaşayacağınız insanla denklik bence çok önemli hele iş konusu...
Bence ailenizi dinleyin
Çocuk da azim yok mu sevdiği için insan çalışır çabalar bir işletme falan bitirir enazından bankacı olmak için uğraşırdı

Tam tersi bir durum olsaydı çok sorun olmazdı belki. Ama sizin ki olabilir. Sen mutlu olmaya çalışsan da eşin bunu kompleks yapabilir. Bu cinsin bazi türlerinde bu konu ileri de siddet egilimine kadar gider.
Ama sen bunu tecrübe ederek yaşayacaksın gibi geldi bana . Çünkü seviyorum diyorsun. ;(
Umarim sıkıntı yaşamazsın.
Bir de aileler evlatlarının kötülüğünü istemez buna inanın.

Adam kendini geliştirmişse diye düşünüyorum, şimdi geliştirsin. Dgs dünyanın en zor sınavı değil sonuçta. Kpss var önünüzde. O zaman ne yapabildiğine bakarsınız. Sadece sınav olarak bakmayın, ne kadar azimli, çalışkan, size ne kadar değer veriyor? Bu soruların cevabı niteliğinde aslında bu sınavların cevabı. Sonuçta ikna etmesi gereken ebeveynleriniz var, bunun için ne kadar çabaladığının göstergesi olabilir bu süreç.

Bence de denklik çok önemli. Sevgiliniz kompleks yapabilir. Siz girdiğiniz ortamlara göre çok farklı düşünebilirsiniz. Evlilik için adım atmak erken henüz. Mesleklerinizi elinize alın önce duruma göre bakarsiniz. Ciddi adımlar sevgililik gibi olmuyor. Arkadaşlar güzel örnekler vermiş ama bence hepsi istisnai. Erkeklerin çoğu kompleksli yaratıklar. Onlar yapmasa kadınların da kafası karışabilir bazen. Mantıkla hareket edip ölçüp tartın. Karakter çok önemli bir şey ahlak da. Ama aynı eve girmedikce anlaşılmaz. Evlenene kadar rol yapan çok erkek var. Kızlar da aşkın verdiği sarhoşlukla işaretleri okuyamiyor.

Benim bir arkadaşım var. Kendisi de şuan hakimlik sınavlarına giriyor.Evli hem de 2 yıllık mezun biriyle evli.Hatta düne kadar işi yoktu eşinin. Ancak eşi çok iyi bir insan olduğundan bu meslek farkına takılmadı hatta 40 günlük bebekle Ankaranın soğunda sınava bile götürmüşlüğü var eşini. Şuan da o işi yok dediğimiz arkadaşa da çok güzel bir iş nasip oldu. Üstelik okuduğu bölümle de alakasız. Diyeceğim o ki; eğer görgü,ahlak, din, vicdan, hayata bakış açınız uyuyorsa birbirinize gerisini düşünmeyin bile. Ben o kadar şahit oldum ki sevdiği insanla şayet yukarıdaki hususlarda anlaşıp da tek sorun geçim derdi olan lakin onunla da mutlu olan insanları... Burada sizin tutumunuz, onun mesleki farklılığı sorun etmeyecek yüce gönüllülükte olması da önemli tabi.Ki öyle olmasa herhalde hala devam etmezdiniz birlikteliğinize diye düşünüyorum.

Dipnot: Benim de ailem eşimi istememişti.Ben devlet memuru o ise asgari ücretli biriydi.Lakin şimdi geldiğimiz noktada kendisi benim 2 kat maaşımla ve benim statümden çok üst statüde mesleğe sahip olacak. Yaşayan bilir, anlar ne diyim...
Aileler de inan bana sonradan hep o istenmeyen damadı en çok seviyor. Şahsen ben tam 3 kez buna benzer olay gördüm.Sevgiler...

parasal anlamda dengesizlik olacağı kesin bu da ilerde sorun yaratır aşk meşk bir yere kadar...

3 kez diyorsun. 3 tane ekstrem ornek varsa 3000 olmamisi vardir.

Sevdiğin kişi de , kendini geliştirmek için elinden geleni yapmalı, daha yüksek bir bölüm okumak için çaba sarf etmeli, çünkü eğer bu durumdayken evlenirseniz gerçekten sorun olur, siz avukat oldunuz zaman çevreniz, yaşam tarzınız ister istemez farklı olacak, bu durum da erkek için daha zor, kadın olsa uyum sağlar, ama erkekler gurur yapar. Madem böyle bir yola girmek istiyorsunuz, o da elinden geleni yapmalı. Hem aceleniz ne, beklersiniz o da iyi bir meslek sahibi olana kadar. Zaten daha okuyormussunuz, mezun olun , sizin de iş hayatına adapte olmanız bir kaç seneyi bulur. O zamana kadar o da işlerini yoluna koyar, evlenmek için para biriktirir. Acele etmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…