3 yıl içinde karakterini çözmüş olmanız gerek; ona gore karar verin. Kendi tecrübelerime dayanarak diyebileceğim sey; iş meslekten ziyade evlenmeyi düşündüğünüz kişinin karakterine bakıyor. Eşiniz olmasını istediğiniz kişi sorumluluk sahibi mi, çalışıyor mu? DGS olmadi demissiniz mesela; bunun sebebini dürüst bir şekilde düşündüğünüzde ne olarak görüyorsunuz? Çaba sarf etmemesi mi yoksa elinde olmayan başka şeyler mi... Eğer ilk şık ya da benzeriyse ve hayata karşı genel tutumu sorumsuzluk/tembellik/kolaya kaçma şeklindeyse o evlilik yürümez.. Siz bölümünüzden dolayı zaten çalışmakta da sorumlulukta da belli ölçülere ve tempoya alışmış birisiniz; karşınızdaki bunlara sahip değilse bi4 noktadan sonra her seyi batar. En iyi ihtimalle ona çaktırmaz ama içinizden küçük görürsünüz. Yok kendini geliştirmek için gerçekten uğraşan, dünyanın ve sorumluluklarin bilincinde, meslekten çok kültürel acıdan denginiz biriyse o zaman sizin yarınız kadar maaş alsa da sorun olmaz, kasiyerlik yapsa da. (Ki bir noktada zaten yukselir) Önemli olan ruhunuzun tatmin olması, sirtinizi dayayabileceginizden emin olmanız. Bunlar sağlanmazsa asıl o zaman sorun oluyor meslek, maaş, konum vb. farkı
ahahahha. cok gercekci olmus. tokat gibi hic yumuşatmamissiniz. hosuma gitti yazınız. :)Yürümez o evlilik.Ne onun aklından çıkacak ne senin!Verilen örneklerde hep afaki.Tanıdığımın tanıdığı,dış kapının mandalının düğmesi.Biri çıksın da ben böyle mutlu oldum desin.Bu ne insalığınla ilgili ne ahlakınla.Bu insan doğasının hele bir de kadın doğasının gerçekliği ile ilgili.Kadınlar hep başkalarının kocası kötü olsun isterler bu arada.İyi bir işi kaliteli bir yaşamı olsun istemezler başka bir kadının.Çevrenizden size aa olsun canım insan olsun yeter naraları yükselecek.Yemeyin!!
Tam tersi bir durum olsaydı çok sorun olmazdı belki. Ama sizin ki olabilir. Sen mutlu olmaya çalışsan da eşin bunu kompleks yapabilir. Bu cinsin bazi türlerinde bu konu ileri de siddet egilimine kadar gider.Arkadaşlar öncelikle soruyu yanlış anlamayın lütfen kesinlikle bir kibir Yada böbürlenme amacıyla sormuyorum gerçekten yorumlarınıza çok ihtiyacım var.Size söylemiştim 3 yıllık bir sevdiğim var.Bu yıl son senem inşAllah okul bitiyor.Hukuk fakültesi son sınıf öğrencisiyim Allah nasip ederse hakimlik sınavlarına hazırlanmak istiyorum.Sevdiğim 2 yıllık bölüm mezunu Ancak iş Yok dgsyi denedi olmadı ve polisliği çok istiyor Ancak onun içinde KPSS'den 70 üstü alması gerek 1 ay sonra sınava girecek dua edin lütfen oda olmazda nasip tabi ama napalım bilmiyoruz .Ailesi Yok çocuğun kendi ayaklarının üzerinde duruyor şuan markette çalışıp kız Ve erkek kardeşine bakıyor. Annem durumu biliyor Ve onaylamıyor ben izin vermem diyor.Çok yüksek bir eş adayı istiyor.Sevdiğim insan çok değer verir bana dinine de düşkündür hamdolsun.Ama etrafımda ki herkes ileride çok büyük sorun olur.Sen hakim o işsiz Yada normal bir meslekte olursa çok problem yaşarsınız diyorlar.Açıkçası benim için mesleğin önemi Yok insanlık,ahlak önemli.Annem sorun yapıyor Ve babamda sorun yapar.Ben napmalıyım?Bana yardımcı olur musunuz sevgili kk ailem
parasal anlamda dengesizlik olacağı kesin bu da ilerde sorun yaratır aşk meşk bir yere kadar...Arkadaşlar öncelikle soruyu yanlış anlamayın lütfen kesinlikle bir kibir Yada böbürlenme amacıyla sormuyorum gerçekten yorumlarınıza çok ihtiyacım var.Size söylemiştim 3 yıllık bir sevdiğim var.Bu yıl son senem inşAllah okul bitiyor.Hukuk fakültesi son sınıf öğrencisiyim Allah nasip ederse hakimlik sınavlarına hazırlanmak istiyorum.Sevdiğim 2 yıllık bölüm mezunu Ancak iş Yok dgsyi denedi olmadı ve polisliği çok istiyor Ancak onun içinde KPSS'den 70 üstü alması gerek 1 ay sonra sınava girecek dua edin lütfen oda olmazda nasip tabi ama napalım bilmiyoruz .Ailesi Yok çocuğun kendi ayaklarının üzerinde duruyor şuan markette çalışıp kız Ve erkek kardeşine bakıyor. Annem durumu biliyor Ve onaylamıyor ben izin vermem diyor.Çok yüksek bir eş adayı istiyor.Sevdiğim insan çok değer verir bana dinine de düşkündür hamdolsun.Ama etrafımda ki herkes ileride çok büyük sorun olur.Sen hakim o işsiz Yada normal bir meslekte olursa çok problem yaşarsınız diyorlar.Açıkçası benim için mesleğin önemi Yok insanlık,ahlak önemli.Annem sorun yapıyor Ve babamda sorun yapar.Ben napmalıyım?Bana yardımcı olur musunuz sevgili kk ailem
Benim bir arkadaşım var. Kendisi de şuan hakimlik sınavlarına giriyor.Evli hem de 2 yıllık mezun biriyle evli.Hatta düne kadar işi yoktu eşinin. Ancak eşi çok iyi bir insan olduğundan bu meslek farkına takılmadı hatta 40 günlük bebekle Ankaranın soğunda sınava bile götürmüşlüğü var eşini. Şuan da o işi yok dediğimiz arkadaşa da çok güzel bir iş nasip oldu. Üstelik okuduğu bölümle de alakasız. Diyeceğim o ki; eğer görgü,ahlak, din, vicdan, hayata bakış açınız uyuyorsa birbirinize gerisini düşünmeyin bile. Ben o kadar şahit oldum ki sevdiği insanla şayet yukarıdaki hususlarda anlaşıp da tek sorun geçim derdi olan lakin onunla da mutlu olan insanları... Burada sizin tutumunuz, onun mesleki farklılığı sorun etmeyecek yüce gönüllülükte olması da önemli tabi.Ki öyle olmasa herhalde hala devam etmezdiniz birlikteliğinize diye düşünüyorum.
Dipnot: Benim de ailem eşimi istememişti.Ben devlet memuru o ise asgari ücretli biriydi.Lakin şimdi geldiğimiz noktada kendisi benim 2 kat maaşımla ve benim statümden çok üst statüde mesleğe sahip olacak. Yaşayan bilir, anlar ne diyim...
Aileler de inan bana sonradan hep o istenmeyen damadı en çok seviyor. Şahsen ben tam 3 kez buna benzer olay gördüm.Sevgiler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?