Evlilikte meslek denksizliği sorun olur mu?

Kim ne derse desin sorun olur evlilikte emin ol kardesim. Annenin sizunu dinle derim. Hemen evlilige karar verme az bekle bakalim polis vs olabilecek mi, ,,,,,

Kadınların başkalarının kocalarının kötü olmasını istediğini ilk defa sizden duyuyorum.
Bu kanıya nerden vardığınızı doğrusu merak ettim.
Açıkcası yakın çevremde hiç gözlemlemediğim bir durum.

Cevreniz ve profiliniz icin uzgunum ve keyfini surdügüm ve surecegim konusunda emin olabilirsiniz!yalniz bu sitede kadinlarin Neden esim x kişisinin kocasindan az maas aliyor,ya da X kisinin esine aldigi hediye benimkinden cok pahali baslikli actigi bir konu goremedim yoruma dahi rastlamadim....Neyse bence gormek istediginiz gibi goruyorsunuz gunumuz kadini ucuz islerle ugrasmiyor konu sahibi arkadasimiz gibi kendini gelistirmenin derdinde!sizde gelistirin once hemcinsinize sahip cikin ve baska hemcinslerinizin hayatini kiskanmayin....

Ne güzel işte gözlemlememiş olmanız.Demek ki çok iyi niyetli birisiniz ya da çevrenizi özenle seçip ona göre ilişkiler kuruyorsunuz.

Y Yassmiy33 , northernlight ve parfumkokusu adlı iki üyenin yaptığı yorumları lütfen dikkate alın.
Bu işlerde ne olacağını bize ancak zaman gösterir.
Evlilik için acele etmeyin, bu genç adam da eline mesleğini almadan sizi istemeye gelmesin.
Anne-baba sözünü de yabana atmayın, evlatlar kolay büyümüyor, çok emek ve çok sevgi var ortada. Hiç bir anne-baba evladının kötülüğünü istemez ayrıca...

Ne güzel işte gözlemlememiş olmanız.Demek ki çok iyi niyetli birisiniz ya da çevrenizi özenle seçip ona göre ilişkiler kuruyorsunuz.
Ben sorumun cevabını alamadım ki oysa gerçekten merak etmiştim.
Mesleki merak diyelim hatta tam olsun.

Bu belki senin için sorun olmayabilir şuan ama eşin için sorun olacaktır yüzde yüz. Denk olmak zorunda maalesef iki tarafın da mutluluğu için. Çevremde sizin gibi çok tanıdığım var. Ve ne zaman kızlar meslekleri ile ilgili bir atılım yaparlarsa erkekler bir huzursuz oluyor. Erkeğin mesleği en az seninki ile aynı olmalı en az. İdeal olan da bir tık bile olsa daha yüksek olanıdır.

Argümansız altyapısız sallıyorsun bacım.Kendimi geliştirmemden aldın sosyolojik çözümlemelerini yaptın üstüne bir de psikoloji sosu serptin yürüdün gittin.Şimdi bir keyif sigarası yakmışsındır ohh nasıl da verdim ağzının payını diye!İşte sen benim tezimin kanıtısın.Çift anadalla felsefe ve sosyoloji okudum Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden birinde.Üstüne yetmedi hukuk okudum,ana dilim gibi ingilizce biliyorım,derdimi anlatacak kadar da ispanyolca.Fikrimi söyledim diye kendini paralaya paralaya iki saattir ağız payı verme çaban bize gösteriyor ki, senin çevrende haset kadın yok sen yetiyorsun çünkü:)

Benim eşimden önceki tüm ilişkilerim bu yüzden bitti o zaman anlamıyordum ama şimdi anlıyorum. Komplekse girdi hepsi. Eşim benden yaş ve kademe olarak yüksek, meslek aynı ama. Sıkıntı olmuyor ama geçen gün mesela şöyle bir olay oldu; eşim yönetici ben müdür yardımcısı olacağım inşallah sınavım var. İlerde yönetici adayıyım yani ama tabi zor çünkü aday çok. Neyse konuşurken eşim bana seni niye müdür yapsınlar dedi kıskanç bir tonla ki hiç kompleks yapan bir adam değil düşün. O bile benim ihtimalim karşısında gerildi, gerisini sen düşün.

Sorun olur NET
evliliği flört döneminizdeki gibi mi sanıyorsunuz?
geçim derdi var
adam evin giderlerini karşılayamadığında ne olacak sanıyorsunuz?
tüm evi eşi ilerde çocuğu yüklenmeye hazır mısınız gerçekten?
lütfen artık masalsı hayallerinizden çıkın biraz gerçekçi düşünün annenizi dinleyin kaçın kurası onlar
en basiti ben memurum ve eşim küçük esnaf aradaki maddi sıkıntı tüm hayatımızı sevigiyi saygıyı etkiledi. sırtımdaki yükle kambur oldum. Bunu kendinize yapmayın. ilerde karşınıza hayırlı insanlar çıkarsın Rabbim. ama bu işten vazgeçin davul bile dengi dengine

Bu kadar egitime kadin hasettir kiskanctir gozu hep baskasinin iyisindedir tezine mi vardiniz?burada gelistirmekden kasit zihniyet sevgili hemcinsim...cevreniz ve sizin adiniza uzgünüm...neyse kalin cirkin dusuncelerinizle,umarim hayatta avukat olarak karsima cikmazsiniz bana bu sekil bakan bir zihniyetin beni savunmasi hic adil olmaz....

selam :) ben tanıdığımın tanıdığını yazmıycam. kendimi yazıcam
biri çıksın ben böyle mutlu oldum desin demişsiniz, diyeyim dedim.
ben akademisyenim, doktora düzeyindeyim.
eşim düz lise mezunu.
13 senedir beraber yaklaşık 7 senedir de evliyiz.
dışarıdan hep bu tepkileri aldım/alıyorum. ailem de eşimi düşük (!) görüyor.
evlendiğimizde ben öğretmendim o inşaat işçisiydi (ve işsizdi)
sonra yıllar içinde temizlik görevlisi de oldu, inşaat ustası da.
2 sene önce de memur oldu ama masa başı beyaz yaka değil, tesisat işi yapıyor çalıştığı kurumda.
ben de öğretmenliği bırakıp üniversiteye atanıp eğitimime devam ettim.
maaşım eşiminkinden 2 kat fazla bu arada. eşim de açıktan lisans tamamlıyor.
özellikle babama göre çok mutsuz olmalıydım ama öyle olmadı :)

Son düzenleme:
Ben sorumun cevabını alamadım ki oysa gerçekten merak etmiştim.
Mesleki merak diyelim hatta tam olsun.
Valla kusura bakmayın nasılsa bana saldırmak için sordunuz diye cevaplamadım.Benim gözlemlerim hep bu yönde oldu,Biz kadınlar erkeklerden farklı bir düşünce sistematiğine sahibiz.Daha detaycı daha tutkulu daha hırslıyız.Erkek etrafını çok gözlemleyemiyor.Daha basit düşünüp basit yaşamaya meğilli.Hep daha iyisini isteyen kadın da arzuları tatmin olmadıkça daha hırslı!Bu hırs zamanla onun var neden benim yok,O daha iyisine sahip benim neyim eksik psikolojisine evriliyor.Burada yüzlerce konu ve mesaj okudum.Hep altında iyiliği istemeyen başka bir kadın var.Alt metinleri oluyabilirseniz durum bariz.Oğlunun mutsuz olması pahasına gelinini parçalamak isteyen kaynana örnekleri bile beni doğruluyor.

Merhaba, günümüzde üniversite okumak çok zor değil. Üniversite sayısı çok fazla. Üniversiteler insanları meslek sahibi yapmazlar meslek öğretirler, hayat görüşü kazandırırlar. Bu açıdan arkadaşınızın dört yıllık bir üniversitede okumasını (örgün) destekleyin.

Yaşınız küçük hemen evlilik düşünmeyin. Siz işinize mesleğinize başlamış olun. Bu sırada onun bu hayata nasıl adapte olacağını görün.

Ben maddiyata önem vermiyorum. Ancak her erkeğin bazı şeyleri kaldıramayabilecğini düşünüyorum.

Bir üye, tanımadığınız kişilerden örnekler vermeyin demiş. Yazayım o zaman. Eşimle ilk tanıştığımızda ben eğitim fakültesi mezunuydum o da -özel üniversiteden-fen edebiyat fakültesi mezunuydu. İkimiz de işsizdik. Ben akademisyen olmak için yüksek lisans yapıyordum. O ise benim yaşadığım şehre biraz da vakit öldürmek için yüksek lisans yapmaya gelmişti ama sınavları kazanamadı. Sonra sevgili olduk. Ben iyi bir üniversitede akademisyenim; o ise eski esnaf şu an işsiz. Maddi olarak dert etmiyorum. Arkadaşlarımdan ya da çevremden çekinmiyorum. Kendisi formasyon aldı. Akademik çevremizde de eşimi tanırlar. Kongrelere gelir insanlarla tanışır, yardım eder. Yalnız yaptığım seyehatlare karışmaz. Ancak üst düzey kişilerle tanıştığında, bazen çekinip esnaf olduğunu söylediği yani eski işini yaptığını, ya da nereden mezun olduğunu söylediği kişiler olur. Ben de maddiyat açısından değil ama sosyal olabilmesi için bir işe başlamasını umut ediyorum.

Bu açıdan siz iş hayatınıza başladıktan sonra bu yaşama nasıl baktığını, maddi konulara nasıl yaklaştığını görmeniz lazım. Aceleye gerek yok bekleyin hayatlarınızı düzene sokun.

Demek ki ilk mesajımda ben kendimi doğru ifade edemedim.
Bir de forumda karşı tez yazanlar genelde muhatabının ağzının payını verme güdüsüyle yazdıkları için siz de haklı olarak mesajımı bu şekilde yorumladınız.
Birbirimizi anladığımıza ve medeni bir şekilde tartışabildiğimize sevindim.

Kadınların hırsı konusunda size katılıyorum zaman zaman 'Ben Bilmem Eşim Bilir' adlı yarışmayı izlerim, orda yarışmayı kaybeden kadınların eşlerine olan tavırları beni gerçekten şaşırtıyor.
'Bir sürü insan bizi izliyor ' , 'Akşama bu kocayla aynı sofraya oturup aynı yatağa gireceğim' freni bile tutmuyor, engellemiyor yarışan kadınları.
Gelin-kayınvalde ilişkisindeki problemlere ise daha başka bir düzlemden bakıyorum ben, ortada paylaşılamayan bir erkek var çünkü.

Uzun lafın kısası hepimiz hayata başka başka pencerelerden bakıyoruz. Ben bu farklılıkları zenginlik ve kazanım olarak görüyorum ve bu forumdan çok şey öğreniyorum.

Çirkin sizsiniz düşünceniz de yok denecek kadar az.Ucuz ve cahil çıkışlarınızsa düşünemeyecek kadar az yoğrulmuş beyninizin göstergesi.Yani eğitilmemişsiniz!Biraz eğitilmiş olsanız,elma konusuna armutla cevap vermez düşüncesini dile getiren insana kişiliğine hakaret ederek yaklaşmazdınız.Avukat olarak zaten karşınıza çıkamam,imkansız yani sizin vekiliniz olmam.Bunu bir iki gün düşünün neden vekiliniz olamayacağımı sonra cevap yazarsınız:)

Bu olayın tam tersi bir durum söz konusu olsaydı, yine aynı şey sorun olacakmıydı onu merak ettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…