Evlilikte meslek denksizliği sorun olur mu?

Denklik önemli ama bu denkliği sadece diploma kurmuyor. Nice diplomalı kara cahiller olduğu gibi, iyi bir diploması olmayıp ama iyi bir işte tutunan, hayatını kazanan insanlar da mevcut. Bu öyle kesin bir yargıya bağlanabilecek bir konu değil, esnek bir konu bence. Denklik kısmı diplomadan çok, hayata bakış tarzında, aile yapılarında, kültürel birikimde, ahlaki değerlerde olmalı bence.

Eğer erkek ego savaşlarına girmeyecek bir adamsa, karısının ondan fazla kazanmasının ne zararı olabilir? Bunu iyi tahlil etmek lazım ama, çünkü ülkemiz erkeklerinin çoğu bu egoyla yetiştiriliyor. Kadında da erkek dediğin daha fazla kazanmalı, kadın bir adım geriden gelmeli şeklinde cinsiyetçi, ayrımcı bir kafa yapısı yoksa, herkes kendi ayakları üstünde durabiliyorsa, birbirini seven, anlayan iki insan gayet güzel ortak bir hayat kurabilirler bence.

Kadınlar hep baskalarının kocası yaşamı kötü olsunlar istemezler hanımefendi. Sizin içiniz pis bence, kötüsünüz.

Sizin kadinlar hakkindaki gorüşünüz inanin verilen örneklerden daha afaki,erkegin kompleksi sorun yaratabilir deseniz anlarim ama kadın kompleksli yaratik fikriniz cok acimasiz...

Hesapsiz kitapsiz sevmistim ben eşimi ve ona inanmistim..universte 1.sinifta tanimistim onu..o 2.yillik okuyordu daha dogrusu 2 yilligin 4.senesindeydi ben
Idealleri olan ogretmenlik ogrencisiydim..ailemim durumuda esimin ailesine gore cok iyidi.

Onu ilk tanimamdan bu yana 13 yil gecti..5 yillikta evliyiz.
Simdi devlette mudurluk mevkiinde..benden daha iyi kazaniyor benden daha cok sosyal ve bulundugumuz ilcede ismi iyi bilinir gelecegi daha da parlak ins..hep der sen beni tasidin buralara diye..
Siz ayrilin zaten gercek sevgi olsa bu soruyu sormazdiniz
(Devlette ogretmenim)

Konu sahibi siz annenizin yerinde olsaniz ne dusunursunuz.Once yil okut emek ver istememesi dogal bence.Diyelim ikna ettin evlendin o evde huzur olur mu sence?Esin ailen falan iyi dusunun bu zamanda ask sevgi herseyi halledecek durumda degil.

Kadınlar hep baskalarının kocası yaşamı kötü olsunlar istemezler hanımefendi. Sizin içiniz pis bence, kötüsünüz.
Senin de ağzın pis!Sen benden daha da kötüsün.Ayrıca hiç tanımadığı bir hemcinsine pissin kötüsün diyebilecek karakterde bir kadın tam da benin anlattığım kadın profilidir.Sen bütün gün oturup şunun kocası karısına bunu almış,bunun kocasının maaşına zam yapılmış diye bunalımlara giriyorsundur.Klavye başından bana ahlak kumkumalığı yapma.Git ötede tatmin et zavallı egonu.

Esimin kuzeni kız avukat,cocuk ücretli öğretmen atanamamıs bir yandan da kuyumcuda cırak gibi calısıyor. İkisi gayet mutlu ama kızın ailesi cocugu sürekli kücümsüyor sırf kızları avukat diye yani maddi denksizlik bir durum da yok sırf meslekten. Siz de iyi ölcüp tartın kendinizi ailenizi kimseyi sonradan ezmeyin ezdirmeyin

Sizin kadinlar hakkindaki gorüşünüz inanin verilen örneklerden daha afaki,erkegin kompleksi sorun yaratabilir deseniz anlarim ama kadın kompleksli yaratik fikriniz cok acimasiz...
‘Kompleksli yaratık’ sizin tanımlamanız.Ben böyle ucuz tanımlar kullanmam.Bu sitede yazılan her derdin arkasında bir hemcinsimiz oturuyor.Biraz daha derine inip düşündüğünüzde bana hak vereceksiniz.

kendiniz karar verin. mezun olun çalışmaya başlayın, 2-3 yıl geçsin. bu süreçte kesinlikle nişan evlilik olayına girmeyin. o 2-3 yıl size fikir verecektir. nasıl bir ortamda olacaksınız, birlikte ortak görüş geliştirebilecek misiniz, aynı sosyal ortamlardan aynı aktivitelerden keyif alacak mısınız hep gözlemleyin.

yoksa başkası sorun olur demiş, olmaz demiş önemi yok. siz yukarıdakileri yaşadıkça zaten olumlu veya olumsuz bazı şeyler netleşir sizin kafanızda.

kişiye göre değişir. eş adayın kompleks yapabilir. en ufak para sorununda yada siz ben ödeyeyim deyip pek çok şeyi üstlenmeye başladığınızda altında ezilmiş hissedebilir. ama bunların hiçbiri de olmayabilir. siz dikkatli yaklaşacaksınız hep o da çok alıngan olmayacak... ama aile istememesi başlı başına bir sorun. hep önünüze çıkacak

Kimin kocasi zam almis, kimin kocasi hangi pahali hediyeyi almis baslikli siteler varda haberimiz mi yok,genellediginiz kadinlar kompleksli oluyor farkindaysaniz size gore tabi!keske ucuz tanimlama yapsaniz daha az yaralayici olurdu....Kadinlara bakis aciniz bir kadin olarak cidden sıkıntılı ne bu tip bir kadinim ne de bu tip kadinlarla hic karsilasmadim nerede yasiyorsunuz?ya da acaba tanimladiginiz kadin profilimisiniz!

Çok güzel yazmissiniz.
Neden her konuda esitlik isterken maddi anlamda erkegin maasinin kadindan cok olmasini istiyoruz.anlam veremiyorum.bizde hersey ortaktir.sen su kadar para kazaniyosun ben bu kadar kazaniyorum nedir yahu.8 yillik evliligim boyunca hep esimden daha cik kazanmak istedim daha fazla yukunu hafifleteyim diye.ayrica statu bakimindan denk olupta kabus gibi evlilik yasayan niceleri var.onlarin okumus zengin kocalarini neden assaliyip gebersin olsun diyoruz madem.bende insani degerlerw kiymet verenlerdenim.para bir evde her boslugu doldurmaz.aranizdaki iliski saglamsa karsinizdaki kisiden eminseniz kimseyi dinlemeyin.hayatiniz boyunca sevdiginiz adam icinizde ukte kalir benden soylemesi.mutluluklar diliyorum.

öncelikle, hakim olma ihtimaliniz var evet ama kesinmiş gibi konuşmuşsunuz.
sınavı kazan gerisi kolay diyen biri varsa çevrenizde bilemeyeceğim tabi..

acele etmeyin.. mezun olun, iş hayatına bir girin. sınavı kazanıp kazanamayacağınız bir belli olsun bakalım.

Siz ev içinde yaşamasanız bile çevrenizdeki densizler sürekli bunu gündemde tutacak ve bu sizin evinize ve ilişkinize da yansıyacak. Bir süre sonra da adam karşınızda ezilecek. Bu ezikliği de türlü şekillerde çıkacak. Kimi zaman aldatma, kimi zaman şiddet, kimi zaman psikolojik şiddet. Gerçekler ne yazık ki bunlar.

ya denksizlik sıkıntı ama her yönünü düşünmek lazım şu anda ne proflar hukukçular bi gecede işsiz kaldılar gerçi yaptıklarının ceremesini çektiler o ayrı da yani demem o ki bişeyin garantisi asla yok ben atanmıştım eşim ünideydi 2 yıl nişanlı kaldık evlenmeden bir ay önce oda atandı Rabbim kapılarını açar ama sevdiğiniz çabalamalı çünkü eziklik olacak markette çalışmakla olmuyor bu işler sen yarın hakim olunca yemek olsun başka şey olsun beraber gideceksiniz o zaman daha iyi anlayacaksın problem olur uçurum çok fazla çünkü

Neden bu kadar yaralandınız ki?Madem etrafınız pürü-pak keyfini sürün.Benim düşüncem bu yönde ve haklılığımın ispatı da bu sitenin ta kensisidir.Tanımadığınız bir kadın profili olduğumsa su götürmez bir gerçek:)Bilmiyorum anlatabildim mi?

iyide her halükarda bu arkadaş işsiz kalmaz hakim olmazsa avukat olur ki avukatlar da paraya para demiyor uçurum yine fazla

Sorun yaşarsın! İleride sen de sorun yaparsın!

evleneceğin kişiye bağlı bence, eğer kendini geliştirebilecek biriyse azimli ve iyi bi yere gelebilirse sıkıntı yok ama bu seviyede devam ederse, senden dolayı değil ama ailenden dolayı sorun yaşarsınız ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…