- 12 Mart 2018
- 461
- 600
- 103
- Konu Sahibi Bogazmanzarasi
-
TR genelinin böyle olduğunu nerden biliyorsunuz bölümümden mezun olup şuan asgari ücretle çalışan yok hepsi 6 aydan sonra asgari ücreti geçtiler ben mezun olalı 1 sene oldu 3 alıyorum istanbul - ankara - izmir üçlüsünde değilim orada çalışan arkadaşlarım 4-5 bin alıyorlarsizin şirket öyleymiş o zaman. tecrübesiz muhendise asgari ücret veriyorlar çünkü. hatta aylarca maaşını alamayan tanıdıklarım var. türkiyenin geneli de bu şekilde.
benim arkadaşlarım da var çünkü. tecrübesizlerden yeni işe başlayanlardan bahsediyorum. arkadaşım yaklaşık bir yıl çalıştı ve ne maaşını düzgün alabildi ne de yeni iş bulabildi kendine.TR genelinin böyle olduğunu nerden biliyorsunuz bölümümden mezun olup şuan asgari ücretle çalışan yok hepsi 6 aydan sonra asgari ücreti geçtiler ben mezun olalı 1 sene oldu 3 alıyorum istanbul - ankara - izmir üçlüsünde değilim orada çalışan arkadaşlarım 4-5 bin alıyorlar
benim üniversite de ahım şahım bir yer değil ama mühendis kendini geliştirmeli sıfır bir şekilde mezun olursa dediğiniz gibi sürünür gerçi hangi alanın mühendis olduğuna da bağlı ben kendi alanımı biliyorum bizim şirkette massachusetts mezunu olan da var odtü mezunu olup şirket sınavını geçemeyen de var 2 senelik programcılık mezunu çalışan adam da var vs vsbenim arkadaşlarım da var çünkü. tecrübesizlerden yeni işe başlayanlardan bahsediyorum. arkadaşım yaklaşık bir yıl çalıştı ve ne maaşını düzgün alabildi ne de yeni iş bulabildi kendine.
belki okuduğu üniversite ile alakalıdır iyi bir üniversite değildi.
Valla alinmasi gereken esi zaten :) tecrubesiz muhendis maasi 5000 civari, ilerde yukseldikce ozellikle isimli sirketlerde isletmelerde yonetici pozisyonlarinda +12.000 ile acilis yapiyor maaslar - 20.000lere gidiyor arti yillil kar payi vs.hepsini hakediyolar. Kompleksinden kadincagizi ezmeye calismis
sizin şirket öyleymiş o zaman. tecrübesiz muhendise asgari ücret veriyorlar çünkü. hatta aylarca maaşını alamayan tanıdıklarım var. türkiyenin geneli de bu şekilde.
Konu sahibi kusura kalma piyasa yoklamasını görünce damladım hemenTR genelinin böyle olduğunu nerden biliyorsunuz bölümümden mezun olup şuan asgari ücretle çalışan yok hepsi 6 aydan sonra asgari ücreti geçtiler ben mezun olalı 1 sene oldu 3 alıyorum istanbul - ankara - izmir üçlüsünde değilim orada çalışan arkadaşlarım 4-5 bin alıyorlar
Kendi meslegi güzel ama peki ya sartlari? Calisma saatleri? Siz de kendi mesleginde birini istediginizi ilerde size zaman ayirabilecek potansiyeli olabilecegini dusundugunuz birinden bahsetseniz? Polis esi,sevgilisi vs olmak fedakarlik gerektiriyor.Size bazi seyler icin tesekkür etmesi gerekirken yukardan konusmasi da neyin nesi? Isin basinda mesleginizi bilmiyor muydu? Bu sozlerinin ardindan bir kac cumle ile sevgilisi kisisi susturulabilirdi aslinda..Bir söylesem tesiri yok sussam gönül razi degil vakasi..Merhaba sözlüm özel harekatta çalışıo ilişkinin başlarında hep eğitim alanında ve sağlık alanında meslek edinmiş kadınlar için olumlu şeyler söylerdi hani keşke sende öyle olsan dercesine.. şu an konuştum bu mevzuları benim hosuma gitmio böyle şeyler söylemen yapma dedim.. bi süre sonra kabullendi şimdi nasıl böyle cümleler kurmusum sana karşı çok büyük aptallık yapmışım dio değişti değişmesine ama sonuç olarak ben biliyo muyum bu mesleklerde bi eş istediğini? biliyorum..
bende mühendisim bu arada.. ne bilim insan eşi tarafndan mesleğine saygı duyulsun istiyo.. ki gerçekten çok zorluklarla okumuş biriyim.. şu an bazen gurur duyduğunu falan söylese de inandırıcı gelmio hiç. içimde kaldı bu mevzu. siz olsanız ne yapardınız bazen şeytan o zaman git kendine öyle birini bul diyip yol ver dio çok üzdü beni çünkü ilişkinin başlarndan beri çok yıprandım..
Degil mi bende de oyle.Benim için meslek önemli ama şu şekilde asker ve polis asla istemem derdim dünyayı ayağıma sersin istemezdim ya da ben bir esnafla yapamam mesela içten içe herkesin kendi gerekçeleri istekleri vardır ama asker poliste öğretmen hemşire olması çevre baskısı bence o baskıyla öyle bir cümle ağzından kaçmış mühendislik hep imrendiğim bir meslek dalıdır
Aynen esnaf olunca bütün n hayatı iş olur dükkanı kapatıp bir tatile bile çıkamaz yani hiç gelemem hayatı iş olan adama ben daha çok sözel zekadan hoşlanırımDegil mi bende de oyle.
Esnaf istemem ama doktor olsunda istemem. Sayısal zekaya sahip erkekler gozume asiri cekici geliyor sebebini bende bilmiyorum :)
Mimar olsun isterim eşim bu sebepten :)
Şunu okudum sinirim zıpladı. Sinirlenmekte haklısın önce onu söyleyeyim. Mühendislik ne zorluklarla okunuyor haberi yok galiba...Merhaba sözlüm özel harekatta çalışıo ilişkinin başlarında hep eğitim alanında ve sağlık alanında meslek edinmiş kadınlar için olumlu şeyler söylerdi hani keşke sende öyle olsan dercesine.. şu an konuştum bu mevzuları benim hosuma gitmio böyle şeyler söylemen yapma dedim.. bi süre sonra kabullendi şimdi nasıl böyle cümleler kurmusum sana karşı çok büyük aptallık yapmışım dio değişti değişmesine ama sonuç olarak ben biliyo muyum bu mesleklerde bi eş istediğini? biliyorum..
bende mühendisim bu arada.. ne bilim insan eşi tarafndan mesleğine saygı duyulsun istiyo.. ki gerçekten çok zorluklarla okumuş biriyim.. şu an bazen gurur duyduğunu falan söylese de inandırıcı gelmio hiç. içimde kaldı bu mevzu. siz olsanız ne yapardınız bazen şeytan o zaman git kendine öyle birini bul diyip yol ver dio çok üzdü beni çünkü ilişkinin başlarndan beri çok yıprandım..
Bir şey diycem. Ben kıskanırdım ya hani eşim yanımda karşısında bayıldığı tarzda bir kadın var içinden neler geçiyor falan .
bunları söylerken daha birbirimize açılmamıştık o sürekli hislerini bana açmaya çalışıyodu o sırada da bunlardan bahsediyodu.. hava olsun dedi heralde.. sonra ben ayrıldım bikaç ay aklı başına geldi ama içimde de kalmadı değil hep bi şüphe acaba benimle gurur duymucakmı hep küçümsücekmi die..İlişkiye başladığınızda mühendis olduğunuzdan haberi yok muydu? Ya da hangi muhabbetten cesaret aldı da evlenmek istediği kadının işini cismini size anlatıverdi?
Yani düşünüyorum, sevgililik zamanında eşime evlenmek istediğim adamın özellikleri diye onda hiç olmayan özellikleri saysam zaten benle evlenmezdi, ben de aynı durumda onunla evlenmezdim. Siz tüm o konuşulanlardan sonra sakin sakin dinleyip ilişkiye nasıl devam edebildiniz ki zaten?
aynen öyle ah ülkemin güzel insanları ahhh.. bilime zerre değer verilmio malesefCanım bence takılma sözlünün tavrına.
Mühendislik maddi olarak da karizma olarak da hemşireye öğretmene bin basar bence :)
Not: hiçbiri değilim.
Ayrıca kamuda mühendis diğer ikisinden fazla kazanıyor.
He şöyle bir şey var bu Anadolu insanının öğretmen fanatizmini “yazın 2 ay tatili var çocuğa bakar köyde yardım eder, çalışıyoken evi de rahat çekip çevirir” mantığına bağlıyorum.
Sağlıkçı fanatizmi de “iğnemi vurur tansiyonumu ölçer” diye hahahah.
Mühendis halinle eşinin kaynananın ne işine yaricaksın ya ne boş bölüm okumuşsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?