Evlilikte meslek önemli mi?

sizin şirket öyleymiş o zaman. tecrübesiz muhendise asgari ücret veriyorlar çünkü. hatta aylarca maaşını alamayan tanıdıklarım var. türkiyenin geneli de bu şekilde.
TR genelinin böyle olduğunu nerden biliyorsunuz bölümümden mezun olup şuan asgari ücretle çalışan yok hepsi 6 aydan sonra asgari ücreti geçtiler ben mezun olalı 1 sene oldu 3 alıyorum istanbul - ankara - izmir üçlüsünde değilim orada çalışan arkadaşlarım 4-5 bin alıyorlar

benim arkadaşlarım da var çünkü. tecrübesizlerden yeni işe başlayanlardan bahsediyorum. arkadaşım yaklaşık bir yıl çalıştı ve ne maaşını düzgün alabildi ne de yeni iş bulabildi kendine.
belki okuduğu üniversite ile alakalıdır iyi bir üniversite değildi.

Ben başka bir açıdan bakicam şöyle söyleyeyim az önce gorumcem bekar olan kaynim için kız oneriyordu ailesine kız memur kaynim da öyle
Kv başka bir kızı beğenmiş o kasiyer gorumcem onun mesleği ne ki dedi üstüne basa basa küçük görüyorlar yani kardeşleri memur diye çok yüksek bi yerde onlara göre
Benim içinde aynısını dusunmuslerdir kesin...

benim üniversite de ahım şahım bir yer değil ama mühendis kendini geliştirmeli sıfır bir şekilde mezun olursa dediğiniz gibi sürünür gerçi hangi alanın mühendis olduğuna da bağlı ben kendi alanımı biliyorum bizim şirkette massachusetts mezunu olan da var odtü mezunu olup şirket sınavını geçemeyen de var 2 senelik programcılık mezunu çalışan adam da var vs vs

sizin şirket öyleymiş o zaman. tecrübesiz muhendise asgari ücret veriyorlar çünkü. hatta aylarca maaşını alamayan tanıdıklarım var. türkiyenin geneli de bu şekilde.

Konu sahibi kusura kalma piyasa yoklamasını görünce damladım hemen
İstisnalar kaideyi bozmaz genele bakmak lazım yeni mezun mühendis 5000 de almaz asgari de, bölüme ve sektöre göre değişmekle birlikte yeni mezun maaşları 2500-3500 bandında gezer. Gençlerimize asgarinin bi tık üstünü kabul ettiren eğitim sistemini ve piyasa şartlarını bu hale getirenler utansın.

Kendi meslegi güzel ama peki ya sartlari? Calisma saatleri? Siz de kendi mesleginde birini istediginizi ilerde size zaman ayirabilecek potansiyeli olabilecegini dusundugunuz birinden bahsetseniz? Polis esi,sevgilisi vs olmak fedakarlik gerektiriyor.Size bazi seyler icin tesekkür etmesi gerekirken yukardan konusmasi da neyin nesi? Isin basinda mesleginizi bilmiyor muydu? Bu sozlerinin ardindan bir kac cumle ile sevgilisi kisisi susturulabilirdi aslinda..Bir söylesem tesiri yok sussam gönül razi degil vakasi..

Bence dusuncelerini suzmeden direk soylemis onun disinda bi sorun yok bence.
Benim de cok beğendiğim bir meslek grubu var keske benim eşim de o meslekten olsa derim ama hayatimda ki kisiye bunu soylemem :)
Istemesi cok dogal ama biraz patavatsızlık var, pismanmis zaten cok mesele etmezdim ben olsam.

Degil mi bende de oyle.
Esnaf istemem ama doktor olsunda istemem. Sayısal zekaya sahip erkekler gozume asiri cekici geliyor sebebini bende bilmiyorum :)
Mimar olsun isterim eşim bu sebepten :)

İnsanlar çok tuhaf.

Erkek arkadaşıma önce biri şey demiş: “Bak avukatlar çok konuşur, evde de sana sözünü geçirir seni takmaz bile bence sen öğretmen bulsan daha iyi olurdu(?)”

Toplum genelinde eskiden beri süregelen bir kanı var. Kadın dediğin öğretmen, hemşire olmalı..

Bunun dışındaki meslek gruplarına çok yabancılar. Ondan tuhaf geliyor da böyle saçma sapan ayrımlara giriyorlar herhalde.

Degil mi bende de oyle.
Esnaf istemem ama doktor olsunda istemem. Sayısal zekaya sahip erkekler gozume asiri cekici geliyor sebebini bende bilmiyorum :)
Mimar olsun isterim eşim bu sebepten :)
Aynen esnaf olunca bütün n hayatı iş olur dükkanı kapatıp bir tatile bile çıkamaz yani hiç gelemem hayatı iş olan adama ben daha çok sözel zekadan hoşlanırım

Yersiz elestiri gizli hayranliktir. Sizin statunuz ondan daha ustte belli ki kompleks yapmis bu bilinen bir gercektir turkiye de doktor muhendis avukat saygin meslek gruplarindandir hic uzulmeyin ama parcalari birlestirip dusundugunuzde eksik noktolar varsa da devam etmeyin derim.

Şunu okudum sinirim zıpladı. Sinirlenmekte haklısın önce onu söyleyeyim. Mühendislik ne zorluklarla okunuyor haberi yok galiba...
İlla sağlıkçı olsun da evde kendine bakan olsun istiyor herhalde. Ya da anne babasına mı düşkün acaba ilerde bir şey olur da baktırır diye mi?
İlginç bu erkekler!
Bazısı da var mühendisi para olarak görür sırf etiketine ister. O daha dahaa kötü.
Ben de mühendisim bu arada.
Ayrıca mühendisliği kadınlara daha çok yakıştırıyorum, kim ne derse desin. Planlı programlı insanların işidir bu... Tabii ev idare etmek zor olabilir işten vakit kalmayabilir ama nedir bu ayrımcılık yani boşuna mı bir sürü bölüm açılıyor.

Benim de çok enteresan bir durumum oldu, bunu okurken aklıma geldi.
4-5 ay görüştüğüm biri olmuştu, iş güvenliği uzmanıydı zaman geçti ablası annesine beni anlatmış dedim nasıl anlattın söyle diye bu bana demez mi o da iş güvenliği uzmanı sınava girecek vs.
Sonra ne alaka niye mühendis olduğumu söylemedin dedim. Onun yaptığı açıklama şu
Yaa şimdi bir ton şey soracaklar mühendis desem!
Ben de işin içine yalan karıştırdı diye zamanla bir soğudum. Şimdi hiç görüşmüyorum. Tek sebep o da değildi tabi... Ama halimden memnunum şu an, umrumda değil.

Son düzenleme:
Aman yav dert ettiğin mesleğin olsun. Benim sevgilim benimle sevgili olmadan önce herkese "Esmerim biçim biçim ölürem esmer için, oyy esmerler taş gibi, ölürüm biterim esmerlere" diye çığırıyormuş. Ben doğuştan sarışınım. 4 senedir ilişkimiz var, hala kafasına kakıyorum esmer olsam hoşuna giderdi di miiii diye. Bir ara o kadar sinirlendim ki, saçımı kahverengiye boyattım. O da yakışmadı zaten silik bir şey oldum iyice.

bunları söylerken daha birbirimize açılmamıştık o sürekli hislerini bana açmaya çalışıyodu o sırada da bunlardan bahsediyodu.. hava olsun dedi heralde.. sonra ben ayrıldım bikaç ay aklı başına geldi ama içimde de kalmadı değil hep bi şüphe acaba benimle gurur duymucakmı hep küçümsücekmi die..

aynen öyle ah ülkemin güzel insanları ahhh.. bilime zerre değer verilmio malesef ama güldürdünüz beni sağolun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…