Evlilikte meslek önemli mi?

valla asıl onun mesleği eş için tercih edilen bir meslek değil..
neyse ama pişman olmuş geçmiş gitmiş mühendislikse zatn çok güzel meslek boşver gitsin takılma buna

O mesleklerin tayini kolay her gittiği yere eşiyle gidebilir diye demiştir

Bence sorun meslek değil siz içine sinmemişsiniz şu meslekten olsaydın saçın şöyle olsaydı boyun böyle olsaydı sen şöyle biri olsaydın gibi şeyler sizi aslında beğenmediğini gösterir bana göre tabi. O dediği şekilde birini bulma imkanı yokmuydu istediği gibi birini bulsaydı.

Bende eşim holding sahibi olsun isterdim ama değil . Yine evlenecek olsam yine onunla evlenirdim o kadar da seviyorum. Hayaller hayatlar durumu. Günümüz yaşam standartlarına göre belki daha iyi maddi imkanlar daha yüksek yaşam standardı kastetmiş olabilir o an için. Bence alınmayın o kadar mesleğiniz gayet güzel.

maddi imkansa şu an mühendis maaşı 5000 tl taban.. bu işte bi terslik yok mu

Vhalla onu bunu bilmem ama sizi eksik hissetiren insanları bir mecburiyetiniz yoksa tutmayın hayatınizda....
Bugun meslek olur yarin başka bişey
Yapısı böyle olan ha bire çemkirir
Ne gerek var ?

maddi imkansa şu an mühendis maaşı 5000 tl taban.. bu işte bi terslik yok mu
Canım bence takılma sözlünün tavrına.
Mühendislik maddi olarak da karizma olarak da hemşireye öğretmene bin basar bence :)
Not: hiçbiri değilim.
Ayrıca kamuda mühendis diğer ikisinden fazla kazanıyor.
He şöyle bir şey var bu Anadolu insanının öğretmen fanatizmini “yazın 2 ay tatili var çocuğa bakar köyde yardım eder, çalışıyoken evi de rahat çekip çevirir” mantığına bağlıyorum.
Sağlıkçı fanatizmi de “iğnemi vurur tansiyonumu ölçer” diye hahahah.
Mühendis halinle eşinin kaynananın ne işine yaricaksın ya ne boş bölüm okumuşsun

İlişkiye başladığınızda mühendis olduğunuzdan haberi yok muydu? Ya da hangi muhabbetten cesaret aldı da evlenmek istediği kadının işini cismini size anlatıverdi?

Yani düşünüyorum, sevgililik zamanında eşime evlenmek istediğim adamın özellikleri diye onda hiç olmayan özellikleri saysam zaten benle evlenmezdi, ben de aynı durumda onunla evlenmezdim. Siz tüm o konuşulanlardan sonra sakin sakin dinleyip ilişkiye nasıl devam edebildiniz ki zaten?

Bence adam içten içe senin karşında eziliyor
Sen mevzuya ayılma diye de başka meslekleri farklı fiziksel özellikleri övüyor
Bunun kompleksleriyle ömür mü geçer ezik işte

Beğenmezse beğenmesin yahu , beğenmiyorsa da ilerletmeseydi o zaman sizinle ilişkisini.Eli yüzü düzgün öğretmen kız ve hemşire , doktor takıntısı hep annelerden oğullara geçiyor.Aldırmayın.İşinizi sevmiyorsa da size olan saygısından böyle dememeliydi.Dediyse de fikri değişmiş madem takılmayın artık siz de.

Bazı insanlar patavatsızdır. İçlerinde bir kötülük yoktur aslında. Kendimden biliyorum ben de bazen patavatsızca bir laf söylerim. Söyledikten sonra fark etsem de bir defa laf ağızdan çıkmış olur. İnşallah onunki de böyle birşeydir

Kardeşim bana bahsettiğinde inanmadım kendisi sağlıkçı ve dediginiz meslekten bi çok kişi konuşmaya cabaliyor

Sen mühendis olarak bana da doktor sanki uygun gibi filan desen onun zoruna giderdi. Bence hadsiz laf etmiş sonra anlamış yaptığı hatayı. Bence o bilerek değil de toplumda hep erkekler için öğretmen ve hemşire eş iyi olur tavsiyesi vardı anneler tarafından. Aklı ona gitmiştir sonradan anlamıştır kırdığı potu. Çok takılma ciddi söylediğini düşünürsen bana da şu şu meslekleri uygun görüyorlardı özel harekatçı hiç aklımdan geçmezdi dersin. Ki polis direk kız babalarının vermeme sebebidir işlerinin tehlikesinden ötürü.

Benim için meslek önemli ama şu şekilde asker ve polis asla istemem derdim dünyayı ayağıma sersin istemezdim ya da ben bir esnafla yapamam mesela içten içe herkesin kendi gerekçeleri istekleri vardır ama asker poliste öğretmen hemşire olması çevre baskısı bence o baskıyla öyle bir cümle ağzından kaçmış mühendislik hep imrendiğim bir meslek dalıdır

Evlenmeden önce hep bana devlette çalışan Bürokratlar avukatlar falan çok çekici gelirdi öyle biri ile evlenmek istiyorum diye içimden geçirirdim . Sonra birkaç kişi ile görüştüm o meslekleri yapan ama olmadı sevemedim sevemedik .
Sonra eşimle tanıştım mesleği çok alakasız ama kriter vs hikaye meslekte öyle önemli olsn anlaşabilmek .

Benim eşim de öğretmen. İlk tanıştığımızda “senin şimdi ailen kesin öğretmen gelin ister” diye triplere girmiştim :))
Sebebi tabi ki tatil meselesi.
Kızmıştı bana o zamanki sevgilim şimdiki eşim, ne alakası var kendi kendine element uydurma diye

Bu nasil dusunce ya aklim almiyor... meslek sadece bi etiket ve para kazanma yolu herkesin meslegi kendine...
Eşiniz icin soyluyorum ogretmen biriyle evlenirdi huzuru olmazdi yada saglik personeli ile evlenirdi huzur olmazdi insan bunu niye düşünemiyor....
Bir omur hayat geçirecen ayni yastığa bas koyacan meslek secmek ne yaaa....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…