Evlilikte meslek önemli mi?

Bogazmanzarasi

😇6.takım mezunu🕊b.k 69.8🐣g.k 57.8🕊
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2016
7.485
15.271
178
Merhaba sözlüm özel harekatta çalışıo ilişkinin başlarında hep eğitim alanında ve sağlık alanında meslek edinmiş kadınlar için olumlu şeyler söylerdi hani keşke sende öyle olsan dercesine.. şu an konuştum bu mevzuları benim hosuma gitmio böyle şeyler söylemen yapma dedim.. bi süre sonra kabullendi şimdi nasıl böyle cümleler kurmusum sana karşı çok büyük aptallık yapmışım dio değişti değişmesine ama sonuç olarak ben biliyo muyum bu mesleklerde bi eş istediğini? biliyorum..
bende mühendisim bu arada.. ne bilim insan eşi tarafndan mesleğine saygı duyulsun istiyo.. ki gerçekten çok zorluklarla okumuş biriyim.. şu an bazen gurur duyduğunu falan söylese de inandırıcı gelmio hiç. içimde kaldı bu mevzu. siz olsanız ne yapardınız bazen şeytan o zaman git kendine öyle birini bul diyip yol ver dio çok üzdü beni çünkü ilişkinin başlarndan beri çok yıprandım..

Başka içinize sinmeyen birşey yoksa sorun olmaz bence

O laftan sonra devam etmezdim.
Şöyle düşün mühendis olmasaydın düzenli bir işin olmasaydı ilişki bile düşünmezdi bence seninle.
Ben evlilikte mesleğe bakmam da evi geçindirme durumu önemlidir tabiki.
Mesela yunuslar falan kıyafet açısından şık dururlar denizciler vs ama kalkıp da hayatımdaki kişiye keşke sende bu meslekte olsaydın demek aşırı saygısızca.

Azcık odunsuluk varmış sözlünüzde, bazen bilemiyorlar işte biz kadınların kırılıp takılı kalabileceğini bazı şeylere. Ama öyle bi fikrini, düşüncesini paylaşmış o zamanlar demek ki, şimdi bakışı değişmiştir, "Biliyo muyum biliyorum işte" demeyin, çünkü insan anlık bir varlık, her gün bir şeyler değişebilir zihnimizde; atıyorum dün eşime yakıştırdığım mavi gömleğin, bugün yakışmadığını düşünmem gibi veya tam tersi.

İçinizde tutup büyütüp gereksiz dert etmeyin. Basit görün, çünkü gerçekten basit bir konu anlattığınız şekliyle.

kesinlikle.. artık söylemese de ben üzülmüyüm die söylemio sonuçta benim mesleğimi beğenmedğini biliyorum artık..

Katılıyorum ben de kabullenmezdim yüzde yüz ayrılık sebebi benim için

Eşim Sıla'nın eşi olmayı çok isterdi de, yok be gülüm taze bitti o
Ben takılmıyorum öyle şeylere, saplantılı bir hali yok ise,
Anlattığınız kadarıyla da yok şimdi saçma geliyor çünkü eşinize öyle demesi.
Mühendissiniz zaten, mühendis isteyen erkek de çoktur bence, canınızı sıkarsa söylersiniz

Kocamla evlendigimde işçi idi.sonra ogrendimki babasinin daminda irgatlik yaparmış.dengesiz düzensiz bi hayati var kvaldem zaten evlilik nedir nasil yaşanır diye sorsaniz iki ayakli ayakta tuvaletini yapanlari erkekten sayar.omrunde nee koca görmüş ne adam yasamadigi icin kendisi de irgatlik icin evermişler.o yuzden kocamsa biseyden anlamıyor. Ben polis memuru bir babanin kızıyım.babam işinden illa evine gelir.ben bunlarda gordum paradan baska hiçbir seyi önemsemiyorlar.

Yahu muhendisin nesini begenmiyor ? Ne sacma ya kimsenin meslegini kucumsemek istemem ama bir kadinin muhendis olmasi bence egitimci veya saglikci olmasindan daha guzel benim icin. Sagliktan kasti hemsire, egitimden kasti ogretmense mesleki maddi kaygidan boyle dusunmustur sanirim “nerede olsak rahat is bulur” mantigi ile...bilemedim

tam tersi benim iş alanım daha geniş küçümsemek için söylemiyorum da öyle yani. ya toplumda polis öğretmen evliliği sıradanlasmısya ondan sanırım biraz.. elalem ne dicek havam olsun tarzı seylere takılıyo bna öyle gelio

Mühendislerin çalışma şartları zor belki de daha rahat ailesine zaman ayırabilir diye öyle bir eş istiyor olabilir bilemiyorum erkek arkadaşınızın sizin mesleği hakkında düşündükleri üzerinden kendinizi yargılamayın bu konuyu daha detaylı konuşmanızı öneririm

ya iyi de benim çalışma şartlarım çok hafif memur gibi haftasonum da var..valla derdi ne çözemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…