- 2 Ağustos 2008
- 1.708
- 2.812
- 733
- Konu Sahibi Bogazmanzarasi
-
Vizyon meselesi. Ailemde annem ve babam da dahil muhendis cok. Hem gelir hem kariyer hem olanak her acidan muhendissen diger mesleklerden cok onde. Erkek arkadasim muhendislik mezunu suan ust duzey yonetici ve gurur duyuyorum basarilariyla gelistirdigi islerle . Cok ters geldi bana sizdeki durum.tam tersi benim iş alanım daha geniş küçümsemek için söylemiyorum da öyle yani. ya toplumda polis öğretmen evliliği sıradanlasmısya ondan sanırım biraz.. elalem ne dicek havam olsun tarzı seylere takılıyo bna öyle gelio
Bi terslik şöyle var maalesef her mühendis 5000 tl almıyor 2000 tl ye çalışan mühendis tanıdığım var şehir şartları mecburiyet dolayısıyla belki de ücret değil sadece çekici bulduğu için söylemiştir o anda hemşireler falan mesela erkeklere öyle gelir ya mühendis diyince daha erkek çağrıştırıyor. Erkek kafası herşey olabilir ne düşündü kimbilir.maddi imkansa şu an mühendis maaşı 5000 tl taban.. bu işte bi terslik yok mu
Evlilik gönül işi çok uyumsuz olmadığı denk olunduğu sürece mesleğe takılınmaması gerek, öte yandan konuyu okuyunca bana bir gülme geldi polis mühendisi mi beğenmiyorMerhaba sözlüm özel harekatta çalışıo ilişkinin başlarında hep eğitim alanında ve sağlık alanında meslek edinmiş kadınlar için olumlu şeyler söylerdi hani keşke sende öyle olsan dercesine.. şu an konuştum bu mevzuları benim hosuma gitmio böyle şeyler söylemen yapma dedim.. bi süre sonra kabullendi şimdi nasıl böyle cümleler kurmusum sana karşı çok büyük aptallık yapmışım dio değişti değişmesine ama sonuç olarak ben biliyo muyum bu mesleklerde bi eş istediğini? biliyorum..
bende mühendisim bu arada.. ne bilim insan eşi tarafndan mesleğine saygı duyulsun istiyo.. ki gerçekten çok zorluklarla okumuş biriyim.. şu an bazen gurur duyduğunu falan söylese de inandırıcı gelmio hiç. içimde kaldı bu mevzu. siz olsanız ne yapardınız bazen şeytan o zaman git kendine öyle birini bul diyip yol ver dio çok üzdü beni çünkü ilişkinin başlarndan beri çok yıprandım..
sağlıkçıyla evlense nöbetlerinden ve eşinin depresyonundan bir senede bıkar. basit bir özentilik bence. sırf bu yüzden arayı bozmaya değmez.ya iyi de benim çalışma şartlarım çok hafif memur gibi haftasonum da var..valla derdi ne çözemedim
benim kocam da haber spikerlerine bayılıyor
mimikler klasik ceketler ses tonu vs..
ben öğretmenim ama beni seviyor akşamları da beraber saygı ve huşu içinde spikerleri izliyoruz:)
Valla alinmasi gereken esi zaten :) tecrubesiz muhendis maasi 5000 civari, ilerde yukseldikce ozellikle isimli sirketlerde isletmelerde yonetici pozisyonlarinda +12.000 ile acilis yapiyor maaslar - 20.000lere gidiyor arti yillil kar payi vs.hepsini hakediyolar. Kompleksinden kadincagizi ezmeye calismisBende eşim holding sahibi olsun isterdim ama değil . Yine evlenecek olsam yine onunla evlenirdim o kadar da seviyorum. Hayaller hayatlar durumu. Günümüz yaşam standartlarına göre belki daha iyi maddi imkanlar daha yüksek yaşam standardı kastetmiş olabilir o an için. Bence alınmayın o kadar mesleğiniz gayet güzel.
türkiye de mi yaşıyorsunuz? tecrübesiz mühendis maaşı 5000 tl değil çünkü.Valla alinmasi gereken esi zaten :) tecrubesiz muhendis maasi 5000 civari, ilerde yukseldikce ozellikle isimli sirketlerde isletmelerde yonetici pozisyonlarinda +12.000 ile acilis yapiyor maaslar - 20.000lere gidiyor arti yillil kar payi vs.hepsini hakediyolar. Kompleksinden kadincagizi ezmeye calismis
Valla alinmasi gereken esi zaten :) tecrubesiz muhendis maasi 5000 civari, ilerde yukseldikce ozellikle isimli sirketlerde isletmelerde yonetici pozisyonlarinda +12.000 ile acilis yapiyor maaslar - 20.000lere gidiyor arti yillil kar payi vs.hepsini hakediyolar. Kompleksinden kadincagizi ezmeye calismis
Evet turkiyede yasiyorum, buyuksehirdeyim. Calistigim isletmenin verdigi maaslar boyle. 5000in uzerinde bir ucretle basliyolar . Her yer boyle olamaz ama veren var. Tabi oyle memur zihniyetiyle calisilmiyor. Gece 4te bile aranabiliriz dinamik bir is.türkiye de mi yaşıyorsunuz? tecrübesiz mühendis maaşı 5000 tl değil çünkü.
Ben de Tr’de yasiyorum dedigim ucretleri veren yerler var TAİ, aselsan, vs gibi gibiAaah ah Türkiye burası yahuo rakamlar imkansız . Mimarım ama geleceğimden hala endişeliyim
sizin şirket öyleymiş o zaman. tecrübesiz muhendise asgari ücret veriyorlar çünkü. hatta aylarca maaşını alamayan tanıdıklarım var. türkiyenin geneli de bu şekilde.Evet turkiyede yasiyorum, buyuksehirdeyim. Calistigim isletmenin verdigi maaslar boyle. 5000in uzerinde bir ucretle basliyolar . Her yer boyle olamaz ama veren var. Tabi oyle memur zihniyetiyle calisilmiyor. Gece 4te bile aranabiliriz dinamik bir is.
Dedigim sirket orneklerini yazdim TAİ, Accenture, ASELSAN vs. İfsa olmamak adina calitigim yeri yazamayacagim ama ismen cok bilindik bir yer. Her yer bu ucretleri verir demiyorum zaten, ufak isletmeler dusuk parayla baslatiyor evet. Benim bahsettigim yerler diplomaya, okul ismine etiketine , y.lisansa onem veren yerler. Savunma sanayii sirketlerindeki muhendis maaşları keza oyle cok uçuk. Ama dedigim gibi cilkini cikariyor boyle para verince 7/24 ne zaman aranirsan telefonu acmak ve hatta isletmeye gitmek zorundasın tipki bir doktor gibi hatta ondan bile daha cok odun vermen gereksizin şirket öyleymiş o zaman. tecrübesiz muhendise asgari ücret veriyorlar çünkü. hatta aylarca maaşını alamayan tanıdıklarım var. türkiyenin geneli de bu şekilde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?