• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte mezhep farkı yaşayanlar yol gösterin bana :(

Artık düşünmekten ağlamaktan peraşanım Bana yol gösterin nolur Ben sünniyim Allah'a çok inanıyorum Ibadetlerimi tam yapamasamda yapmaya çalışıyorum Evlenmeyi düşündüğüm kişi alevi ama hiç bir ibadeti yapmaz Dinden bahsedilince siyaset oluyormuş Herkesin inancına saygım var sadece benzer evlilik yapanlar bu sorunları nasıl aştı Bana yardımcı olun nolur

Ramazan geldi bu tur konular hortladi.neden acaba?hep konularda aleviler ibadet etmez mesaji iceriyor inceden hadi hayirlisi. Seni kimse zorlamiyor evlilige git sunniyle evlen perisanliktan kurtul!

Bende alevi bir aileye gelin gidiyorum , oruçta tutarlar , namazda kılarlar.Bunlar yapılması gereken şeylerdir..
Kimse senin inancına , ibadetine karışamaz. Karışmasına da izin verme..
Yıl olmuş 2014 hala bu olaylar var ..

Bunlarin cogu alevilerin dinsiz oldugunu zannediyor hala kime ne anlatacagiz bunca yil anlamamislar.

Ama siz yıllardır alevilerle içiçe yaşadım onlar böyle dememişlerdi diyorsunuz sonra da sadece bir tek sevgilinizi baz alıyorsunuz.Ne ateistler var nüfus cüzdanlarında müslüman yazıyor,ne dediğin degil nasıl yaşadığın önemlidir,bende bi alevi bektaşi olarak size diyorum ki alevilik böyle değildir aleviler inançsız değildır sünniler nasıl yaşıyorsa alevilerde öyle yaşıyor var mı ötesi!Sevgiliniz ibadetlerinizde sorun çıkaracağa benziyor ama siz ısrarla din konularını açın bu konulardaki fikirlerinden iyice emin olun hala aynı kafa yapısında giderse ya sizde ona uyacaksıniz ki büyük hata olur ya da ayrılacaksınız gibi görünüyor.

Benim alevilere bisey dediğim yok O kendini öyle tanımladığı için yazmak zorunda kaldım Tüm alevi arkadaşlardan da böyle yazmak zorunda kaldığım için özür dilerim

Bunlarin cogu alevilerin dinsiz oldugunu zannediyor hala kime ne anlatacagiz bunca yil anlamamislar.

Bu konudaki cehalet çok büyük
Konu sahibi konusunu açarken büyük bir hata yapmış
Sevgilisi inançsız biri, Alevilik konusunu neden belirtti anlamadım ama sorunları mezhep farklılığı değil
Biri inanıyor, diğeri inanmıyor
Aleviliğin dinsizlik olmadığını sürekli anlatıyoruz ama nedense konu hep o tema üzerine gidiyor, bu da çok üzücü

Benim alevilere bisey dediğim yok O kendini öyle tanımladığı için yazmak zorunda kaldım Tüm alevi arkadaşlardan da böyle yazmak zorunda kaldığım için özür dilerim

Yazmayacaksin arkadas.benimde kokunde sunni ama Allah a inancsiz tanidigim var.ben desemki sunni Allaha inanmiyor iyimi olur?her alevi alevi degildir.her sunni sunnide degildir.o kadar!

Sevgilisi inançsız biri, Alevilik konusunu neden belirtti anlamadım ama sorunları mezhep farklılığı değil
Aleviliğin dinsizlik olmadığını sürekli anlatıyoruz ama nedense konu hep o tema üzerine gidiyor, bu da çok üzücü

İnançsızlık da dememezki Nasıl tanımlamam gerektiğini bilemiyorum O nasıl tanımlıyorsa ben de öyle yazdım

Konu sahibi konu acarken hata yapmista hep ayni hikaye donuyor gecen yine bu masal vardi burda baska biri acmisti.pisligine yapiyolar sanki ayip ya.onca inanclinin gunahina giriyorlar.irkcilik bu.

Yazmayacaksin arkadas.benimde kokunde sunni ama Allah a inancsiz tanidigim var.ben desemki sunni Allaha inanmiyor iyimi olur?her alevi alevi degildir.her sunni sunnide degildir.o kadar!

Haklısın İşte ben de sizden yol göstermenizi istiyorum Aleviliğin böyle Bişey olmadığını nasıl anlatırım ona Ben onun düşüncesini yazdım arkadaş Ben de öyle düşünmüyorum

Konu sahibi konu acarken hata yapmista hep ayni hikaye donuyor gecen yine bu masal vardi burda baska biri acmisti.pisligine yapiyolar sanki ayip ya.onca inanclinin gunahina giriyorlar.irkcilik bu.

Eğer öyle bi düşüncem varsa gün yüzü görmeyeyim O ırkçılığı yapan Müslüman olamaz zaten

Bi yandan da iyi oluyor,bize de kendimizi üstune basa basa anlatma fırsatı doğuyor,pisliğine yapan da alıyor ağzının payını.

arkadaşlar parayla imanın kimde olduğu belli olmaz....konu sahibinin üzerine gitmeyin bence art niyeti yok belki cümleyi yanlış kurmuş olabilir

Bi yandan da iyi oluyor,bize de kendimizi üstune basa basa anlatma fırsatı doğuyor,pisliğine yapan da alıyor ağzının payını.

Lanet olsun ya keske budist dogaydim.daha ortaokulda basladi hakaretler igneleyici laflar igrenc yakistirmalar...oyle zoruma gidiyorki.(ben sunniyim ama o varya o alevi ).bumu onlarin muslumanligi?Yaradan bunumu emretmis azinligi ezinmi demis?Boyle muslumanlik olmaz arkadas!

Artık düşünmekten ağlamaktan peraşanım Bana yol gösterin nolur Ben sünniyim Allah'a çok inanıyorum Ibadetlerimi tam yapamasamda yapmaya çalışıyorum Evlenmeyi düşündüğüm kişi alevi ama hiç bir ibadeti yapmaz Dinden bahsedilince siyaset oluyormuş Herkesin inancına saygım var sadece benzer evlilik yapanlar bu sorunları nasıl aştı Bana yardımcı olun nolur

Din evlilikde cok onenli bi konu herseyi paylasyrsun beraber namaz kiliyorsun oruc tutyorsun paylasyrsun dahasi inanncimz var esininde bu inancda olmasni istemezmsn zor dostum valla ne deyim ama askda bir yandan

arkadaşlar parayla imanın kimde olduğu belli olmaz....konu sahibinin üzerine gitmeyin bence art niyeti yok belki cümleyi yanlış kurmuş olabilir

Evet evet bir iki gun onceki bu tarz konu acan sahista cumleyi yanlis kurmus olmali.art niyetsiz.. saf temiz...

Arkadaşlar lütfen mezhepleri tartışmıyorum burda Ben durumumu anlattım Okuyan anladı zaten Tek kelimeye takılıp da yorum yapmayın Ben kendimi de anlattım Aynı şeyi söylüyoruz Eğer bir tavsiyeniz varsa başım gözüm üstüne

Evet evet bir iki gun onceki bu tarz konu acan sahista cumleyi yanlis kurmus olmali.art niyetsiz.. saf temiz...

canım daha önceki konuyu bilmiyorum ama arkadaş senden özür dilemiş öyle niyeti olsa bunu yapmazdı.....bu konuyla alakalı hassassın sanırım...alevi sünni diye ayırt edenler kendi imanlarını zedeler....kimse allahla kulun arasına giremez müslümanlık din iman.. namazla oruçla olmuyor....

Back
X