• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte Monotonluk

Nedense bilmiyorum konunuzu okurken silkelenip kendinize gelmeniz gerektigini dusundum. Esinizle daha önceki sorunlarinizi bilmiyorum. Ama her erkek ilgi ve alaka bekler, işten geldiginde eşinin kendisi icin hazirliklar yapmasini bekler. Guler yuz bekler. Bekler de bekler. Bunlari bulamadiginda da sorun yaratir. Oncelikle o sizin dusmaniniz degil esiniz. Yani onunla aranizin bozuk olmasi en cok sizi etkiler. Ya bosanacaksiniz ya da evliliginizi kurtarmaya calisacaksiniz baska secenek yok. Lutfen kendinize gelin, esiniz neden surekli ablasina gitmek istiyor bi dusunun. Evde huzur bulamamis olabilir, surat yapiyor olabilirsiniz, eviniz temiz olmayabilir, yemeginiz olmayabilir. Once siz kendinizi bi toparlayin ondan sonrasini esinize birakin. Ve sunu asla unutmayin, sizinle zorla evlenmedi sonucta. Bir zamanlar o da size karsi ve evliliginize karsi heyecan ve umut doluydu..

bir şey sormak istiyorum siz neden o evde kalıyorsunuz mümkünse eğer bi annenize gidin veya kardeşiniz falan varsa onu çağırın sizinle kalsın koca evde iyice kötü olursunuz yanınızda birilerine ihtiyaç duyacaksınız/duyuyorsunuz haliyle bu süreçte. yaşadığınız şey kolay değil ama derdi veren Allah mükafatı da verir ya bu dünyada ya ahirette bu çektiklerinizin karşılığı olduğunu unutmayın ve bununla huzur bulun en azından sakinleşin

Esim eve giremedi kilidi degistirdik. Ablasinda kaliyor.

Nedense bilmiyorum konunuzu okurken silkelenip kendinize gelmeniz gerektigini dusundum. Esinizle daha önceki sorunlarinizi bilmiyorum. Ama her erkek ilgi ve alaka bekler, işten geldiginde eşinin kendisi icin hazirliklar yapmasini bekler. Guler yuz bekler. Bekler de bekler. Bunlari bulamadiginda da sorun yaratir. Oncelikle o sizin dusmaniniz degil esiniz. Yani onunla aranizin bozuk olmasi en cok sizi etkiler. Ya bosanacaksiniz ya da evliliginizi kurtarmaya calisacaksiniz baska secenek yok. Lutfen kendinize gelin, esiniz neden surekli ablasina gitmek istiyor bi dusunun. Evde huzur bulamamis olabilir, surat yapiyor olabilirsiniz, eviniz temiz olmayabilir, yemeginiz olmayabilir. Once siz kendinizi bi toparlayin ondan sonrasini esinize birakin. Ve sunu asla unutmayin, sizinle zorla evlenmedi sonucta. Bir zamanlar o da size karsi ve evliliginize karsi heyecan ve umut doluydu..

Ilk zamanlar cok sey yaptim. Ama sürekli ailem dedikce üzüldüm sevincim heyecanim kalmadi. Makyaj yapardim farketmezdi. Sacimi boyardim farketmezdi. Ben söyleyince farkettimde senin söylemeni bekledim derdi. Cinsellige yanasmiyordu. Haliyle gitgide sogudum. Moralim bozuldugunda evet surat astim ama anlamasini bekledim. Seksi gecelikler giyinirdim o an heyecanlanirdi ederdi. Ama sürekli hep benden bekledi. O birsey yapmadi. Cicek bile getirmezdi. Hediye alirdim ona süprizler yapip kücük notlar yazardim. O önemsemezdi. Cinsellik istemedigim halde zorladigi kendimi gitgide degersiz hissetmeme neden oldu. Kendimi o kadar degersiz hissediyorum ki.

Ben hep onunla ilgili hayaller kuruyordum. Tatil hayalleri. Cocuk hayalleri hepsi söndü. 30 yasinda dul kaldim. Kendimi yalniz kandirilmis hissediyorum.

Bu arada esimin ablasi veya esi hicbirsekilde yanima gelip noluyo demediler iki yildir. Annemler hep yardimci olmaya calistilar. Bu seferde niye annemler sormamismis. Hep bizde suc hata. Onlar sanki sütten cikmis ak kasik gibi lanse ediyorlar kendilerini.herneyse

Baska birsey sormak istiyorum. Ben evimi sirkeyle sildigimde yada ada cayi tütsüsü yaptigimda esim cok bunaliyordu ve krndisini balkona atiyordu. Neden olabilir?.

Son düzenleme:
Cok caba sarf ettim. Kendine bak dedi. Kendime baktigim halde ama ona yeterli gelmedi sanirim. Gururumu cok kirdi. Ben onun görüntüsü hakkinda hic konusmaz oldugu gibi sevdim. O ama sanirim benden igrendi. Etek giyinir sana yakismiyor der. Baska zamanda kendine yakistiriyosan giy derdi. Kafami allak bulak etti. Krndimde olan son özgüvenimi yedi bitirdi. Öyle kendimi saldim ki. Ona yetiseyim. Yemegini yapayim. Camasir ütü. Pasta börek ailesi derken kendimi unuttum. Benimde hatalarim oldu.ama hic bir sey onun bana insan degilsin. Karaktersizsin. Pisliksin fesatsin demesi bogazima ellerini sikip yeter artik öldürürüm seni demesi kadar acitmadi. Benden igreniyordu. Tüy problemim var. Lazere gidiyorum. Bu sefer kendine bak dedi. Sacimi keserdim farkina bile varmazdi. 5 aydir psikolojik tedavi görüyorum. Calisamiyorum.o issizken ben calusir yemegi yapar kostururdum onun icin. Cöpü bile götürüp atmazdi. Tüm gün evde oldugu halde. Iyi yönleride vardi cani istediginde bana yardimda ederdi.ama cogunlukta salonda telefonu elinden düsürmezdi.
Ben bu bes ayda kendime gelmeye calistim. Cok sgir bir depresyon geciriyorum. O hic nasilsin. Gel bitanem biraz gezelim derdi. Cikardik biryerde otururduk yaptigi ilk is ailesinden bitini arayip görüntülü konusmak bir iki saat. Iki bucuk yil sanki hic onunla vakit gecirememis gibi hissediyorum. Tatil balayi bile yapmadik. Niyetlendik para durumlari baska seyler vs ön plana cikti. Ilk yilbasimizda yemekler hazirladim. Süslendim giyindim. Esim salonda yatip uyumayi tercih etti. Ben ona hediyeler aldim o bana almayi gereksiz gördü. Evde mum yaktigimda bu ne böyle romantik romantik. Halbuki ben ona sarildigimda kokusunu icime cekmem bile yetiyordu. Onun icin ailesi hep ilk sirada geliyordu. Kendi memleketine annesiyle kalmaya bile kalbul ettim. O ev üstüne en olmaz diyip baska ev tutmustu. Ama hafta ici calisiyorduk. Her haftasonu annesine köye gidiyorduk yalniz diye ve köyde isler cok diye. 8 kardes olmalarina ragmen herseyi esim üstlenmis. Babasinin vasiyetini daha dogrusu baba rolunu üstlenmis. Babasinin emegini sürdürmek icin. Diger kardesleri hicbiri ortada yoklardi. Ben tek basimaydim ailemden uzak. Disimi siktim. O kadar sey yasadim ki ayrintilara giremiyorum.

Sehir degistirelim dedik. Herseyden biraz uzak yeni bir baslangic yapalim. Ama bu ablasinin ve benim ailemin oturdugu sehir olacakti. Hayatimin en büyük hatasini bunu uygulamaya gecerek yapmisim. Sürekli ablasina gider oldu. Ben kardeslerimi annemin yanindan cok ablasinin evinde vakit gecirdik. Kadin kocasi tatile gider. Yazin tatillere giderlerdi hepsi. O yalniz kaldiginda onun yanina gidip onda kalirdik yardim icin. Esimin ailesi cok mutsuz etti. Tek hatam esime yansitmam oldu. Ben gidip ikinci el giyinirken. Onun ablasi markali kayfetler alip hediye eduyordu. Bana kullandigi esyalari vermeye calisiyordu. Ailesinden sadece degersizlik gördüm. En sonundada esimden. Eminim ki ablasi onu fisekledi. Yegenlerimi özledim derdi. Bana gelip canim haftasonu beraber gidelim mi diyecegine tek basina calismadigi gün giderdi. Evde oldugunda benimle vakit gecirmez salonda cep telefonuxla oynardi. Sevgi dilendim resmen. Onun dedigini yaptigimdan benden iyisi yoktu. 2. Evlilik yildönümüzü unuttu. Ben ise aylar öncesinden düsünürdüm. Dogum günümde izin almayi düsünmez calisir. Ams annesinin yanina gittimizde haftasonu izin alirdi. Bana hic deger vermedi. Bazen ailesine kizardi. Ama kizginligi cabuk gecerdi. Evet onu bunalttim. Ama sevgi görmedim hicbirknden. Adim cikti takintiliya. Herseyi onlar dogru yspiyordu. Hep ben yanlis oldum. O kadar fedajarlik yaptim sirf esim icin. Sonunda yapmasaydin oldu! Icimi acitan bu cümle oldu. Ailesinin yaninda beni hic tutmadi. Belki de beni sevdi sandim ama hic sevmedi. Sadece birbirimize alismistik... ne bileyim cok karmasigim tek bildigim haketmedim bu kadarini. Yuttugum sözlerin haddi hesabi yok. Kimseyi kirmayim üzmeyim ailesinden diye. Esime söylenmem hata oldu. Napsaydim? Ben hic tanimadigim bir sehre ortama kültüre gelmexi kabul ettim. Onun sevgisi dayanma gücü sabir verir diye. Ama herseyde beni sucladi ailesini ablasini annesini hakli gördü. Ne diyim allah büyük. Gecen zamanima gencligime üzülüyorum.

Vejeteryan olmama ragmen etli yemekleri eksik etmedim esim seviyor diye. Belki annesi yada ablasi kadar güzel yapamadim. Ama elimden geleni yapmaya calistim. Süslenirdim. Cok güzel olmussun falan demezdi. Bir degisiksin derdi sadece. Ben sarilirdim seni seviyorum derdim. Cilveli olamadim. Bu konuda bana cok kizdi. Sen kariligini evliligi bilmiyorsun. Keske önceden erkek arkadaslarin olsaydida biraz tecrüben olsaydu dedi. Utanfac biriyim haliyle ilk baslarda ama bunuda kirmaya calistim. Ama o benim elimi tuttugunda ablasi yüz asinca onunda elini tutan. Bana kolye aldiginda ablasi istediginde ona alan biriydi. Beni özel hissettirecek birsey yapmadi.

Ablasi hic birakmadi onu. Kendi evliliginde ki mutsuzlugu kardesine yakin olarak ve benim evliligimden uzak tutmaya calisarak mutlu oldu. Neticede basardida. Hic bir zaman noluyo size niye böylesiniz demedi. Umursamadi. Kardesimin kilina zarar gelirse senden bilirim dedi. Koskoca adam olmasina ragmen kiyefetlerini markali matkali ablasi alirdi. Hepsini giyinirdi. Benim aldiklarim cok degerli olmadi gözünde.

Bilmiyorum ben nerde hata yaptim.

çok yıpranmışsınız bir kadın için eziyet haline gelmiş sizin için evllik bu kadar şeyin üstüne hala seviyor musunuz peki?

Merhaba evli arkadaslara sormak istiyorum.

Iki yildir zorluklar yasayarak kavgali barismali bir evliligim var.

Son zamanlarda depresyonda oldugumdan kendimi geri cektim.ayda bir cinsel iliski yasiyoruz. Beraber tatil bile yapmadik 2.5 yildir.

Ailesiyle sorunluydum.esimin hatrina sustum ve yinede ablasina gittik vs vs
Ancak kendisi bensiz ablasina gidiyor.yegenlerini özledigini bahane eduyor. Calismadigi günler onlarin yaninda aliyor nefesi. Haftasonlari oturup cebiyle ugrasiyor.

Ayni seyi simdide ben yapiyorum. Ailemin yanina gidiyorum. Cep telefonuyla ugrasiyorum vs vs.

Ancak bugün geldi yanima beni sevmiyorsun artik dedi.

Simdi ben bu adama hatalarini nasil görmesini saglayacagim?

Birde evliligimiz o kadar monotonlasti ki. Hic birsey yapmiyoruz birlikte. Artik yemek yapmak bile iskence gibi bsna. Kendimi sakdim gitti.

biz yeni evliyiz biz de öyleyiz durmadım hemen tiyatro bileti falan aldım, kafamda sürekli ikimizin de zevk alabilceği planları düşünüyorum. maalesef evlilikler böyle, hemen hemen herkes aynı, biraz uğraşmak gerek, yanınızda sıkıldığı için ablasına gidiyordur, bende sıkılsam arkadaşıma anneme falan giderim. siz de kurtarmak istiyorsanız hataları yüzüne vuracağınıza çözüm arayın birlikte nasıl çözebilirizi düşünün bence.

çok yıpranmışsınız bir kadın için eziyet haline gelmiş sizin için evllik bu kadar şeyin üstüne hala seviyor musunuz peki?

Sevgi mi aliskanlik mi cözemedim. Kapinin önünde kalisi aklima geldikce icim parcalaniyor. Kalbim carpiyor agriyor. Vicdan azabi cekiyorum belkide. Cok üzgünüm az da olsa mutlu günlerim geliyor onunla. Allahim bana güv ver. Cok yalniz hissediyorum kebdimi. Onu yaninda olmasini istiyorum. Herkes kafadan farkli seyler söylüyor. Belki esinizde depresyobdaydi farkli bir ortam farkli bir yerde yasiyor diye yeni sevmedigi bir iste calismak vs vs. Belki oda adapte olmaya calisiyordu ve ablasinin evinde memleketini glrüyordu dedi. Kafam allak bullak. Yalnis yapnaktan korkuyorum. Agliyorum. Rahatlayamadim birtürlü.

biz yeni evliyiz biz de öyleyiz durmadım hemen tiyatro bileti falan aldım, kafamda sürekli ikimizin de zevk alabilceği planları düşünüyorum. maalesef evlilikler böyle, hemen hemen herkes aynı, biraz uğraşmak gerek, yanınızda sıkıldığı için ablasına gidiyordur, bende sıkılsam arkadaşıma anneme falan giderim. siz de kurtarmak istiyorsanız hataları yüzüne vuracağınıza çözüm arayın birlikte nasıl çözebilirizi düşünün bence.

Bilmiyorum sona mi gwldik bendede hata vardir illaki ailesi hakkinda cok söylebdim. Düzelmezse. Vok korkar oldum herseyden.

Ailem farkli söylüyor icim farkli kafam farkli napcagimi sasirdim. Allahimmmm sen bana dayanma gücü ver.

Bilmiyorum sona mi gwldik bendede hata vardir illaki ailesi hakkinda cok söylebdim. Düzelmezse. Vok korkar oldum herseyden.

canım bazı msjlarını şimdi okudum, hevesini kırması seni farketmemesi kötü ama ailesi hakkında ağzınızı bile açmasanız yerinde olurdu, bu da bir hata kimse ailesine laf söyletmez, erkeklerin en dertli olduğu konu bu bence. ama onun da hataları çok belki de, sakince düşünün yürümeyeceğini biliyorsanız artık yapacak bir şey yok.

canım bazı msjlarını şimdi okudum, hevesini kırması seni farketmemesi kötü ama ailesi hakkında ağzınızı bile açmasanız yerinde olurdu, bu da bir hata kimse ailesine laf söyletmez, erkeklerin en dertli olduğu konu bu bence. ama onun da hataları çok belki de, sakince düşünün yürümeyeceğini biliyorsanız artık yapacak bir şey yok.

Evet cok söylendim. Ama oda ailem hakkinda yetmedi benim hakkimda söylendi. Isin garibi birbirimizi seviyoruz aslinda ama yapamiyoruzda cok garip. En son kendisi sen benim icin öldün dedi. Sinir aninda mi viddi mi bilmiyorum. Ben hala seviyorken bu kadar kolay nasil kestirip atti. Onuda anliyoru.grur yapti. Babam kilidi degistirip giremeyince eve. Vicdan azabi cekiyorum.

Evet cok söylendim. Ama oda ailem hakkinda yetmedi benim hakkimda söylendi. Isin garibi birbirimizi seviyoruz aslinda ama yapamiyoruzda cok garip. En son kendisi sen benim icin öldün dedi. Sinir aninda mi viddi mi bilmiyorum. Ben hala seviyorken bu kadar kolay nasil kestirip atti. Onuda anliyoru.grur yapti. Babam kilidi degistirip giremeyince eve. Vicdan azabi cekiyorum.

canımcım kendini bu kadar bitirme, çok sevmiyorsun inan, yalnızlıktan korkuyorsun, yeni hayatın nasıl olacak ondan korkuyorsun ve bu düşünceler sorunları unutturup seni eşine itiyor. kilit değiştirilmeseymiş iyiymiş, şiddet yok sanırım, sana zarar verme ihtimali yoksa babanız niye böyle bir şey yaptı anlamadım ama iş çığrından çıkmış demek ki. şu an hissettiğin her şey çok normal ama şöyle düşün yürümüyordu ki buaralara geldiniz. bir arkadşım da senin gibi düşüne düşüne hiç yürümeyecek evliliği 5 sene sürdürdü, boşanırken de senin söylediklerini söylerdi ama boşandıktan sonra ohh be hayat varmış dedi, kahır çekiyormuşum resmen diye. şu an güzel bir ilişkisi de var gayet mutlu, üstelik o 32 yaşında sen dah genceciksin. sevgi de bir yere kadar, haketseydi oda o zaman, uğraşsaydı.

Ben "Beni sevmiyor musun artık?" sorusunu erkek dilinde "hadi konuşalım bu aramızdaki soğukluğa bir son verelim artık" demenin başlangıcı olarak gördüm. Diğer konularınızı okumadım ama karşılıklı sevgi bitmiş gibi gelmedi bana. Keşke bu soruyu iyi değerlendirseydiniz.
Yerinizde olsam olay odaklı değil his odaklı açıklama yapardım. Bu olunca böyle hissettim, şöyle hissettim diyerek. Erkeklerin empati kurması bize göre daha zor. Nasıl hissettiğinizi sizden duymak zorunda bazen.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

Esimle bir kez daha konusmak istedigimi söyledim kirgin biliyorum gururu incindi. Ben yasadiklarimi ubutamasanda sindilik bir kenara koydum. Ve onunla herseyi tüm ciplagiyla konusup ona göre karar vermek istiyordum. Suanda konusmak istemedigini söyledi. Artik hazir olursa sayet o zaman konusurum. Hazir olmazsada zaten onun acisindan bitnistir zanninca.

Eee ne bekliyordunuz? Siz adam için kendinizden vazgeçmişsiniz, benliğiniz ölmüş, onun için nefes alır olmuşsunuz, kendiniz için bişey yapmamışsınız. Sankisiz yoksunuz. Aileniz de onca sene onun için büyütmüş sanki sizi. Sizin kendinize en ufak saygınız kalmamışken eşinizden onun ailesinden saygı beklemek... hiç onlar yaptı demeyin siz baştan beri böyleymişsiniz

Esimle bir kez daha konusmak istedigimi söyledim kirgin biliyorum gururu incindi. Ben yasadiklarimi ubutamasanda sindilik bir kenara koydum. Ve onunla herseyi tüm ciplagiyla konusup ona göre karar vermek istiyordum. Suanda konusmak istemedigini söyledi. Artik hazir olursa sayet o zaman konusurum. Hazir olmazsada zaten onun acisindan bitnistir zanninca.

Neden o adım atmıyor siz arıyorsunuz? Her evliliğin kopma noktasına geldiği anlar olur, Benim de oldu saçma sapan sebeplerle. Ama hiçbir zaman tek taraflı uğraşmadım. Eşim de uğraştı, eşimin ailesi de, Ben de, benim ailemde.

Yanlış yapıyorsunuz. Defalarca kopma noktasına geldiniz hep siz adım attınız. Kabullenin eşiniz ve ablası hasta. Bağımlı. Farklı türden onlar. Onlara normal bir insan ayak uyduramaz. Yapmayın bunu kendinize. Siz aradıkca kendini haklı bulacak. Ama değiller. Acımasız abla kardeş onlar.

Back
X