- 23 Ocak 2016
- 35.323
- 51.197
- 598
- Konu Sahibi kendihalindebirisi
-
Keskin bir şekilde istemiyorsa evliliği kurtarmak adına bir çaba göstermiyor. Üzgünüm ama bitirmiş kafasında gibi duruyor.Söylemiştim istemedi
Terapiste illa beraber gitmek zorunda değilsiniz siz de gidebilirsiniz uzman yaklaşımı onların verdiği fikirler daha katkı sağlıyor en azından nasıl davranmalısınız size yardımcı olur uzman tabii ki yine dua edin namazınızı kılıp Allah'tan yardım isteyin ama üzerinize düşeni de yapın.Teklif ettim kabul etmedi. Hep dua ediyorum. Zikirler,namazlar… Rabbimden ümidim sonsuz. Sabırla bekliyorum ama gün geçtikçe daha da soğuyoruz sanki. Çünkü boşanmak istediğini söyledi
Hatalarımı anlattım. Asla kendimi haklı çıkarmaya çalışmıyorum. Olduğu gibi söyledim ama ben de çok zor zamanlardan geçtim. Bebekli hayat hem çok güzel hem çok zor. 7/24 memede bir bebek,sosyal hayat sıfır,hem eve yetişme işi,hem bebeğe yetişmek. Kadın olmakla anne olmak arasında kalmış ve herşeye yetişmeye çalışan ben. Yazarken aklıma geldikçe kanım çekiliyor.Hey maşallah nazara bak kimse yoğurdun ekşi demiyor gerçekten
Tamam kişi ismi vermeyin ne tarz davranışlar gördüğünüzü yazın merak ettim. Eşinizde gözü olan biri miHatalarımı anlattım. Asla kendimi haklı çıkarmaya çalışmıyorum. Olduğu gibi söyledim ama ben de çok zor zamanlardan geçtim. Bebekli hayat hem çok güzel hem çok zor. 7/24 memede bir bebek,sosyal hayat sıfır,hem eve yetişme işi,hem bebeğe yetişmek. Kadın olmakla anne olmak arasında kalmış ve herşeye yetişmeye çalışan ben. Yazarken aklıma geldikçe kanım çekiliyor.
Yakın çevrem ne çok aşıksın kocana derdi alay ederlerdi benimle. Kocam da kocam tipli kadınlardandım desem belki yeridir. Biryerde tıkandık işte bilmiyorum. Hiçbirşey bile isteye yapmadım yani. Geç de olsa farkındayım ama nazar diye düşündüğüm asıl şeyler bu değil.
Dedim ya tanıdık çıkmaması için detay veremiyorum.
Yine de eleştiriniz için teşekkür ederimtavsiye edebileceğiniz birşey varsa alırım. Tutum,davranış vs.
Teşekkür ediyorum dikkate alacağım.Çocuk kaç yaşında bebekli hayata adapte olmak da biraz evliliği sarsıyor ama siz fazla üstüne gitmişsiniz eşinizin bir müddet sakin kalın hatta gereksiz konuşmayın bile bazen her şey üstüne üstüne gelir insanın belki eşinizin de öyle oldu huzur ve sessizlik istemiş olabilir siz de üzerine fazla gidince boğulmuş hissedebilir saygısızlık yapmamış bu çok önemli zamanla sizi gerçekten seviyorsa yeniden ilişkiyi güçlendirir daha da soğutmayın.
Evet bunu düşünüyorumTerapiste illa beraber gitmek zorunda değilsiniz siz de gidebilirsiniz uzman yaklaşımı onların verdiği fikirler daha katkı sağlıyor en azından nasıl davranmalısınız size yardımcı olur uzman tabii ki yine dua edin namazınızı kılıp Allah'tan yardım isteyin ama üzerinize düşeni de yapın.
Yok yok öyle birşey değilTamam kişi ismi vermeyin ne tarz davranışlar gördüğünüzü yazın merak ettim. Eşinizde gözü olan biri mi
Anne çok anne oluyor. Sevişirken bile sütünüz akıyor düşünün. Yani bebeğiniz uyuduğunda,anneliği bırakıp kadın olarak hissettiğiniz anda bile yine annesiniz. Bu bir şikayet değil asla. Bebeğimizi bile isteye yaptık çok şükür de Rabbim nasip etti. Ama her güzel şeyin bir zorluğu var. Evliliği sallayan bebek değil,kaçamadığımız,dinlenemediğimiz sorumluluklar. Hele ki gurbetteyseniz vay halinizeçocuktan sonra evlilik niye sallanıyor ? ben bunu anlamayacam galiba. evde bir çocuk var sıfırdan insan her şeyi konuşulmuyor mu ? Ne bileyim ; güldü, ağladı ,gaz çıkardı ,elimi tuttu, mama dedi, ana dedi ,baba dedi , yürüdü koştu düştü kustu ... çocuk olunca nasıl soğunuyor ki ?
gurbetteyim, kimsem yok özel bir çocuk annesiyim zor mu evet zor ama buna sığınarak daha çok içe kapanmanın da bir yararı yok. hiçeve kapanmadım, hiç sevişmekten geri durmadım. sevişirken süt akıyorsa güler geçerim vah anne oldum diye ortamı da dağıtmam zihnimi de bulandırmam. herkesin mentali aynı güçte değil evet ama ÇOCUKTAN SONRA lafı da benim aşırı sinirimi bozuyor. Çocuğa büyük haksızlık !Anne çok anne oluyor. Sevişirken bile sütünüz akıyor düşünün. Yani bebeğiniz uyuduğunda,anneliği bırakıp kadın olarak hissettiğiniz anda bile yine annesiniz. Bu bir şikayet değil asla. Bebeğimizi bile isteye yaptık çok şükür de Rabbim nasip etti. Ama her güzel şeyin bir zorluğu var. Evliliği sallayan bebek değil,kaçamadığımız,dinlenemediğimiz sorumluluklar. Hele ki gurbetteyseniz vay halinize
Maalesef herkes aynı güçte olmuyor. Doğru diyorsunuz. Kendimi bildim bileli zayıf bir karakterim. Herşeye yetemedim.gurbetteyim, kimsem yok özel bir çocuk annesiyim zor mu evet zor ama buna sığınarak daha çok içe kapanmanın da bir yararı yok. hiçeve kapanmadım, hiç sevişmekten geri durmadım. sevişirken süt akıyorsa güler geçerim vah anne oldum diye ortamı da dağıtmam zihnimi de bulandırmam. herkesin mentali aynı güçte değil evet ama ÇOCUKTAN SONRA lafı da benim aşırı sinirimi bozuyor. Çocuğa büyük haksızlık !
Çocukla alakası olan bir durum değil ki nasıl ki kadinlar lohusa depresyonu oluyorsa erkeklerde de bu tarz bir durum yaşanabiliyor burada bu konu hakkında bir sürü konu görürsünüz sonu boşanma ile sonuçlanabiliyor.gurbetteyim, kimsem yok özel bir çocuk annesiyim zor mu evet zor ama buna sığınarak daha çok içe kapanmanın da bir yararı yok. hiçeve kapanmadım, hiç sevişmekten geri durmadım. sevişirken süt akıyorsa güler geçerim vah anne oldum diye ortamı da dağıtmam zihnimi de bulandırmam. herkesin mentali aynı güçte değil evet ama ÇOCUKTAN SONRA lafı da benim aşırı sinirimi bozuyor. Çocuğa büyük haksızlık !
Merhaba kızlar,
Bana çok sonra dank eden bi durum bu. Kafamda bazı parçaları birleştirince böyle bir kanıya vardım. Eşimle aramda ciddi bir nazar olduğunu düşünüyorum. Evliliğimde sıkıntılar var. Bununla ilgili ne yapabilirim? Şunu yaptım,şunu okudum diyen var mıdır ? Şimdiden teşekkür ederim.
Nazar insanı mezara sokar diye bir laf var. Duymuşsunuzdur. Bir de son zamanda nazar kaderi değiştirir diye de birşey okudum.
O yüzden yardımınızı istiyorum. Evimdeki,yuvamdaki,eşimle aramdaki nazarı nasıl eritirim
Boşanmak istemediğimi söyledim. Karşılıklı kendi inimize çekildik gibi birşey şuan için. Zaten göreve gitti o. Bir süre gelmeyecek. İyi de oldu belki özleriz diyorum ama nasip. 15 gündür yokEe kocan boşanalım dediğinde ne diyorsun? Aynı evde misin
kaynanan kötüymüş, sen istemesen de kötü bir es olmussun, esin hem ekonomik sebeplerden az kazanip hem de senin ve cocugun onun verecegi nafakayla gecinemeyecegini bildigi halde sirf eli rahatlasin diye seni bosamak isteyen kötü biri.Biraz dört koldan misali birsürü sorun üstüste geldi. En temeli borçlarımız.
Bir diğeri bebekli hayatın zorluğu…
Ailesi ile ilgili sorunlar…
İşyerinden bahsetmiyorum bile.
Benim bu süreçte eşime sarmış olmam…
Kıskançlıklarım. Sanki bir sorun varmış gibi sürekli onun hayatını didiklemem. Telefonlarını kurcalamam falan. Aradığımı da bulmuş değilim hiçbir zaman. Sanki benden birşey gizliyor gibi sürekli bi iç huzursuzluğu yaşadım. İlk zamanlar herşeyi açıklardı. İçimi rahatlatmak için hep destek oldu. Çocuktan bunaldığımı (gurbette tek başıma bebek büyüttüm desteksiz. Yoldaşım sadece eşimdi Allah razı olsun ondan)
Bunaldığımı bilirdi ve her zaman destek oldu. Zamanla ben bunu görmeyip onun çok üstüne gittim falan. Bana şeffaf olmaya devam etti ama git gide içine kapandı görüyordum. Sessizleşti. Bana karşı ilgisini kesti. Bir gün neden böyle oluyor diye olaylar patladığında (benim konuyu açıp sitem etmelerimden birinde) tahammülüm bitti artık dedi. Mutsuzum dedi. Çemberin içinde gibiyim boğuluyorum böyle evlilik olmaz dedi.
O an farkedemesem de ben şuan hatalarımın farkındayım. Bence eşim çok bile idare etti. Alttan almasaydı ben bu kadar ileri gitmezdim belki. En son o da patladı tabi.
Ama diyorum ya o zaman çok bunaldım. Lohusalığım çok zor geçti. Benim bile kendimi zaman zaman eleştirdiğim çok şeyler oldu ama iş işten geçti.
Eşimle aramıza soğukluk girdi. Eve gelmek istemediğini ama mecbur geldiğini söyledi bir keresinde mesela. Çok zoruma gitti. Yani ev içinde aşırı bi huzursuzluk oldu. Ben nazarı bu yüzden yeni yeni düşünmeye başladım. Üzerimizde bi göz vardı bence. Çünkü benim salaklığım herşeyi paylaşırsam böyle olur. Uzun zamandır sosyal medyada yaptığımız yemeklere kadar paylaşırdım. Evimi,temizliği,çocuk bakımını ve sosyal hayatımızı gezme tozma vs.
Salaklık bende işte. Bunu okuyan arkadaşlarıma ders olsun. Hiçbir anınızı paylaşmayın.
Bu nazar bizi çok etkiledi. Evimi bu huzursuzluktan arındırmak istiyorum.
Her ne kadar hatalı olan ben olsam da,eşimi kendi ellerimle itmiş gibi gözüksem de, o süreç benim için de zordu. Sürekli ağladığım bir bunalımın içindeydim.
Evimdeki kötü havayı nasıl aydınlatırım ? Bilen var mı
görüyorum bazen yok kaya tuzu,yok sirke falan. Hani dolap içine kavanoza sirke koyuyorlar da sonra küf tutuyor falan. Evdeki kötü enerjiyi çekiyormış vs. Bunlardan haberi olan veya tecrübe eden var mıdır
Nazarı uzak tutan dua,zikir her ne olursa hepsini yapacağım.
Yuvamı bozmak istemiyorum. Bana karşı ne bir hakareti,yanlışı, ne de çocuğuma karşı ilgisizliği olmuştur. Saygımız hala devam etmekte. Bence sevgi de var. Sadece eşim yorgun. Çünkü tek derdi ben değildim. Ben de bunu anlayacak mentalde değildim. Yeni yeni iyileşiyorum ve sizlerden destek bekliyorum.
Çalışma planım var ama bebeğimin kreş yaşına gelmesini bekliyorum daha hala bebekkaynanan kötüymüş, sen istemesen de kötü bir es olmussun, esin hem ekonomik sebeplerden az kazanip hem de senin ve cocugun onun verecegi nafakayla gecinemeyecegini bildigi halde sirf eli rahatlasin diye seni bosamak isteyen kötü biri.
tüm bunlar evliliginizi sogutmadi da nazar mi soguttu?
adam bunalip biktigini söyleyene kadar farketmemissiniz bile hatalarinizi, neden milletin kem gözü suclu olsun ki olaylardan?
madem ekonomik kavgalar var, madem kcoa sizi bes kurussuz kapinin önüne koyma planlari yapiyor verin kaynanaya cocugu gunduzleri, acil iş bulun calisin. tekmeyi yiyince açıkta kalmayin en azindan.
hem ekonomik kaygıları azalir koca kisisinin, belki az daha rahatlar bosanmazsiniz
Vesvesevarmi sizde şüphe gibi şeylerEvet haklısınızçok paylaştım. Ve kapattım hesabımı birkaç ay oluyor hatta kapatalı ama hiçbirşey düzelmedi daha kötüye gidiyor kavga gürültü yok ama bildiğiniz soğuk aramız. Evde hep soğuk rüzgarlar esiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?