Evlilikte Para İdaresi

sevgi mi güven mi deseler sanırım güven ağır basar artık bende de

Kira+faturaların bir kısmı ve mutfak alışverişini ben yapıyorum. Yemek kartımla mutfak alışverişi yapiyorum. Böyle bir imkaniniz yoksa maaşa bu kadar yüklenmenizin anlamı yok. Arabanin masrafı, faturalarin bir kısmı, diğer alışverişler, taksit ödemeleri, kart ödemesini eşim yapiyor.
+Birikim için eşimin bes'i var. Ben kendi hesabimda kendim biriktiriyorum.

Son düzenleme:
bizimki karışık. yani eski eşim bende biriksin dedi sonra da boşanma kararı alınca hepsini annesine göndermiş. Emek emek biriktirdiğim paraları hiç etti kısaca.
Şuan yeni eş adayı mı var?
Bütçeyi nasıl ayarlayalim diye mi sordunuz?

Valla bu konuyu hiç oturup konuşmadık. Şu senin maaşından bu benim maaşımdan gibi
Başlarda çalışıyordum sonra ikimizde (pandemi) işsiz kaldık. Eşim birkaç aydır tekrar çalışmaya başladı ve bende bu ay tekrar iş buldum (henüz maaş almadım)
Ancak bizde sistem hep aynıydı. Mesela ev sahibi ile eşim muhatap oluyor o yüzden kirayı maaş yatar yatmaz o öder. Fatura takibini beceremez. Faturalar daima bendedir. Bunlar senin maaşından benim maaşımdan gibi değil de ikimizin de ayrı sorumlulukları gibidir hep. Sonrasında alışveriş mi yapılacak hesabımda para varsa yaparım yoksa eşime şu kadar yollar mısın derim, neden diye sormaz. Ben genel olarak online alışveriş yaptığım için (market dahil) kartların hepsi eşimde durur. O ihtiyacına göre hangi hesap kartında para varsa kullanır.
Birikim yapılacaksa maaş günü zaten ödenecek faturaymış gibi direkt birikim hesabına belirlediğimiz miktarı havale yaparım. Yani kimse kimseye bir şey sormaz bizim evde

Biz eşimle ödemeleri böluştuk. Ben ev kredisi çocuğun bakıcısı diğer cocugun okul ihtiyaçlarını aliyorum. Esim diger krediyi faturaları ve mutfak masrafını ödüyor. Kalani herkes kendine kullaniyor. Genellikle eşimin ucu ucuna yetiyor maaşı. Benim kalıyor Ben birikime atiyorum. Kendi adıma istediğim gibi kullanıyorum yada ihtiyaç olduğunda ortak kullanıyoruz. Maas konusunda şeffaf davranıyoruz. O kalan miktar olursa bana veriyor bazen. Bazen yetmez ise ben ona destek oluyorum. Bir şekilde gidiyoruz. O bana maaşımı sormuyor ama hiç ne kaldı ne yaptin diye. Birikimin senindir diyor ama ben gerektiğinde aile için kullanıyorum. Son seferde birikimim ile arabayı yeniledik mesela. Oda birikim yapıyor kaldıkça Bende sormuyorum ama o ev yükünü baya yüklendiği için çok elinde kalmıyor biliyorum. Alışverişte bazen kredi kartı kimin kesildi ise o alışverişi ödüyor. Duruma göre ilerliyor Bizde böyle şeffaf ilerliyor hersey.

sevgi mi güven mi deseler sanırım güven ağır basar artık bende de
İletişimde de tüm ilişkilerde , bitki bakımı , hayvan bakımı, arkadaşlık hepsi dahil. Kurulan bütün ilişkilerde en temel unsur güvendir. Guven biterse zaten kurulan iliski bitiyo

Onun maaşı ev ve araba giderlerine gidiyor. Benim maaşım birikim, mutfak ve giyim. ben elinden maaşını alıp al şu şuraya bu şuraya diye yönetmeyi sevmiyorum. Böyle güzel

Önce eşimin parası kullanılır, ihtiyaç olursa benim parama geçilirdi başlarda.
Birikim bende olurdu.
Tertemiz yöntemdi.

Şu an kime ne denk gelirse ödüyor, genelde eşimde düzenli ödemeler.
Belirgin bir ayrım yok, evlilikte belirgin ayrımı asla hoş görmem.

Eşimin sigara vs masrafı yok kendine harçlık bırakıp ilk günden beri tüm parasını bana gönderir. Tüm ödemeler, krediler ,alışveriş, çocuğun okul taksiti vs hepsiyle ben ilgileniyorum çünkü eşim asla hiçbir ödemeyi takip edemez etmez. Bunu kadın erkek diye değilde hangi taraf daha iyi idare ediyor olarak düşünmek lazım.

Maaşınız eşinizden daha mı iyi bekadan
kazanıyorsunuz ev krediniz ne kadar. Baya bişey hallediyorsunuz be bu durumda birikim yapıp araba yenilemişsiniz. Güzel idare etmişsiniz

Ben surekli harciyorum, idare falan yok. Herkes kafasina gore harciyor, esim de oyle. Herkesin hesabi var, isteyen para atiyor, isteyen harciyor.

kazanıyorsunuz ev krediniz ne kadar. Baya bişey hallediyorsunuz be bu durumda birikim yapıp araba yenilemişsiniz. Güzel idare etmişsiniz
Benim maaşım eşimin maasinin 2 katına yakın. O nedenle ben biriktirebiliyorum. Ev kredim artık bitmek üzere o nedenle miktar artık çok düşük geliyor zorlamiyor. İlk ödemeye başladığımızda maaşımdan 400 tl kalıyordu. Simdi maasimin 3 te 1e geliyor miktar. Miktar sabit ama maaş yıllar içinde artınca oran düştü. Ben çok savuran harcamıyorum. Tasaffufluyumdur. O nedenle biriktirebiliyorum. Eskiden maasimda kendime 300 tl birakir harcama icin kalani birikime atardım. Simdi cocuklar var diye 700 tl birakip kalani birikime atiyorum.

Herşeyi genelde eşim ödüyor, çocukların bazı masrafları bende, arada mutfak alışverişi vs de yaparım. Kalanla da birikim yaparım. Hazirana kadar birikim yapıp arabayı yenilemek istiyorım, o yüzden dedim hazirana kadar bana güvenme.

Bu arada harcamıyorum değil. Ben hiçbirseyimi eksik etmem. Kendime alirim. Maaşı aldığımda kendime mutlaka bir kıyafet yada istediğim birsey alirim. Çok marka olsun pahali olsun demem. Uyguna güzel şeyler aldığım yerler vardır takip ederim. Mesela 300 tl bir kıyafet yerine ben ona 4 kıyafet alirim. Çalışınca hergun farkli giymek gerekiyor ona dikkat ederim. Pazarlarda kaliteli güzel şeyler vardır oralarada giderim. Mutfak için yada cocuklar icin indirimleri takip ederim. İndirimde güzel bisey varsa ileriki yaslar icin cocuklara alirim. Zamanı gelince giydiririm. O şekilde hem kimseyi eksik bırakmam hemde birikim yapabiliyorum. Küçük suan 1.5 yaşında ben ona denk geldiğimde 6 yas kıyafetlerinden bile alıp kenara koymusumdur. Büyük 7 yaşında onun bile 13 yasa kadar dolabında yedekleri vardır. Suan evde olsamda çocuklardan dolayi dışarıda çıkarım. Gezerim harcarımda. Ama diğer şeyler elimde para kalmasını sağlıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…