- 1 Ocak 2023
- 2.545
- 7.861
- 73
- 33
anladım o halde siz celiskide değilsiniz kendinize göre beklentilerinize göre haklisiniz .Evet haklısınız Türkiye’de ataerkil toplumdan ötürü bu durum normal karşılanıyor. Ama Avrupa’da iki durum da anormal karşılanıyor. Bence iki durum da anormal(bir taraf işsiz kaldıysa, kadın hamile kalıp 1-2 sene çocuk büyütmek istediyse vs hariç)
kendi masraflari derken o sacma sapan para harcicak .ben de onu finanse mi edicem ? yoksa eldekini daha az mi koyuca kilit nokta bu
Bir boğa kadını güzel yaşamayı, şık yerlere gitmeyi, güzel restoranlarda masayı donatmayi sever.
Bu yüzden zengin adamla beraber olmalı ya, ayrıl gitsin bence.
Çirkin bir düşünce tarzı bu.İşte maaşını alacak ailesine gönderecek ödemelerini yapacak bana göre zorunlu olmayan ama o yapmaktan keyif aldığı harcamalarını yapacak (benden iyi para geldiği için bu harcamaları yapmakta problem yokmuş ama ucu ucuna geçineceğimi vir hayat vs olsa zaten yapmazmış) kalan 3-5 i de ortaya koyacak.
Yani aslında o diyor ki senin paran benim param yok kazandığımız para ikimizin o yüzden böyle düşünüyor. Tam tersi olsa da problem yok sen az kazansan evine göndermen gerekse her ay 5-6-7 bin tl alışveriş makyaj malzemesi gezme tozma için harcasan ben bir şey mi diyeceğim diyor.Çirkin bir düşünce tarzı bu.
Siz olmasanız yapamayacağı şeyleri nasıl olsa çok kazanıyorsunuz diye yapacak yani.
Ne ala memleket.
Az kazanması sorun olmayabilir ama aile, keyif aldığı harcamaları size güvenerek yapacak adamla bir gelecek düşünmeyin.
Masrafı dışarıya yapacağım sen evi geçimdireceksin diyor hemde açık açık.
Der mi demez mi bilemeyiz, farazi bu da, öyle bir durum yok sonuçta, siz daha çok kazanıyormuşsunuz, gerçek bu. Olmayan şey üzerinden öyle yapardım öyle yapmazdım demek kolayYani aslında o diyor ki senin paran benim param yok kazandığımız para ikimizin o yüzden böyle düşünüyor. Tam tersi olsa da problem yok sen az kazansan evine göndermen gerekse her ay 5-6-7 bin tl alışveriş makyaj malzemesi gezme tozma için harcasan ben bir şey mi diyeceğim diyor.
Türkiye'de 3-5 bin mutfak parası bile değil o halde.
Size şöyle diyeyim, ben herkesin ayrı bir birey olması gerektiğini sanki tek başına bir evde yaşasa geçirebilecek seviye ve yetkinlikte olması gerektiğini, bu tarz iki insanın bir araya gelmesi gerektiğini düşünüyor ve savunuyorum.
Yani siz olmasanız bu plana ya da hayale göre kendisi 3-5 bin ile hiçbir şey yapamaz. Zaten o para şu anda Turkiyede hiç bir işe de yaramaz. Bu nedenle siz soylediklerinizde ve düşüncelerinizde çok haklısınız.
Hangi ulkedesiniz bilmiyorum ama yurt dışında düzeniniz var ise Turkiyeye dönme planı da bence yapmasanız sizin için daha güzel olabilir. Ben de yurt dışında yaşıyorum ve dönme planım yok, bunu da o nedenle diyorum ama tabii yine siz bilirsiniz.
Ama size güvenerek yapacak o harcamaları.Yani aslında o diyor ki senin paran benim param yok kazandığımız para ikimizin o yüzden böyle düşünüyor. Tam tersi olsa da problem yok sen az kazansan evine göndermen gerekse her ay 5-6-7 bin tl alışveriş makyaj malzemesi gezme tozma için harcasan ben bir şey mi diyeceğim diyor.
oldu canim baska talebi var miymis ?az kazanmasi sorun degil ama bu problem .dolayli yoldan siz onun ailesine her ay para gondermis olacaksiniz cunkuİşte maaşını alacak ailesine gönderecek ödemelerini yapacak bana göre zorunlu olmayan ama o yapmaktan keyif aldığı harcamalarını yapacak (benden iyi para geldiği için bu harcamaları yapmakta problem yokmuş ama ucu ucuna geçineceğimi vir hayat vs olsa zaten yapmazmış) kalan 3-5 i de ortaya koyacak.
her ay kocamin benim parama guvenerek ailesine para gondermesini kabul etmem .ayni sekilde ben de onun parasina guvenip aileme para gondermemvala biri bana evlenince eve 3/5 bin mi getireceksin dese bu hiç hoşuma gitmez
anlamadığım şekilde kadınlar ataerkil kültürün sadece kendi işine yarayan kısımlarını alıyorlar ,
eve erkek para getirsin bana altın takılsın düğünü kvler yapsın ama
ben ataerkil zihniyetin gerektirdiği hiçbir şeyi yapmayayım ..
aileye yapılan harcama zaruridir benim gözümde bunu kabul etmeyen biri ilede evlenmem
keyfi harcama dediniz mesela zaten insanlar bunun için çalışmıyor mu ?
bilmiyorum adamın haklı olduğunu düşünüyorum
Yani aslında o diyor ki senin paran benim param yok kazandığımız para ikimizin o yüzden böyle düşünüyor. Tam tersi olsa da problem yok sen az kazansan evine göndermen gerekse her ay 5-6-7 bin tl alışveriş makyaj malzemesi gezme tozma için harcasan ben bir şey mi diyeceğim diyor.
ben evlilikte para ortaklığına inanıyorum , o zaman ülkemizde ev hanımı olan hanımların hiçbir zaman ailelerine yardım etmemeleri gerekir.her ay kocamin benim parama guvenerek ailesine para gondermesini kabul etmem .ayni sekilde ben de onun parasina guvenip aileme para gondermem
valla ben bu devirde ev hanimi olmayi da mantikli bulmuyorum gecici sureler haricben evlilikte para ortaklığına inanıyorum , o zaman ülkemizde ev hanımı olan hanımların hiçbir zaman ailelerine yardım etmemeleri gerekir.
bu bana makul gelmiyor
siz nasıl mutlu iseniz öyle yapın elbette
bilmiyorum bu konuda net olamıyorum açıkçasıvalla ben bu devirde ev hanimi olmayi da mantikli bulmuyorum gecici sureler haric
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?