• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte para meselesi

ay yok zengin kocaya her zaman okeyim cjxnxxmxmxm :KK53:
Yapı olarak başarılı ve çaliskan erkeklere saygı duyuyorum, benden çok az kazanan biri ilgimi çekmez. Zengin birinin ise o parayı ağız tadı ile yedirme ihtimali bence zor. Mevcut standardım ise misler gibi; en tatlı ekmeği kendi kazandigimi yiyorum arada da kocamın parasını:KK53::KK53::KK53:

Yapı olarak başarılı ve çaliskan erkeklere saygı duyuyorum, benden çok az kazanan biri ilgimi çekmez. Zengin birinin ise o parayı ağız tadı ile yedirme ihtimali bence zor. Mevcut standardım ise misler gibi; en tatlı ekmeği kendi kazandigimi yiyorum arada da kocamın parasını:KK53::KK53::KK53:
bende ilgimi zenginler çekiyor diyorum da geçmişe bakıyorum neredeyse orta sınıf bile yok ,
hep züğürt hep züğürt djdjdkdmd:KK45:
bizde ondan mecbur ancak kendi kazandığımız yiyoruz :110:

Yani aslında o diyor ki senin paran benim param yok kazandığımız para ikimizin o yüzden böyle düşünüyor. Tam tersi olsa da problem yok sen az kazansan evine göndermen gerekse her ay 5-6-7 bin tl alışveriş makyaj malzemesi gezme tozma için harcasan ben bir şey mi diyeceğim diyor.
Yaa hiç demez emin olun. Bu ne saçma sapan bir muhabbet ya. Sen çok kazanıyorsun nasıl olsa ben de çatır çatır harcayayım bari diyor yani. Çalışamasan ya da ara vermek istesen ne yapacak? Kırılmasını çok kafanıza takmayın bence çok para kazandığınız sürece sizi bırakmaz merak etmeyin. Ailesini kim besleyecek sonra.

Bir boğa kadını güzel yaşamayı, şık yerlere gitmeyi, güzel restoranlarda masayı donatmayi sever.
Bu yüzden zengin adamla beraber olmalı ya, ayrıl gitsin bence.
Diğer burcun kadınları varoş yerlere bayılır.

size güvenip evlenecek. iyimiş. kabul ediyorsanız sıkıntı yok. ben etmezdim

Ataerkil düzende olduğumuz için erkek yerine kadın koyunca iş bitmiyor maalesef, eşit düzende yerine koyma yapılabilir.
Öncelikle ev içi emeğini de sırtlanacak mısınız?
Çocuk olursa, hem çocuğa bakıp hep maddi yükü sırtlanacak mısınız?
Birkaç yıl çocuk bakmak isteseniz karşınızdaki nasıl yetecek?
Boşansanız çocuk muhtemel sizde kalacak yıllarca birçok yatırımı yapamamış olacaksınız ve sahip olduğunuz mallar da bölüşülecek. Bunu kaldırabilecek misiniz?
Belki de tek başınıza büyüteceksiniz.
Eve hiçbir katkı koymamak, çalışmasa bile en azından çocuk bakar yine bir nevi olur ama çalışan birinin eşiyle her şeyini paylaşmaması da başka bir sorun bence.
Siz en ufak sorunda bu güvencesizlik ve salak yerine konma hissini yaşar mısınız?
Hukuk özellikle çocuk, ev içi emeği, kadınların çalışma hayatının zorluğu gibi nedenlerle kadını korumaya çalışır. İyi düşünün.

Merhabalar,

Hayatımdaki kişi ile dün akşam konuşuyorduk. Yurtdışında yaşıyoruz, Türkiye’ye dönsek evlensek vs maaşlarımız nasıl olur nasıl bir hayat yaşarız gibi bir konu konuşuyorduk(Tamamen farazi). Öncelikle ben kendisinden sanırım 4-5 kat daha fazla kazanıyor oluyorum. Bu mühim değil burada da benim kazancım daha fazla zaten, ancak kendisinin ödemeleri ailesine yardımı keyfi harcamaları vb gibi giderleri olduğu için maaşının büyük bir kısmı da oralara gidiyor oluyordu, ortak bütçemize 3-5bin tl koyabilecek durumda maksimum ve bu bence bir erkeğin eve getireceği miktar olarak çok çok az. Bu harcamaları da benim maaşım her şeye yetebileceği için yapmakta problem görmediğini, tam tersi olsa hiç problem etmeyeceğini söyledi. Ben de bu şartlarda yaşamak istemeyeceğimi bu durumda çoğu şeyin istemesem de bana batacağını söyledim. Kendisi kırıldı ve ben de kendimi sorgulamaya başladım. Yanlış bir şey mi demişim, yanlış mı düşünüyorum? Yanlışsam nasıl gönül alabilirim? Çok teşekkürler.
kadının ev hanımlığının normal karşılamdığı bir toplumda erkeğe bu hakkın tanınmaması ve erkekliğe uygun görülmemesi kadar gerici bir şey yok. Eşimle evlendiğimde o çalışmıyordu ve asla sorun etmedim. Şimdi ben çalışmıyorum o sorun etmiyor ve gelecek ay ikimiz de çalışacağız.
Ancak sizin konu biraz farklı, ne bir kadın kocasına güvenip fazladan furuzi açılmalı, ne erkek. Tabi eşi uygun görüyorsa bu ayrı. Siz uygun görmüyorsanız, eşiniz ortak gelirinizle böyle harcamalar yapamaz. Muhtemelen niyeti çok iyi ve saf geldi bana çünkü sizin kazandığınızı da direk kendi kazancı gibi görüyor💜 eşim de iki yıldır çalışmamama eağmen maaşımız der aldığı maaş için. Yine de kalp kırma pahasına tavrınızı koymalısınız ama bunu erkek dediğin yapmazlara getirmeden, kadın veya erkek için genel fikirlerle ortaya koyun lütfen.

Merhabalar,

Hayatımdaki kişi ile dün akşam konuşuyorduk. Yurtdışında yaşıyoruz, Türkiye’ye dönsek evlensek vs maaşlarımız nasıl olur nasıl bir hayat yaşarız gibi bir konu konuşuyorduk(Tamamen farazi). Öncelikle ben kendisinden sanırım 4-5 kat daha fazla kazanıyor oluyorum. Bu mühim değil burada da benim kazancım daha fazla zaten, ancak kendisinin ödemeleri ailesine yardımı keyfi harcamaları vb gibi giderleri olduğu için maaşının büyük bir kısmı da oralara gidiyor oluyordu, ortak bütçemize 3-5bin tl koyabilecek durumda maksimum ve bu bence bir erkeğin eve getireceği miktar olarak çok çok az. Bu harcamaları da benim maaşım her şeye yetebileceği için yapmakta problem görmediğini, tam tersi olsa hiç problem etmeyeceğini söyledi. Ben de bu şartlarda yaşamak istemeyeceğimi bu durumda çoğu şeyin istemesem de bana batacağını söyledim. Kendisi kırıldı ve ben de kendimi sorgulamaya başladım. Yanlış bir şey mi demişim, yanlış mı düşünüyorum? Yanlışsam nasıl gönül alabilirim? Çok teşekkürler.
bence yanlış bişe dememişsiniz hatta ben olsam aldığım maaşı bile söylemezdim. benim maaşıma güvenipte evlenecek birine ne kadar güvenilir

Back
X