- 25 Aralık 2020
- 6.432
- 23.141
- 298
- 41
fakat genel olarak o kadınlar evin temizliği genel düzenitek bir şey sormak istiyorum,
aynı durumda siz olsaydiniz bu anormal karşılanır mi ?
çünkü çok fazla böyle kadın tanıyorum hiç kimse anormal karşılamıyor
benim tepkim buna (direkt size değil elbette)
Benim için çok önemli değil yaDiger burclar sevmez mi?Hangi burc istiyormuş fakir.
karşı olduğum duzeni yeterince net anlattığımi düşünüyorumfakat genel olarak o kadınlar evin temizliği genel düzeni
çocuğun bakımı okul zamanı gelince ödevi (hiç iş çıkışı kırtasiyeye, hobi dükkanına vs. gidip de oğlanın etkinliği için fon kartonu mukavva alan erkek yok mesela ülkede, ben görmedim, gidin kırtasiyelere en varoş semtten en lüks semte hep anneler, okul whatsapp grupları hep anneler)
evde misafirin ağırlanması
eş ailesinin idare edilmesi, yeri gelince bakılması
gibi zibilyon tane ekstra görevi de yapıyor
bu kadınların büyük kısmı çamaşırı ütüyü yapmasa (ya da organize etmese) eşleri giyinip işe gitmeyi beceremez...
bu ülkede kadınların büyük çoğunluğu misal avrupalı ya da ABDli bir kadının kolay kolay ömründe karşılaşmayacağı zibilyon tane ekstra yükle, toplumsal baskıyla yaşıyor (misal Japon kadınlar da bizim gibi, onlar da genelde çocuk yapınca çalışmıyor mesela). o yüzden öyle sanki toplumda her şeyimiz eşitmiş de eve maddi katkı da eşit olsun demek bence kadınlara haksızlık...
ha ama erkek hem çocuğu hem evi idare ediyor ya da en azından eşit düzeyde katkı sağlıyor, toplum kadına hiç yük bindirmiyor, öyle güzel bir ortam ve buna rağmen kadın madden çok az kazanıyor ya da kazanmıyor ve bu durumda gerçekten erkekten geçiniyorsa o erkeklerin enayi olduğunu düşünüyorum ben (tersi de olsa o zaman da kadının enayi olduğunu düşünürdüm, burası sosyal bir devlet değil)...ben erkek olsam yapmam bunu hep diyorum.
kesinlikle doğru yapmışsın adam resmen sizin maaşınızla geçinmenin hayali ile yaşıyorMerhabalar,
Hayatımdaki kişi ile dün akşam konuşuyorduk. Yurtdışında yaşıyoruz, Türkiye’ye dönsek evlensek vs maaşlarımız nasıl olur nasıl bir hayat yaşarız gibi bir konu konuşuyorduk(Tamamen farazi). Öncelikle ben kendisinden sanırım 4-5 kat daha fazla kazanıyor oluyorum. Bu mühim değil burada da benim kazancım daha fazla zaten, ancak kendisinin ödemeleri ailesine yardımı keyfi harcamaları vb gibi giderleri olduğu için maaşının büyük bir kısmı da oralara gidiyor oluyordu, ortak bütçemize 3-5bin tl koyabilecek durumda maksimum ve bu bence bir erkeğin eve getireceği miktar olarak çok çok az. Bu harcamaları da benim maaşım her şeye yetebileceği için yapmakta problem görmediğini, tam tersi olsa hiç problem etmeyeceğini söyledi. Ben de bu şartlarda yaşamak istemeyeceğimi bu durumda çoğu şeyin istemesem de bana batacağını söyledim. Kendisi kırıldı ve ben de kendimi sorgulamaya başladım. Yanlış bir şey mi demişim, yanlış mı düşünüyorum? Yanlışsam nasıl gönül alabilirim? Çok teşekkürler.
Burda erkek kadından daha az kazansın istemem diyen hanımlar başka konularda zahmet olmazsa ataerkil yapıya falan karşı çıkmasınev işi yapan erkeğe hepimiz nasıl okeysek ve takdir ediyorsak, kadından daha az kazanınca da dil uzamamalıydı diye düşünüyorum. Kadından daha az kazanan her erkek kadının maaşı için yanaşıyorsa buradaki hanımların yarısından çoğu da para ve rahatlık için evleniyor o zaman. Bu mantıkla şu ataerkil hanzo kültürden hayatta kurtulamayız
ortadaki tek yanlis, bastan boyle birini secmeniz. herkes kendisinden kariyer ve maddiyat olarak ust birisiyle evlenecek diye bir sey yok, ama siz boyle istiyorsaniz, bastan secimlerinizi buna gore yapmaniz gerek. tabi boyle bir sey icin de sizin karsi tarafa vereceginiz bi sey olmali. genelde iyi kazanan kariyerli erkekler ya ortalama ustu guzel kadinla ya da kendi kariyerlerine yakin zeki kadinlarla evlenmek istiyor. saydigim iki ozellikten birisi sizde varsa, tabi ki daha iyi adaylari istemek sizin hakkiniz. hayatin gercekleri boyle.Merhabalar,
Hayatımdaki kişi ile dün akşam konuşuyorduk. Yurtdışında yaşıyoruz, Türkiye’ye dönsek evlensek vs maaşlarımız nasıl olur nasıl bir hayat yaşarız gibi bir konu konuşuyorduk(Tamamen farazi). Öncelikle ben kendisinden sanırım 4-5 kat daha fazla kazanıyor oluyorum. Bu mühim değil burada da benim kazancım daha fazla zaten, ancak kendisinin ödemeleri ailesine yardımı keyfi harcamaları vb gibi giderleri olduğu için maaşının büyük bir kısmı da oralara gidiyor oluyordu, ortak bütçemize 3-5bin tl koyabilecek durumda maksimum ve bu bence bir erkeğin eve getireceği miktar olarak çok çok az. Bu harcamaları da benim maaşım her şeye yetebileceği için yapmakta problem görmediğini, tam tersi olsa hiç problem etmeyeceğini söyledi. Ben de bu şartlarda yaşamak istemeyeceğimi bu durumda çoğu şeyin istemesem de bana batacağını söyledim. Kendisi kırıldı ve ben de kendimi sorgulamaya başladım. Yanlış bir şey mi demişim, yanlış mı düşünüyorum? Yanlışsam nasıl gönül alabilirim? Çok teşekkürler.
Yurt dışında yaşayan biri olarak, son yoruma katılmıyorum.
Bence her ay taksit öder gibi ödemek zorunda kalacağım en az 100 euro için konuşmaya çok değer. Bir kere bunu neden yapıyorum ki? Diye düşünürüm. Konu sahibi olmasa adam o parayı ödeyemiyor ise bu durum olmamalı.
100 euro çok küçümseniyor Turkiye'de. 100 tl gibi düşünün deniyor da, burda 100 euro ne aldığına göre alım gücü olarak fazlasıyla değişiyor. 12 ayda 1200 euro eder, eski de olsa araba bile alınır öyle bir güçten bahsediyoruz.
O nedenle ben insanların saçma sapan haraca bağlanır gibi zorunlu yardım etme süreçlerine dahil olunmasina çok karşıyım.
Yoksa arkadaşım yanıma gelince dahi minimum 1000 euro harcıyoruz onlar için, bu gözüme gelmez. Ama bu zorunluluk olursa benim 10 euro bile gözüme gelir açıkçası.
Kendi paramı neye ne kadar harcayacagima ben karar veririm. O nedenle konu sahibi de, bu acilardan da düşün. Paraları küçümseme, uzun vadeli düşünüp kararını sen ver.
3 5 bin naptiniz.Merhabalar,
Çoğu kadın çalışıyor ama doğru olanı evi erkek gecindirir.Gelen yorumlara aşırı şaşırdım
benim çevremde çalışıp ailesine destek olmayan 'kadin' neredeyse yok
ama buraya bakınca herkes karşı gibi duruyor
bu arada yukarıda da yazdım aileme destek olmamak benim için bir seçenek değil ,kardeşlere olunacak destek eğer hasta veya geçici işsizlik durumu değilse benim içinde okey değil
ama anne babaya (her iki tarafın) verilen para bende hiçbir sorun yaratmaz (keyfi dahi olsa , aile bütçesini çok sarsmiyor ise sorun değil )
Merhabalar,
Yani aslında o diyor ki senin paran benim param yok kazandığımız para ikimizin o yüzden böyle düşünüyor. Tam tersi olsa da problem yok sen az kazansan evine göndermen gerekse her ay 5-6-7 bin tl alışveriş makyaj malzemesi gezme tozma için harcasan ben bir şey mi diyeceğim diyor.
kesinlikle!Eşler arasında maaş farkı olabilir bu normal.
Hatta kadın/erkek evde de oturup çocuk bakabilir, sonuçta ev kocası kavramı Avrupada var.
Şimdi beni rahatsız eden Türkiyeye geldiğinde kariyerinde çok daha geriye gitmesine rağmen (maaşların arasındaki farkın açılmasını başka türlü açıklayamıyoruz) bunu dert etmemesi.
Kariyer hedefi olsa asıl onun Türkiyeye dönmemek için uğraşması lazım.
Ben sağa sola harcayayım da birisi beni finanse etsin derdinde. İyi konuşmuşsunuz.
bana göre dogru söylemişsiniz sizde harcamalarınızı kafanıza göre yaparsanız evi geçindirebilcek para kalmicak ortada. evlenince insan ortak bütçeye yeterince koyar geri kalanı harcar keyfi seylere. ailesine yardımda her ay olmaz evlenince. başkasıyla evlencek olsaydı napıcaktı beyfendiMerhabalar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?