Evlilikte para meselesi

Eve giren para ortaktır evet. Ortak olduğu için beraber yatırım ve gelecek planı yapılması gerektiği anlamına gelir bu.

Sizden güç alarak aslında kendisinin durumu tek başına yetmeyecekken ailesine her ay dağıtma hakkı ve sadece ona lüks harcama yapma hakkı vermez bu durum. Herkes çekirdek ailesini oluşturulacak bütçelerin ayrılması gerektiğini de ayrıca düşünüyor ve savunuyorum.

Ailemize canımız ister arada bir hediye alırız o ayrı, ama birine güvenerek diğerine düzenli bir ödeme yapmak da hiç doğru değil. Lütfen sözümü yanlış anlamayın, bu durumun adam çok iyi durumda olsun ben daha az şey yapsam da olur üstüne aileme de her ay gönderirim diye düşünen kadınların zihniyetinden bence hiçbir farkı yok.

Bu nedenle bence asıl önemli olan şu anda nasilsiniz? Yurt dışında ikiniz de benzer güçlerde kazanabiliyorsaniz bu farazi hesaplar önemli değil. Ancak o durumda dahi ailelere her ay sanki taksit gibi bir ödeme yapılmasına çok karşıyım. Onun yerine çift olarak yatırım planı yapılmasını doğru ve uygun buluyorum. Bir şeyleri iyi yapabiliyoruz diye enayi olmanın da bence anlami yok.

Eğer siz onun ailesinden 1 lira bile istemiyorsanız her ay, ya da bir şey gerekse siz bunu düşünüyorsanız o zaman diğer insanlar da diğerlerine güvenmeyecek. Katı gelebilirim görüşlerimde ancak ben bu şekilde yaşıyorum şu anda ve gayet memnunum hayatımdan.

Hollanda'da yaşıyorum. Buradan da gayet memnunum. O nedenle Turkiyeye dönme planınıza şaşırdım ama her ay aynı değil tabii. Siz nerede yaşıyorsunuz?

Ailenin ihtiyacı var, destek için ama 2bin tlden falan bahsediyoruz aşırı miktarlar değil.
2 bin, 100 euro eder. Türkiye için 2000 sanki gittikçe daha küçük bir para gibi geliyor olabilir ama 100 euronun alım gücü bence hala yüksek.

Buradaki mesele bence haraca bağlar gibi takside bağlanma planınız. Neden böyle bir destekte her ay bulunasiniz ki? Yılda 1200 euro ile her sene çok güzel bir tatil ayrıca yapabilirsiniz.

Hayat ve kararlar size ait. Ama erkek arkadaşınız sizinle olarak geleceğini hem de ailesinin dahi geleceğini güvene alma planları içinde gibi duruyor bilginiz olsun.

İstediğiniz sizin gibi güçlü bir es ve hayat arkadaşı ise bence aynı bakış açısı ve enerjide gibi durmuyorsunuz. Ancak karar size ait.

konunuz çok karışık. 3-5 bin dediğiniz türkiye'de kazacağınız farazi maaşlar üzerine konuşulmuş ve kalan miktar mı? şu an orada ne kadar kazanıyorsunuz? eline kalan parayla orada kendisini rahat bir şekilde de döndürebiliyorsa sorun görmezdim açıkçası ben.

Eğer aylık 2 bin lira ailesine veriyorsa, bir o kadar da kendine harcasa 3-5 bin eline kalsa; o asgari ücret sizse 40-50 bin bandında mı maaş alacaksınız türkiye'de? tutarlar benim kafamda hiç oturmadı açıkçası. ailesine para vermese dahi kendi standartlarınız için her türlü evin geçimi daha çok sizin üstünüzde olacak o zaman. o yüzden aileye verilen 2-3 bini bu yüzden sıkıntı etmek mantıklı gelmedi bana. Yurt dışında yaşayan biri için 100 euro zaten yüksek bir tutar değil. konuşmaya bile değmez açıkçası.

Erkekler eli para tutan kadın olunca salıyorlar o nedenle ben olsam evin tüm yükünü üstlenmezdim zamanla bu sizi yorar. Hem de aileye sürekli yardım etmek bana saçma geliyor, arada ufak tefek hediye alınır, sağlık vs durumlarında destek atılır ama fazlasına karşıyım.

Yurt dışında yaşayan biri olarak, son yoruma katılmıyorum.

Bence her ay taksit öder gibi ödemek zorunda kalacağım en az 100 euro için konuşmaya çok değer. Bir kere bunu neden yapıyorum ki? Diye düşünürüm. Konu sahibi olmasa adam o parayı ödeyemiyor ise bu durum olmamalı.

100 euro çok küçümseniyor Turkiye'de. 100 tl gibi düşünün deniyor da, burda 100 euro ne aldığına göre alım gücü olarak fazlasıyla değişiyor. 12 ayda 1200 euro eder, eski de olsa araba bile alınır öyle bir güçten bahsediyoruz.

O nedenle ben insanların saçma sapan haraca bağlanır gibi zorunlu yardım etme süreçlerine dahil olunmasina çok karşıyım.

Yoksa arkadaşım yanıma gelince dahi minimum 1000 euro harcıyoruz onlar için, bu gözüme gelmez. Ama bu zorunluluk olursa benim 10 euro bile gözüme gelir açıkçası.

Kendi paramı neye ne kadar harcayacagima ben karar veririm. O nedenle konu sahibi de, bu acilardan da düşün. Paraları küçümseme, uzun vadeli düşünüp kararını sen ver.

Evet Türkiye’de 10-12 bin civarı bir maaş alabiliyormuş şuanki şartlarda. 5-6sını kişisel harcama ve ödemelerine, 1-2 de evine gönderse maaşından 2-3-4 gibi bir rakam kalıyor. Ben de o dediğiniz bantta alabiliyormuşum galiba. Dün Türkiye’de aynı deneyime sahip bir arkadaşımla konuştum iş başvurusu yapmış teklif gelmiş maaşlar bu skaladaymış şuan da bu civarda kazanıyormuş ben de bu skalada alırım diye düşündüm konu da ordan açıldı aslında.
Aileye verilen benim için önemli zaten değil ben büyük resmi kastediyorum: ben zaten yeterli bir maaş aldığım için ve evlenince eve giren para ikimizin olduğu için o az kazansa da bu harcamaları yapabilmesinin normal olduğunu söylüyor ben de öyle düşünmediğimi bu durumda yapacağı harcamaların bana batacağını söyledim.

Göreceli.Kimi ekonomik eşitlik savunur,kimi tek maaşı.Kimi aileye yardım edilir soru mu bu der kiminin cevabı asla olur.

Çünkü herkesin hayatı,çizgileri farklı.Siz size göre ters bir şeyse,içiniz huzursuzsa kabul etmeyin. Okuduğum yorumlara da istinaden yazıyorum bunu. X yorum çok mantıklı geliyor y yorumu okuyunca o daha mantıklıben bile aradayım.

İçinden geçeni yap,kendi doğrunla devam et derim.

Diğer mesajlarınıza cevap vereceğim ama Hollanda görünce yükseldm çünkü ben de Hollanda’dayım neresindesiniz?

Diğer mesajlarınıza cevap vereceğim ama Hollanda görünce yükseldm çünkü ben de Hollanda’dayım neresindesiniz?
Bir de Hollanda'dan mi geri dönme planı yapiyordunuz farazi de olsa. Nasıl yapabildiniz bunu :) yapmayın etmeyin. Mutsuz olduğunuz şeyler var ise bence onları çözün ama yol Türkiye değil bence.

Nord Brabant bolgesindeyim diyeyim çok fazla detaya girmeden:)

Oooooo ne kadar zeki. O kendi parasıyla ailesine bakıp, keyif yapacak sizde ona bakacaksınız. Çok zeki bir herif, böyle zeka düşman başına

Ne kadar bencil ve uyanık bir adam bu böyle walla ben kaçarak uzaklaşın derim. Yarın öbür gün siz çocuk yapıp bir süre çalışmasanız ne yapmayı düşünüyormuş zat-ı alileri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…