Evlilikte para meselesi

bogakizii

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2015
1.319
1.020
133
Merhabalar,

Hayatımdaki kişi ile dün akşam konuşuyorduk. Yurtdışında yaşıyoruz, Türkiye’ye dönsek evlensek vs maaşlarımız nasıl olur nasıl bir hayat yaşarız gibi bir konu konuşuyorduk(Tamamen farazi). Öncelikle ben kendisinden sanırım 4-5 kat daha fazla kazanıyor oluyorum. Bu mühim değil burada da benim kazancım daha fazla zaten, ancak kendisinin ödemeleri ailesine yardımı keyfi harcamaları vb gibi giderleri olduğu için maaşının büyük bir kısmı da oralara gidiyor oluyordu, ortak bütçemize 3-5bin tl koyabilecek durumda maksimum ve bu bence bir erkeğin eve getireceği miktar olarak çok çok az. Bu harcamaları da benim maaşım her şeye yetebileceği için yapmakta problem görmediğini, tam tersi olsa hiç problem etmeyeceğini söyledi. Ben de bu şartlarda yaşamak istemeyeceğimi bu durumda çoğu şeyin istemesem de bana batacağını söyledim. Kendisi kırıldı ve ben de kendimi sorgulamaya başladım. Yanlış bir şey mi demişim, yanlış mı düşünüyorum? Yanlışsam nasıl gönül alabilirim? Çok teşekkürler.

Yanliş doğru diyemem, bu tür şeyler tercih. Ben benim paramla gecinen erkek istemem hani coook param olsa bile bu olmaz.
(Mecburiyet, işsizlik vs varsa sorun olmaz tabi ki zor zamanlarda boyle şeyleri sorun etmem, senin benim param muhabbeti yapmam ve yapmadim) onun disinda dedigim gibi gelirin buyuk kismini oluşturmali genel olarak.
Ben calismiyorum, kucuk miktar pasif gelirim var sadece. İki taraf için de bu sorun değil.

Yani önemli olan siz ne istiyorsunuz ve cift olarak iciniz rahat mi? Gerisi kişilere kalmiş. Herkes eşit istemek zorunda değil, iliskilerin yapilari farkli olabiliyor.

Ben olsam böyle biriyle evlenmem, benim sırtımdan geçinecek biriyle olmak asla istemem. Mesele daha az kazanması değil asla, mesele elindeki az parayı çarçup edip evi geçindirmeyi bana yıkması. Sorumsuz mu diyeyim, artık başkasından geçinmeyi normal görüyor mu diyeyim şöyle biriyle olmak istemezdim asla. Açık açık senin sırtından geçinirim diyen erkekten ayrılırım.

vala biri bana evlenince eve 3/5 bin mi getireceksin dese bu hiç hoşuma gitmez
anlamadığım şekilde kadınlar ataerkil kültürün sadece kendi işine yarayan kısımlarını alıyorlar ,
eve erkek para getirsin bana altın takılsın düğünü kvler yapsın ama
ben ataerkil zihniyetin gerektirdiği hiçbir şeyi yapmayayım ..
aileye yapılan harcama zaruridir benim gözümde bunu kabul etmeyen biri ilede evlenmem
keyfi harcama dediniz mesela zaten insanlar bunun için çalışmıyor mu ?
bilmiyorum adamın haklı olduğunu düşünüyorum

Boyle bir evliligi istemezdim. Kadin erkek o kadar da esit olmamali bence. Erkek maddi sorumlulugun cogunu yuklenmeli. Kadinlar fizyoloji olarak bebek dogurmak gibi durumlari yukleniyorken, erkegin de yuklendigi bi alan olmali.
Parayi da kadin getirsin, cocugu da karinda kadin tasisin, bebek dogunca anne baksin (erkegin anne gibi baktigi bir dunya yok, bebek anneye baglaniyor).. ee erkek ne yapacak evlilikte..

Evet mesele benden az kazanması değil zaten kazanıyor problem etmiyorum ama Türkiye’de eve getirebileceği para çok çok az. Tabiiki evlenince benim param onun parasıdır ama ne bileyim tüm evin sorumluluğu benim üzerime yıkılıyor olacak ister istemez, bu kadarı da bir kadın olarak fazla geldi. Bunun çoluk çocuğu var osu var busu var.

Yurt dışında yaşıyoruz demişsiniz. İkiniz de yurt dışında çalışmıyor musunuz?

Ortak bütçemize 3-5 bin TL katkı sağlıyor kısmına daha ben en başında takıldım bh nedenle. Çünkü 3 5 bin 200-250 euro ediyor.

Yani orda da asgari ücretle bile çalışmıyor mu? Onu mu demek istediniz.

Yanlış anladınız. Her şeyi beraber yapma taraftarıyım öyle yetiştirildim (zaten karşı tarafta herhangi bir şey yapacak durum yok), beraber yaparken de her şeyi fazla üstlenen taraf benim maaşımın daha iyi olmasından ötürü ben olacağım, bu hiç sorun değil. Ama bu şartlarda kirayı mutfağı her şeyi ben ödüyor olacağım kendisi kendi masraflarını geçindirip ortaya 3-5 koyabilirse koyacak belki de koyamayacak. Böyle olmasının sebebi de benim maaşımın her şeye yetebilecek olması. Bu şartlar sizce anormal değil mi?

Hayır hayır Türkiye’ye dönsek orada işe girsek o ne kadar alır ben ne kadar alırım diye konuşurken, o eve kendi masraflarını çıktıktan sonra 3-5 bin tl getiriyor maksimum oluyor.

Ben size katılmıyorum bence kadın da fazla kazanabilir ama bence sorun erkeğin az kazanıp eve hiç bir şey getiremeyecek durumda olması :)

tek bir şey sormak istiyorum,
aynı durumda siz olsaydiniz bu anormal karşılanır mi ?
çünkü çok fazla böyle kadın tanıyorum hiç kimse anormal karşılamıyor
benim tepkim buna (direkt size değil elbette)

Yoo çok doğru söylemiş siniz.

Hayır hayır Türkiye’ye dönsek orada işe girsek o ne kadar alır ben ne kadar alırım diye konuşurken, o eve kendi masraflarını çıktıktan sonra 3-5 bin tl getiriyor maksimum oluyor.
Türkiye'de 3-5 bin mutfak parası bile değil o halde.

Size şöyle diyeyim, ben herkesin ayrı bir birey olması gerektiğini sanki tek başına bir evde yaşasa geçirebilecek seviye ve yetkinlikte olması gerektiğini, bu tarz iki insanın bir araya gelmesi gerektiğini düşünüyor ve savunuyorum.

Yani siz olmasanız bu plana ya da hayale göre kendisi 3-5 bin ile hiçbir şey yapamaz. Zaten o para şu anda Turkiyede hiç bir işe de yaramaz. Bu nedenle siz soylediklerinizde ve düşüncelerinizde çok haklısınız.

Hangi ulkedesiniz bilmiyorum ama yurt dışında düzeniniz var ise Turkiyeye dönme planı da bence yapmasanız sizin için daha güzel olabilir. Ben de yurt dışında yaşıyorum ve dönme planım yok, bunu da o nedenle diyorum ama tabii yine siz bilirsiniz.

Türkiyede ne işiniz var zaten ya çıldırdınız mı?

tek bir şey sormak istiyorum,
aynı durumda siz olsaydiniz bu anormal karşılanır mi ?
çünkü çok fazla böyle kadın tanıyorum hiç kimse anormal karşılamıyor
benim tepkim buna (direkt size değil elbette)
Evet haklısınız Türkiye’de ataerkil toplumdan ötürü bu durum normal karşılanıyor. Ama Avrupa’da iki durum da anormal karşılanıyor. Bence iki durum da anormal (bir taraf işsiz kaldıysa, kadın hamile kalıp 1-2 sene çocuk büyütmek istediyse vs hariç)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…