• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte sorun mu ?

Yakın çevremde örneklerini gördüm kadın büyük, hatta bir tanesi akrabamız. 3 yaş büyüktü kocasından, boşanırken her ifadesine ''Benden 3 yaş büyük karım, benden 3 yaş büyük karım'' yazdırıp durdu. Daha genç kadınlarla aldatıldılar hep.
Belki bu yorumum insanların hoşuna gitmeyebilir ama ben kadınların 2 yaş ve üzeri büyük olduğu evlilikleri doğru bulmuyorum. Bana göre sınır sadece 1 yaş. Yanımdaki erkek çocuk gibi hissederim, ciddiye alamam onu.
Yani ben uyuzluk yapmak için değil sırf, oğlum kendinden 4 yaş büyük bir kadını getirse eş olarak, ben de engellemek için elimden geleni yapardım, kabullenemezdim.
Eğer erkek bu konuyu sindirip önemsiz görmezse örnek verdiğin durum gibi olur . Demek ki adam bunu kabullenememiş . Ya da belki de kadının canını acıtmak için söyleyip durmuş .
Benim ilerde çocuğum olursa ve gerekirse düşmanımın kızını veya oğlunu sevmiş olsun, mutlaka bir yolunu bulup onları buluşturmaya çalışcam . Onlar istedikten sonra benim elimden geleni yapıp engellemeye çalışmam kadar saçma ve bencilce bişey olamaz. Çünkü bu onların hayatı !

Kimden duyduğumu hatırlamıyorum, demişti ki "Doğum tarihimin benim yaşantımla ilgisi yok, bu sadece avukatımla doktorumun konusu...."

Çok hoşuma gitti. Niye yaşa bu kadar takığız ki? Herkes yaşını gösteriyor mu ? hayır, hep duyarız "Aaaa, daha küçük sanıyordum ben seni" veya "Daha olgun gösteriyorsun" Aşina olduğumuz cümleler...

Diyelim ki 30 yaşındasınız ve anneniz dedi ki "Biz seni 3 yıl geç yazdırdık..." Ne değişir hayatınızda ? Çok mu mutsuz olursunuz? Yoksa yasal olarak daha çıtır sayıldığınız için gizli gizli gülümser misiniz ?

Veya yeni bir uygulamayla, yeni bir takvime geçilse, 1 yıl 500 gün olsa, hepimizin yaşı bir anda küçülür, daha mı mutlu oluruz ?

Bırakın arkadaşlar, yaş konusu avukat ve doktorların işi, nasıl yaşayacağınız, kimi seveceğiniz size kalmış...
Çok anlamlı bir söz ve güzel bir cevap . Verdiğin cesaret için teşekkür ederim .

Aynen katılıyorum. Ben 28im hem genetiğim iyi, hem de spor yaparım vücudum dinç. Benimle yaşıt ünv. arkadaşı arkadaşım erkekler göbekli, hımbıl, amca kıvamında.

Yani taraflardan biri erken çökse bile ne olacak ki? Diğer tarafa aldatmak için daha kolay bahane mi çıkmalı? Bunun neresi hayat arkadaşlığı, eskiyen malı atmaktan bunun ne farkı var? Toplumumuzun kadınlara mal, evliliğe takas gözüyle bakması midemi bulandırıyor.
Cevabın bana geçen günkü sözünü hatırlattı ; ruhlarımız hep aynı kalır yaşlanan bedenlerimizdir, ne önemi var dedi .

Herkese meraba
Sorum şu ki ; bayan erkekten 3 - 4 yaş büyük olunca çok mu problem oluyor . Seviyorum o da beni seviyor . Ama ailesi beni yaşım ondan büyük olduğu için istemiyor. Dik durmaya çalışıyorum . Ama artık yıpranmaya başlıyorum söylenen sözlerle. Aynı durumda olan var mı?

başta sadece ailesi istemez,
sonra aranızda sorun çıkınca vay anamın lafını dinlemedim aldım diye mırın kırın eder..
hiiiç bulaşma..
evlenmeden b.kluk çıkaran aileyi evlenince düşünemiyorum bile....

Eğer erkek bu konuyu sindirip önemsiz görmezse örnek verdiğin durum gibi olur . Demek ki adam bunu kabullenememiş . Ya da belki de kadının canını acıtmak için söyleyip durmuş .
Benim ilerde çocuğum olursa ve gerekirse düşmanımın kızını veya oğlunu sevmiş olsun, mutlaka bir yolunu bulup onları buluşturmaya çalışcam . Onlar istedikten sonra benim elimden geleni yapıp engellemeye çalışmam kadar saçma ve bencilce bişey olamaz. Çünkü bu onların hayatı !
Yoo kabullenmişti. Kimse evlilik hayatına boşanabileceğini kabul ederek çıkmaz, ama artık evliliklerin çoğu sona eriyor. Sizin evliliğiniz buradaki kimsenin hayatını etkilemeyecek, ama eğer bir gün ayrılırsanız veya geri dönüşü olmayan bir kavga ederseniz, bu durumun karşınıza hangi şekilde çıkacağını bilin.

Yoo kabullenmişti. Kimse evlilik hayatına boşanabileceğini kabul ederek çıkmaz, ama artık evliliklerin çoğu sona eriyor. Sizin evliliğiniz buradaki kimsenin hayatını etkilemeyecek, ama eğer bir gün ayrılırsanız veya geri dönüşü olmayan bir kavga ederseniz, bu durumun karşınıza hangi şekilde çıkacağını bilin.
Doğru evliliklerin çoğu sona eriyor. Yaş olmasa başka bir sürü şey olabilir . Burda sorunlarını anlatanların kaçı eşinden yaşça büyüktür ki? Çok azı... Buna rağmen birçoğu sorun yaşayabiliyor.
Aslında ben de aynı şeyi söylüyorum . Sevgi var, anlaşma var, saygı var vs vs . Bu kadar güzel şey varken, belki birçok evlilikte olmayan ya da az olan, bu sorun olmayabilir diyorum .

başta sadece ailesi istemez,
sonra aranızda sorun çıkınca vay anamın lafını dinlemedim aldım diye mırın kırın eder..
hiiiç bulaşma..
evlenmeden b.kluk çıkaran aileyi evlenince düşünemiyorum bile....
Biriyle birbirinizi sevseydiniz ve ailen istemeseydi... Onun senin sonuna kadar arkanda olmasını mı isterdin yoksa ailen yok dedi diye senden ayrılmasını mı isterdin ? Belki de o zaman da yeteri kadar güçlü değildi, olsaydı arkamda durur benim için mücadele ederdi derdin .

Biriyle birbirinizi sevseydiniz ve ailen istemeseydi... Onun senin sonuna kadar arkanda olmasını mı isterdin yoksa ailen yok dedi diye senden ayrılmasını mı isterdin ? Belki de o zaman da yeteri kadar güçlü değildi, olsaydı arkamda durur benim için mücadele ederdi derdin .

tam olarak bunu yaşadım.
ailem istemedi eşim zorla ikna etti onları.
ikna olmadılar ama ben de seviyorum diye sonunda pes ettiler.
ailemin eşim ve ailesiyle ilgili sıkıntı yaşayacağımı düşündüğü her konuda sıkıntı yaşadım.
yani eşim keşke mücadele etmeseymiş ve kaldıramayacağı yükün altına girip, acısını da benden çıkarmasaymış diye defalarca dedim içimden..
keşke okadar aileme dil döküp söz verdiği şeyleri yapamayacağını bilseydi..
ve keşke hayal dünyasından çıkıp kendi gerçeklerimizi görseymişiz..
yani suçlu sadece o diyemem, çünkü ikimiz de ailelerimiz kadar ileri görüşlü değildik, realist düşünemedik.
gelelim onun ailesine...
sırf maaşlı ve iyi niyetli olduğum için istemişler beni.
nişanlıyken el üstünde tuttular kaçırmayalım fırsatı diye.
şimdi de yüzüme gülüp arkamdan oyun çevirirler, oğullarını her fırsatta doldurmaya çalışırlar.
kısacası aileler adayı hakikaken kızı ya da oğlu yerine koyamadı ve hele nişanlılıkta da bu sinyaller verildi mi, ozaman iyi düşünmek lazım.
kendi adıma..evet, şu anki aklım olsa onla evlenmezdim, ama her evlilikte sorunlar olur, katlanılmaz hale gelmediği için idare ediyorum..Allah o hale getirmesin ne deyim.
sizin de Allah yardımcınız olsun arkadaşım, en iyisini O bilir..

Ben eşim den 3 yaş buyugum. Eşinin tavrı önemli ne derece seni savunuyor

Herkese meraba
Sorum şu ki ; bayan erkekten 3 - 4 yaş büyük olunca çok mu problem oluyor . Seviyorum o da beni seviyor . Ama ailesi beni yaşım ondan büyük olduğu için istemiyor. Dik durmaya çalışıyorum . Ama artık yıpranmaya başlıyorum söylenen sözlerle. Aynı durumda olan var mı?
ne var canım,3-4 yaş nedir ki problem olmamalı

Back
X