Beklentiniz çok değil de beklediğiniz kişi yanlış. Bu adam bu kadar, hamuru bu, değişmeyecek. Ömrünüz böyle geçecek. Bir yardımcı bulun siz en kısa zamanda.Arkadaşlar merhaba,
Biraz dertleşmek için belki bu arada güzel tavsiyelerde alırım diye konu acmak istedim. Eşim ile bir türlü ev işleri ve evin sorumlulukları konusunda uzmanlaşmaya varamiyoruz. Eşim söylemeden asla asla birsey yapmaz. Ancak soylersem ve kendi istediği zaman yapar. Yapmam demez yapar ama vakitlice yapılması gereken şeyi bekletir bekletir taa ki ben soyleyene kdr. Ben soyledigimde ise yapicam dedim ya niye darliyorsun diye o kızar. Yer de bisey olsa üzerinden atlar gecer o derece.. Sanki konuk oyuncu evimizde. Sen almasan ben almasam kim alacak.. Ikimizde cok yoğun çalışıyoruz benim evden çıkisim 6 mesaim gece 9 lara kdr uzuyor en erken 7 de bitiyor. Arkadaslar 1 çocuğumuz var ama yok biz bu düzeni tutturamadik kavga konularimiz bile hep ayni hic degismedi 6 yıldır. Giysi dolabina biskuvi koyar bozuk paralari evin muhtelif yerlerine saçar gecen yediği gofreti gidip denk geldigi cekmece içine atmış.. Disardan gelen poseti yuz kez dememe rağmen mutfak bankosuna veya masaya koyar. Ya kisacasi cok cok daha fazlasi var eksiği yok. Yap diyince bulaşık yıkar supurge yapar herseyide yapar ama o yapmaya ikna süresi o anki çatısmamiz bitmedi cozemedik bu isi. Ilk 3.5 yil duzenli yardimcimiz geliyordu sonra birkac kez taşındık ve ben bir daha birden fazla kişiyle denesemde doğru kişiyi bulamadim ve pes ettim. İşleri yapma konusunda zaman yaratabiliyoruz ama neden hep benim soylemem yonlendirmem ve onun isyanlarıni alttan almamla olmak zorunda. En son haftasonu hadi evi temizleyelim de disari erken çıkalım dedigim için bir oturmadım daha yeni kalktik diyip birde hakaret etti. Saat olmus 11 zaten sabah 8 de kalkiyoruz 1 gibi evdem cikicaz biseyler yapmamiz lazim ben sabahtan beri yapacagimi yapiyorum ama tek başıma bitiremiyorum. Simdi 3 gündür konusmuyoruz bana bu kdr hakaret ettigi için. Arkadaslar ben mi cok sey bekliyorum topluma göre yeterince şey yapiyormus ben memnuniyetsizmisim ona göre.. Lutfen siz soyleyin beklentilerim cok mu
Inanin cok tartıştık her olayda bir sekilde benim de alttan almamla tatliya bagliyoruz ama sürekli takip etmem gerekiyor sürekli. Cay yapar heryer cay döke saça asla silmez. Sadece bir örnek. Diceksiniz iyi özellikleri yok mu tabi var çocuğa ebeveynligin hakkını vererek bakar bana kişisel zaman tanır ancak bu iş bölümü konusunda anlasamiyoruz. Boyle basit sebepler yuzunden de evlilik bitirmek istemedigim gibi bu tarz basit kavgaları da yasamak istemiyorum ama inanin o kavgalarda oyle sozlet sarfediyorki.. Ben ne yaptım ki oluyorum. Diceksiniz ben size ne diyim :) yok mudur bir çaresi yolu yordami valla şaşırdımBence ayrılın. Böyle insanlarla olmaz. İnsan biraz sorumluluk sahibi ve düşünceli olur. Ben olsam çoktan sinir krizi geçirmiştim. :/
Yardimci da bulsak en fazla haftada 1 gun almaya şuan bütçe ayirabilirim zira oturdugum yerde tek gelise 600 lira istiyorlar. Ama gelen kişi evi genel anlamda temizliyor eşimin gofret posetini cekmeceye sokusturmasina çözüm degil ki yani bizim bu konudan tartiamamiz için hergun biri gelmesi gerek. Bekledigim seyler cok degil ama birike birike bana 1 gunun sonunda koca iş oluyorEn iyisi tekrar yardimci bulmaya çalışın sizin için de iyi olur.
Aynen bana dedigi şu "mal bu fazlasini bekleme" hani begeniyorsan bu begenmiyorsan.. Gibi. Halbuki sadece gectigi yerde enkaz bırakmasa o bile biseyBeklentiniz çok değil de beklediğiniz kişi yanlış. Bu adam bu kadar, hamuru bu, değişmeyecek. Ömrünüz böyle geçecek. Bir yardımcı bulun siz en kısa zamanda.
Bazı insanlar öyle işte kabullenin. Cidden başka çareniz yok. Ya ayrılacaksınız ya kabullenip farklı çözümler bulacaksınız.Aynen bana dedigi şu "mal bu fazlasini bekleme" hani begeniyorsan bu begenmiyorsan.. Gibi. Halbuki sadece gectigi yerde enkaz bırakmasa o bile bisey
Annesi hep der benik en büyük eksikliğim ona temiz tertipli olmayi ogretemedim der. Ah keşke rahatsiz olsa keşke oylece giyer yikarim katlarim gider o pis yerin icine teper yine alir giyer rahatsiz olmuyor. Takma boyle şeyleri hayat kısa gel biseyler okuyalim diyor birde boyle diyerek kendince kucumsuyorSıfırdan yetiştirilen çocuk bile insanı zorluyor, siz belki 30 sene annesinin "aman sen zahmet etme ben kaldırırım" diye yetiştirdiği birini eğitmeye çalışıyorsunuz. Ben de böyle büyüdüm iş başa düşene kadar eşinizden bir farkım yoktu. O yüzden ev işlerini bölüşelim demekle olacak şey değil, bir şekilde o işin kendisine kaldığından emin olmalı. Bisküvi koyuyorsa dolaba bırakın koysun, kıyafetleri kirlendiğinde dolaptaki bisküviden olduğunu söylersiniz.
Belki bir süre ayrı yaşamayı deneyebilirsiniz. Bu konularda ne kadar kararlı olduğunuzu görmesi için iyi olabilir.Inanin cok tartıştık her olayda bir sekilde benim de alttan almamla tatliya bagliyoruz ama sürekli takip etmem gerekiyor sürekli. Cay yapar heryer cay döke saça asla silmez. Sadece bir örnek. Diceksiniz iyi özellikleri yok mu tabi var çocuğa ebeveynligin hakkını vererek bakar bana kişisel zaman tanır ancak bu iş bölümü konusunda anlasamiyoruz. Boyle basit sebepler yuzunden de evlilik bitirmek istemedigim gibi bu tarz basit kavgaları da yasamak istemiyorum ama inanin o kavgalarda oyle sozlet sarfediyorki.. Ben ne yaptım ki oluyorum. Diceksiniz ben size ne diyim :) yok mudur bir çaresi yolu yordami valla şaşırdım
Gercekten bi o kdr denedim ama bastaki şansım yaver gitmedi. Cok garip insanlarla karsilastim ve evime almaya cekindim. Ya birde evimin temizligi inan8n zor degil elimiz ayagimiz da tutuyor beraber 2 3 saat ayirsak her hafta birsey kalmiyorBu kadar çok söyleyip tepki almadığınız koca yerine 10 yardımcı kişi deneseydiniz daha az yorardınız kendinizi..
Onu da yapmaya çalıştım ama oyle bir duzenimiz var ki cocugun kreşe götüren esim alan babam gece ilgilenen ben cimnastik kurs günleri var getir goturu var yani hep birbirimizle iletisim icindeyiz. Birde onca seyin uzerine köpek sahiplendi evet bana sordu 2 yil direndim en son nasil tamam dedim bilmiyorum dedim işte cokta seviyorum ama zaten halihazirda agir gelen sorumluluk oldu mu bize 2 kat..Belki bir süre ayrı yaşamayı deneyebilirsiniz. Bu konularda ne kadar kararlı olduğunuzu görmesi için iyi olabilir.
Annelerin, özellikle erkek annelerinin en büyük eksikliği bu gerçekten. Allah'tan yeni nesil daha bilinçli bu konuda.Annesi hep der benik en büyük eksikliğim ona temiz tertipli olmayi ogretemedim der. Ah keşke rahatsiz olsa keşke oylece giyer yikarim katlarim gider o pis yerin icine teper yine alir giyer rahatsiz olmuyor. Takma boyle şeyleri hayat kısa gel biseyler okuyalim diyor birde boyle diyerek kendince kucumsuyor
Ya bu olumsuz özelliği burda anlatmadigim birde bir suru olumlu yani var ama biz bunu tolere edemiyoruz10 yardımcı değiştireceğinize 10 herifle görüşüp daha aklı başında bir erkek arasaydınız keşkeyardımcı aramaya koyduğunuz eforu ve zamanı erkek aramak için sarf etseydiniz keşke, 5 yaşındaki çocuk bile bu adamdan daha akılllı.
Aynennn öyle. Asla rahatsiz değil ha 6 yil öncesine göre ultra ilerleme var ama bu rn ileri seviye işteAnnelerin, özellikle erkek annelerinin en büyük eksikliği bu gerçekten. Allah'tan yeni nesil daha bilinçli bu konuda.
O zaman üzgünüm ama yapacak pek bi şey yokÇünkü diyorum ya kendimden biliyorum, rahatsız olmuyorsa kırk takla atın yine öyle devam eder
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?