- 25 Aralık 2020
- 6.413
- 23.074
- 298
- 41
ahahaEvet aynen annem yazmış gibi oldu çünkü artik o da çözümsüz kaldi ve boyle diyor. Huzurunu niye kaciriyorsun rahat ol diyor ama ne yapayim benim yapımda bu. Deseniz ki temizlik perisi miyim yooo hafta 1 ev supurup silen toz alan siradan biriyim. Ama sayesinde titizlik hastasi gibi görünüyorum yaninda ve bu yüzden beni terapiye bile götürdü oyle bir psikolojiye girdim ben titizlik hastasiyim evet fln oldum
Ama buradan bakınca adamın arabasını yıkatma sıklığına bile karışıyor gibi görünüyorsunuz sanki. İnsan niye kocasına üç hafta boyunca arabanı yıkat der ki? Yani bunun bile sorumluluğunu üzerinizde hissediyor olmanız biraz fazla değil mi? Üstelik şirket arabası...Haklisin tabiki her zaman hersey rutin olamaz ama o hep öyle. 3 haftadir arabayi yikatmaya gotur diyorum mesela tmm goturucem zamanini ben belirlerim diyor eee 3 hafta oldu.. Sirket arabasi olmasa ben goturucem o yüzden bisey yapamıyorum hani mutfak sadece örnek. Mesela dedigim is aslinda 10 dk lik bir is ise gozunde 10 saatlik is gibi görünüyor konuşuyor plan yapıyor dusunuyor ama bugun sunu da yapacaktım diyor diyordiyor en son ya ben yapiyorum ya tartisiyoruz
Evet öyle ama ic ice bir yasantiya girdi mi birde çocukla iyice matruska gibi oldun mu bu dediginizi yapamadim yani bildiği gibi yapsın kısmını bilmiyor ya basit dusumulecek sey isine gelmiyor cokta zekidir halbuki ama..ahaha
ya ben evli değilim ve evim barkım da düzenlidir, yani bence ben de titiz filan değilim ama erkek arkadaşım geldi mesela ilk..ağzı açık kaldı. hayatım ne kadar temizsin düzenlisin filan...korktum ben bi adam pis mi acaba diye. (kişisel temizliğinde hiç sıkıntı yok).
uzun süre kendi evimde yaşadığım için kendi düzenim olduğu için alışmışım, ben de mutfakta 1 tane bardak bırakamam. (migrenim tutmadığı sürece).
ama birlikte yaşanıyorsa ve bütün yük sizin üstünüze kalsın istemiyorsanız...ki kalmasın tabii sizin canınız yok mu üstelik o kadar uzun çalııyormuşsunuz. o zaman adamın yaptığı işlere bari ses etmeyin bildiği gibi yapsın derim.
kendi adıma erkek arkadaşım benim evime geliyor ben onun evine gitmiyorum, o benim düzenim içindeki şeylere alıştı. çöp poşeti nerede durur bilmiyordu, öğrendi. ben çalışırken yemeği yapar kendi bildiği gibi toplar, kaldırır, ben ses etmem mesela. yapsın da nasıl yaparsa yapsın...
Köpek sahiplendi cok sorumluluk sahibi esim ve kopegimiz arabaya biniyor ve 100 kez dememe ragmen koltuk kılıfını ortmuyor. Kopegimiz tabiki binerken inerken koltukta otururken heryer sokaktaki kir toz ayaklarinda koltuklara geliyor ve yikanmazsa koku oluyor örtü olsa yikarim. O arabayla hergun cocuk okula gidip geliyor biz biniyoruz yani araba leş ve kokuyorAma buradan bakınca adamın arabasını yıkatma sıklığına bile karışıyor gibi görünüyorsunuz sanki. İnsan niye kocasına üç hafta boyunca arabanı yıkat der ki? Yani bunun bile sorumluluğunu üzerinizde hissediyor olmanız biraz fazla değil mi? Üstelik şirket arabası...
Aynı benim eşim cidden. Mutfak koksa kalkmaz iysaki. Ben deyince de kendisi yapacaktim der . 2 yıl oldu bize hic ilerleme kaydedemedik. Ben artik elimden geleni yapip oldugu kadar diyorum.İşte tam esimde böyle. Tamam söyledin o gorev benimse zamanini ben belirlerim diyor. Ee diyelim kahvalti sonrası mutfak gorevi ondaysa oglene veya aksama yemek yenecek demi cay kahve aralari da var mutfak oyle bekler mi beklemez bana diyor ki ben hepsini gece yatmadan yapicam olur mu yani.. Bende başlıyorm yapmaya söyleniyorum sonra onume geciyor o yapiyor ama o daha cok soyleniyor ve hakarete varıyor vs vs
Ahahah köpek çok iyi fikirmiş bu kargaşayaKöpek sahiplendi cok sorumluluk sahibi esim ve kopegimiz arabaya biniyor ve 100 kez dememe ragmen koltuk kılıfını ortmuyor. Kopegimiz tabiki binerken inerken koltukta otururken heryer sokaktaki kir toz ayaklarinda koltuklara geliyor ve yikanmazsa koku oluyor örtü olsa yikarim. O arabayla hergun cocuk okula gidip geliyor biz biniyoruz yani araba leş ve kokuyor
Eşimde yapmayalim demez ama nasil desem hem yapip hem huzurumu kaçırıp bir sekilde kavga ediyor ve saniyorki bir süpürge yapinca tum işi yapmış oluyor. Bir rutindeki isleri aksatiyor mesela az once cay demlemis yine heryer çay birde gunde 10 kez fln cay demler evden çalışıyor. Her girdigimde pırıl pırıl yaptığım mutfakta cay dokuntusu inanin cok basit sebepler ama niye bilmiyorum tahammulum cok azaldiBende yoğun çalışıyorum benim eşim bana yardım ediyor 2 3 saatte beraber evin bütün temizliğini yapıyoruz
İlk başta yapmak zor gelmişti ama şöyle ikna oldu
Kadın geldi haftalık 400 TL aylık 1200 TL eşime ödettim ya bana yardım edeceksin yada bu parayı ödeyeceksin diye para ödemek zor geldi elimiz ayağımız tutuyor sonuçta bir hafta mırın kırın etse kadın çağıralım istersen diyorum yok yapalım diyor
Ya oyle de bir güveni vardir sormayinAhahah köpek çok iyi fikirmiş bu kargaşaya
Hakaret hoş değil ama ayrılmaya da bahane değil.Ya ne sebepten ayrılır birisi? Hakaret edip saygısız da davranıyor kendi hatasına rağmen. Daha büyük bir sorunda ileri gitmeyeceğinin garantisi var mı? Ayrılmak için illa ki tokat yemeyi ya da daha ağır küfür duymayı mı beklemeli? Sizin için hakarete uğramak önemsiz olabilir ama ben kimseye kolay kolay hakaret etmediğim gibi edeni de hayatımda tutmam. Bu gibi kaba davranışlar, eşyalara zarar vermeler de ilerisinin bir habercisi ve işareti olabilir. Babamızın oğlu değil, o da nihayetinde el birisi ve insan kendi fiziki ve manevi sağlığını önce tutmalı.
bu adam mühendis filandır şimdiBen görüpte canim cekmesin diye koymuş diyet yapiyormusum baltalamak istememis tek aklima gelmeyeck yer onun giysi dolabiymis. Birde diyorki senin ne işin var dolapta..
Çünkü bu öğreti sanırım ya da icten geliyor bilmiyorum yok ben degistiremedim. Isim belki bu kdr yogun olmasa ben de uzerinde durmucam ama tahammulum bittiAynı benim eşim cidden. Mutfak koksa kalkmaz iysaki. Ben deyince de kendisi yapacaktim der . 2 yıl oldu bize hic ilerleme kaydedemedik. Ben artik elimden geleni yapip oldugu kadar diyorum.
Yav he he deseydin. Zaten tüm pislikleri bizim için yaparlar.Ben görüpte canim cekmesin diye koymuş diyet yapiyormusum baltalamak istememis tek aklima gelmeyeck yer onun giysi dolabiymis. Birde diyorki senin ne işin var dolapta..
Orası size kalmış. Kendi sorumsuzluğu yüzünden tartışma çıkarıp bir de hakaret eden birisiyle mutlu ve huzurlu evlilikler dilerim.Hakaret hoş değil ama ayrılmaya da bahane değil.
Gercekten meslegini demeyim ama işinde profesyoneldir ve aklı zehir gibi çalışır ona göre bu işler boş işler vakit kaybi. Cocuga utu masasi oyuncak aldim diye kızıyor daha faydalı bisey yok mu diye yahu ben cocuga bilim ile ilgili kitaplarda aliyorum mikroskopta aliyorum ama bulaşık seti de aliyorum yani bu da oyunun içinde oyun kuracak bu çocuk adamin çocuğun oyuncaginda bile temizlik malzemesine tahammulu yokbu adam mühendis filandır şimdi
zehir gibi maşallah.
Hakarete de ses çıkarmayın daha çok tepeniZe binsinler.Hakaret hoş değil ama ayrılmaya da bahane değil.
Robot süpürge de aldim 2 sene önce ama supurge bile bozuldu yerde surekli bisey kalıyor alete takılıyor. O da isyan ettiYav he he deseydin. Zaten tüm pislikleri bizim için yaparlar.
Bence bu adam değişmez demeyin. Belki biraz yontabilirsiniz. İş bölümü yapın. Toplumla karşılaştırmayı kesmesini söyleyin. Madem iş yapmayacak çalışan kadınla işi ne bu adamın?
Robot süpürge alsanız en azından günlük kırıntılar kalkmış olur yerden. Sizde konuşa konuşa erkek kadın ayrımı olmadığını işleyin eşinize. Kabullenmeniz onun işine gelecektir. Ev işlerine gelince bir tembellik geliyor bu beylere de.. Her gün aynı konu açılıyor.
ben de işimde iyiyim, ev işini de sevmem. kaç kişi sevdiği bayıldığı için ev işi yapıyor...ayrıca ne kdar az dağıtırsan düznli olursan zaten ev işi o kadar az çıkıyor.Gercekten meslegini demeyim ama işinde profesyoneldir ve aklı zehir gibi çalışır ona göre bu işler boş işler vakit kaybi. Cocuga utu masasi oyuncak aldim diye kızıyor daha faydalı bisey yok mu diye yahu ben cocuga bilim ile ilgili kitaplarda aliyorum mikroskopta aliyorum ama bulaşık seti de aliyorum yani bu da oyunun içinde oyun kuracak bu çocuk adamin çocuğun oyuncaginda bile temizlik malzemesine tahammulu yok
Yani büyük parçalarda var demekki. Takılınca temizlemek gerekiyor onu da. Yani temizlik aletini bile temizlemek gerekiyor bu hayat böyleRobot süpürge de aldim 2 sene önce ama supurge bile bozuldu yerde surekli bisey kalıyor alete takılıyor. O da isyan etti
Biliyor musun bir dönem eve asgari ucret arti sgk ile yardimci tuttum esim cok memnun nasil rahatlama mutluluk geldi inamazsin bizimle 1 yil çalıştı evliligimizin en guzel yılı ama cocugun rızkından gidiyor inan o kdr atla deve değil yani o para cocugun bir kursuna egitimine gitse daha iyi degil mi cunku 2 elden yapsak ikimizinde vaktini almayacak şeyler. Rahati görünce parayi da sallıyorlar ama devir bu kdr luks yasama devri değil kiben de işimde iyiyim, ev işini de sevmem. kaç kişi sevdiği bayıldığı için ev işi yapıyor...ayrıca ne kdar az dağıtırsan düznli olursan zaten ev işi o kadar az çıkıyor.
ayrıca ne yapalım yani, bi oranda mecbur bu işler yapılacak, o zaman daha çok kazansın sürekli yardımcı tutsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?