Eşiniz kesinlikle yanlış,bizdeki problem ise eşimin heran her şeyi temiz ve düzenli görmek istemesi,bizimde 6 yıldır sorunumuz bu,ben canım istediği zaman yapmak isterim o ise evi hep düzenli görmek ister yaparda ama en küçük bi düzensizlikte agresifleşir,bi şey yapma,ben söylemeden ev işlerine karışma ve yapma desem de hala aşabildiğimiz bir problem değil yani aslında belki de iyi tarafından bakmak lazım,ben kocam söylediğimde tek iş yapsın karışmasın müdahil olmasın diye savaş veriyorum,hayat çok garip :)Arkadaşlar merhaba,
Biraz dertleşmek için belki bu arada güzel tavsiyelerde alırım diye konu acmak istedim. Eşim ile bir türlü ev işleri ve evin sorumlulukları konusunda uzmanlaşmaya varamiyoruz. Eşim söylemeden asla asla birsey yapmaz. Ancak soylersem ve kendi istediği zaman yapar. Yapmam demez yapar ama vakitlice yapılması gereken şeyi bekletir bekletir taa ki ben soyleyene kdr. Ben soyledigimde ise yapicam dedim ya niye darliyorsun diye o kızar. Yer de bisey olsa üzerinden atlar gecer o derece.. Sanki konuk oyuncu evimizde. Sen almasan ben almasam kim alacak.. Ikimizde cok yoğun çalışıyoruz benim evden çıkisim 6 mesaim gece 9 lara kdr uzuyor en erken 7 de bitiyor. Arkadaslar 1 çocuğumuz var ama yok biz bu düzeni tutturamadik kavga konularimiz bile hep ayni hic degismedi 6 yıldır. Giysi dolabina biskuvi koyar bozuk paralari evin muhtelif yerlerine saçar gecen yediği gofreti gidip denk geldigi cekmece içine atmış.. Disardan gelen poseti yuz kez dememe rağmen mutfak bankosuna veya masaya koyar. Ya kisacasi cok cok daha fazlasi var eksiği yok. Yap diyince bulaşık yıkar supurge yapar herseyide yapar ama o yapmaya ikna süresi o anki çatısmamiz bitmedi cozemedik bu isi. Ilk 3.5 yil duzenli yardimcimiz geliyordu sonra birkac kez taşındık ve ben bir daha birden fazla kişiyle denesemde doğru kişiyi bulamadim ve pes ettim. İşleri yapma konusunda zaman yaratabiliyoruz ama neden hep benim soylemem yonlendirmem ve onun isyanlarıni alttan almamla olmak zorunda. En son haftasonu hadi evi temizleyelim de disari erken çıkalım dedigim için bir oturmadım daha yeni kalktik diyip birde hakaret etti. Saat olmus 11 zaten sabah 8 de kalkiyoruz 1 gibi evdem cikicaz biseyler yapmamiz lazim ben sabahtan beri yapacagimi yapiyorum ama tek başıma bitiremiyorum. Simdi 3 gündür konusmuyoruz bana bu kdr hakaret ettigi için. Arkadaslar ben mi cok sey bekliyorum topluma göre yeterince şey yapiyormus ben memnuniyetsizmisim ona göre.. Lutfen siz soyleyin beklentilerim cok mu
İşte tam esimde böyle. Tamam söyledin o gorev benimse zamanini ben belirlerim diyor. Ee diyelim kahvalti sonrası mutfak gorevi ondaysa oglene veya aksama yemek yenecek demi cay kahve aralari da var mutfak oyle bekler mi beklemez bana diyor ki ben hepsini gece yatmadan yapicam olur mu yani.. Bende başlıyorm yapmaya söyleniyorum sonra onume geciyor o yapiyor ama o daha cok soyleniyor ve hakarete varıyor vs vsEşiniz kesinlikle yanlış,bizdeki problem ise eşimin heran her şeyi temiz ve düzenli görmek istemesi,bizimde 6 yıldır sorunumuz bu,ben canım istediği zaman yapmak isterim o ise evi hep düzenli görmek ister yaparda ama en küçük bi düzensizlikte agresifleşir,bi şey yapma,ben söylemeden ev işlerine karışma ve yapma desem de hala aşabildiğimiz bir problem değil yani aslında belki de iyi tarafından bakmak lazım,ben kocam söylediğimde tek iş yapsın karışmasın müdahil olmasın diye savaş veriyorum,hayat çok garip :)
Bana dedigi de şu tam yiyordum çocuk odada çıktı hızlıca görmesin diye ilk gördüğüm cekmeceye koydum unuttum. 1 olsa anlarimda 1 değil kibu saatten sonra temizliği titizliği öğrenir mi derseniz hiç sanmam.. olduğu gibi kabullenme taraftarı değilim fakat onca yılda çöpünü çöpe atmayı öğrenemediyse ya kabullenecek ya ömür boyu tartışacak ya da bir yerde tak diyecek boşanacaksınız
Evet malesefbu saatten sonra temizliği titizliği öğrenir mi derseniz hiç sanmam.. olduğu gibi kabullenme taraftarı değilim fakat onca yılda çöpünü çöpe atmayı öğrenemediyse ya kabullenecek ya ömür boyu tartışacak ya da bir yerde tak diyecek boşanacaksınız
Sanırım mutfak yerine süre konusunda problem olmayan işleri ona verebilirsiniz çamaşır yıkamak,asmak,katlamak gibiİşte tam esimde böyle. Tamam söyledin o gorev benimse zamanini ben belirlerim diyor. Ee diyelim kahvalti sonrası mutfak gorevi ondaysa oglene veya aksama yemek yenecek demi cay kahve aralari da var mutfak oyle bekler mi beklemez bana diyor ki ben hepsini gece yatmadan yapicam olur mu yani.. Bende başlıyorm yapmaya söyleniyorum sonra onume geciyor o yapiyor ama o daha cok soyleniyor ve hakarete varıyor vs vs
Bu sebepten mi ayrılsın gerçekten?Bence ayrılın. Böyle insanlarla olmaz. İnsan biraz sorumluluk sahibi ve düşünceli olur. Ben olsam çoktan sinir krizi geçirmiştim. :/
eğer aşırı titizseniz karşı taraf için de zor fakat dozunda olduğunu düşünüyorsanız tabi ki insan yıpranıyor.Evet malesefne sacma sudan sebepler gibi geliyor ama benik hayatımı ve sinirlerimi zora sokuyor..
Ya burda biraz haklı değil mi ama? Görev onunsa zamanını o belirlemeli.İşte tam esimde böyle. Tamam söyledin o gorev benimse zamanini ben belirlerim diyor. Ee diyelim kahvalti sonrası mutfak gorevi ondaysa oglene veya aksama yemek yenecek demi cay kahve aralari da var mutfak oyle bekler mi beklemez bana diyor ki ben hepsini gece yatmadan yapicam olur mu yani.. Bende başlıyorm yapmaya söyleniyorum sonra onume geciyor o yapiyor ama o daha cok soyleniyor ve hakarete varıyor vs vs
Zaten kurutmali yikaniyor. Katlama desen vahim en son alio hepsini topluca dolabina iteliyor bu yüzden onu da veremiyorum yok katlayamiyor. Süpürge guzel yapar makine bosaltir mutfak toplar aslinda aldigi işi cokta guzel yapar ama sorun şu ben istediğim zaman yaparım cani 2 gun sonrada isteyebilir mesela sen karisma bakma görme diyor tabiki çocuklu ve calisan insanlar olarak mümkün degil. Hele arabasini görseniz oraya mudahilde olamıyorum inanın ciktigimda heryerime dezenfektan sıkıyorum oyle yani..Sanırım mutfak yerine süre konusunda problem olmayan işleri ona verebilirsiniz çamaşır yıkamak,asmak,katlamak gibi
eşiniz mutfak bulaşığını kaldırmasa evde başka bardka çanak yok mu?İşte tam esimde böyle. Tamam söyledin o gorev benimse zamanini ben belirlerim diyor. Ee diyelim kahvalti sonrası mutfak gorevi ondaysa oglene veya aksama yemek yenecek demi cay kahve aralari da var mutfak oyle bekler mi beklemez bana diyor ki ben hepsini gece yatmadan yapicam olur mu yani.. Bende başlıyorm yapmaya söyleniyorum sonra onume geciyor o yapiyor ama o daha cok soyleniyor ve hakarete varıyor vs vs
Gercekten helvamda durmasın cok garip insanlara denk geldim son seferlerinde ve en son bu durum beni daha strese soktu çünkü benim icin güven olmadiktan sonra temizlik anlami bile yok cunku anahtari verip işe gitmek durumundayim. Cok değişik kişiler denk geldi şansıma. En sonuncusu taksiyle gelip gitmek istediğini söyledi ve taksi fişini elime vermişti mesela.. Şansızlık oldu sanırım biraz daha devam etmeliyim arayisaikinizde calisiyorsunuz niye bu kadar kendinize dert cikariyorsunuz yardimciya devam edin tek cozum bu bence su an.
hem helvam dursun hem karnim doysun olmuyor demek ki
Evet aynen annem yazmış gibi oldu çünkü artik o da çözümsüz kaldi ve boyle diyor. Huzurunu niye kaciriyorsun rahat ol diyor ama ne yapayim benim yapımda bu. Deseniz ki temizlik perisi miyim yooo hafta 1 ev supurup silen toz alan siradan biriyim. Ama sayesinde titizlik hastasi gibi görünüyorum yaninda ve bu yüzden beni terapiye bile götürdü oyle bir psikolojiye girdim ben titizlik hastasiyim evet fln oldumeşiniz mutfak bulaşığını kaldırmasa evde başka bardka çanak yok mu?
bırakın kaldırmasın o gün onda olsun görev ne zaman isterse o zaman kaldırsın...niye olmasın?
bence o kadar kasmayın.
ha çekmeceye gofret koymasına çözüm değil belki ama en azından yaptığı işi bari adamın elinden almayın...
Ben görüpte canim cekmesin diye koymuş diyet yapiyormusum baltalamak istememis tek aklima gelmeyeck yer onun giysi dolabiymis. Birde diyorki senin ne işin var dolapta..ayrica esiniz tembel degil resmen pis yani yedigi gofreti cekmeceye koymak, giysi dolabina biskuvi koymak ne?
o biskuviyi alir koyacak cok daha guzel bir yer bulurdum kesin
boyle islerde calisan insanlar genelde mecbur oldugumuzu anlayip tilkilik yapmak istiyorlar bu da dogru.Gercekten helvamda durmasın cok garip insanlara denk geldim son seferlerinde ve en son bu durum beni daha strese soktu çünkü benim icin güven olmadiktan sonra temizlik anlami bile yok cunku anahtari verip işe gitmek durumundayim. Cok değişik kişiler denk geldi şansıma. En sonuncusu taksiyle gelip gitmek istediğini söyledi ve taksi fişini elime vermişti mesela.. Şansızlık oldu sanırım biraz daha devam etmeliyim arayisa
Haklisin tabiki her zaman hersey rutin olamaz ama o hep öyle. 3 haftadir arabayi yikatmaya gotur diyorum mesela tmm goturucem zamanini ben belirlerim diyor eee 3 hafta oldu.. Sirket arabasi olmasa ben goturucem o yüzden bisey yapamıyorum hani mutfak sadece örnek. Mesela dedigim is aslinda 10 dk lik bir is ise gozunde 10 saatlik is gibi görünüyor konuşuyor plan yapıyor dusunuyor ama bugun sunu da yapacaktım diyor diyordiyor en son ya ben yapiyorum ya tartisiyoruzYa burda biraz haklı değil mi ama? Görev onunsa zamanını o belirlemeli.
Ben de canım istemediğinde bazen bütün gün bulaşığı lavaboda biriktirip sonra hepsini birden hallediyorum. Yani herşey o kadar dakikası dakikasına düzenli olmayabilir. Ne olacak ki?
Ya ne sebepten ayrılır birisi? Hakaret edip saygısız da davranıyor kendi hatasına rağmen. Daha büyük bir sorunda ileri gitmeyeceğinin garantisi var mı? Ayrılmak için illa ki tokat yemeyi ya da daha ağır küfür duymayı mı beklemeli? Sizin için hakarete uğramak önemsiz olabilir ama ben kimseye kolay kolay hakaret etmediğim gibi edeni de hayatımda tutmam. Bu gibi kaba davranışlar, eşyalara zarar vermeler de ilerisinin bir habercisi ve işareti olabilir. Babamızın oğlu değil, o da nihayetinde el birisi ve insan kendi fiziki ve manevi sağlığını önce tutmalı.Bu sebepten mi ayrılsın gerçekten?
Aynen yok boşuna uğraşmak kendime zarar ya yaptığı kadarini kabullenicem ya da hep ite kaka tartisarak. Ama her tartismada hakarete vardığı için saygi sınırımız aşılıyorboyle islerde calisan insanlar genelde mecbur oldugumuzu anlayip tilkilik yapmak istiyorlar bu da dogru.
bence kendinizi paralamayin oldugu kadar olur yardimci bulana kadar.
ama sizin duzeniniz yine iyi birini bulana kadar oturmaz bu sekilde.
adamda o ışık yok yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?