Evlilikte sürekli çıkan bir kriz

Umutsuzse

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2018
39
7
86
30
Kızlar merhaba,
Gün geçmiyor ki dertler bitsin. Eşim bedelli askerliğe gidecek. Ve bunun için düğünden sonra takılan takılarla aldığımız arabamızı satacağız. O kadar içim yanıyor ki . Biliyorum varlıkta yoklukta bunun bilincindeyim ama üzülmekten kendimi alıkoyamoyorum. Ev sahibimiz evden çıkardı yeni eve taşındık bir sürü masraf oldu hiç yoktan ve kiramız daha da yükseldi. İkimizde çalışıyoruz şu an eşim askerliğe 6 ay gidemez. Daha yeni terfi aldı. Ev taşınma askerlik süreçleri derken yerde miyim gökte miyim bilmiyorum. Aramız gergin ben sürekli huzursuzum. Sanki her şey ile tek başıma mücadele ediyor gibiyim. Negatif enerjiden kurtulamıyorum. Sürekli
Maddiyat ile ilgili problemler yaşıyoruz. Sizlerle dertleşmek istedim.

mutsuz ve huzursuz olmanızı gerektirecek birşey yok. eşinizi siz seçtiniz.
askerlik bir anda zebille gökten düşmedi bunun yapılacağı belliydi.
ya gidecekti yada eldeki satılıp veya kredi çekilip bedeli ödenecekti ki bu ihtimal daha yüksek.
sakin olun sorunu çözüp hayatınız devam edin.

Bedelli gitmeseydi 6 ay kesilecek olan maaş memurun 6 ayına denk zaten, daha üstü maaş alıyosa kardasınız bile.
Elbette araba altın gidecekse ya tecil ettirmeli ya da bunun planını iyi yapmalıydınız.
6 ay sırf birinizin maaşını biriktirseydiniz denkleşirdi.
Birden bire mi çıktı askerlik

Öte yandan kumarda yenmemiş
Sağsınız sağlıklısınız çalışır kazanırsınız bu kadar dert etmeyin

Askerlik gökten zembille inmedi ya onu halletmeden evlenmeseydiniz keşke. Kredisi var onun neden çekmiyorsunuz? Arabayı satmazdım bunun için. Hazıra konmuş sizin düğün takınızla 1 aylık tatiline gidiyor ne uyanık.

Ben de böyle düşünüyorum. Düğünde takılanlar sizin oluyor yani kadının. Hani ortak bir şey alınsa mesela siz araba almışsınız bu mantıklı. Ama onu satıp direkt kocanızı ilgilendiren bir şeye harcanması mana hiç adaletli gelmedi. Sonrasında size yine altınlarınızı yapacağını da düşünmüyorum

biraz hazıra konmuş eşiniz altınlarla önce araba sonra satıp bedelli elde var sıfır kredi de çekse gene birlikte ödeyeecktınız öncesinde biriktirseydi keşke

Evlenmeden önce neden halledilmemiş? Sizin haberiniz varmıy dı evlendikten sonra gideceğine sanki evlilik bir araç olmuş hem kızı alırım hem takılanla bedelliyi hallederim denmiş.Haberiniz varsa susup oturun siz istediniz ,haberiniz yoksa üzgünüm biraz dolandırılmışsınız....

18 ay çatır çatır askerliğini yapıp geliyordu adamlar, şimdi 6 ay dayanamıyorlar, bazı kadınlar da kalkıp "erkek ev toplayıp bebeklerinin altını alınca dişileşiyor yeaa" diye yırtınıyor.

Bedelli askerlik çıktı erkekler prenses oldu. Dünya etraflarında dönüyor kadınlar da yanlarında onlara uymak zorunda olan bir yan ürün gibi..

Konuşmaz olur muyum hem de defalarca konuştum bana hep halledeceğini söyledi ama şimdi zaman sıkıştırdığı için elinde de olmadığı için araba satılacak. Beni de düşündüren şey takılarla alındı ben bir tane bile takı ayırmadım kendim için. Arabamız olsun dedim. Sonra böyle düşününce bencillik mi yapıyorum sizce?

Tamam günümüzde 18 ay olması gerekli olmayabilir ama askerlik yapmalı erkekler. Askerlik yapanla yapmayan aynı olmuyor bence. Eziyet olsun diye değil ama askerlik yapan adamda ayrı bir sorumluluk ve erillik oluyor bence.

Bencillik değil, kesinlikle hakkınız ama karşınızdaki zihniyete anlamazsınız bunu. Sizde farkındasınız ondan bu kadar stres altındasınız. Bir şey deseniz hem kocanız hem ailesi üstünüze cullanacak bencilsin, düşüncesizsin falan filan iyice kötü hissettirecek sizi.

yok artık ya almış zaten altınları zamanında hadi ortak mal şimdi de kendi işi için o maldan feragat edicek yerine araba alacak mı acaba çünkü almalı araba da şart gibi bir şey ki hemen gidip almışsınız
bırakın kendi düşünsün sizin bir işiniz olsaydı atıyorum burun ameliyatı gibi arabaya mı güvenip yaptırcaktınız
anası babası düşünseymiş askerliğini
çeksin kredi alsın borç gitsin ayrıca senelik gidince az buz kazanılmıyor gerçi siz yalnız kalıcaksınız ama en azından arabadan olmazsınız hem bir ay maaş yok borçlar ne olacak bunu düşündü mü
eğer arabayı satarsa da sakın maaşınızı ev için harcamayın bir daha bırakın borçları o düşünsün araba parası tamamen askerliğe gitmez herhalde döndüğünde kendi kişisel zevk ve birikim için tutun

Ne kadar şimdi bedelli askerlik 280 bin diye gördüm sanki?
Ne kadar takı birikti ki?
280 bin için araba satılır mı nasıl bir araba

Maaşlarınız ne kadar iki kişi çalışıyormuşsunjz ne güzel
Kiranız mı çok?

Ya ailesi de durumu biliyor ama hiçbir değişiklik olmadı. Borçla halledilecekti ama yine ben de ödeyecektim borcu zaten şartlar bu kadar zorken çözümsüz kaldım bende

Hayır bencillik yapmıyorsun adam seni dolandırıyor bildiğin sakın o arabayı bu iş için satmayın. Halletseydi beyefendi

Bunu sen seçtin, böyle olacağınıda biliyordunuz. Boş yere kendinizi üzmeyin. Askerliğe bedelli gireceği her türlü belliydi. Para biriktirmeye çalışabilirdiniz.
Taşınma durumu ekstra masraf olmuş bu kötü
Terfi aldıysa maaş durumunda da toparlanma olabilir
Canınız sağolsun böyle diyin. Her inişin bir çıkışı vardır. Bu arada yapacağınız en iyi şey durumlar toparlanmadan kazara da olsa hamile kalmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…