Hayır bencillik yapmıyorsunKonuşmaz olur muyum hem de defalarca konuştum bana hep halledeceğini söyledi ama şimdi zaman sıkıştırdığı için elinde de olmadığı için araba satılacak. Beni de düşündüren şey takılarla alındı ben bir tane bile takı ayırmadım kendim için. Arabamız olsun dedim. Sonra böyle düşününce bencillik mi yapıyorum sizce?
Nasıl haledecekti?Konuşmaz olur muyum hem de defalarca konuştum bana hep halledeceğini söyledi ama şimdi zaman sıkıştırdığı için elinde de olmadığı için araba satılacak. Beni de düşündüren şey takılarla alındı ben bir tane bile takı ayırmadım kendim için. Arabamız olsun dedim. Sonra böyle düşününce bencillik mi yapıyorum sizce?
Evet bedelli 280 bin . Arabayı 600 bin civarlarında satacağız. Kiramız malesef yüksek. Borçlanırsak iyice altından kalkamayız diye düşündüm çünkü bende ödeyeceğim o borcuNe kadar şimdi bedelli askerlik 280 bin diye gördüm sanki?
Ne kadar takı birikti ki?
280 bin için araba satılır mı nasıl bir araba
Maaşlarınız ne kadar iki kişi çalışıyormuşsunjz ne güzel
Kiranız mı çok?
280 bin için neden 600 binlik arabayı satiyorsunuz? Borçlansin. Siz ödemeyin kendisi ödesinEvet bedelli 280 bin . Arabayı 600 bin civarlarında satacağız. Kiramız malesef yüksek. Borçlanırsak iyice altından kalkamayız diye düşündüm çünkü bende ödeyeceğim o borcu
Bu zoruma gidiyor zaten. Ben düşünmemeliyim bunu. Ailesiyle halledebilirdi. Kendi annemlere arabayı satmayı söylemekten çekiniyorum bir sürü laf edecekler. Üzüldüğüme üzülecekler. Sonra eşim onların gözünde kötü olacak bunu da istemediğim için sessizBir erkeğin askerliğini de kadın düşünmemeli ya... Niye evlenmeden halletmemiş? Bedelli için araba satmak istemezdim açıkçası. Sonra o arabayı yerine koymak için yine ikiniz çalışacaksınız. Ee bu durumda altınların hepsi beyimizin bedellisine gitmiş olacak. Ona mi güvenmiş yani? Ya borç bulsun halletsin ya da arabanın yarı parası sadece size ait olsun. Gerçi yarın bir gün başka bir şey için yine verirsiniz onu kesin.
Bulamadı ki para kredi de çıkmıyor ona280 bin için neden 600 binlik arabayı satiyorsunuz? Borçlansin. Siz ödemeyin kendisi ödesin
Uzun yıllar sevgili olarak evlenmişsiniz. Askerliği evlilik sonrasına bıraktırmayacaktınız. O zaman sevgiliniz mi öderdi, ailesi mi sizi ilgilendirmezdi. Evlendikten sonra yüksek maaşlar yoksa bedellinin altınlarla yapılacağı çok aşikar zaten.Bu zoruma gidiyor zaten. Ben düşünmemeliyim bunu. Ailesiyle halledebilirdi. Kendi annemlere arabayı satmayı söylemekten çekiniyorum bir sürü laf edecekler. Üzüldüğüme üzülecekler. Sonra eşim onların gözünde kötü olacak bunu da istemediğim için sessiz
Kalıyorum
Sadece soru: mesela senin üniversite kredi borcun olsaydı bunu ailen mi ödemeliydi ? Sen mi ?Bu zoruma gidiyor zaten. Ben düşünmemeliyim bunu. Ailesiyle halledebilirdi. Kendi annemlere arabayı satmayı söylemekten çekiniyorum bir sürü laf edecekler. Üzüldüğüme üzülecekler. Sonra eşim onların gözünde kötü olacak bunu da istemediğim için sessiz
Kalıyorum
O zamanda çok konuştuk. Gidip gelmesi gerektiğini söyledim iş kurdu olmadı hep hayatına bir şeyler girdi maddi manevi çok destekçisi oldum ama en çok etkilenen de ben oldum. Hayatımızda maddi sorunlar dışında bir problemimiz yok ama hal böyle olunca sürekli gerginlik oluyor evlilik nedir anlayamadım bileUzun yıllar sevgili olarak evlenmişsiniz. Askerliği evlilik sonrasında bırakmayacaktınız. O zaman sevgiliniz mi öderdi, ailesi mi sizi ilgilendirmezdi. Evlendikten sonrayüksek maaşlar yoksa bedellinin altınlarla yapılacağı çok aşikar zaten.
Hayır ailesi ödesin demiyorum zaten. Ama sadede benim üzerime de yük binmemeliydi tabi ki ben öderim benim şahsi borcum çünküSadece soru: mesela senin üniversite kredi borcun olsaydı bunu ailen mi ödemeliydi ? Sen mi ?
Bu da esinin şahsi borcu. Madem bu durum sorun olacaktı aranızda bunu halledip evlenmeliydiniz böylece altınları vermemiş olurdunuzHayır ailesi ödesin demiyorum zaten. Ama sadede benim üzerime de yük binmemeliydi tabi ki ben öderim benim şahsi borcum çünkü
Konuşmak değil ki çözüm, askerlik hallolmadan evlenmeyeceğim diyecektiniz. Bazı şeylerin çözümü tektir.O zamanda çok konuştuk. Gidip gelmesi gerektiğini söyledim iş kurdu olmadı hep hayatına bir şeyler girdi maddi manevi çok destekçisi oldum ama en çok etkilenen de ben oldum. Hayatımızda maddi sorunlar dışında bir problemimiz yok ama hal böyle olunca sürekli gerginlik oluyor evlilik nedir anlayamadım bile
O zaman totosunu kaldırıp askerliğini yapmadan evlenmeyecektiBulamadı ki para kredi de çıkmıyor ona
Hayir tabiki de. Askerlik icin yeni alinmis arabayi satmak cok hesapsizca. Ailesi versin bedelli ucretini. Askerlik yapmamış adam ne evleniyor onu da anlayamadim. Evlilikten önce yapsaydi ailesiyle falan yasarken.Konuşmaz olur muyum hem de defalarca konuştum bana hep halledeceğini söyledi ama şimdi zaman sıkıştırdığı için elinde de olmadığı için araba satılacak. Beni de düşündüren şey takılarla alındı ben bir tane bile takı ayırmadım kendim için. Arabamız olsun dedim. Sonra böyle düşününce bencillik mi yapıyorum sizce?
Takılarla araba almak mantılı geldi sonrasında birikim yapacaktık ama evdeki hesap çarşıya uymadı ne yazık kiKonuşmak değil ki çözüm, askerlik hallolmadan evlenmeyeceğim diyecektiniz. Bazı şeylerin çözümü tektir.
Eşiniz maddi olarak sorumluluk sahibi, bazı şeyleri oturtmuş bir insan gibi gelmedi bana ve bu evlilikte çok büyük bir sorun.
Birde ben neredeyse evlenir evlenmez araba almayı da anlamıyorum. Yani bir oturup gelirimiz, giderimiz ne, evlilik içi başka yapmamız gereken şeyler var mı demeden altınları bozdurmanın, borca girmenin sıkıntısı çıkıyor sonradan. Arabayı da erkekler bu kadar istiyor genelde. Çoğu için evlilik eşittir araba gibi bi şey, sefasını da çoğunlukla onlar sürüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?