Evlilikte sürekli çıkan bir kriz

Bir erkeğin askerliğini de kadın düşünmemeli ya... Niye evlenmeden halletmemiş? Bedelli için araba satmak istemezdim açıkçası. Sonra o arabayı yerine koymak için yine ikiniz çalışacaksınız. Ee bu durumda altınların hepsi beyimizin bedellisine gitmiş olacak. Ona mi güvenmiş yani? Ya borç bulsun halletsin ya da arabanın yarı parası sadece size ait olsun. Gerçi yarın bir gün başka bir şey için yine verirsiniz onu kesin.

Hayır bencillik yapmıyorsun
Askerliğini yapmadıysa evlenmeseymiş
Kısura bakmayın ama bu bna planlı gibi geldi
Halledeceğim dediği şey buymuş demek ki

Nasıl haledecekti?
Eşinizin maaşını, gelirinizi, giderinizi biliyorsunuz sonuçta. Kendi başına nasıl halledecekti? Hallederim lafına inanmayıp nasıl olacağının üzerine gitmeniz gerekirdi. Sizi suçlama anlamında değil ama araba falan almadan önce bedelliyi aradan çıkarmanız lazımdı mesela.

Evet bedelli 280 bin . Arabayı 600 bin civarlarında satacağız. Kiramız malesef yüksek. Borçlanırsak iyice altından kalkamayız diye düşündüm çünkü bende ödeyeceğim o borcu

Evet bedelli 280 bin . Arabayı 600 bin civarlarında satacağız. Kiramız malesef yüksek. Borçlanırsak iyice altından kalkamayız diye düşündüm çünkü bende ödeyeceğim o borcu
280 bin için neden 600 binlik arabayı satiyorsunuz? Borçlansin. Siz ödemeyin kendisi ödesin

Bu zoruma gidiyor zaten. Ben düşünmemeliyim bunu. Ailesiyle halledebilirdi. Kendi annemlere arabayı satmayı söylemekten çekiniyorum bir sürü laf edecekler. Üzüldüğüme üzülecekler. Sonra eşim onların gözünde kötü olacak bunu da istemediğim için sessiz
Kalıyorum

Uzun yıllar sevgili olarak evlenmişsiniz. Askerliği evlilik sonrasına bıraktırmayacaktınız. O zaman sevgiliniz mi öderdi, ailesi mi sizi ilgilendirmezdi. Evlendikten sonra yüksek maaşlar yoksa bedellinin altınlarla yapılacağı çok aşikar zaten.

Sadece soru: mesela senin üniversite kredi borcun olsaydı bunu ailen mi ödemeliydi ? Sen mi ?

O zamanda çok konuştuk. Gidip gelmesi gerektiğini söyledim iş kurdu olmadı hep hayatına bir şeyler girdi maddi manevi çok destekçisi oldum ama en çok etkilenen de ben oldum. Hayatımızda maddi sorunlar dışında bir problemimiz yok ama hal böyle olunca sürekli gerginlik oluyor evlilik nedir anlayamadım bile

Hayır ailesi ödesin demiyorum zaten. Ama sadede benim üzerime de yük binmemeliydi tabi ki ben öderim benim şahsi borcum çünkü
Bu da esinin şahsi borcu. Madem bu durum sorun olacaktı aranızda bunu halledip evlenmeliydiniz böylece altınları vermemiş olurdunuz
Ayrıca bence de altınlara güvenmiş eşiniz bu borç için belli yani

Konuşmak değil ki çözüm, askerlik hallolmadan evlenmeyeceğim diyecektiniz. Bazı şeylerin çözümü tektir.
Eşiniz maddi olarak sorumluluk sahibi, bazı şeyleri oturtmuş bir insan gibi gelmedi bana ve bu evlilikte çok büyük bir sorun.

Birde ben neredeyse evlenir evlenmez araba almayı da anlamıyorum. Yani bir oturup gelirimiz, giderimiz ne, evlilik içi başka yapmamız gereken şeyler var mı demeden altınları bozdurmanın, borca girmenin sıkıntısı çıkıyor sonradan. Arabayı da erkekler bu kadar istiyor genelde. Çoğu için evlilik eşittir araba gibi bi şey, sefasını da çoğunlukla onlar sürüyor.

Hayir tabiki de. Askerlik icin yeni alinmis arabayi satmak cok hesapsizca. Ailesi versin bedelli ucretini. Askerlik yapmamış adam ne evleniyor onu da anlayamadim. Evlilikten önce yapsaydi ailesiyle falan yasarken.

Takılarla araba almak mantılı geldi sonrasında birikim yapacaktık ama evdeki hesap çarşıya uymadı ne yazık ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…