• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikten yoruldum

Yerinde ve zamanında verilmemiş olan tepkiler, uğranılan haksızlıklar insanin kalbinde bir boşluk oluşturuyor ve
Orası kolay kolay kapanmıyor.

Hele bir de çabalayan yok ise tedavi etmek de insanın kendine düşüyor.

Dolsun diye beklenen boşluk günden güne derinleşiyor.

Ne kadar güzel ifade etmişsiniz.

İnsanın kendi kendini de tedavi etmesi kolay değil. En değer verdiğiniz insan sizi paspas ediyorsa, önemli günleri hatırlamıyorsa, el iyisi ise, siz eşiniz için kendi ailesi,akrabaları ve arkadaşlarından sonra geliyorsanız..kalbiniz çok ama çok acıyor.

Daire kapısını veya yatak odasının kapısını kapattığınızda kocanızla baş başa kalıyorsunuz iyi veya kötü. Ancak bu adamın umurunda bile değil. Aynı değeri görememek incitiyor. Sevgiyi israf etmek anlamsız.

Karşınızdaki insan birşeyler için çabalamıyor çünkü sizi kaybetmekten korkmuyor. hem de zerre korkmuyor.

Bugunlerde kendi kendime ''bir çıkışı olmalı,var,muhakkak'' diye tekrar ediyorum. Belki de inanılan fikirler hisleri yönetiyordur..

Genç kaynana olması daha avantaj olabilirdi aslında. Hani, jenerasyon farkı açısından. Ama öyle olmamış.
Ben halen anlayamadım aile size neden öyle davranıyor durduk yere.
Oğlunu kıskanıyor demek ki.
Kusura bakmayın ama eşiniz henüz emzikten düşmemiş.
Eğer gönlünüz soğuduysa çok da yapacak bir şey kalmıyor geriye.

Bazı insanlar ve bazı olaylar asla affedilmeyi hak etmiyor.

Sizin eşiniz de onlardan.

Sizi suçunuz yokken cehenneme mahkum edenleri affetmeyin.

Aklınıza sürekli size yaptığı bu haksızlıkları getirin, kinlenin ve iyice soğuyun.

Sonra da bu adamdan kurtulun.

Dünyaya bir kere geliyoruz, kimsenin kötülüğüne katlanmayin.

sen alıngansın öyle demek istememişlerdir. Gerçekten insan aynı safta olabilmeyi o kadar istiyor ki. Yanlış da olsa doğru da olsa kapının dışındakilere karşı beraber olabilmeyi.
Dilerim her şey gönlünüzce olur. Yolunuz bahtınız açık olsun verdiğiniz karar ne olursa olsun aydınlık ferahlık huzur getirsin 😊

''...yanlış da olsa doğru da olsa kapının dışındakilere karşı beraber olabilmeyi''

kapının dışında biz varız işte. Kocalarımızın zihin dünyası çok farklı. Bu tarz anneci/aileci adamlar için anne bir eş çok.

Şahsi görüşüm, bu hayatta bir kadın için kariyerden ve para kazanmaktan daha önemli bir kavram yok. Annelik duygum köreldi. Zaten kocam istemiyor 3 kez söyledi. Ruhum çok yorgun. Aile kavramı benim için kutsal değil artık.

Kendime bir hayat kuracağım. Kendi yağımda kavrulacağım kendi dünyamda iyi veya kötü.

İnsan kendi kendisinin kahramanıymış.

iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim

Bi kere ailesine benimle ilgili bi durumda onların bana olan tavrıyla konuşsa yani şöyle diyim beni korumak için bi kerecik bile sesini yükseltse hössst dese ama onların üslubuyla dese (sadece anne babası değil, hala amca kuzen herkes beni durduk yere karşısına alıp binbir türlü burnumdan getirdi) cidden gam yemicem
Sizde de suc var. Onlarin yaptiklarina karsi sizi korumak esinizin kendi sahsiyeti icin, erkeklik adamlik gururu icin yapmasi gereken bir sey. Bu cirkefliklerden korunmak icin sizin onun sizi korumasini beklemeni hata. Sizin de kendi sahsiyetiniz ve onurunuzu korumaniz gerek.

Evliliklerin oturması biraz zaman alıyor,
Erkeklerin olgunlaşması da ..

Boşanmak bir tercihtir, mücadele etmekte.
Mücadele edecek iseniz belki de taktik değiştirmeniz gerekiyor olabilir.

Erkeklere bazen o kötü demek yetmiyor, kötüyü kendileri görmesi gerekiyor .
Siz her fırsatta size yapılan haksızlıkları dile getirmek şikayetlenmek yerine akışına bırakmayı deneseniz.

Daha yeni bir evlilik belki de bir an da ailesine sırt çevirip sizden taraf olamadı.
Aslında o da bilir , her insan bilir anne babasının ne olduğunu. Ama bunu bir an da kabullenmek, bir an sizden taraf olup evet onlar şöyle onlar böyle diye konuşmak zor geliyordur .

Size sürekli destek verirse sizin bundan yüz bulacağınızı, şimaracaginizi düşünüyordur.

Haklı demiyorum ama bakış açısı böyle olabilir.
Zaman tanımak lazım, büyümesi için.
Haksızlıkları görebilmesi için .

Aslında yerinizde başkasi olsa katlanamaz giderdi diye söylemiş, size hak verdiği yerler olmamış değil. Sadece bunu eyleme dönüştüremiyor.

Buraya yazılanlar kısıtlı, hikayenizi siz daha iyi bilirsiniz. Elbette sizi sevdiği, önemsediği noktalar da vardır. .öyle düşünmek istedim .

Daha bir yılda böyle olan adam çocuk sahibi olunca sizi çok kırar söyleyeyim. İki çocuklu olarak konuşuyorum.Zaten az olan tahammülünüz daha da azalacak çünkü. Hem çocuğu hem kocayı hem aileyi çekmek size azap olacak. Size karışabilecekleri mevzulara yenileri eklenecek…

Böyle yazılar okuyunca direkt eşlerin yaşlarına bakıyorum. 24 yaşında bir erkek evlenmiş , çok erken abi. Sizce öyle değil mi? Muhtemelen okumamış, ailesinden hiç ayrı kalmamış, anacığının dibinden ayrılmamış, eli iş bile tutmuyordur. Anası ne derse onu yapacak bir tip. Çünkü hala ergen bir bebek.
Evliliğiniz düzelir mi? Belki on sene sonra bir iletişim tutturursunuz ama yıllar sonra ilk senelerimiz çok kötüydü tarzı konuşmalar yaparsınız. Allah gönlünüze ferahlık versin. Ama kesin konuşacağım bişey var ki bir de çocuk yapıp onun sorumluluğunu almayın evliliği daha da kötü yola sokar.

Herkese merhabalar. Biraz dertleşmek istiyorum 1 senelik evliyim, evlendiğimiz günden itibaren bence berbat bi evlilik geçiriyorum eşimin ailesi her şeye karışıp kavga çıkarıyor hakaretlerde bulunuyor benim üstüme kadar yürüdükleri oluyordu. Sonra niye yaklaşmıyor bize diyip yeni bi kavga çıkarıyorlar. Defalarca evlerinden kovdukları da oldu. Eşimin hatrına sineye çektim diyim. Yüzlerine gülerim saygıda kusur etmem. Makul ılımlı da bi tipim. Bu cahillerin içinde eğitimliyim. Eşim ara sıra senin yerinde kim olsa dayanamazdı çoktan bırakıp giderdi demişliği bile var. Eşimin herhangi bi gölgesi yok, ne beni korumuşluğu ne bi Allah’ın kuluna susun benim karım o haddinizi bilin demişliği. İlk 1 sene yaşanılan şeyler bende o kadar yaralar açtı ki zamanında sustuğum her şey şimdi hayal kırıklığı olarak beni rahatsız ediyor. Eşimden soğumaya başladığımı düşünüyorum. Hiçbi zaman beni sahiplenip koruyup kollamadı. Aslında ailesinden taraf oldu onlara uydu olaylar yaşanırken. Beni duygusal olarak yalnız bıraktı. Şimdi sular duruldu kavga dövüş yok. Ama benim bu evlilikle ilgili herhangi bi şeyle mücadele edecek gücüm kalmadı tükendiğimi hissediyorum. Eşim Kötü yaşanılanları unutturup yerine güzellerini eklemedi hafızama. Dün 1. Evlilik yıldönümünüzdü, doğum günüm gibi onu da unuttu (annesinin doğum gününü sürpriz olsun diye 2 gün önceden kutlamıştı) Ne yaşansa cahilliğime ver diyor zaten. Sanki aramızda duygusal bi bağ yok. Öylesine aynı evde yaşamaya çalışan iki kişiyiz. Çocuk filan da istemiyor uzun yıllar. Sebebi kendini hazır hissetmemesi ve maddiyat diyor ama ailesinin evine bizim ev kadar harcamalarda bulunuyor bence. Hesabına kitabına karışmıyorum. ben de artık istemiyorum çocuk, bunda bile hevesim kırılacak şeyler yaşandı yani. Ve yaşanan aramızdaki şey her ne olursa olsun sebep benim için hep ilk konuya beni ilk başta ailesiyle olan kavgalarda koruyup kollamadığına bağlanıyor. İçimden atamıyorum ona kırgınlığım geçmiyor. Bu evlilik düzelir mi
Boşan , bu adamla ömrünü tüketme..

Herkese merhabalar. Biraz dertleşmek istiyorum 1 senelik evliyim, evlendiğimiz günden itibaren bence berbat bi evlilik geçiriyorum eşimin ailesi her şeye karışıp kavga çıkarıyor hakaretlerde bulunuyor benim üstüme kadar yürüdükleri oluyordu. Sonra niye yaklaşmıyor bize diyip yeni bi kavga çıkarıyorlar. Defalarca evlerinden kovdukları da oldu. Eşimin hatrına sineye çektim diyim. Yüzlerine gülerim saygıda kusur etmem. Makul ılımlı da bi tipim. Bu cahillerin içinde eğitimliyim. Eşim ara sıra senin yerinde kim olsa dayanamazdı çoktan bırakıp giderdi demişliği bile var. Eşimin herhangi bi gölgesi yok, ne beni korumuşluğu ne bi Allah’ın kuluna susun benim karım o haddinizi bilin demişliği. İlk 1 sene yaşanılan şeyler bende o kadar yaralar açtı ki zamanında sustuğum her şey şimdi hayal kırıklığı olarak beni rahatsız ediyor. Eşimden soğumaya başladığımı düşünüyorum. Hiçbi zaman beni sahiplenip koruyup kollamadı. Aslında ailesinden taraf oldu onlara uydu olaylar yaşanırken. Beni duygusal olarak yalnız bıraktı. Şimdi sular duruldu kavga dövüş yok. Ama benim bu evlilikle ilgili herhangi bi şeyle mücadele edecek gücüm kalmadı tükendiğimi hissediyorum. Eşim Kötü yaşanılanları unutturup yerine güzellerini eklemedi hafızama. Dün 1. Evlilik yıldönümünüzdü, doğum günüm gibi onu da unuttu (annesinin doğum gününü sürpriz olsun diye 2 gün önceden kutlamıştı) Ne yaşansa cahilliğime ver diyor zaten. Sanki aramızda duygusal bi bağ yok. Öylesine aynı evde yaşamaya çalışan iki kişiyiz. Çocuk filan da istemiyor uzun yıllar. Sebebi kendini hazır hissetmemesi ve maddiyat diyor ama ailesinin evine bizim ev kadar harcamalarda bulunuyor bence. Hesabına kitabına karışmıyorum. ben de artık istemiyorum çocuk, bunda bile hevesim kırılacak şeyler yaşandı yani. Ve yaşanan aramızdaki şey her ne olursa olsun sebep benim için hep ilk konuya beni ilk başta ailesiyle olan kavgalarda koruyup kollamadığına bağlanıyor. İçimden atamıyorum ona kırgınlığım geçmiyor. Bu evlilik düzelir mi
Merhabalar,
Öncelikle geçmiş olsun diyorum. Maalesef Tr nin acı gerçekleri eşler değil aileler de özellikle erkek aileleri her konunun içinden çıkıyor bu ülkemizin kanayan yarası. Kimi aile dengeleri koruyabilirken kimi aile koruyamıyor. Sizde üzüntülü günler geçirmişsiniz. Ben konunun cocuk kısmında takılı kaldım. Bence doğurganlık belırlı yaslarda mümkün olduğu için sizinle bebek planı yapmayan biriyle gelecek planlama konusunda yeniden düşünmelisiniz. Size ayrılın veya bırakın şeklinde bir tavsiyede bulunamam ama anne olmak istiyorsanız yeniden bir hayat kurup iyi bir evlilik yapabilmeniz önemli.
Bir de ek olarak bu kadar müdahaleci bir ailede mutlu olabilmek için uzakta olmanız çözüm olabilir. Her şartta sizin için eşinizle bebek yapmamanız avantajınıza olavaktır. Bu duruma ben olsam teşekkür ederdim. Bu durumu lütfen gurur meselesi yapmayın. Kendinize inanın güvenin yepyeni bir yolda yürümek isterseniz de kalıp savasacaksanız da acilen yol haritası oluşturun.
sevgiler

Düzelmez bir laf vardır ya 7 si neyse 70 i de o bende benzer şeyler yaşadım boşanmayı seçtim iyi ki de boşanmışım çocuğum olmadan siz siz olun sakın çocuk yapmayın benim arkadaşım çocuk yaptı düzelir diye düzelmedi boşandi adam 4 yılda bir kez çocuğunu görmedi

Bi kere ailesine benimle ilgili bi durumda onların bana olan tavrıyla konuşsa yani şöyle diyim beni korumak için bi kerecik bile sesini yükseltse hössst dese ama onların üslubuyla dese (sadece anne babası değil, hala amca kuzen herkes beni durduk yere karşısına alıp binbir türlü burnumdan getirdi) cidden gam yemicem
Yuh aynı benim evlilik meselesi bacım bundan bir yol olmaz zaman kaybetme

Merhabalar,
Öncelikle geçmiş olsun diyorum. Maalesef Tr nin acı gerçekleri eşler değil aileler de özellikle erkek aileleri her konunun içinden çıkıyor bu ülkemizin kanayan yarası. Kimi aile dengeleri koruyabilirken kimi aile koruyamıyor. Sizde üzüntülü günler geçirmişsiniz. Ben konunun cocuk kısmında takılı kaldım. Bence doğurganlık belırlı yaslarda mümkün olduğu için sizinle bebek planı yapmayan biriyle gelecek planlama konusunda yeniden düşünmelisiniz. Size ayrılın veya bırakın şeklinde bir tavsiyede bulunamam ama anne olmak istiyorsanız yeniden bir hayat kurup iyi bir evlilik yapabilmeniz önemli.
Bir de ek olarak bu kadar müdahaleci bir ailede mutlu olabilmek için uzakta olmanız çözüm olabilir. Her şartta sizin için eşinizle bebek yapmamanız avantajınıza olavaktır. Bu duruma ben olsam teşekkür ederdim. Bu durumu lütfen gurur meselesi yapmayın. Kendinize inanın güvenin yepyeni bir yolda yürümek isterseniz de kalıp savasacaksanız da acilen yol haritası oluşturun.
sevgiler
Söylediklerinize katılmıyorum kız bir senedir evliliği için çaba sarfediyor zaten adam dan bi yol olmuyor adam savaşmıyor var kız ne yapabilir bu konuda herşey kocada bitiyor

Böyle yazılar okuyunca direkt eşlerin yaşlarına bakıyorum. 24 yaşında bir erkek evlenmiş , çok erken abi. Sizce öyle değil mi? Muhtemelen okumamış, ailesinden hiç ayrı kalmamış, anacığının dibinden ayrılmamış, eli iş bile tutmuyordur. Anası ne derse onu yapacak bir tip. Çünkü hala ergen bir bebek.
Evliliğiniz düzelir mi? Belki on sene sonra bir iletişim tutturursunuz ama yıllar sonra ilk senelerimiz çok kötüydü tarzı konuşmalar yaparsınız. Allah gönlünüze ferahlık versin. Ama kesin konuşacağım bişey var ki bir de çocuk yapıp onun sorumluluğunu almayın evliliği daha da kötü yola sokar.
Yaş ile alakası yok bunun zihniyet ile alakası var 19 yaşında çocuk evlenip karısını ezdirmiyor benim evlendiğim adam 32 yaşında ben ise 19 yaşındaydım beni ezdirmisti erkekler iflah olmaz beynini bazen kullanamayan yaratıklardır ha bu arada bir sene dayanabildim ve bosadim

Yaş ile alakası yok bunun zihniyet ile alakası var 19 yaşında çocuk evlenip karısını ezdirmiyor benim evlendiğim adam 32 yaşında ben ise 19 yaşındaydım beni ezdirmisti erkekler iflah olmaz beynini bazen kullanamayan yaratıklardır ha bu arada bir sene dayanabildim ve bosadim
Bu dediğiniz yüzbinde birdir değildir bile. 19 yaşındaki erkek daha taharet etmeyi bilmiyor karısını annesine ezdirmeyecek 19 yaşındaki çocuk daha liseden yeni mezun oluyor ya 😀
Herşeyin zamanı sırası vardır. 19 yaşında evlenmek yerine önce okuyup mesleğinizi elinize alsaydınız 32 yaşında birinin korumasına ihtiyaç duymazdınız. Eşiniz de ailesi de size saygı duyardı.

Bu dediğiniz yüzbinde birdir değildir bile. 19 yaşındaki erkek daha taharet etmeyi bilmiyor karısını annesine ezdirmeyecek 19 yaşındaki çocuk daha liseden yeni mezun oluyor ya 😀
Herşeyin zamanı sırası vardır. 19 yaşında evlenmek yerine önce okuyup mesleğinizi elinize alsaydınız 32 yaşında birinin korumasına ihtiyaç duymazdınız. Eşiniz de ailesi de size saygı duyardı.
Esin ailesinin saygı duyması meslekle olan birşey değil eğer öyle olsaydı öğretmen olan kuzenim da ailesine eziliyor olmazdı ayrıca arkadaşımın kardeşi 16 yaşında ve 19 yaşında eşi vae ailesi kıza eziyet ettiği için çocuk karısını alıp evi terk etti daha sonra ailesi özür dileyerek tekrar eve getirdi şuan yaşları büyüdü ama insanın zihniyetidir bu ayrıca evet 19 yaşında cahillik ile evlendim boşandim ve okuyorum hiç kimsenin hatasını da yargılayamazsınız malesef meslekle veya yaşla olmuyor karşında ki insanın zihniyetiyle oluyor

Böyle adamlar evlenmese keşke ya

Ne diye evlenirler analarının dizinin dizinde yaşlanıp dursunlar

Esin ailesinin saygı duyması meslekle olan birşey değil eğer öyle olsaydı öğretmen olan kuzenim da ailesine eziliyor olmazdı ayrıca arkadaşımın kardeşi 16 yaşında ve 19 yaşında eşi vae ailesi kıza eziyet ettiği için çocuk karısını alıp evi terk etti daha sonra ailesi özür dileyerek tekrar eve getirdi şuan yaşları büyüdü ama insanın zihniyetidir bu ayrıca evet 19 yaşında cahillik ile evlendim boşandim ve okuyorum hiç kimsenin hatasını da yargılayamazsınız malesef meslekle veya yaşla olmuyor karşında ki insanın zihniyetiyle oluyor
Maşallah etrafınızdakiler çok ütopik insanlar , 19 yaşında biri 16 yaşında biriyle evleniyor felan. İnanılmaz gerçekten. Ve üzgünüm ki öğretmen kuzeninizin başına gelen de onbinde birdir 😀
Hayatınızı yargılamıyorum banane ne yaşarsanız yaşayın. Demagoji yapmayın lütfen.
İçinizi rahatlatacaksa okey tamam insanın zihniyetidir tamam sensin 😅

Duzgun bir terapiye gitmeniz lazim bence. Kocanizin koca oldugunun bilincine kavusmasi lazim.

Söylediklerinize katılmıyorum kız bir senedir evliliği için çaba sarfediyor zaten adam dan bi yol olmuyor adam savaşmıyor var kız ne yapabilir bu konuda herşey kocada bitiyor
Pardon, elbette katılmayabilirsiniz.
Ne yani kendisinden cocuk yapmak istemeyen biriyle evli mi kalmalı ? Çözüm öneriniz nedir peki konu sahıbıne ?

Back
X