• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte sürekli çıkan bir kriz

Konuşmaz olur muyum hem de defalarca konuştum bana hep halledeceğini söyledi ama şimdi zaman sıkıştırdığı için elinde de olmadığı için araba satılacak. Beni de düşündüren şey takılarla alındı ben bir tane bile takı ayırmadım kendim için. Arabamız olsun dedim. Sonra böyle düşününce bencillik mi yapıyorum sizce?
Bence arabayı satmayın ailelerden borç falan alarak halletmeye çalışın

Konuşmaz olur muyum hem de defalarca konuştum bana hep halledeceğini söyledi ama şimdi zaman sıkıştırdığı için elinde de olmadığı için araba satılacak. Beni de düşündüren şey takılarla alındı ben bir tane bile takı ayırmadım kendim için. Arabamız olsun dedim. Sonra böyle düşününce bencillik mi yapıyorum sizce?
Konu sahibi keşke kabul etmeseydin ama illa satılacak ise;
Araba ne kadara satılacak?
Diyelim ki 700 bine satıldı, 300 bedelli için ver, geri kalan 400 bini sen al, kendine bilezik yap.
Güvencen olsun, araba için isterse de vermezsin.
Parayı bölüştük de, olsun bitsin. Sıkma canını :)

Düğünde, takılan takılar hiçbir zaman kadının olmuyor .
Kadında duruyor ihtiyaç halinde bozuluyor.
Yada ekonomik durum iyidir, takılara ihtiyacı yoktur adamın, kadına kalıyor.
Eve arabaya askerliğe eşyaya borca harca vs.
E hayat müşterek diyoruz oturuyoruz.

Kızlar merhaba,
Gün geçmiyor ki dertler bitsin. Eşim bedelli askerliğe gidecek. Ve bunun için düğünden sonra takılan takılarla aldığımız arabamızı satacağız. O kadar içim yanıyor ki . Biliyorum varlıkta yoklukta bunun bilincindeyim ama üzülmekten kendimi alıkoyamoyorum. Ev sahibimiz evden çıkardı yeni eve taşındık bir sürü masraf oldu hiç yoktan ve kiramız daha da yükseldi. İkimizde çalışıyoruz şu an eşim askerliğe 6 ay gidemez. Daha yeni terfi aldı. Ev taşınma askerlik süreçleri derken yerde miyim gökte miyim bilmiyorum. Aramız gergin ben sürekli huzursuzum. Sanki her şey ile tek başıma mücadele ediyor gibiyim. Negatif enerjiden kurtulamıyorum. Sürekli
Maddiyat ile ilgili problemler yaşıyoruz. Sizlerle dertleşmek istedim.
Askerliğini yapmamis adamla niye evlendin ki? Bedelli gideceği belli değil miydi bir de? Ne plansız çiftsiniz ya. Sattirma arabayı diyeceğim de durumlar ekside belli. Adam sana guvenmis demek ki bedelli için

Kredi notu niye düşük bu adamın?

Kredi notu düşük
Kredi notu düşükse vukaatlidir adam, daha önce bunları araştırmadınız mı? Bedelli askerlik için araba satmak aşırı mantıksız bir hareket ama bunları halletmemiş bir adamla evlenerek zaten hata yapmışsınız. Üzmek istemem ama bu adam sizi çok üzer.

Ya işte bu toplumda kadınlar evliliği mertebe olarak gördükçe , evlenmeyen çocuk sahibi olmayan hemcinslerini zorbaladıkça ( ki bunu zaten en çok bu konu sahibi gibi mutsuz olanlar yapıyor ) ; bu erkekler daha askerliğini de size yaptırır başka şeylerini de .
Bu tarz evliliklerin kadına kattığı tek bir artı var mı

Tamam günümüzde 18 ay olması gerekli olmayabilir ama askerlik yapmalı erkekler. Askerlik yapanla yapmayan aynı olmuyor bence. Eziyet olsun diye değil ama askerlik yapan adamda ayrı bir sorumluluk ve erillik oluyor bence.
1 ay için pohpohlanip bazıları da davul zurna eşliğinde gönderiliyor egoları arşa çıkıyor. Ne sorumluluk almayı öğreniyorlar, ne olgunlaşıyorlar, sonra kadınlar uğraşsın uğraşmayanlar da manipüle edilip psikolojileri mahvedilsin! Bunu da normallestirip kuşaklar boyu devam ettiriyorlar.

Bu zoruma gidiyor zaten. Ben düşünmemeliyim bunu. Ailesiyle halledebilirdi. Kendi annemlere arabayı satmayı söylemekten çekiniyorum bir sürü laf edecekler. Üzüldüğüme üzülecekler. Sonra eşim onların gözünde kötü olacak bunu da istemediğim için sessiz
Kalıyorum
Arabanın yarı parasını size versin sizde ona altın alın güvenli bir yere koyun....

1 ay için pohpohlanip bazıları da davul zurna eşliğinde gönderiliyor egoları arşa çıkıyor. Ne sorumluluk almayı öğreniyorlar, ne olgunlaşıyorlar, sonra kadınlar uğraşsın uğraşmayanlar da manipüle edilip psikolojileri mahvedilsin! Bunu da normallestirip kuşaklar boyu devam ettiriyorlar.
Aynen öyle askerlik önemli bir durum. Bence erkeklerin gitmesi yerinde deneyimlemesi gerekir. Allah korusun bir savaş çıksa erkeklerin hiç tecrübesi yok. Ayrıca biraz ağır şartlarda olgunlaşmaları gerekiyor

Kızlar merhaba,
Gün geçmiyor ki dertler bitsin. Eşim bedelli askerliğe gidecek. Ve bunun için düğünden sonra takılan takılarla aldığımız arabamızı satacağız. O kadar içim yanıyor ki . Biliyorum varlıkta yoklukta bunun bilincindeyim ama üzülmekten kendimi alıkoyamoyorum. Ev sahibimiz evden çıkardı yeni eve taşındık bir sürü masraf oldu hiç yoktan ve kiramız daha da yükseldi. İkimizde çalışıyoruz şu an eşim askerliğe 6 ay gidemez. Daha yeni terfi aldı. Ev taşınma askerlik süreçleri derken yerde miyim gökte miyim bilmiyorum. Aramız gergin ben sürekli huzursuzum. Sanki her şey ile tek başıma mücadele ediyor gibiyim. Negatif enerjiden kurtulamıyorum. Sürekli
Tecil süresi bitti mi
Bir daha tecil ettiremiyor mu yani en azı dan terfide biraz çalışana kadar ?
Eşinizin 6 ay gidesi yok bence. Terfi bahane gibi geldi bana. İnsan arabasını satar mı ya
Valla şu kızlar askere gitsin capslerinden sonra anladım ki biz kızlarda daha çok cesaret var 🤣 eee oldu askere de biz gidelim yahu eriller dişiller karıştı vallahi 🤣

Düğünde, takılan takılar hiçbir zaman kadının olmuyor .
Kadında duruyor ihtiyaç halinde bozuluyor.
Yada ekonomik durum iyidir, takılara ihtiyacı yoktur adamın, kadına kalıyor.
Eve arabaya askerliğe eşyaya borca harca vs.
E hayat müşterek diyoruz oturuyoruz.
Evlendıgımızde eşimin araacı vardı 🤣gittim altınlarla ben araç aldım 🤣ne altın kaldı ne lafı 🤣🤣🤣

Valla hiç acımam terfisine falan. Asla arabayı altınları sattırmam. Gitsin paşa paşa yapsın 6 ay. Benim babam 2 yıl yapmış annem kendisi çalışmış tarlada bize bakmış. Babam da gelince çalışmış aç mı kalmış açıkta mı kalmış? Kocan geri gelir terfi de alır ama o araba altınlar gelmez asla kabul etmem.

Kızlar merhaba,
Bircok erkek de askerlige gitmeden is bile bulamiyor Turkiyede. Askerlik bir engel olarak goruluyor isveren icin. Esiniz madem mevcut isinde terfi aldi(askere gitmeden) bunun icin uzgun degil mutlu olabilirsiniz, cunku terfi almis ve daha yuksek bir maasla calisacaktir.. bu sekilde bedelli askerlik opsiyonunu da dusunebilirsiniz ileride..

Back
X