• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte sürekli çıkan bir kriz

Kızlar merhaba,
Gün geçmiyor ki dertler bitsin. Eşim bedelli askerliğe gidecek. Ve bunun için düğünden sonra takılan takılarla aldığımız arabamızı satacağız. O kadar içim yanıyor ki . Biliyorum varlıkta yoklukta bunun bilincindeyim ama üzülmekten kendimi alıkoyamoyorum. Ev sahibimiz evden çıkardı yeni eve taşındık bir sürü masraf oldu hiç yoktan ve kiramız daha da yükseldi. İkimizde çalışıyoruz şu an eşim askerliğe 6 ay gidemez. Daha yeni terfi aldı. Ev taşınma askerlik süreçleri derken yerde miyim gökte miyim bilmiyorum. Aramız gergin ben sürekli huzursuzum. Sanki her şey ile tek başıma mücadele ediyor gibiyim. Negatif enerjiden kurtulamıyorum. Sürekli
Maddiyat ile ilgili problemler yaşıyoruz. Sizlerle dertleşmek istedim.
Yeğenim askere gidecekti.z.Annesi (yengem)altınlarımı bozdurayım bedelli yap gel dedi.6 ay askerlik yapmana dayanamam dedi.Yeğenim de senin altınlarını bozarsam ömür boyu kendimi affedemem deyip 6 ay askerliğini yapıp geldi.Şimdi de memur olarak atandı.Beyaz eşyasını aldı .Evlenirsem hazır olsun diye.Bazıları çok uyanık hazıra konmaktan hiç rahatsız olmayan erkek mide bulandırıyor.

Ya sizde hiç mi kafa yok Allah aşkına 280bin için 600binlik araba bozacaksınız, kalanıda yer eşiniz sağa sola gider o para. Yeni evlenmişsin iki üç bilezik bıraksaydın ya kendine ne var ne yok vermişsin. Durumunuz iyi değilmiş ne terfisi alacak? 6 ay gitsin gelsin, biri laf söylersede paşa paşa çıkartsın versin madem parasını. Alınan mal ne zaman bozulur, ya gerçekten zora girersin sağlık söz konusudur ya üstüne koyar üst modelini alırsın, yada çok pahalı araban vardır model düşürür kalan parayla başka yatırım yaparsın vs

Hanımlar ne yazarsanız yazın anlamayacak
Çünkü evliliği bozulacak diye elindekini önüne dökecek.
Kendi ailesi söylenmesin diye eşinin açıgını kapatmaya çalışacak ve maalesef kocası da akılsız adamın tekiyse batıp çıkacak.
Bu işler böyledir.
Yaşı kemale erinde artık bir yerde dankkkkk diyecek
Pişmanlıklar yaşayacak ama nafile.
Bu kadın hiç çalışmayabilirdi de.
Evin erkeği olarak her borç ettiğinde bir şeyleri satıp ödeyecekse oooohooo çok işi var konu sahibinin bu adamla.
Konu sahibesi arabayı sattırma.
Askerliğini sizin altınlara güvenerek yapmamış zaten
Siz de öyle geleceği öyle çok ön görecek akıllı biri değilsiniz bari elinizdekinden de olmayın.
Bu adam her dara düştüğünde evin içindeki kaosu sana da yansıtacağı için karısının maddi olarak totosunu kapatacagının farkında.
Akıllı ol diyecegim ama daha askerlik yapmadan bir evliliğe evet demenden ne kadar toy olduğun belli.
Bari şuandan sonra aklınızı kullanın.
Daha evliliğin çok başında takılarınızı satıp araba alma gibi über bir fikire eyvallah diyen bir kadından ümidim yok ama umarım yapmazsın ;)
Aynılarını düşünüp arttırıyorum, böyle konuların olmazsa olmazı hamilelik sonucu daha da çalışmaz. Sonra cevap bile vermediği konuları açmaya devam eder. O araba belli ki satılacak, askerlikten arta kalan para sağda solda bitecek. Konu sahibi zaten 2 ay önce işten çıkartılmış ki. Amaaaan boşa yazıyoruz gibi hissediyorum

Eşiniz yolunu bulmuş valla. Bu erkekler iyice zıvanadan çıktı zaten. Geri kalan parayı da çarçur edecektir eşiniz. Bari onu kaptırmayın.
Kredi borcu falan da var değil mi eşinizin?
Ama kadınlar o ortamı hazırlıyor . Bu kadın evlenmeden önce askerliğini nasıl hallediyorsan hallet upraşamam deseydi ya ayrılırlardı , ya da adam eşşek gibi bekarken çaresine bakardı .

Aynılarını düşünüp arttırıyorum, böyle konuların olmazsa olmazı hamilelik sonucu daha da çalışmaz. Sonra cevap bile vermediği konuları açmaya devam eder. O araba belli ki satılacak, askerlikten arta kalan para sağda solda bitecek. Konu sahibi zaten 2 ay önce işten çıkartılmış ki. Amaaaan boşa yazıyoruz gibi hissediyorum
İşten çıkartılmadım bu bir iş arıyorum yazdım ki kaldı ki su an çalıştığım için tamamını okuyamıyorum yazılanların akşam okuyup yazacaktım ahkam kesmeyin hemen. Yaşamadığınız hayatları yargılamak en kolayı.

Tecil süresi bitti mi
Bir daha tecil ettiremiyor mu yani en azı dan terfide biraz çalışana kadar ?
Eşinizin 6 ay gidesi yok bence. Terfi bahane gibi geldi bana. İnsan arabasını satar mı ya
Valla şu kızlar askere gitsin capslerinden sonra anladım ki biz kızlarda daha çok cesaret var 🤣 eee oldu askere de biz gidelim yahu eriller dişiller karıştı vallahi 🤣
Tecil ettiremiyor maalesef işinden yeni terfi aldığı için 6 ay gidemeyecek.

Sanki zorunlu başka nick alip gelmis de konuyu biraz değiştirip yazıyormuş gibi bir üye 🫠 Asla cevap vermiyor. İki konudur ayni seyi yazdigi halde bi ilerleme yok. Yanlis yanlis maddi kararlar veriyor falan. İlginç.
İnanmamak sana kalmış . Naasıl bir ilerleme bekliyorsun piyango mı çıkacak gökten mi yağacak ?

Merhaba araba 600 askerlik 300 geri kalan ne olacak?
Terfi aldı demişsiniz , gelirler ne kadar neden eşinize kredi çıkmıyor ki?

Geri kalanı altın alıp kasaya koyun, askerlik için ödenen parayıda taksit taksit geri versin , onu da altın yapın bence.
Bu çok mantıklı bir fikir teşekkür ederim

Bacım satma arabayı,sonrasında nasıl bi daha alacaksınız..ama psikolojik baskıyla o altınları alır sanki bu adam..döndüğünde iş konusunda problem yaşamayacaksa 6 ay gidip gelsin o da...eskiden 18 ay giderlerdi..askere gitmemiş koca istemiyorum falan de☺️

Kredi notu düşükse vukaatlidir adam, daha önce bunları araştırmadınız mı? Bedelli askerlik için araba satmak aşırı mantıksız bir hareket ama bunları halletmemiş bir adamla evlenerek zaten hata yapmışsınız. Üzmek istemem ama bu adam sizi çok üzer.
Şu an borç yok daha önceki gecikmelerden kaynaklı kredi notu düşük

Back
X