• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte sürekli çıkan bir kriz

eğitimi olacaktı ücretli bir eğitimdi. Parası denkleşmedi, altın kolyemi satması için verdim aldı. İlk evlenirken ev tutulacakken kira komisyon Depozito parası vardı köşede biriktirdiğim altınlarım vardı sattım ödedim .
Alışmış en ufak bir masrafta sizin altınlarınızı bozmaya. Kusura bakmayın ama sizde de hata var. Biz nişan kolyesi alacağimizda eşim çok işçilikli bir şey almayalım ilerde satarsak zarar ederiz dedi. Ben tepkimi gösterdim ne demek satarsak bu benim nişan kolyem neden satayım satmak için mi aliyoruz dedim. Bir daha asla konusu bile geçmedi. Yeri geldi altın borç aldık ödedik ama kolyelerime dokunmak eşimin aklına bile gelmedi. Siz neden kendi elinizle veriyorsunuz ya kadının takısını alıp kolayca satmak kullanmak nedir? Eşiniz biraz ayağını yorganına göre uzatmayı plan program yapmayı kocalık yapmayı öğrensin çocuk falan olursa çok zorlanırsınız bu adamla.

Siz bu adamı çok mu aradınız???Bu adamla evleneceğine kedi köpek sahiplenseydin daha iyiymiş en azından sadakat konusunda emin olurdun .Siz olmasanız adam ne yapacaktı acaba??? sürekli açığını kapatmakla geçecek ömrünüz.Hadi bir hata etmiş evlenmişsiniz adam sorumluluk duygusu geliştirmeden çocuk yapmayın yoksa mutsuz, parasız,tüm yükü üstlenmiş bir anne olursunuz ...
Yok zaten ne çocuğu. Böyke bir ortama çocuk dünyaya getirmek onun da hakkına girmek olur. Yani ben enine boyuna hesap yaparım kısarım atayım köşeye çalıştığım sürelerde hep böyle yaptım ama artık tek başıma yetemiyorum. Sanki sırtlanmışım ama ben salınca herşey kötüye gidiyor gibi herşey sanki benim elim olacakmış gibi

Alışmış en ufak bir masrafta sizin altınlarınızı bozmaya. Kusura bakmayın ama sizde de hata var. Biz nişan kolyesi alacağimizda eşim çok işçilikli bir şey almayalım ilerde satarsak zarar ederiz dedi. Ben tepkimi gösterdim ne demek satarsak bu benim nişan kolyem neden satayım satmak için mi aliyoruz dedim. Bir daha asla konusu bile geçmedi. Yeri geldi altın borç aldık ödedik ama kolyelerime dokunmak eşimin aklına bile gelmedi. Siz neden kendi elinizle veriyorsunuz ya kadının takısını alıp kolayca satmak kullanmak nedir? Eşiniz biraz ayağını yorganına göre uzatmayı plan program yapmayı kocalık yapmayı öğrensin çocuk falan olursa çok zorlanırsınız bu adamla.
Kocalık yapmak nedir ki inanın bilmiyorum. Plan program yapan benimdir genelde. Ahh nerede annemin mezuniyetlerimde aldığı bileklik kolye var eminim ısrar etsem onları da alır bozdurur

Bu zoruma gidiyor zaten. Ben düşünmemeliyim bunu. Ailesiyle halledebilirdi. Kendi annemlere arabayı satmayı söylemekten çekiniyorum bir sürü laf edecekler. Üzüldüğüme üzülecekler. Sonra eşim onların gözünde kötü olacak bunu da istemediğim için sessiz
Kalıyorum
evlendikten sonra bunu ben düşünmemeliydimi yok
ailesiyle halledebilirdi hele, hiç yok
kusura kalmayın

ailesi sizsiniz artık.

evet, askerliği halletmeden evlenmeyebilirdi, aynı şekilde siz de o askerliği halletmeden evlenmeyebilirdiniz. gözünüz kör müydü?

kusura kalmayın ama durum bu. her Türk askerlik diye bişey olduğunu biliyor. evlenmeseydiniz. askere git ya da öde, nikah sonra deseydiniz...en fazla 8 ay daha beklerdiniz.

ben bu kafayı anlamıyorum 30'unuzdan önce evlendiniz, madalyanızı da almışsınızdır e ama işte böyle ufak şeyleri de artık görmezden geleceksiniz....

Arabayı asla satmayın, kalan 300le hicbir şey alamazsınız. Ben olsam toplu taşımada sürünmezdim. Ailesi getirsin versin.

eğitimi olacaktı ücretli bir eğitimdi. Parası denkleşmedi, altın kolyemi satması için verdim aldı. İlk evlenirken ev tutulacakken kira komisyon Depozito parası vardı köşede biriktirdiğim altınlarım vardı sattım ödedim .

Enayiligine doymazsın o zaman kızım, ev tutamayan adam da evlenmesin kardeşimmm

Kocalık yapmak nedir ki inanın bilmiyorum. Plan program yapan benimdir genelde. Ahh nerede annemin mezuniyetlerimde aldığı bileklik kolye var eminim ısrar etsem onları da alır bozdurur
E ama siz ellerinizle verirseniz o da alır tabi. Siz önce onun arkasını toplamayı bırakın kendinize bu kadar güvendirmeyin ki attığı adımın sonrasını düşünmek zorunda kalsın. Açık açık söyleyin biraz da ben kocam halleder demek istiyorum her şeyi benden bekleme diyin

Ohoo bacım kusura bakmada bu adamı sen alıştırmış ve bu hale getirmişsin. Resmen reşit olmayan çocuğuna yatırım yapar gibi tüm masraflarını karşılamışsın. Adamda ne ekonomi bilgisi var, ne geçim nasıl olur biliyor ne de bi sorumluluk sahibi. Başkalarının üzerinden geçinerek yaşayıp gidiyor. Eşinin altınlarını çatır çatır yerken de zerre utanmıyor. Böyle bir adamla neden evlendiniz ki? İlla ki bir baltaya sap olamayacağını belli etmiştir sevgiliyken ki en büyük belirtisi askerliğini bile yapmamış olması ya neyse..

E ama siz ellerinizle verirseniz o da alır tabi. Siz önce onun arkasını toplamayı bırakın kendinize bu kadar güvendirmeyin ki attığı adımın sonrasını düşünmek zorunda kalsın. Açık açık söyleyin biraz da ben kocam halleder demek istiyorum her şeyi benden bekleme diyin
Kirayı ödüyor ya onunn sorumluluğu orada bitiyor

Ohoo bacım kusura bakmada bu adamı sen alıştırmış ve bu hale getirmişsin. Resmen reşit olmayan çocuğuna yatırım yapar gibi tüm masraflarını karşılamışsın. Adamda ne ekonomi bilgisi var, ne geçim nasıl olur biliyor ne de bi sorumluluk sahibi. Başkalarının üzerinden geçinerek yaşayıp gidiyor. Eşinin altınlarını çatır çatır yerken de zerre utanmıyor. Böyle bir adamla neden evlendiniz ki? İlla ki bir baltaya sap olamayacağını belli etmiştir sevgiliyken ki en büyük belirtisi askerliğini bile yapmamış olması ya neyse..
Arabayı asla satmayın, kalan 300le hicbir şey alamazsınız. Ben olsam toplu taşımada sürünmezdim. Ailesi getirsin versin.
verecek olsalar çoktan verirlerdi arabayı satacağımızı biliyorlar

Kirayı ödüyor ya onunn sorumluluğu orada bitiyor
Araba satılsın yarı parasını alın o askerdeyken sürpriz yapın boşanın .Bu adamı ömür boyu sırtınızda taşımaya razıysanız devam ama unutmayın sorumsuz bir adamla ömür geçmez ama insan bir bakmış saçlarında ak yüzünde derin çizgiler ve boşa geçmiş bir hayat Kim için arkasını toplamayı bilmeyen biri için,ailesi onu size güzel ittirmişler.Yoksa bu sorumsuzu onlar çekecekti...

Ben de kocamı iş yerinden avans çekip bedelliye yollamıştım 😂
ama sizin dinamikleriniz başka
siz çok çok erken tanışmışsınız, çok erken sevgili olmuşsunuz
başkasının 30 yaşında geldiği ilişki tecrübesine siz 20lerin başında gelmişsiniz
dolayısıyla da erken evlenmişsiniz - ama evlenirken bile kaç senedir zaten aynı evde yaşıyormuşsunuz
illa evlenmeniz lazımdı demiyorum ama kaç senedir birlikteysen de bir yerden sonra ilişkinin şeyi çıkıyor, evlenmeyeceksen senelerce birlikte yaşanmıyor filan....

sizin durumunuzda çok erken evlenince mecbur evliyken gidecek askere

Araba satılsın yarı parasını alın o askerdeyken sürpriz yapın boşanın .Bu adamı ömür boyu sırtınızda taşımaya razıysanız devam ama unutmayın sorumsuz bir adamla ömür geçmez ama insan bir bakmış saçlarında ak yüzünde derin çizgiler ve boşa geçmiş bir hayat Kim için arkasını toplamayı bilmeyen biri için,ailesi onu size güzel ittirmişler.Yoksa bu sorumsuzu onlar çekecekti...
Asıl mesele bu evliliğin nasıl ayakta kalacağı zaten. Nasıl sürecek hiçbir fikrim yok.

ama sizin dinamikleriniz başka
siz çok çok erken tanışmışsınız, çok erken sevgili olmuşsunuz
başkasının 30 yaşında geldiği ilişki tecrübesine siz 20lerin başında gelmişsiniz
dolayısıyla da erken evlenmişsiniz - ama evlenirken bile kaç senedir zaten aynı evde yaşıyormuşsunuz
illa evlenmeniz lazımdı demiyorum ama kaç senedir birlikteysen de bir yerden sonra ilişkinin şeyi çıkıyor, evlenmeyeceksen senelerce birlikte yaşanmıyor filan....

sizin durumunuzda çok erken evlenince mecbur evliyken gidecek askere
Yani evet biz evlendiğimizde bedelli yeni çıkmıştı yaşı tutmuyordu babam askerliğini yapsın etsin diyordu ama 6 ay gidecek gelecek okulu bitmemişti uzamıştı sonra bedelli çıktı yaşı gelince gider dedik öyle ikna olmuştu. 6 ay maaşı bedelli ile aynı değildi bile o dönem bunu bilerek evlendim konu sahibi de eşinin bir gün askere gideceğini biliyordu evlenmeden deseydi önce askere git diye dememiş e insan parasını bilir 200 bin bile kredi çıkmıyormuş benim 1 bankada nakit avansım 300 binlerde bu adam belli yani. Şuan askere gitmemiş olsa yine arabayı satar kredi çeker gönderirdim askere ki iş kurdu benim tazminatım var al dedim almadı istese veririm. Kayınpederim zengin istese gönderirdi askere gitmeden adam olamaz gitsin dedi kıyamadım ama. Sonrasında pandemi çıktı işsiz kaldı o avansı 1 sene ödedim ben

18 ay çatır çatır askerliğini yapıp geliyordu adamlar, şimdi 6 ay dayanamıyorlar, bazı kadınlar da kalkıp "erkek ev toplayıp bebeklerinin altını alınca dişileşiyor yeaa" diye yırtınıyor.

Bedelli askerlik çıktı erkekler prenses oldu. Dünya etraflarında dönüyor kadınlar da yanlarında onlara uymak zorunda olan bir yan ürün gibi..
allah vermeye bir savaş çıksa ne olacak bilmiyorum
kimse savaşmayı bilmiyor
yine nene hatunlar kara fatmalar kurtarır heralde vatanı

Asıl mesele bu evliliğin nasıl ayakta kalacağı zaten. Nasıl sürecek hiçbir fikrim yok.
Artık zor durumda kaldığında bir şeylerinizi bozdurmayı bırakın bırakın kendi bulsun.Paranızı biriktirin adam sadece kirayı ödediğinde evin erkeği görevini yaptığını zannediyor verin bütün yükü....Zart zurt ederse kapıyı gösterin ya kocanız değişir ya da gider...

Anlatımından esın hıc güven vermiyor.
Araba vs satma.
Bız öğrenim kredı borcumuzu esımıze mı odettık?
Herkes sorumluluk alsın.
Evlenmeden halletseymıs.

Back
X