• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilikte tilkilik

hangi konuda haksızlığa maruz kalıyorsunuz

• Ankete Katılan
    42
  • Anket Kapalı .
Senin eşin elindne geleni yapmış bence - keşke her erkek bu kadar özverili olsa...
Bir de bence annelikteki rolü biraz kendimiz de belirliyoruz yani evet sen annesin ve bebeğini emzirmek zorundasın ama gözlemlediğim şu ki kadınlar anne olunca eşine karşı da anne rolunu üstleniyor halbuki kadın olmak başka anne olmak başka... Yani ben henüz ne evliyim ne de doğum yaptım ama uzmanlar da bu konuda kadınları uyarıyor (ben ileride bu ayrımı bilebilir miyim emin değilim zira şimdi bile kendimden küçüklere bazen büyüklere bile hemen koruyucu kollayıcı anne rolüne giriyorum:36:)

Krizantem de dediklerimi yazmışmış zaten:26:

benim de dileğim doğum yaptığımda ayık olup bebeğimin kucağıma almaktır sanırım epidural doğumda bu mümkün - ama dr.lar izin verir mi orası meçhul bana normal doğum yasak da...

ben de kiradayım ve tek başına yaşayıp da 500 lira kira vermek inan ki içime oturuyor 1+1 ya da 2+1 ev bulup krediye gireyim en azından sonunda elimde tapu olur diyorum ama tek başına bodoslama dalamıyorum ailemle bu konuda istişare etmem lazım - hayır demezler de malum büyükler daha deneyimli bir evin nesine bakılmalı daha iyi bilirler belki onlar yanıma geldiğinde ev kredisine girebilirim babacığım benim akıl hocamdır o olmazsa olmaz:19: cidden birkaç ay içinde çok istiyorum bunu - hep araba alma hayalim vardı ama o kadar kira vermektense ev alma fikri daha ağır basıyor - araba nasılsa alınır diyorum
İnşallah Rabbim size de önce borçlarınızı ödemeyi, sonra da kendi evinizi almayı nasip eder:16:

ne dersi çalışıyorsun canım?

amin amin inşallah Allah'ım gönlüne göre versin herşeyi:emir_bebek:

Oy maşallah kızımıza:nazar: benim kız bebeklerine karşı bir zaafım vardır hep kızım olsun isterim ama tabii takdir Rabbimin kız oğlan hangini uygun gördüyse , hayırlı olsun da gerisi mühim değil

kilo vermeyi kendin için istemelisin, eşinin fikri ikinci plan olmalı çünkü bahanen eşin olursa zoraki verirsin ama sen kendin için istersen daha azimli olursun ve kendine daha özenle bakarsın:34: ben de uğraşıyorum ama yıllardır artık bıkmışım - bugün yine yeni bir başlangıç yaptım bir kaç ay dişimi sıksam hallolacak da işte artık bıkkınlıktan mı nedir bir zaman sonra pes ediyorum:50:

hislerime tercüman olmuşsun aynı benim kafadansın:34: bu arada aramıza hoşgeldin:29:

1 ayda 8 kg:53: maşallah da biraz fazla yani 100kg üstünde değilsen bir ayda 5-6 kg.dan fazlası sağlık açısından doğru değil ama yine de bravo:46:

ben ilk kilo almaya başladığımda ki ergenliğin başları diyelim, o zaman bacaklarım bir çatladı pir çatladı şimdi umursamıyorum amacım sadece sıkılaşmak o zaman çatlaklar gitmese de daha az belli oluyor

aslında günü dengelediğinde sorun olmaz mesela diyetisyen listelerinde de sabah 300 öğle 350 akşam 400 kcal alma hakkın vardır aralarla birlikte 1500 kcal.i buluyor:34:

Beni de sezgilerim hiç yanıltmaz bir insan hakkında ne hissettiysem odur, bazen keşke yanılsam derim ama yok yani iç ses her zaman doğruyu söyler - sen de hoşgeldin:29: ben direkt konuya daldım kusura bakma:26:

evet canım ya kilo vermeyi ilk baş kendim istiyorum zaten sonra kocam için :23: aslında kocamın kilomla hiç sorunu yok ben kendim begenmiyorum sorun o çok kilo aldım özelliklede düşükten sonra sanırım biraz olsa bunalıma girdiğimiz için yedim de yedim anlıcan ay canım su kal işlerini hiç anlamam ya aksam sadece yenmemesi gerektiğini bilen birisiyim kal falan diyince bana nedense baygınlık geliyor cok duydugumdan mıdır nedir bilmem
kirada oturmak benimde çok zoruma gidiyor inan her ay ben yemedim sen ye al kendi evim olsa biraz kötü olsa belki içim sızlamaz ama kirada oturup birde anlayıssız ev sahibesine geldin mi tmm bittik biz o yüzden evden cıktık depozitomuzu vermediler adile :22:

sadece krizanteme has konulardeğilki yaşamayan yokdur dimi.kazık yemeden bunları öğrenmiş olmayı tercih ederdim :37:
evet cnım benim bu konu hepimizin her zaman :54:
Ben de hep isterim ki kv ile kendi annemmiş gibi olayım hele ki eşimin ailesiyle aynı yerde yaşıyorsam (yani şehir olarak) kafama birşey takıldığında arayıp sorabileyim ya da canım sıkılsa da ilk ona gideyim anne-kız gibi olalım isterim ama nedense burada okuduğum hikayeler ve etrafımda kv ile ilgili mesafe koyan arkadaşlarımdan anladığım kadarıyla bu durum çok çok nadir olabilecek bir şey:50: bir arkadaşımın yengesiyle annesi anne kız gibidirlerdir çocuklarıyla hep birliktelerdir yani abisi-yengesi çocuklarıyla kendi çocukları falan... ne yengesi arkadaşın yani görümcesinin çocuklarını ayırmıştır ne arkadaşım ve ailesi yengesini el kızı görmüşlerdir - maşallah :nazar: sanırım bu tür örnekler çok nadir:50:

Yani... Bana göre eş olmak paylaşmaktır, ben eğer eşimle konuşmayacaksam, sus pus oturacaksak, herkes ayrı dünyasında takılacaksa benim evlenmemin bir anlamı yok ki ben şimdi de yalnız yaşıyorum ha bundan şikayetçi değilim rahatım iyi, yalnız da olsam huzurum yerinde çok şükür ama evli olmak benim için paylaşmak demek bunu belirtmek istedim

pro üye olduk canım - normalde hiç düşünmemiştim de konu Soma olunca ve birşey yapma ihtiyacı hissedince pro olduk işte :1:

ben coşturdum dimi krizantem:1: biraz kendime pay çıkartayım bugun şımarıklığım üstünde biraz da:17:

ben hayatta mutlu olabilmenin insanlardan beklentileri minimuma indirmek gerektiğini öğrendim
eğer ki eşin yapıcı olup bir adım atıyorsa sen de karşılık vermeyi dene bence - belki kilit nokta budur ne dersin? denemekle birşey kaybetmezsin hatta belki eşinin gönlünü kazanırken o da seni memnun eder kimbilir:34:
Allah iyiliğinizi versin okurken güldürdünz beni :52::52::52:

bir paragrafta tüm topiğin amacını ve sorunların çözümünü açıklamışsın tebrik ediyorum:46::16:

taktikler için teşekkürler:34:
bu topik bana da iyi geldi yani yeni insanlar tanıma açısından, farklı bakış açıları kazanma açısından falan...
benim soruma da yanıt verdiğin için teşekkür ederim:38: kendini bilen bir insanım, aslında insanlara önyargılı değilim yani fazla beklentiye girmiyorum ama bana özveride bulunulduğunda da mutlu oluyorum mesela bir erkekten çiçek beklemem aşk sözcükleri de beklemem çünkü bilirim ki erkekler hele ki Türk erkekleri çoğunlukla ağır abi takılır (odunluk aslında bunun adı da neyse siz anlayın ben odun diye yaftalamamak adına ağır abi dedim:1:) o yüzden aşkım balım kelimelerini hiç beklemem zaten cıvık gelir demese de olur yani, beni sevdiğini bileyim çok ilgi de göstermese olur sadece saygı ve güven istiyorum :16:
bir de demişsin ya elde edinceye kadar lafı banal geliyor bana da öyle ama genel kanı bu maalesef toplumda, evlenene kadar aman idare edeyim sonra zaten kendi dediğimi yaptırırım düşüncesi hakim - aslında bunu belli ediyorlar bir şekilde - ben anlıyorum en azından o yüzden de ona göre hareket ediyorum

en dorusunu yapıyorsun canım benim bayanlar genelde hep şöyledir bir erkekle çıkarlar evlilik hayalleri kurarlar o hayallerde erkeği onu mutlu edebilecek ne varsa bir heykele dönüştürürler sonra o adama değil erkeğe aşık olurlar erkek belli bir süre sonra kişiliğini ortaya iyice koymaya başladıgında hayal kırıklıkları sen beni sevmiyosunlar adam zaten hiç seni aslında kandırmaya calısmazz Allah tan benim kocam yeri geldiğinde odundur ama hiç kendisi olmayan bir özelliğini kandırmak amaçlı sergilemedi iyi yanlarnı gördüm kötü yanlarınıda her zaman cevap veririm biz arkadaşız bu konuda yeri geldiğinde dertleşicez yeri geldiğinde kakara kikiri yapıcaz banada cıvık gelir askım canım arkadan bunaldım sıkıldım balım ben e cok nedir söledim aşkım balım arada sevdiğimi sölerim ama çok ilgi istemiyorum bende aslında önceden ilgi manyagıydım eşim saolsun beni doyurdu ilgisiyle şimdi bazen tek basıma kalıp kafa dinlemek istiyorum zaten dip dibe çalışyoruz o sıkılmasada ben sıkılıyorum yani arkadaşlarla gezmeye gidiyorum arada bir şu aralar maddi sıkışıklık içeresinde bulundugumuzdan ona destek oluyorum :1::1:

Ben de hep isterim ki kv ile kendi annemmiş gibi olayım hele ki eşimin ailesiyle aynı yerde yaşıyorsam (yani şehir olarak) kafama birşey takıldığında arayıp sorabileyim ya da canım sıkılsa da ilk ona gideyim anne-kız gibi olalım isterim ama nedense burada okuduğum hikayeler ve etrafımda kv ile ilgili mesafe koyan arkadaşlarımdan anladığım kadarıyla bu durum çok çok nadir olabilecek bir şey:50: bir arkadaşımın yengesiyle annesi anne kız gibidirlerdir çocuklarıyla hep birliktelerdir yani abisi-yengesi çocuklarıyla kendi çocukları falan... ne yengesi arkadaşın yani görümcesinin çocuklarını ayırmıştır ne arkadaşım ve ailesi yengesini el kızı görmüşlerdir - maşallah :nazar: sanırım bu tür örnekler çok nadir:50:

Yani... Bana göre eş olmak paylaşmaktır, ben eğer eşimle konuşmayacaksam, sus pus oturacaksak, herkes ayrı dünyasında takılacaksa benim evlenmemin bir anlamı yok ki ben şimdi de yalnız yaşıyorum ha bundan şikayetçi değilim rahatım iyi, yalnız da olsam huzurum yerinde çok şükür ama evli olmak benim için paylaşmak demek bunu belirtmek istedim

pro üye olduk canım - normalde hiç düşünmemiştim de konu Soma olunca ve birşey yapma ihtiyacı hissedince pro olduk işte :1:

ben coşturdum dimi krizantem:1: biraz kendime pay çıkartayım bugun şımarıklığım üstünde biraz da:17:

ben hayatta mutlu olabilmenin insanlardan beklentileri minimuma indirmek gerektiğini öğrendim
eğer ki eşin yapıcı olup bir adım atıyorsa sen de karşılık vermeyi dene bence - belki kilit nokta budur ne dersin? denemekle birşey kaybetmezsin hatta belki eşinin gönlünü kazanırken o da seni memnun eder kimbilir:34:
Allah iyiliğinizi versin okurken güldürdünz beni :52::52::52:

bir paragrafta tüm topiğin amacını ve sorunların çözümünü açıklamışsın tebrik ediyorum:46::16:

taktikler için teşekkürler:34:
bu topik bana da iyi geldi yani yeni insanlar tanıma açısından, farklı bakış açıları kazanma açısından falan...
benim soruma da yanıt verdiğin için teşekkür ederim:38: kendini bilen bir insanım, aslında insanlara önyargılı değilim yani fazla beklentiye girmiyorum ama bana özveride bulunulduğunda da mutlu oluyorum mesela bir erkekten çiçek beklemem aşk sözcükleri de beklemem çünkü bilirim ki erkekler hele ki Türk erkekleri çoğunlukla ağır abi takılır (odunluk aslında bunun adı da neyse siz anlayın ben odun diye yaftalamamak adına ağır abi dedim:1:) o yüzden aşkım balım kelimelerini hiç beklemem zaten cıvık gelir demese de olur yani, beni sevdiğini bileyim çok ilgi de göstermese olur sadece saygı ve güven istiyorum :16:
bir de demişsin ya elde edinceye kadar lafı banal geliyor bana da öyle ama genel kanı bu maalesef toplumda, evlenene kadar aman idare edeyim sonra zaten kendi dediğimi yaptırırım düşüncesi hakim - aslında bunu belli ediyorlar bir şekilde - ben anlıyorum en azından o yüzden de ona göre hareket ediyorum

Aaa sen bekarmısın ben de nedense seni evli sanmıştım :53:
neyse söylediklerin çok doğru şeyler benim hislerime tercüman olmuşssun :34:

Canım sayfalar çok ilerlemeden konuya hakim olmak adına okuyayım dedim - hem madem ki burada herkes kendi deneyimlerini paylaşıyor, kaçırdığım birşey olsun istemedim:1:
Eşinle ilgili yazdıklarına bakıyorum da maşallah adamı epeyce bir yontmuşsun:1:
Eşin aslında çok küçük değil ama erkekler geç olgunlaşıyorlar ben şimdi 28im ama benimle yaşıt hatta benden 5 yaş büyük erkeklere bakıyorum çok çocuksu... Bence bu biraz yaşanmışlıklarla alakalı, yani hayatta insanı törpüleyen yaşadığı olumsuzluklar, acılardır. Genelde de hayatın yükünü kadınlar çekip erkekleri pışpışladığından olgun kadınlar çocuksu erkekler oluyor. Bence kız olsun erkek olsun çocuklara gerekli olan sorumluluklar küçük yaşta verilmeli, aman oğlum sen otur ben yaparım değil kalk bana yardım et denmeli ki sonra bu zahmet olarak görülmesin.
Etrafımda yaşı benden küçük olup çok olgun olan, benden yaşça büyük olup da çocuksu tavırlar sergileyen bir sürü insan var. Acılarla yoğrulan kişiler nerede nasıl davranması gerektiğini biliyor ve daha sorumluluk sahibi oluyorlar bence (örn. tulipa'nın sevdiği genç)

Ben aradığımı bulamazsam evlenmemeyi bile düşünüyorum gerçekten evlenememkten korkmuyorum - hayatın sorumluluğunu maddi anlamda bir senedir almakla birlikte manen çocukluğumdan beri haddimden fazla sorumluluk aldığımdan birlikte olacağım erkeğin de benim sorumluluğumu alabilecek kapasitede olmasını isterim. Tabii bu demek değil ki herşeyi ona yükleyeceğim, sadece erkek olarak üzerine düşeni yapsın yeter, yani ben çalışıyorum ama benim maaşıma değil de kendine güvensin ben eşimi de çocuğumu da geçindiririm desin zaten öyle olursa ben her daim ona maddi manevi destek olurum. Yeter ki arkamda sapasağlam durabilsin.
Karşımdakine laf ettirmeme durumum yoktur kötü de olsa hoşuma gitmese de önce dinlerim, onu anlamaya empati kurmaya çalışırım kendmce analiz edip sonra kendi fikrimi söylerim. Hani ön yargılı olmamaya çabalarım, bir sorun varsa önce çuvaldızı kendime batırırım suçlamayı sevmem sen şöylesin böylesin demem çok dırdırcı biri olduğumu düşünmüyorum (gevezeyimdir ama başa kakmamaya çalışırım) erkekler de bu yönümü takdir ederler yani anlayışlı birisin derler ama bir yere kadar. Dinlerim dinlerim, bazen insanlık hali der içime atarım ama patladığımda da mümkünse etrafımdakiler korksun benden. Sabırlı olduğumu düşünüyorum, kötü davranış şekillerine bile "insanlık halidir, olabilir o da onun yapısı" diyebilen bir insanım. Ama dediğin gibi bir şekilde taviz tavizi doğuruyor ben de çiçek böceğe kanmıyorum işte, belki sorun orada. Bir hata yapılır, susarım tekrar edildiyse kırgınsam/kızgınsam belirtirim üçüncü kez olduysa da patlarım ve o insanı silerim ya da son bir şans daha veririm. Ha o kişiyle muhatap olmam lazımsa mesafe koyarım.
İnsanlar evlendikten sonra değişmiyor aslında, yani özü aynı kalıyor sadece birlikte törpüleniyorsun belki, o kadar. Yoksa bir adam kıskançsa o kıskançlık gitmiyor sadece eşinin o kıskançlığı tetikleyecek şeyler yapmayacağını zamanla kabul ediyor ve tavırları daha yumuşak oluyor. Bilmiyorum sanırım ben fazla mantık çerçevesiyle yaklaşıyorum olaylara, duygularım devreye girdiğinde hayal kırıklığı yaşayıp çabuk yaralanıyorum çünkü... Güçlü kadın imajı iyi bir kalkan aslında, özümde olan kırılgan lily'i perdeliyor.

Sen iyi yontmuşsun adamı:1: maşallah:nazar: Bende o yok işte yani bir insanı yontamam gibime geliyor, ben neysem oyum karşımdaki de aynı olsun dürüst olsun saygı duysun inan ki aşk istemiyorum, çiçek böcek istemiyorum, romantizm beklemiyorum, odun olsun ama adam olsun.
Ha bu arada şu renklendirdiğim kısma katılıyorum erkekler günümüzde kadın çalışsın maddi destek sağlasın diye bekliyor ama eve geldiğinde de yemeği önüne gelsin, güler yüz gösterilsin hep bakımlı ona karşı cilveli olunsun da istiyor ben de çok beklersin diyorum böylesine:19:

Amin inşallah Rabbim tüm isteyenlere nasip etsin:16:
Kilo konusunda ben listelere uyamıyorum kalıplar bana göre değil neden dersen 15 yıldır istediğim gibi yiyip de kilo almayanlardan olmadım hep dikkat ettim yeri geldi aç kaldım ama ilk defa kendimi kasmadan herşeyden yiyerek kilo veriyorum az gidiyor ama gidiyor bir şekilde - son 1,5 aydır aynıyım biraz kaçamak yapsam hemen alıyorum sonra birkaç gün dikkatle veriyorum 2 haftadır falan çok dikkat etmiyorum ama abartmıyorum da ve ne aldım ne verdim tartıda 300-500 gram oynuyor ki o da normal yani ödem oluyor falan... Karatay bana göre değil ya da herhangi kalıp bana göre değil en güzeli az ama sık beslenmek - günde 2-3 öğünle ben kilo alıyorum bir de karatayın dediği gibi doyana kadar ye prensibi bana uymuyor zira ben 2-3 lokmayla doyup 2 saat sonra acıkan biriyim.
Dün akşamdan itibaren mütemadiyen topiği okuyup yorum yapıyorum sonunda bitti yetiştim:1:

Kızlar ben çıkıyorum mesai biter fırsat buldukça gelirim yine - yeni taktiklere açığım:34:

saol canım benim bende düşe kalka örendiğim her şeyi beklentilerin güzen neyi istediğini neyi istemediğini bilmede güzel bu zamanda bir sürü kararsız insan var ister istemez sorunlar olusuyor evet yaa gercekten erkekler artık kolay yoldan para kazanmayı seciyorlar gel kız gell sana bu kapı her zaman acık artık sende konunun sahiplerinden birisin :1::1:

ellerine sağlık doruğun annesi olduğun nereden belli üşenmeden kalkıp dolma yapmışssın :52::52:
ama benim canım keke istedi üşengeçlğimden kalkıp kek yapabildmmi :27::27:

nereye kayboldun kız hemen sen bakim :ssz::ssz:

maşşlh sana herkese yetişdin walla:1: evet biraz fazla oldu ama kilo çok olunca banamısın demiyor. tekrar başladım bugun krizantemde başlıcak:37: boğazını tutabilirse. diyorum ona benimki yap iştahsız ol az ye diye ama nerde hominigırtlak:21: beni kesecek :37: bu arada bende ev aldım yeni rabbim hepinize nasip etsin inş. kira dediğin hemen geliyor anlamıyorsun 1 ay nasıl oldu. oraya vereceğime kredi ödüyorum.

en mantıklısını yapmıssınız canım benim yaaa valla bende düşünüyorum ev almak ama şu anda sadece düşünmekle kalıyorum daha durumumuzu tam düzeltemedik :1::1:

Canım ya evlenmeden önceki durum tamamen farklı oluyo ben karşımdaki erkeğin degil iki kelimeyi iki harfi yanyana getirmesine müsaade etmezdim ne haddine derdim hep...asla ama asla saygısızlıga tahammülüm yoktur ben de yapmam karsimdakine de fırsat vermem...ama kocaman bir amaaaaaa evlilik öyle "hadi eyvallah arkadaş saygısızlık yaptın ve bitti işte" dedirtmiyooo aa hata yaptı düzeltti duzelticek diyosun cicekti böcekti falan affediyosun ama taviz tavizi getiriyo bu sefer erkeğin hammaddesi odun olunca diyo ki aklinca "Hımmm ben şunu yaptım affetti bunu da yapsam affeder" yani her gün bir aradasin hayat arkadaşım dediğin insan yüz göz olmamak imkansız ha bizim de burda bahsettiğimiz bu duruma geldiğinde bi toparlayivermek tilkilikle sıyrılmak karsidakine fırsat vermemek... ben öyle senin bahsettiğin gibi bi eş bulamadım sen bulursun umarim tatlim yaa gerci evlendikten sonra değişecek bunu engelleyemezsin ama yine de zorla sen valla :sly:

ßůšr@

aynen affediyorsun ama unutmuyorsun erkekler yaşlanıp olgunlugada yetişinde kadınlar gene soguk oluyor bu sefer de karıcım karıcım deselerde dün yediğin hurmalar bugün biyerlerini tırmalar hesabına geliyor kadın yüz vermiyor ne vardı beyin fonksiyonları az daha fazla calısaydı :29:

burdayım hiiiç kaybolurmuyum bir yerlere :10::40:

bak söz verdin ona göre yapmadığında inan yakana yapışırım :27::27::27:
yapcam kız söz Ankara ya gelmeden önce sorum hatta neyli istiyon diye şekerim söz diyoz yaa kız :1::1: kızım biz cafede nasıl yicez bunları cay istesek yanımdan kekleri cıkarsak kovarlar bizi valla
:1::1::1::1::1::1::1::1::1::1::1:
nasıl okuduysam maşallah bana ya :52::52::52::52::52:

kimle uyudun da sen şaşı kalktın be mübarek :37::37::37:

yapcam kız söz Ankara ya gelmeden önce sorum hatta neyli istiyon diye şekerim söz diyoz yaa kız :1::1: kızım biz cafede nasıl yicez bunları cay istesek yanımdan kekleri cıkarsak kovarlar bizi valla

kimle uyudun da sen şaşı kalktın be mübarek :37::37::37:

cafede yememize gerek yok sen hepsini ver ben çantamda muhafaza ederim :27::27:
saolasın canım benim burada fırsat bulamayabilirsin kvnin evinde kek yapıp getiriecen kıyamam sana yemiş kadar oldum gönlün gözün tokmuş sınavı geçtin :10::10::10::10::10:
sünger bob ile uyudum ondan şaşı kalkmışım biraz :52::52:
şu yaşımızla başımızla sünger boblu nevresim takımı kullanıyorum :1::1::1:

cafede yememize gerek yok sen hepsini ver ben çantamda muhafaza ederim :27::27:
saolasın canım benim burada fırsat bulamayabilirsin kvnin evinde kek yapıp getiriecen kıyamam sana yemiş kadar oldum gönlün gözün tokmuş sınavı geçtin :10::10::10::10::10:
sünger bob ile uyudum ondan şaşı kalkmışım biraz :52::52:
şu yaşımızla başımızla sünger boblu nevresim takımı kullanıyorum :1::1::1:

sorma yaparım canım niye yapmim Allah Allah her zaman canım benim
ay kız sünger bob heee sen benim geceliklerimi geceliklerimi görsen ayı yogilermi dersin barbi bebeklermi oooo biz büyümicez sanırsam :emir_bebek::emir_bebek:

sorma yaparım canım niye yapmim Allah Allah her zaman canım benim
ay kız sünger bob heee sen benim geceliklerimi geceliklerimi görsen ayı yogilermi dersin barbi bebeklermi oooo biz büyümicez sanırsam :emir_bebek::emir_bebek:

teşekkür ediyorum canım benim :16:
aynen valla yok yok büyümek kim biz kiiiim :55::55::55:

en mantıklısını yapmıssınız canım benim yaaa valla bende düşünüyorum ev almak ama şu anda sadece düşünmekle kalıyorum daha durumumuzu tam düzeltemedik :1::1:

düzelir merak etme zamanı var herşeyin diye düşünürüm ben vakit saat dolacak:34:

iyi akşamlar hanımlar..

Eklentiler

• $1400079883913.webp
    $1400079883913.webp
    22,7 KB · Görüntüleme: 32
Back
X