evlilikte yaş farkı ne kadar önemli...

sevgilim06

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2011
2.315
84
78
evleneceğimiz insanla yaş farkı ne kadar önemli? benden büyük olması sorun yaratırmı? mesala 8-9 yaş çokmu?
eşlerinizle yaş farkınız ne kadar?aileniz yaşı sorun ediyormu?

Son düzenleme:
Cnm ya cok güzel bir konu acmissin...bende anyi durumdayim. ben 26 ve evlenmeyi düsündügüm insan 35 yasinda.birde üstüne üstlük ben ancak 2 yil sonra evlilik adimlarini atmayi düsünüyorum .Yani o 40 yasina gelmeden evleniriz insallah :D

Ilk etapda cok önemli degil bence. Ama bazen yasin getirdigi biseylikten onun farkli seylerden hoslandigini benim farkli seylern hoslandigimi fark ediyorum. Hatta takiliyorum iyice yaslandin dedem gibi oldun diye.
Amaaa $uda var yasin getirdigi bir olgunluk, daha hosgörülü olma, olaylara daha mantikli bakma yönü de var mesela.Bende bi erkekte bunu seviyorum. Ve sevdigi kadina daha cok deger verdigini düsünüyorum olgun bir erkegin. Bu nedenle bence yas farki cok önemli degil.

bence çok önemli canım,
benim de eşimle aramda 9 yaş var,
17 yaşımda evlendim eşim 26 yaşındaydı,
aradaki farkı hiçbir zaman kapatamadık
şu anda da koptuk gitti yani,
fazla olgunluk da yoruyor genç insanı
tabiki aksini düşünenler olabilir bu benim hayatım benim evliliğim.
:ssz:

Son düzenleme:
bence çok önemli canım,

17 yas ama cok erken bir yas bence. Yani siz gencliginizi yasayamadin evlenmissiniz o yüzden yas farkini kapatamamnizi normal karsiladim.
Konuyu acan kac yasinda bilemedim ama eger o da 17 yasindaysa önemli derim kesinlikle.
Fakat 25 den sonra cok önemli degil diye düsünüyorum.

elbette önemli ama herşeyde olduğu gibi herşeyin fazlası zarar .. şöyle de bir şey var anlaşabildiğin sürece yaş farkı diye bir şey yoktur .. önemli olan yaşanmışlıktır.29 yaşında birirnin yaşadığı ve edindiği olgunluğu 23 -20 yaşındaki biride edinmiş olabilir ve kadında erkekte yaşayabildiği her şeyi yaşayıp doyup öyle evlenmeli ki evliliğini gözü ve aklı kaymadan başka yerlere dolu dolu yaşayabilsin

Son düzenleme:
17 yas ama cok erken bir yas bence. Yani siz gencliginizi yasayamadin evlenmissiniz o yüzden yas farkini kapatamamnizi normal karsiladim.
Konuyu acan kac yasinda bilemedim ama eger o da 17 yasindaysa önemli derim kesinlikle.
Fakat 25 den sonra cok önemli degil diye düsünüyorum.

21 yaşındayım canım:)

bence çok önemli canım,

çok erken evlenmişşin be güzelim:)gençliğini yaşayamadan yuva kurmuşşsun::) allah mutlu etsin canım en önemlisi o..

22-23yaş altındaysan farkeder yani 20 yaşında gidipte 30 yaşındaki adamla flört edilmez ama 23-24 yaşlarında 30-31 yaş olabilir diye düşünüyorum. Daha önce böyle bir konu vardı galiba ordada söylemiştim üniversiteden bir hocamla kocası arasında 19 yaş vardı. Hocam 30-31 yaşlarındaydı..

eger anlasabiliyorsa o 2 kisi bence okadar önemli degil yas farki. bence bikac yas büyük olmasi daha iyi hem olgun düsünüyorlar hemde sorumluluk biliyorlar. benimde sevgilimle 8 yas farkimiz var ve cok iyi anlasiyoruz.

eger anlasabiliyorsa o 2 kisi bence okadar önemli degil yas farki. bence bikac yas büyük olmasi daha iyi hem olgun düsünüyorlar hemde sorumluluk biliyorlar. benimde sevgilimle 8 yas farkimiz var ve cok iyi anlasiyoruz.

:46: bencede yaş farkı çok önemli değil sevgi saygı önemli olan benimde eşimle aramızda 7 yaş var öyle aşığım ki ona... kimse anlayamaz :16:

Hiçbir konuda sorun yaşamadık sıkıntı çekmiyoruz tek derdimiz çocuk konusunda bazen oluyor ben 23 o 29 yaşında.. çocuk için onun yaşı geldi evet ama ben henüz gencim :32: Oda bunu dert etmiyor zaten o yüzden sorun yok yani :13:

eşimle aramda 8 yaş fark var,19 yaşında evlendim ve iyiki eşimle evlenmişim diyorum,ilk başlarda bazı sorunlar olabiliyor,düşünce farklılıkları falan ama zamanla bende olgunlaştım şimdi çok iyi anlaşıyoruz bir sorunumuz yok,tamamiyle karakter meselesi bence.ama tabi onun yaşanmışlıkları daha fazla olduğundan kimi zaman sizin düşünceceleriniz ona daha anlamsız yada sizin yapmak istediğiniz bir şeyi eşiniz istemeyebiliyor daha önceden bildiği için ama bence buda aşılamayacak bir sorun değil

bence cok önemli benimde esimle aramda 9 yas var ilk baslarda umursamiyordum ama evlendikten sonra senin arkadaslarinin hepsinin ona abi demesi,senin abla abi demen gereken kisilerinde esine abi demesi hep 35 yas civari ve üstü arkadas cevresi seninde cevren olmasi ama en önemlisi sen cocuk düsünmezken onun cocuk yasinin gelmis ve gectigini görmen ve sen buna hazir deilken bi taraftan vijdan muhasebesi yapman bunlarin hepsi sinirini bozuyo insanin inan bana...

7 - 8 e kadar normal bence.
Kişiden kişiye göre de değişir bence.. Olgunsa ufak olan her türlü anlaşılır.

on yaşa kadar normal bence ama fazlası sıkıntı olur ideali erkeğin büyük olmasıdır tabi olgunluk açısından ben şahsen hep kendimden yaşça büyük erkeklere ilgi duymuşumdur tabi bu durum değişebilir ilerde.

Tatlim benim esimle aramda 12 yas var ben 28 yasindayim o 40 yasinda 1.5 yillik evliyiz. Hic pisman degilim tekrar dünyaya gelsem yine esimle evlenirim.

Ben önemli olduğunu sanmıyorum açıkçası.
Öncelik yaş farkı olmamalı.
Karşımdaki insan beni anlayabiliyorsa, düşüncelerime fikirlerime saygı duyabiliyorsa, bana değer veriyorsa, beni önemsiyorsa yaşın hiçbir önemi olmaz benim için.
Karşılıklı uyum çok önemli.
Aynı yaşta olupta anlaşamayan pek çok çift var.
Yaş sorununa gelene kadar daha önemli şeyler var.
Artı birde olgun erkeklerin genç kadınların nazlarına, tavırlarına daha anlayışla yaklaştıklarını düşünüyorum.

karşındaki varlık gerçekten 'adam'sa isterse 15 yaş fark olsun :) eşimle aramda 9 yaş var ve hiçbir değişiklik hissetmiyorum :1:
eşim, ben onu bildim bileli çekinilecek derecede ağırbaşlı biridir, sert mizaçlıdır. ama ben deliyim yada deliydim zamanla olgunlaştığımı hissediyorum
ee 30 a merdiven dayayınca bişiler değişmeye başlıyo sanki :) bu yaş ve kişilik farkı bize hiç sorun çıkarmadı.
ne ben onun bana benzemesini bekledim, ne o benim akıllanmamı :52: belki istemiştir de bi zaman sonra umudunu kaybetmiş olabilir :1:
düşüncelerden kaynaklanan farklılık her yaşta mevcuttur. eğer bi problem yaşayacak olsaydık o da kuşak çatışması olurdu herhalde :1:
ama yok yaa sevip sayıyorsan olduğu gibi kabul edebiliyorsan tamamdır.. gidiim de kocacığğma bi sarılim :38:
Allah herkesin yuvasına huzur mutluluk versin.. Amiiiiiinnn

Back
X