evlilikte yaş farkı

Umberlee

Nirvana
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2009
8.287
13.477
823
herkese merhaba hanımlar,
evlilikte kadının erkekten büyük olması hakkında ne düşünürsünüz? erkek tarafının tepkileri, erkeğin ciddiyeti vs. açısından.
arkadaşımın böyle bir sıkıntısı var. birbirlerini anlıyor, sohbet edebiliyorlarmış. karşı taraf açılmış birazcık hisleriyle ilgili ama aralarında 4 yaş fark var. sıkıntı olur mu diye bana sordu ama ben çok doğru yönlendiremeyebilirim çünkü ön yargılıyım (zamanında 3 ay büyüğüm diye sen yaşlısın erken çökersin diyen bir talibim olmuştu).

hepinizin fikirlerini bekliyoruz. şimdiden teşekkürler.

Eşimden bir yaş büyüğüm ve arkadaşlarımın çoğu da eşlerinden büyük, bayanın olgun olması yönünde bir güzellik kattığını düşünüyorum evliliğe. Ben bir eksisini görmedim henüz. Ayrıca genetik bir şey genç görünmek, kim daha önce çöker hiç belli olmaz. Saçları döküldüğü zaman bir +10 yaş koy zaten:9: Onu da bahane etmiş eski arkadaşın.

herkese merhaba hanımlar,
evlilikte kadının erkekten büyük olması hakkında ne düşünürsünüz? erkek tarafının tepkileri, erkeğin ciddiyeti vs. açısından.
arkadaşımın böyle bir sıkıntısı var. birbirlerini anlıyor, sohbet edebiliyorlarmış. karşı taraf açılmış birazcık hisleriyle ilgili ama aralarında 4 yaş fark var. sıkıntı olur mu diye bana sordu ama ben çok doğru yönlendiremeyebilirim çünkü ön yargılıyım (zamanında 3 ay büyüğüm diye sen yaşlısın erken çökersin diyen bir talibim olmuştu).

hepinizin fikirlerini bekliyoruz. şimdiden teşekkürler.

Evliliklerde her zaman kadin kucuk olacak diye birsey yok birazda erkekler kucuk olsun kadinlardan:-) :-) cevremde kadin buyuk olup evlilik yapan bir suru ciftler var hem 4_5 yasta degil 10_12 yas buyuk kadinlar var eslerinden hatta kimisinin torunlari bile var.Size 3 ay buyuksunuz diye laf eden erkekte sacmalamis 3 ayda buyuk olabilirsin 3 yasta buyuk olabilirsin kimin erken yaslanacagi belli olmaz.

Eşimden bir yaş büyüğüm ve arkadaşlarımın çoğu da eşlerinden büyük, bayanın olgun olması yönünde bir güzellik kattığını düşünüyorum evliliğe. Ben bir eksisini görmedim henüz. Ayrıca genetik bir şey genç görünmek, kim daha önce çöker hiç belli olmaz. Saçları döküldüğü zaman bir +10 yaş koy zaten:9: Onu da bahane etmiş eski arkadaşın.

dertler karışmış :45:
arkadaşımın şu an bir talibi var ve bizimki ondan büyük 4 yaş sorun olur diye korkuyor.
3 ay büyük olmamı dert edip yaşlısın diyense benim eskiden var olan bir talibim.

esimden 6 yas buyugum
baslarda sorun olurmu diye dusundugumde
neden sorun olsun dedim
sonra ilk baslar kompleks yaptim
simdi hic umrum degil
iki cocugum var 5 sene oldu beraberiz
hic bir sorun yasamadim

Evliliklerde her zaman kadin kucuk olacak diye birsey yok birazda erkekler kucuk olsun kadinlardan:-) :-) cevremde kadin buyuk olup evlilik yapan bir suru ciftler var hem 4_5 yasta degil 10_12 yas buyuk kadinlar var eslerinden hatta kimisinin torunlari bile var.Size 3 ay buyuksunuz diye laf eden erkekte sacmalamis 3 ayda buyuk olabilirsin 3 yasta buyuk olabilirsin kimin erken yaslanacagi belli olmaz.

kafaya taktı işte, ya bu yüzden engel çıkarsa, ya istenmezsem vs diye.
benim mevzu zaten içler acısı ne yazık ki ama bitti gitti çok şükür.

birinle görüşmüştüm adam benden 10 yaş büyük tam düşün . döndü bana dediki siz 30 dan sonra çöküyorsun yaa kadınlar erken çöküyor biz 40 dan sonrada bilmem neyiz .bende dedim sen nerde yaşıyorsun kardeşim ?saçların dökülmüş göbeğine bak amcam gibi duruyorsun yanımda . adam şookkk oldu . aslında kimsenin fiziksel özelliklerinle alay etmem ama bu kaşındı .
sana gelelim şöle erkek egemen toplumda olduğumuz için erkeklerin büyük olması normal karşılanıyor .10 hatta 15 yaş bile normal gözükür . ama kadın 1 yaş büyük olsa amann kıyamet kopar . bence iki insan arasındaki düşünülcek birşey bu başkaları karışamaz . o iki insan birbirini seviyorsa kimse birşey diyemez .ben hep kendimden büyük insanlarla çıktım güyaolgun olurlar diyebeni hep mutsuz ettiler . sonradan anladım ki olgunluk yaşta değil .

Benim esim benden 6 yas kucuk. Kucuk oldugunun farkinda bile degilim cogu zaman, bazen aa bu adam benden kucuk diye dusunup subyanci gibi goruyorum kendimi :D Ama ne alaka, ask bu napalim kader

Bence yaş farkı kişiye göre değişir ama ben kendimden küçük bir erkekle düşünemezdim açıkcası:26:

altı üstü 4 yaş canım yaa,
atla deve değil.
adam istedikten sonra annesi istemezse istemesin banane, de mi ama?

oy oy oy anneye ve erkeğe bağlı o durum. 6 yıllık tanışıklıkları var ama sık sık görüşmeleri yok. sadece her görüşmede sanki dün konuşmuş gibi kaldıkları yerden devam eden iki arkadaştılar. zamanında aynı şubede bir aç ay çalışmışlar ama kız çok bilmiyor aile yapısı nedir ne değildir.
adam açılıyor kıza ve tüm bunların detaylı konuşulması gerektiğini, yüzyüze gelmenin uygun olacağını vs söyleyip zaman istiyor (tayin vs mevzusu varmış düzen oturtmaya çalışıyormuş)

şimdi erkişi ne zaman görüşemeye ya da haberleşmeye ara verse bizimki "kesin aileye söyledi, istemiyorlar, düşündü olmaz dedi" vs diye kendini yiyor. görünüşe göre sıkıntılı olan şey de 4 yaş. tabii arkadaşıa göre.

esimden 6 yas buyugum
baslarda sorun olurmu diye dusundugumde
neden sorun olsun dedim
sonra ilk baslar kompleks yaptim
simdi hic umrum degil
iki cocugum var 5 sene oldu beraberiz
hic bir sorun yasamadim

:nazar:
maşallah allah ağzınızın tadını bozmasın.

birinle görüşmüştüm adam benden 10 yaş büyük tam düşün . döndü bana dediki siz 30 dan sonra çöküyorsun yaa kadınlar erken çöküyor biz 40 dan sonrada bilmem neyiz .bende dedim sen nerde yaşıyorsun kardeşim ?saçların dökülmüş göbeğine bak amcam gibi duruyorsun yanımda . adam şookkk oldu . aslında kimsenin fiziksel özelliklerinle alay etmem ama bu kaşındı .
sana gelelim şöle erkek egemen toplumda olduğumuz için erkeklerin büyük olması normal karşılanıyor .10 hatta 15 yaş bile normal gözükür . ama kadın 1 yaş büyük olsa amann kıyamet kopar . bence iki insan arasındaki düşünülcek birşey bu başkaları karışamaz . o iki insan birbirini seviyorsa kimse birşey diyemez .ben hep kendimden büyük insanlarla çıktım güyaolgun olurlar diyebeni hep mutsuz ettiler . sonradan anladım ki olgunluk yaşta değil .

egoları batsın yahu. bende neler duydum zamanında. yüzüm döküyor diye (strese bağlı sivilce) görünen yerlerin böyleyse görünmeyen yerlerin ne durumdadır midem bulanır benim diyen psikopatlarla muhatap oldum. sizinki de bu kumaştanmış anlaşılan. terbiyesiz herif.

Benim esim benden 6 yas kucuk. Kucuk oldugunun farkinda bile degilim cogu zaman, bazen aa bu adam benden kucuk diye dusunup subyanci gibi goruyorum kendimi :D Ama ne alaka, ask bu napalim kader

bizimki de diyor. seda sayan gibi yaaaaaaaaaaaa diyor.

Bence yaş farkı kişiye göre değişir ama ben kendimden küçük bir erkekle düşünemezdim açıkcası:26:

sebebiniz ne olurdu yani neden düşünmezsiniz.

Bence kadın ya da erkek büyük veyahut küçük olabilir birbirinden..
Her şey mümkün. Bir sorun görmüyorum ben.
Çok klasik olacak ama, akıl yaşta değil baştadır..
Kafa yapısı uyuyorsa, gerisi teferruat..

+5 -5 olabilir bence. Ben -5 dusunuyorum. :60:
Allah gönlünüze göre versin :3:

Bence kadın ya da erkek büyük veyahut küçük olabilir birbirinden..
Her şey mümkün. Bir sorun görmüyorum ben.
Çok klasik olacak ama, akıl yaşta değil baştadır..
Kafa yapısı uyuyorsa, gerisi teferruat..

Evet psikolojik yaş diye bir şey var nihayetinde. Anlaşıyor gibiler açıkcası olsun istiyor kızımız.

İkisinin arasındaki diyaloğa, birbirlerine uyum sağlayıp sağlamadıklarına bağlı bir durum bu. Eğer anlaşabiliyorlarsa ne ala. Ha bir de erkek ailesinin bakış açısı önemli. Gerisi önemli değil. Zaten 4 yaş nedir ki yani. Benim eski iş arkadaşım kendisinden 10 yaş küçük biriyle evlendi. Kızın 2. evliliği, çocuğun ilk evliliğiydi. Üstelik kızın 10 yaşında çocuğu var. Erkek ailesi istemedi ama sonra kabul etmek zorunda kaldılar.

egoları batsın yahu. bende neler duydum zamanında. yüzüm döküyor diye (strese bağlı sivilce) görünen yerlerin böyleyse görünmeyen yerlerin ne durumdadır midem bulanır benim diyen psikopatlarla muhatap oldum. sizinki de bu kumaştanmış anlaşılan. terbiyesiz herif.

bizimki de diyor. seda sayan gibi yaaaaaaaaaaaa diyor.

sebebiniz ne olurdu yani neden düşünmezsiniz.

gerizkalı çok ne yapıcaksın . 30 dan sonra çöküyorsun hö hö diyor adam bana salak ya sinir oluyorum bunlara

Back
X