evlilikte yaş farkı

herkese merhaba hanımlar,
evlilikte kadının erkekten büyük olması hakkında ne düşünürsünüz? erkek tarafının tepkileri, erkeğin ciddiyeti vs. açısından.
arkadaşımın böyle bir sıkıntısı var. birbirlerini anlıyor, sohbet edebiliyorlarmış. karşı taraf açılmış birazcık hisleriyle ilgili ama aralarında 4 yaş fark var. sıkıntı olur mu diye bana sordu ama ben çok doğru yönlendiremeyebilirim çünkü ön yargılıyım (zamanında 3 ay büyüğüm diye sen yaşlısın erken çökersin diyen bir talibim olmuştu).

hepinizin fikirlerini bekliyoruz. şimdiden teşekkürler.

Benim esimde benden 3 yaş küçük. Başka bir adamın beni bu kadar sevebilecegine inanmıyorum. .Benim canım aşkım o..9 aylikta bir minnosumuz var cok şükür. Tamamen kişiden kisiye degisen bir durum, evlenmeyi istiyorsa ve en önemlisi anlasiyorlarsa bir süre sonra yaş farkini unutuyor bile. Bazen hatirlayinca aaa ben senden büyüğüm di mi derim .O da güler evet evet kaptın çıtıri diye dalga gecer.Sarilir koklasiriz, 2 kişi anlasip birbirini seviyorsa gerisi hikaye...

erkeğin kadından 4 yaş küçük olması değil, hayatı 4 yıl geriden takip ediyor olma ihtimali sorundur... (iş-maddi imkanlar,vb.)

Peygamber efendimiz de eşinden 15 yaş küçükmüş ama tabi böyle bir kıyaslama yapamam zamane erkekleriyle.
olgun olmaları gerekiyor
eğer o olgunluğu görüyorsanız sorun olmaz.

benim fikrim tabi erkeğin büyük olması yönünde..

4 yaş fazla bi fark değil bence..önemli olan anlaşabilmek zaten..eğer arkadaşın mutluysa kimsenin de birşey demeye hakkı yok bence...

İkisinin arasındaki diyaloğa, birbirlerine uyum sağlayıp sağlamadıklarına bağlı bir durum bu. Eğer anlaşabiliyorlarsa ne ala. Ha bir de erkek ailesinin bakış açısı önemli. Gerisi önemli değil. Zaten 4 yaş nedir ki yani. Benim eski iş arkadaşım kendisinden 10 yaş küçük biriyle evlendi. Kızın 2. evliliği, çocuğun ilk evliliğiydi. Üstelik kızın 10 yaşında çocuğu var. Erkek ailesi istemedi ama sonra kabul etmek zorunda kaldılar.

işte aileyi tam olarak bilemiyoruz. göründüğü kadarıyla her konuda çocuklarına destek olan insanlar ama iş o notaya gelince kim bilebilir ne olacağını.
o bahsettiğiniz kişi gerçek erkek dediğimiz ve nesli tüknmekte olan bir canlı türü şimdikiler erkekçik olduğundan itimat etmek zor oluyor haliyle.

gerizkalı çok ne yapıcaksın . 30 dan sonra çöküyorsun hö hö diyor adam bana salak ya sinir oluyorum bunlara

suç bizlerde, suç annelerimizde. hanimiş pipisi oğlumun, amanda yesinler onu, aslan oğlum bilmem ne diye diye çıkartılmış erkek cinsi başımıza.
adamlar her lafı söyleyebiliyor zerre utanma da duymuyor bu yüzden.
benim o mevzuda kk'dan bir arkadaş "hadi oradan sende bamya pipili orangutan de" demişti. diyemedim pişmanım.:1:

Benim esimde benden 3 yaş küçük. Başka bir adamın beni bu kadar sevebilecegine inanmıyorum. .Benim canım aşkım o..9 aylikta bir minnosumuz var cok şükür. Tamamen kişiden kisiye degisen bir durum, evlenmeyi istiyorsa ve en önemlisi anlasiyorlarsa bir süre sonra yaş farkini unutuyor bile. Bazen hatirlayinca aaa ben senden büyüğüm di mi derim .O da güler evet evet kaptın çıtıri diye dalga gecer.Sarilir koklasiriz, 2 kişi anlasip birbirini seviyorsa gerisi hikaye...

:nazar:
ne kadar güzel maşallah. sevgi evet herşeyi çözüyor gerçek olunca ama gerçek mi değil mi henüz bilemiyoruz.

erkeğin kadından 4 yaş küçük olması değil, hayatı 4 yıl geriden takip ediyor olma ihtimali sorundur... (iş-maddi imkanlar,vb.)

yok o konularda denklik söz konusu, bir sıkıntı yok şu an.

Peygamber efendimiz de eşinden 15 yaş küçükmüş ama tabi böyle bir kıyaslama yapamam zamane erkekleriyle.
olgun olmaları gerekiyor
eğer o olgunluğu görüyorsanız sorun olmaz.

benim fikrim tabi erkeğin büyük olması yönünde..

peygamberimizin tırnağı kadar olsalar yeter ama yok ne yazık ki.
öyle gibi duruyor, taaa arkadaş olduğu zaman bile (aralarında bir konuşma geçmemişken ve yıllar önce) hep düzen sevdiğinden, meşru ilişkiler kurma arzusu olduğundan bahsetmiş. en güzeli evlenmek kendini günahtan korumanın, hayatı düzene sokmanın başka yolu yok filan diyormuş.

4 yaş fazla bi fark değil bence..önemli olan anlaşabilmek zaten..eğer arkadaşın mutluysa kimsenin de birşey demeye hakkı yok bence...

ilgiden mutlu elbette ama enişte adayımızın şu an yoğun oluşu nedeniyle çok sık haberleşemiyorlar. tayin işi bitsin belli olur herhalde.

Peki erkek arkadaşı ailesine bahsetmiş mi kız arkadaşından?

henüz değil sanırım ya da bizimki bilmiyor.
adayımız şu an yoğun stres altında filanmış aralıklı olarak görüşüyorlar. adam, böyle şeyler telefonda olmaz yüzyüze gelip konuşmak o anları yaşamak lazım. sen benim için eskiden beri kıymetlisin zaten ama benim aklımdakini yapabilmemiz için senin reaksiyonunu da görmem lazım. duyguların benim için önemli vs demiş.
bence henüz aileye açılma safhasında değil mevzu

henüz değil sanırım ya da bizimki bilmiyor.
adayımız şu an yoğun stres altında filanmış aralıklı olarak görüşüyorlar. adam, böyle şeyler telefonda olmaz yüzyüze gelip konuşmak o anları yaşamak lazım. sen benim için eskiden beri kıymetlisin zaten ama benim aklımdakini yapabilmemiz için senin reaksiyonunu da görmem lazım. duyguların benim için önemli vs demiş.
bence henüz aileye açılma safhasında değil mevzu

İkisi anlaşabiliyorlar ve çocuk iyi biri demiştin. O zaman geriye sadece aile sorunu kalıyor. Daha bahsedilmediyse fikirlerini de öğrenmek zor. O aşamaya geldiklerinde net olarak bir fikir edinebilirler. Şimdilik arkadaşın kötü düşünmesin çünkü 4 yaş gerçekten fazla bir fark değil. Umarım çocuğun ailesi de iyi ve anlayışlı insanlardır. Mutlu olurlar:34:

Benimki bende 18 ay küçük :9:

Bi sorun olmuyor.Zaten benden çok olgun gözükdüğü için kimse inanmıyor benden küçük olduğuna

İkisi anlaşabiliyorlar ve çocuk iyi biri demiştin. O zaman geriye sadece aile sorunu kalıyor. Daha bahsedilmediyse fikirlerini de öğrenmek zor. O aşamaya geldiklerinde net olarak bir fikir edinebilirler. Şimdilik arkadaşın kötü düşünmesin çünkü 4 yaş gerçekten fazla bir fark değil. Umarım çocuğun ailesi de iyi ve anlayışlı insanlardır. Mutlu olurlar:34:

yıllardır ara ara kopmalar da olsa muhabbetleri devam ediyor ama bizimki hiç öyle bir şey olacağını düşünmemiş, O'nun düşünmesine de ihtimal vermemiş hala veremiyor a da ayrı bir mesele.

yüzyüze bi' gelebilseler ak koyun kara koyun çıkacak ortaya ama işte erkekler ve bitmek tükenmek bilmeyen işleri.

umarım çok ama çok mutlu olurlar çünkü çok acı çekti arkadaşım. sağlam bir mutluluğu hak ediyor.

Benimki bende 18 ay küçük :9:

Bi sorun olmuyor.Zaten benden çok olgun gözükdüğü için kimse inanmıyor benden küçük olduğuna

askerlik gibi olmuş 18 ay :)
Allah mutluluğnuzu daim etsin. :nazar:

ne kadar çok örneği varmış bu yaş farkının biz de nadir bir şeydr diye düşünüyoruz iki gündür.

kafa yapısı uyduktan sonra bi sorun olacağını sanmıyorum.ama kadın bunu ileride sorun edecektir kendi kendine,acaba daha genç birine kapılır mı diye,olabilecek şeyler bunlar

kafa yapısı uyduktan sonra bi sorun olacağını sanmıyorum.ama kadın bunu ileride sorun edecektir kendi kendine,acaba daha genç birine kapılır mı diye,olabilecek şeyler bunlar

onun yaşla alakası var mı ki?
karakterle alakalıdır diye düşünüyorum açıkcası.

tabii karakterle de alakası var ama sonuçta kadın büyük olduğu için,kendisiyle çok çok barışık,kendine güveni fazla olmayan bir kadın bunu rahatça düşünebilir ileriki yaşlarda.

İşte benim konum ya bende acmayı dusunuyordum ama karsıma cıktı :9: bende 1 yaş büyügüm ve benden cokta olgun duruyoo ama su aıler derken hepte erkek aileleri daha cok sorun yapıyorr sankı ne olucaksa :19:

İşte benim konum ya bende acmayı dusunuyordum ama karsıma cıktı :9: bende 1 yaş büyügüm ve benden cokta olgun duruyoo ama su aıler derken hepte erkek aileleri daha cok sorun yapıyorr sankı ne olucaksa :19:

böyleyiz maalesef illa ki işin içinde olmak isterler bazen

nişanlımla aramda tam 4,5 yaş fark var 7 senedir birlikteyiz :16: busenede evlenicez inş. :17: yaş farkı çok aşırı olsaydı neyse ama 4 yaş nedir yahu çıtır işte daha neolsun benimkide çıtır çok memnunum :9::9::9:

Back
X