Evlilikten beklentim

Üniversitede aynı sınıftaydık. Başta fizikseldi ilişkimiz. Yani sadece onu yapmıyorduk ama bağlanmayacağız, 1-2 ay takılıp başkalarına geçiş yaparız diye başladık. Dilciyiz ve tuhaf gelecek belki ama ortak noktalarımızın çok büyük bir çoğunluğunu dil oluşturuyor. Dilci olmak biraz küçük, ortak noktaları çok olan bir grubun parçası olmayı sağlasa da erkek arkadaşım anlaşabildiğim ilk dilci erkek. İzlediğimiz diziler, filmler hep benzer. Dil bilmenin hayata farklı bir pencereden bakmayı sağladığını düşünüyorum. Geriye baktığımda ilişkilerimin çoğunun yürümeyişinin sebebinin dil olduğunu söyleyebilirim. Yani esprileri anlatmak zorunda kalmak, altyazılı dahi film/dizi izleyememek ve o berbat dublajlara maruz bırakılmak, dinlediğim şarkıları anlamamaları vs bu hayalimdeki ve şu an yaşadığım ilişkiyi yaşamamın önündeki en büyük engeldi.

Yurtdışında falan büyümedim ama Türk kültüründen çok uzağım. Ailem de geleneksellikten her anlamda uzak. Bu yüzden sadece belli şeyleri aşmış, geleneksel düşünmeyen farklı kültürlere sahip insanlarla anlaşabiliyorum. Bir de yabancı biriyle görüşmüştüm onunla da tam istediğim gibi olabilirdi, o kişi zaten bu konuda aydınlanmamı sağladı. Şimdiki erkek arkadaşım bu konularda tamamıyla benim gibi, din konusu da benzer. Aşk bir bilim değil sonuçta ama iki tarafın da kafasındaki bazı kriterlerin karşılık bulması lazım belli bir düzeyde.

Ana dil düzeyinde İngilizcem, erkek arkadaşımın da aynı. İngilizce öğretmeniyiz ikiniz de. Genç yaşlardan dil öğrenmenin kattığı şeyler genel olarak ortak noktalarımız.

Mükemmel evlilik yoktur çünkü insanlar kusursuz değildir ve her şeyiyle sizle aynı ve uyumlu birini bulmak pek mümkün değil, kardeşler bile birebir benzeşmez bazı konularda fikir ayrılıkları yaşanırken, bambaşka bir ailede yetişmiş, farklı bir çevresi, farklı bir aile kültürü olan kişiyle dört dörtlük uyum içinde olmak zor.
Evleneceğiniz kişiyle çok iyi arkadaş olmayı başarabilmeniz lazım, her şeyi konuşabileceğiniz, fikir alışverişi yapabileceğiniz bir adam olursa ortak yönleriniz ayrışsa da ortak paydalarda buluşursunuz.

Ben katiliyorum
Tanıdığım bir ilişki danışmanı videosunda diyor ki, kadınların çoğu ilişkim olsun da ne olursa olsun kafasında. Mutlu olur muyum, bu iş yürür mü vb şeklinde ölçme tartma yok

Birlikte gülemiyoruz, muhabbet edemiyoruz diyen çiftleri hiç anlamıyorum zaten madem konuşamıyorsunuz bile niye çift oldunuz, ne yapıyorsunuz, neden iletşim kuramadığınız biriyle birliktesiniz??? Muamma benim için

Benim en çok hoşlandığım 2 flörtüm de en güzel muhabbet eden ve en eğlenceli 2siydi. Ortak noktamız çoktu 2siyle de aynı okuldan, aynı fakülteden mezunuz. Biriyle aynı bölümden 10yıl kadar arayal mezunuz, birlikte çalışıyoruz. Eeee haliyle paylaşacak şeyimiz çok. İşyerindeki olayları konuşuyoruz bazen, bazen okul yıllarımızı ... 2 numara da keza, üniversite yıllarında yaptıklarını anlatırdı mesela ben de dinler eğlenirdim.

Alakasız, kendine hiç benzemeyen biriyle olmayı gerçekten bilmiyorum insanlar neden yapıyor, iletişim kurmamanın norm olduğu bir ilişkide mutlu olmayı nasıl bekliyor?

Alakasız, kendine hiç benzemeyen biriyle olmayı gerçekten bilmiyorum insanlar neden yapıyor, iletişim kurmamanın norm olduğu bir ilişkide mutlu olmayı nasıl bekliyor?
Zaten ilişkilerde kilit nokta iletişim, bu ister kadın-erkek ilişkisi olsun, ister arkadaşlık ilişkisi olsun, ister aile ilişkisi olsun.
Konuşamıyorsanız karşınızdakiyle her şeyiyle aynı ruh ikizi gibi olsanız da, iletişim olmayınca ruh ikizi ruh öküzüne döner.

Kesinlikle öyle. Konuşacak şeyin bitmemesini biraz da ortak yaşantılar benzer hayatlar sağlıyor. Başka meslekten olan bir insana bugün sınıfta şu etkinliği yaptırdım, şu konuyu işledik, bir öğrencim şöyle davrandı vs anlatsam sıkılır mesela. Ama erkek arkadaşımla eve ilk girdiğimizde bir yarım saat bir saat sınıfta yaptıklarımızı anlatırdık (-dık diyorum çünkü ben bu sene çalışmadım + bu yıl uzak mesafe yürütüyoruz). Bir de önceki günden “yarın şu konuyu işleyeceğim, bu etkinliklikleri buldum, sınıfa nasıl uyarlayabilirim?” gibi gibi birbirimizin fikirlerini alıyoruz. Alanımızla ilgili yeni gelişmeleri vs birbirimize anlatıyoruz. Branşımızın da aynı olması bence çok büyük bir şans.

Dediklerinize katılıyorum. Konuda yazıldığı gibi bir ilişkim olmasaydı evlilik düşünmezdim bile. Bizimkisi biraz ekstrem ama ilişkimizin ilk iki yılı tam da adı konmamış şekilde yürüdü. Birbirimizi tanıdık, sevgili olmanın sorumluluğu ve baskısı olmadan dürüst olduk birbirimize. Sonra sevgili olduk ve ikimiz de hiç pişman olmadık. İnsanlar evliliği ikinci plana atıp iyi ve sağlıklı bir ilişki oluşturmayı hedeflemeli sonra olursa evleniriz, şeklinde düşünmeli.

Abartılı isteklermiş gibi gelmedi bence makul,sonuçta hayal kuruyorsun neden sınırlandırasın ki

Evlilik bir kumar ne çıkacağını ne olacagini bilemezsin dünyanın en iyi insanı da olsa aynı eve girince bir sürü şey seni kızdıracak anlattiklarin güzel bı sevgililikte mümkün ama evlilik bilmiyorum ne bana ne çevremdekilere denk gelmedi sanirim

Bence de yabancı dil bilmek insanın ufkunu çok genişletiyor, bambaşka farkındalıklar kazandırıyor :) ben de dile çok meraklıydım ingilizce şarkılar dinleyip anlamlarına baka baka neyi hangi gramerle söylüyorlar anlamaya çalışıyordum kendiliğimden öğrenmiştim ingilizceyi bir süre sonra. İnternet üzerinden yabancı arkadaşlar bulup pratik yapıyordum bir de kültürlerini falan öğreniyordum maddi imkanlarım oldu çeşitli ülkeler gezdim. Şimdi benim gibi international olmayan insanlarla ortak noktam pek yokmuş gibi hissediyorum. Haklısınız :)

Teşekkür ederim cevabınız için

Yazdıkların mükemmel evliliğin tanımı
Öyle bir evlilik yok
Olmamalı zaten, bunalır insan o kadar sorunsuzluktan
Not: yazdıklarına hayli yakın bir evlilik yaşayan biri

Yazdıklarınız benim evliliğimde olanlar. Ama evlilik sadece bu demek değil. Çünkü işyerinden mutsuz gelirsin, o mutfağa girmek zulüm olur. O zaman ben sana hazırlarım yemeğini diyen bir eş bekler insan. Senede 4 ülke de dolaştık biz ama şimdi corona var bu sene tatilimiz mahvoldu. Uçuşlar açılsa da gitmek istemiyorum ben. Tatile gidemeyecek diye bana trip atan bir eş olmaması lazım. Birlikte güleriz, eğleniriz. Bazen kendimize vakit ayırmak isteriz o zaman hayır onu yalnız yapma, birlikte yapabiliriz diyen biri olmaması lazım.
Her küçük ayrıntı evlilikteki mutluluğunuzu belirliyor. Önemli olan seni en mutlu eden, sana en uygun kişiyi bulmak. Sevgililik döneminde hataları gözardı etmemek.

Evet en önemlisi o uygun kişiyi bulabilmek kesinlikle Ama daha da önemlisi o kişiyi nerden bulabilmekkk çıkmayınca da çıkmıyor

Mutluluğunuz daim olsun diyorum

Bir de iki kişi olduğunu düşün 64 bin. Araba alırım o paraya .
Orta üstü gelirli aileler bile yurt dışı tatillerini bıraktı son bir iki senedir. Gezelim görelim tadında ülke içinde takılıyoruz artık topluca

Ki o bile aşırı pahalandı. İki sene önce 6 gece 2 kişi 1800 liraya kaldığımız uhd otel, geçen sene 3 geceye 4800 istiyordu. Bu sene zaten oteller hayal olduğu için fiyat bakma zahmetine girmedim ama 10 bin üstüdür muhtemelen.

Tamam bu kriterimi kaldırıyorum artık ikna oldum

Aldatılıp boşandığım için bir daha evlenirsem tek beklentim aldatılmamak olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…