Evlilikten korkuyorum.Yardimm

blackwiccan

Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2024
381
246
23
30
Merhaba, evlilik düşüncesi içimi bir tuhaf ediyor. 'Acaba yapabilir miyim?' diye sürekli sorguluyorum. Aynı hissi yaşayanlar nasıl başa çıktı? Önerileriniz neler kızlar beni aydinlatirsaniz çok sevinirim..

Merhaba, evlilik düşüncesi içimi bir tuhaf ediyor. 'Acaba yapabilir miyim?' diye sürekli sorguluyorum. Aynı hissi yaşayanlar nasıl başa çıktı? Önerileriniz neler kızlar beni aydinlatirsaniz çok sevinirim..
Yıllar önce boşanmış birisi olarak ben de evlilikten korkuyorum. Hayatınızdaki kişiyi iyice tanımadan, ailesini de görmeden hemen evlenmeyin derim. Çok fazla sorumluluk gerektiriyor ama karşılıklı sevgi , saygı, güven, anlayış varsa ,ikiniz de birbirinize bir şeyler katabiliyorsanız birbirinize yük değil, destek olursunuz.

Ben de korkardım ama risk almayı da seviyorum bazen. Eşime aşık oldum bu çok etkiledi. Bir de sonunda ölüm yok ya dedim, olmazsa boşanırım yani, neden boşuna stress yapayım diye düşündüm.
Hayat risk almaktır, aşk da cesur olmayı gerektirir. Keşke bende başarabilsem her şey gönlünce olsun

Ortada bir evlilik teklifi ve eş adayı var mı ?

Kesinlikle katılıyorum. Bana gorede evlilik ailesiyle de evlenmek ..Evlilik, her şeyden önce derin bir güven ve ortak bir hayat vizyonu istiyor. Sizin de belirttiğiniz gibi, ‘yük olmak’ yerine ‘destek olmak’ çok kritik. Ben de benzer şeyleri düşünüyorum ve insanın gerçekten iyi tanıması gerektiğine inanıyorum. Paylaştıklarınız çok kıymetli, umarım herkes bu bilinçle hareket eder. Teşekkürler bu güzel yorum için

Kizlar evlilik seni anlayan ve seven biriyle iyi olur en önemlisi sorumluluk alabilen.ben Nisan attim olmayacak biriyle evlenmek istemisim gerçekleri net görmek lazım pembe gözlük değil
Kesinlikle katılıyorum..Evlilik, 'pembe gözlüklerle' değil, gerçeklerle yürüyen bir yolculuk. Sorumluluk alabilen, seni anlayan ve seven birini bulmak en önemlisi. Farkındalığın ve kendine dürüst olman çok değerli. Yanlış adımı fark edip gerçekleri görebilmek bile büyük bir olgunluk işareti. Umarım hak ettiğin gibi birini bulursun

İnsallah tek duam .bana dua eder misin
Evet cesaret ettim son aylarda

Suzan mutlu nin videolarini izliyorum . Bir videosu vardı toksik ilişki diye güzeldi izleyebilirsiniz
Teşekkür ederim öneri için! Toksik ilişkiler konusu gerçekten önemli, Suzan Mutlu'nun o videosunu mutlaka izleyeceğim. Senin de bu tarz içeriklerle ilgilenmen ne güzel, farkındalık kazanmak her zaman iyidir. Başka önereceğin videosu var mı?

Doğan Cüceloğlu nün evlenmeden önce kitabını al ve oku derim ben okuyorum farkındalık kazandiriyor
Bir de Tülay kök un evlenmeden önce video serisi var o da güzel

Karşına gerçekten sevdiğin, güvendiğin biri çıkmadıkça bu korkular hep var olacak. Ama o kişi karşına çıktığı zaman kendini adete baharın ilk sıcaklığını hissettiğin an gibi olacak. İşte bu o diyeceksin. Onunla evlenmek için günleri sayacaksın. Sonra gemiye atlayıp birlikte yola çıkacaksınız

Doğan Cüceloğlu nün evlenmeden önce kitabını al ve oku derim ben okuyorum farkındalık kazandiriyor
Bir de Tülay kök un evlenmeden önce video serisi var o da güzel
Çok değerli önerilerin için teşekkür ederim! Doğan Cüceloğlu'nun kitabını hemen listeme ekledim, Tülay Kök'ün serisini de mutlaka inceleyeceğim. Bu tarz bilinçli hazırlıklar gerçekten ilişkilere çok şey katıyor. Sen en çok hangi bölümlerden etkilendin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…