Evlilikten Korkuyorum

pamu_kseker

Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2013
62
1
18
35
Samsun
5 yıldır bir birlikteliğim var ve artık zamanı geldiğini düşündük ve nişanlanmaya karar aldık. Artık iş ciddiye bindiği için bilinç altımda olan tüm korkular gün yüzüne çıktı. evlilik yaklaştıkça korkmaya başladım. sanki evlenirsem bütün dünya başıma yıkılacak ve tüm olumsuzluklar beni bulacakmış gibi geliyo. eş adayım evlendikten sonra değişecek mi aynı evin için iki farklı huyda insan nasıl ömür geçer. 5 yılı nasıl geçti diceksiniz ama aynı evin içine girince nelerin değiştiğini evli olanlar çok iyi bilir. hergün bunu düşünmekten kendimi alamıyorum o tatlı hazırlık heyecanlarını bile yaşayamıyorum. düşünün çeyiz bile alamıyorum

hamama giren terlermiş.e tabi sen terlemeyi göze alıyorsan.

mesela lokma yutarken de boğazına takılıp boğulabilirsin, ama yemeğin verdiği haz, senin yeme ihtiyacını karşılaması
her türlü riske değiyor.

Sen kendini biliyorsan,olaylara,olumsuzluklara,sıkıntılara karşı duruşunun verebileceğin kararların tavrının ne olduğunu biliyorsan korkacak birşey yok.Evlilik paylaşımlar bir yuvayı birlikte inşa etmek güzel şeyler.

çevremde çok sorun yaşayan var ama aynı şeylerin benimde başıma geleceğini düşünüyorum evli olan arkadaşlarımdan biride mutluyum desee o hamama girip terlemeye razıyım. ozaman belki umudum olur

çok evli arkadaşım var ,elbet sorun yaşıyorlardır ama dört duvar ardındakileri nasıl bilebiliriz ki? kim haklı kim haksız
nasıl bilinir? ya da gerçekten dert mi yaşadıkları? bence kıyas iyi bir şey değil.ne mutluluk olarak ne mutsuzluk olarak baz alınmamalı.
herkesin hayat şartları,idealleri, istekleri ve tecrübeleri farklı farklı .

evet kıyas yapmak gerçekten hiç iyi değil ama kendimi de bundan alıkoyamıyorum işte. bilmiyorum psikolojim acayip bozuk bu sebepten dolayı sanki mutsuz bir hayata ömür boyu mahkum olacakmışım gibi geliyor. nikah günü kaçıp gitmeyi bile hayal ediyorumda :) mutlu bir yuvayı hayal edemiyorum

hazır hissetmediğin bir şeye kendini şartlaman neden o zaman? sırf sevgilin istiyor diye mi? bence bu korkularını onunla da paylaş.
bu şekilde sağlıklı adım atılmaz.

hazır hissetmediğin bir şeye kendini şartlaman neden o zaman? sırf sevgilin istiyor diye mi? bence bu korkularını onunla da paylaş.
bu şekilde sağlıklı adım atılmaz.

tabiki sırf o istiyor diye diil. bende istiyorum. paylaşmayı düşünüyorum. ama paylaşmadan önce akıl fikir almak istedim tarafsız insanlardan yorum almak istedim ondan sonra konuşacam. söylediğim gibi çevremdekiler bekarlık sultanlıktır diyenlerden ama nedense hepsi koşa koşa evlendiler.

erkekler için geçerli bir laf ama ne derler , bekarlık sultanlıktır evet,taki kendi donunu yıkayana kadar.
kadınlar için de maddi kaygılardan çok manevi anlamda insan paylaşmak ister.sevmek sevilmek ister.

kolay kolay kimsenin evlenmemeye razı olmadığını düşünmüyorum ben açıkçası.olsa olsa güzel bir şekilde saklar bunu çevresinden,
ayıptı,günahtı diye.kötü örnekler ,emsal olarak görülmemeli.

3 yıl oldu evleneli. sevgili eşimden önce doğru düzgün erkek arkadaşım bile olmamıştı korkudan. ben sevmekten, ilişkiden bile korkardım düşünün. yanlış anlamayın çirkinlikten, beceriksizlikten değil eşimin ilk sevgilim olması sadece korkudan. bu nedenle çok iyi anlıyorum sizi. ve ben ailesine çok düşkün bir kızdım, kimse inanmazdı evleneceğime, ben de ailemden ayrılabileceğime inanmazdım.

Allah karşıma iyi ki onu çıkardı, benim aklımda onunla ilgili hiçbir kuşku yoktu. ve şimdi her gece onu tanıdığıma şükrederek uyuyorum. Evliliği soran herkese tavsiye ediyorum. aynı evin içinde yaşamak ilk zamanlar biraz zorlasa da o kadar keyifli ki. beraber film seyretmek, arkadaşlarla evde yemekler yemek, beraber aile toplantılarına katılmak, geç vakitte ne zaman istersek çıkıp elele yürüyüp yuvamıza gelmek, ikimizde çalıştığımız için iş çıkışı beraber mutfağa girip, şakalaşarak pratik uyduruk yemekler yapmak.

kısacası eğer çoğu yönüyle mutluysanız bereberliğinizden, sizi yormayan bir ilişkiniz varsa evlilik çok güzel, Allah hayırlısıyla tamamına erdirsin.

Evlilikten Korkuyorum

Bu cümlen bile yeter.
Bence de, korkmalısın zaten!!!

Bence hep mutsuz evlilikleri görmek istemişsiniz. Etraftaki tüm evlilikler kötü değil ki? Bence biraz bakınırsanız onları da görürsünüz. Heralde mutsuzluk çok dile getiriliyor ya ondan fazla görünüyor. Hani yolda yürüyen bir engelli dhaa çok göze çarpar ama burnunun dibinde yürüyen adamı farketmezsin onun gibi birşey. Geniş bakmak lazım..
Ben de evliyim ve çok mutluyum, çok iyi bir eşim var, ama ilk zmaanlar biz de sıkıntılar yaşadık alışma evresi sonuçta. Alıştık, herşey güzel artık, bebeğim de olacak ooohhh daha ne olsun..
bak mutlu evliliklerde var işte böyle..
Nişanlını da az çok tanıyorsundur artık,,evin içine girince başka filan diyenleri çok gözünde büyütme derim. Karakter evin içinde de aynıdır dışında da ..Bunu en iyi sen gözlemlersin.

Korkularında o kadar haklısın ki kim zaman zaman böyle düşünmez ki :)
Hayatta her şey risk :) neler yaşayacağımızı önceden bilemiyoruz (bir takım önsezilerle önlem alabilsekte).
Ama şuda bi gerçek ki anı yaşamak lazım :) şu an hayatınızdaki insanla mutlu ve aldığınız karardan da memnun iseniz bence tadını çıkarmalısınız :) ne demişler iyi düşünün iyi olsun :)

hayatta yaşadığın her ikili ilişki bir şans, hepsi birer deneyim,ders..
sadece aşkta değil, arkadaşlıkta da böyle..
karşına çıkan herkesten farklı bir şey öğrendiğin gibi, aşktada yaşayabilirsin bunu..
korkmak, vazgeçmek, huzursuz olmak, kendini yiyip bitirmek niye? hep çevrendeki olumsuz örneklere bakmak, kıyaslamak niye? resmen göz göre göre negatife itiyorsun kendini..

evleneceğin insanı zaten evlenip aynı evin içine girmedikten sonra tanıyamazsın..
beraber paylaşmadan, yaşamadan bilemezsin..
kaç sene flört edersen et, anlayamazsın..
hislerine güvenmeli, ona göre kararlar almalısın.. ailenin ve etrafında fikirlerine değer verdiğin sevdiklerininde düşüncelerine önem vererek..

ama böylesi güzel ve kutsal bir şeyi böyle olumsuzluklarla çevreleme şimdiden..
yarın bile ne olacağımızın garantisi yok, sen koca bi ömürden bahsediyosun nerdeyse..
sevgi, saygı, fedakarlık, özveri, güven ve anlayış olduktan sonra iki tarafta da, gerisi gelir illa ki..

bekar yaşamak, öyle yaşlanmak hatta bunu düşünmek niye?
geçer mi öyle bi ömür? nereye kadar yani..

Ayni ayni ben :) biz de sevgilimle 5 seneden fazla oldu birlikteyiz. 3 ay oldu nisanlandik mayista dugunumuz var ama sanki cok hevesli degilim. Kac yasindasin? Ben 26 yasindayim e sevgilimle de 5 yildir birlikteyiz artik evlenmek lazim gibi oluyor. Ben anneme aileme cok cok duskunum. Ben gidince ne olacak anneme arkadaslik ediyorum yalniz kalir sikilir mi diye dusunuyorum. Eve maddi faydam var ben gidince etkilenirler diye dusunuyorum. Calisiyorum bu yuzden de ev temizlik yemek duzen gozumde buyuyor. Hani kizlar evlenmeye cok hevesli olur ya ben öyle olamiyorum ne kadar gec o kadar iyi gibi geliyor:) esim degisir diye korkmuyorum ama yeni bir hayat yeni dduzen baslayacak hayatimizda onun verdigi bilinmezlik bence korkutuyor. Sikinti yapmamak lazim bunlar hep detay dusunmekten oluyor :)

bende 24 yaşındayım aynı bende annemle birlikteyim ve maddi desteğimde var 1 ablam var evli 4 senedir. onun yaşadığı tüm olumsuzluklardan hergün haberim oluyor ve öyle çok etkileniyorumki hemen hemen her gece rüyalarıma giriyor desem yeridir.
bazen bi hafta fln ablam bişey anlatmıyor ozamn iyi şeyler düşünmeye başlıyorum tam düzeldi derken yine bişey oluo al baştan

evlilik çok güzelbişey, korkma. Benim de evlenmeden önce korkularım vardı, eşime de söylüyordum hep, ama evlenince ve evliliğe alışınca bekar hayatı garip geliyor:) tavsiye ediyorum herkese

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…