Evlilikten Korkuyorum

Sen gerçekten sevdiğine eminmisin canım ? İnsan sevdiği insanla evlenirken mutlu olur korkmaz.. Bir süre evliliğe alışmak ikiniz içinde zor olur ama başa gelen çekilir her evlide bu sorunlar yaşanır alışma evresi çünkü Ya sen değişirsen evlenince bunu düşündün mü hiç canım... Olmadık korkulara yer verip hayatını kabusa çevirmek yerine olumlu düşün bence sevdiğinle telli duvaklı gelin olacaksın sonuçta ne var bunda

bende bu korkularımı paylaşıyım mı yani sevgilim le :44:

paylaş, niye paylaşmayasın ki. Evleneceğin adam sonuçta, hayatı paylaşıcaksın.. Ben evlenmeyi düşünmüyordum, korkuyordum, ailemde çok sevgi dolu büyüdüm, babam bir defa olsun sesini yükseltmemiştir. En korktuğum şey eşimin bana bağırması olurdu mesela, bunlara dikkat ettim, bana kötü günümde nasıl davranıyor baktım.. Her açıdan zor geliyordu evlilik düşününce, rahata çok alışıktım, yemeğim önümde odam toplu.. tüm korkularımı anlattım tabi, zaten 30 yaşında evlendim, evlenmek için evlenmedim. Herşeyi de eşime anlattım valla, iş falan bilmem ben diye, annem yaptı hep dedim , benden öyle ev hanımlığı bekleme dedim, ne yaparsak birlikte yapıcaz dedim. Herşeyi konuş baştan. Ben mesela şimdi zorlanmıyorum ev işi açısından, eşimle beraber yaparız işleri, 2-3 haftada birde yardımcı birini alıyoruz.. kafanda neyi düşünüyorsan neyden korkuyorsan nişanlınla paylaş. Başlarda alışma devresinde zor oluyor, yepyeni bir hayat sonuçta ama alışınca ve eşinle mutlu olunca evlilik çok güzel

eminim tabiki emin olmasan sevmesem bu kadar düşünmem kafa yormam olmaz bununla der yoluma devam ederim. hayatımı gerçektende kabusa çevirdim. evet bende değişebilirim doğru. ama işte hayatımdaki insan geçinmesi zor bi insan olunca böle düşünceler korkular oluyo malesef:18:

aslında herşey karşımdaki insana bağlı inşallah korktuğum gibi çıkmaz ya onu yaparsa ya bunu yaparsa dediklerimin hiçbirini yapmaz inşallahhh . konuşmak şartt

Duyduklarımız o kadar yanıltıcı olabilir ki; mutsuz sandığımız birisi nazar değmesin diye eşinden şikayet ediyorken, mutlu gözüken birisi kendini sürekli rol yapmak zorunda hissediyor olabilir. Görüntüye aldanma... Gerekirse evlilik öncesi danışmanlık alabilirsin. İlla özel psikoloğa gitmen şart değil, belediyelerin bile böyle hizmetleri var. Mutlaka zorluklar olacaktır ama bunlara hazırlıklı olursan ve doğru iletişim-tartışma yöntemlerini bilirsen korkuların büyük oranda geçecektir.

Evlilik çok zor bir kurum. Sorumluluklar silsilesi , asla dışardan göründüğü gösterdikleri gibi değil , maalesef herkes rolünü oynuyor , ileride yanlız kalmayalım , toplum içinde tecrit edilmeyelim , bugünün yarını var , elalem ne der ... Bir müddet sonra ortaklaşan bi yaşam . Rutinlik vs.vs. İçinden gelmiyorsa evlenme .

Mantıklı biri olmanıza sevindim senin adına Geçinilmesi zor bir insanla bu zamana kadar gelebildiğine kadar bu zamandan sonrada devam edebilirsin değil mi bunu da illaki düşünmüşsündür sen

evlilik evlilikk...
bence hepımızın eslerının sevgiliyken de gecınılmesı zor tarafları vardı.bence bızlerınde gecınılmesı zor tarafları vardır
wala biz 3,5 sene cıktık.ıkımızınde zevklerı,tarzı,hayata bakışı okdr farklı ki
en buyuk ortak yanlarımız bı evlılıgın temel taşlarını olusturabılecek özelliklerimizdi..mesela ? dürüstlük,sadakat,karsılıksız sevgi,ilgi,ciddiyet,samimiyet,fedakarlik daha aklıma gelmeyen bı cok sey :))

evlılık kararı aldıgımzda ben 23 o da 24 yasındaydı.bıraz küçükmüşüz yaw sanki 2.5 yıllık evliyiz bırde bebiş bekliyoruz ne en ufak bi tereddutum nede en ufak bi korkum oldu.cevremdekı ewlılıklerden etkilenmek aklımın ucundan bıle gecmedı. her koyun kendı bacagından asılır..

cokta mutluyuz aşkımız her gecen gun artarak cogalıyor..evliliği herkese tavsıye ederım

Korkmakta haklısın, biz birlikte yaşıyoruz yine de korkuyorum evlenmeye

Sanki resmi bir şey olmayınca kaçıp gitmek daha kolay gibi geliyor

Hele bu sitede okuduğum hikayelerden sonra resmen paranoyak gibiyim, zaten korkuyordum evlilikten şimdi hepten soğudum. Her şey yolunda gidiyor ama benim içimde nasılsa bir gün kötü olacak inancı var ve sıyrılamıyorum bundan. O yüzden seni çok iyi anlıyorum.

Bu biraz şans işi sanırım, bazısına azap, bazısına mutluluk denk geliyor

Korkularını anlayabiliyorum ama risk her zaman var. Karsndakini tanıyorsan anlasabileceğini düşünüyorsan neden evlenmeyesin ki .. Bnce doğru kişiyle olduktan sonra en güzel şeylerden biri evlilik .. Değişme riski her zaman var sende değişebilirsin bu şekilde olumsuz şartlandırma kendini .. İnşallah kafan bi an önce net olur

Mantıklı biri olmanıza sevindim senin adına Geçinilmesi zor bir insanla bu zamana kadar gelebildiğine kadar bu zamandan sonrada devam edebilirsin değil mi bunu da illaki düşünmüşsündür sen

tabi diyorum hep 5 sene ben bu insanla nasıl vakit geçirdiysem bundan sonrada aynı seviyede devam edebilirim. ama işte aynı evin içine girmek farklı oluyomuş. öyle pek kavgada etmeyiz ayda 1 kere olur mutlaka. benim hazır cevaplığım onunda hemen parlaması ve sinirli biri olması ters düşmemize çok neden oluyor. kavga etsek akşam olunca evime döneceğimi biliyorum o yüzden şimdi rahatım. ama evlendikten sonra aynı eve aynı odaya aynı yatağa yatıcaz.

dün ablamın aldatıldığını öğrendim. bir senedir kocası bi kızla ilişki yaşıyomuş hemde kız 10 yaş küçük nerdeyse ondan
niye böyle şeyler hep olmak zorndaa yaaa

dün ablamın aldatıldığını öğrendim. Bir senedir kocası bi kızla ilişki yaşıyomuş hemde kız 10 yaş küçük nerdeyse ondan
Niye böyle şeyler hep olmak zorndaa yaaa
o kızın allah belasını versın sacını basını yolasım geldı acayıp sınırlendım delıye döndum suan. Pislik.insan gorunumlu mahlukat .
Ablan kahrolmustur bebekde vardır smdı allahm sen sabır ver oooof

napsın şimdi ablam 2 tane çocuğu var. bırakıp gidemez biyere. mecbur o adamın suratına bakacak. güya pişman 1 senedir aklın nerdeydi gerizekalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…