- Konu Sahibi pamu_kseker
-
evlilik çok güzelbişey, korkma. Benim de evlenmeden önce korkularım vardı, eşime de söylüyordum hep, ama evlenince ve evliliğe alışınca bekar hayatı garip geliyor:) tavsiye ediyorum herkese
bende bu korkularımı paylaşıyım mı yani sevgilim le :44:
Sen gerçekten sevdiğine eminmisin canım ? İnsan sevdiği insanla evlenirken mutlu olur korkmaz.. Bir süre evliliğe alışmak ikiniz içinde zor olur ama başa gelen çekilir her evlide bu sorunlar yaşanır alışma evresi çünküYa sen değişirsen evlenince bunu düşündün mü hiç canım... Olmadık korkulara yer verip hayatını kabusa çevirmek yerine olumlu düşün bence sevdiğinle telli duvaklı gelin olacaksın sonuçta ne var bunda
paylaş, niye paylaşmayasın ki. Evleneceğin adam sonuçta, hayatı paylaşıcaksın.. Ben evlenmeyi düşünmüyordum, korkuyordum, ailemde çok sevgi dolu büyüdüm, babam bir defa olsun sesini yükseltmemiştir. En korktuğum şey eşimin bana bağırması olurdu mesela, bunlara dikkat ettim, bana kötü günümde nasıl davranıyor baktım.. Her açıdan zor geliyordu evlilik düşününce, rahata çok alışıktım, yemeğim önümde odam toplu.. tüm korkularımı anlattım tabi, zaten 30 yaşında evlendim, evlenmek için evlenmedim. Herşeyi de eşime anlattım valla, iş falan bilmem ben diye, annem yaptı hep dedim , benden öyle ev hanımlığı bekleme dedim, ne yaparsak birlikte yapıcaz dedim. Herşeyi konuş baştan. Ben mesela şimdi zorlanmıyorum ev işi açısından, eşimle beraber yaparız işleri, 2-3 haftada birde yardımcı birini alıyoruz.. kafanda neyi düşünüyorsan neyden korkuyorsan nişanlınla paylaş. Başlarda alışma devresinde zor oluyor, yepyeni bir hayat sonuçta ama alışınca ve eşinle mutlu olunca evlilik çok güzel
bence evlenmek istediğin adamdan emin değilsin.
Evlilik çok zor bir kurum. Sorumluluklar silsilesi , asla dışardan göründüğü gösterdikleri gibi değil , maalesef herkes rolünü oynuyor , ileride yanlız kalmayalım , toplum içinde tecrit edilmeyelim , bugünün yarını var , elalem ne der ... Bir müddet sonra ortaklaşan bi yaşam . Rutinlik vs.vs. İçinden gelmiyorsa evlenme .5 yıldır bir birlikteliğim var ve artık zamanı geldiğini düşündük ve nişanlanmaya karar aldık. Artık iş ciddiye bindiği için bilinç altımda olan tüm korkular gün yüzüne çıktı. evlilik yaklaştıkça korkmaya başladım. sanki evlenirsem bütün dünya başıma yıkılacak ve tüm olumsuzluklar beni bulacakmış gibi geliyo. eş adayım evlendikten sonra değişecek mi aynı evin için iki farklı huyda insan nasıl ömür geçer. 5 yılı nasıl geçti diceksiniz ama aynı evin içine girince nelerin değiştiğini evli olanlar çok iyi bilir. hergün bunu düşünmekten kendimi alamıyorum o tatlı hazırlık heyecanlarını bile yaşayamıyorum. düşünün çeyiz bile alamıyorum
eminim tabiki emin olmasan sevmesem bu kadar düşünmem kafa yormam olmaz bununla der yoluma devam ederim. hayatımı gerçektende kabusa çevirdim. evet bende değişebilirim doğru. ama işte hayatımdaki insan geçinmesi zor bi insan olunca böle düşünceler korkular oluyo malesef:18:
Mantıklı biri olmanıza sevindim senin adınaGeçinilmesi zor bir insanla bu zamana kadar gelebildiğine kadar bu zamandan sonrada devam edebilirsin değil mi bunu da illaki düşünmüşsündür sen
o kızın allah belasını versın sacını basını yolasım geldı acayıp sınırlendım delıye döndum suan. Pislik.insan gorunumlu mahlukat .dün ablamın aldatıldığını öğrendim. Bir senedir kocası bi kızla ilişki yaşıyomuş hemde kız 10 yaş küçük nerdeyse ondan
Niye böyle şeyler hep olmak zorndaa yaaa
o kızın allah belasını versın sacını basını yolasım geldı acayıp sınırlendım delıye döndum suan. Pislik.insan gorunumlu mahlukat .
Ablan kahrolmustur bebekde vardır smdı allahm sen sabır ver oooof
allahın cezası rezıl. O kız burayı okuyo olsa keske. .. Saydırırdım cıkıp hayırmı dese bi pislikiki tane çocuğu var biri bebek evet
napsın şimdi ablam 2 tane çocuğu var. bırakıp gidemez biyere. mecbur o adamın suratına bakacak. güya pişman 1 senedir aklın nerdeydi gerizekalı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?