• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikten nasıl emin olunur ?

Yüzde yüz emin olarak evlenen bir arkadaşım olmadı. Kendim bekar olduğum için arkadaşlar üzerinden gidiyorum :)
Lakin içine sinmeyen noktalar varsa iyi düşün. Dört dörtlük biri elbette olmaz. Ama tölere edeceğin şeyler var edemeyeceklerin var. Bunları ölç tart.
Elaleme kulağını tıka. Sen gerçekten evlenmek istiyor musun? Karşındaki adamı eksiği kusuruyla seviyor musun? Evlilik sorumluluğunu almaya hazır mısın? Bu soruları cevapla kendi içinde. Ve kararını aceleye getirme. Adamı her yönüyle tanımaya çalış,bolca vakit geçirin. Bak bakalım aranızdaki bağ güçleniyor mu? Sevgin artıyor mu? Onu görmeyince özlüyor musun? Onu gördüğünde heyecanlanıyor musun? Bunlar önemli şeyler. Ondan sonra karar verirsin.

Cevap veriyorum, evlilikten emin olunmaz anacım. Avokado diye alıyorsun, hıyar çıkıyor. Jakuzide romantizm yaşayacağım diye evleniyorsun, duş başlığındaki lekeleri cifle yok etmeye çabalıyorsun. Su çok güzel değil, gelme!

Lütfen evlilik hayatınızı aynen bu dille anlattığınız bir kitap yazın yaa. Pucca gibi bloggerlardan eksiğiniz yok fazlanız var vallahi çok gülüyorum okurken.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uzak memlekete evlenmek hayatımın en büyük hatasıydı.. ailenden uzak kaldığın yetmezmiş gibi bütün arkadaş çevrenden de uzaklaşıyorsun.. huyunu suyunu kültürünü bilmediğin bir memlekette çat kapı kahveye gidip dertleşecek bi arkadaşın olmadan, dara düştüğünde yetiş anne diyeceğin annen çok uzaktayken yaşamak çok zor.. her şey yarım kalıyor :(

Lütfen evlilik hayatınızı aynen bu dille anlattığınız bir kitap yazın yaa. Pucca gibi bloggerlardan eksiğiniz yok fazlanız var vallahi çok gülüyorum okurken.

Teşekkür ederim de benim koca beni boşar yazarsam. Buraya bile gizli sekmeden giriyorum ahshd. Mabedim burası benim. Kimsecikler bilmiyor. Kitap yazarsam ifşa olurum. En nihayetinde gün aşırı halıdaki ekmek kırıntılarını süpüren, mutfak tezgahında çamaşır suyu bekleten bir faniyim. Er kişi niyetine kalas yetiştiriyorum iki boy. Birini annesi tam şaapamamış, eksikler ancak emekli olunca tamamlanacak. Öteki de çocuk görünümlü chucky. Ben cif ile ilişkimi aksatmayayım, kitap beni bozar.

Son düzenleme:
Ailesine anlatıyor diye mi ciddi olduğunu düşünüyorsunuz? Öyle olduğunu düşünüyorsanız eğer yanılıyorsunuz.
Hazır değilsiniz.

Teşekkür ederim de benim koca beni boşar yazarsam. Buraya bile gizli sekmeden giriyorum ahshd. Mabedim burası benim. Kimsecikler bilmiyor. Kitap yazarsam ifşa olurum. En nihayetinde gün aşırı halıdaki ekmek kırıntılarını süpüren, mutfak tezgahında çamaşır suyu bekleten bir faniyim. Er kişi niyetine kalas yetiştiriyorum iki boy. Birini annesi tam şaapamamış, eksikler ancak emekli olunca tamamlanacak. Öteki de çocuk görünümlü chucky. Ben cif ile ilişkimi aksatmayayım, kitap beni bozar.

Keşke bu nickinizle bir blog açsanız o zaman. :)

Uzak memlekete evlenmek hayatımın en büyük hatasıydı.. ailenden uzak kaldığın yetmezmiş gibi bütün arkadaş çevrenden de uzaklaşıyorsun.. huyunu suyunu kültürünü bilmediğin bir memlekette çat kapı kahveye gidip dertleşecek bi arkadaşın olmadan, dara düştüğünde yetiş anne diyeceğin annen çok uzaktayken yaşamak çok zor.. her şey yarım kalıyor :KK43:
Kesinlikle...
Aşk sevgi saygı herşey harika ama bi kişiyle ilgilenmek zorundasın hep. Düşünsene bütün o eksikleri bi kişiyle kapatmaya çalışacaksın. Berbat...

Önünde saygıyla eğiliyorum :KK70:

Eğer 21 yaşındaysan acele etme canım. Senin şuan hangi yemek takımını alsam sorusunu değilde hangi bölüm okusam hangi kursa gitsem nasıl çıldırabilirim neler okuyabilirim nereleri gezebilirim gibi sorulara odaklanman lazım.
İlla oku demiyorum ama biraz yaşa. Çevren evlen dedi diye de evlenilmez.
Çok gençsin. Gurbet ellerde seni yerler....
Ztn bu forumda açılan kayınvalide görümce tatil meseleleri gibi konuları okusan vazgeçersin:KK17: korku filmi gibi konular mevcut:KK48::KK48:

Evleneceğin adama göre değişir bana göre evlilik duş başlığındaki lekeleri niye temizliyorum of amanlık durum değil bekar olsamda evimi temizliyorum sonuçta. Şu var ama gurbetlik zor o konuda birşey diyemem

Cevap veriyorum, evlilikten emin olunmaz anacım. Avokado diye alıyorsun, hıyar çıkıyor. Jakuzide romantizm yaşayacağım diye evleniyorsun, duş başlığındaki lekeleri cifle yok etmeye çabalıyorsun. Su çok güzel değil, gelme!
Ayy bu saatte sesli güldüm :))) ama iyi geldi , bu gece ki bdv konuları beni çok gerdiydi :)

Evliligin güzel yanlari var hanimlar :rolleyes::KK8: emin olunur mu hayir. Ben dügünden bir gün önce vazgecicektim az kalsin :KK70: simdi evlendigim icin mutluyum
Tabiki güzel yanları var cacık seven biri hıyar ciksada üzülmez :))
Şaka bı yana sizin için. Çok sevindim, daim olsun.
Bende mesela 1 hafta önce vazgeçiyordum ikna etti ,hala diyorum ki keşke edemeseymis :)))
En iyi taraf çocuklarım ve annelik :)

Şu an kendinizi ikna etmeye çalışıyor gibisiniz.

Acele karar vermeyin. Icinize sinse zaten sizde de bi heyecan olur konu sahibesi.

Zorlamayin kendinizi ve size baskı yapanları es geçin. Sadece kalbinizin sesini dinleyin bi süre. Çünkü kalbin durumu sizin için önemli.

Kalbinizin durumu istediginiz noktaya gelmedikce zorlamayin kendinizi evliliğe.

Hayat sadece evlilikten ibaret değil.

Hayirlisi olsun hakkınızda.

Hayatın ne getireceği belli değil hiçbirimiz için, bu sebepten ki çok iyi tanıdığımız kişilerin bile farklı yanlarını görebiliyoruz seneler sonra.

O yüzden garantisi yok birçok şeyin, evlilik dahil. Kimse yüzde yüz emin olarak başlayamaz bence, en azından realist olanlar.

Ama evliliğe dair en büyük tavsiyem;

Gerçekten kafanıza yatan, kalbinize kıpırtı veren biriyle evlenmeniz. Diğer türlü zaman zaman herkesin hayatında ortaya çıkabilecek zor ve kötü durumlarda tahammül de sabır da kalmaz, işkenceye döner evlilik. Ama dediklerim varsa gönül seviyor, katlanıyor; zorlukta da mutlu olabiliyor.

Biriyle tanıştım ve benimle ciddi düsünüyor. Ailesine bahsediyor. Ama sorun şu ki... o baska sehirde. Bilirsiniz aileler her zaman titizlenir arastircaz diye tuttururlar. Ama maalesef boyle bir olanak yok. :KK43: daha da kotusu ben emin miyim evlilikten bilmiyorum. Aslinda istiyorum... ama sanki yapamam gibi geliyor. Cok da iyi bir cocuk. Herkesi kacirirsan kimse kalmaz elinde diyorlar bana. Yasim da gelmismis. :KK43: ne yapayim sizce ? Not: hissim var ona karsi ama ask degil
Kesinlikle emin olmadan evlenme.millet evliliğe tesvik eder.sonrada boşanma vs olursa kimse yanında olmaz.asla iyice tanımadan anlaştığini görmeden evlenme.hele farklı sehirlerdeyseniz daha dikkatli ol ve zamana yay.

Back
X