Evlilikten neler ögrendiniz

Haklıyken bile konuşmanın faydasız olduğunu, haklı olduğun konuda bile o ailenin senin canını yakabileceğini öğrendim.
Aileleri hayatından çıkardığın anda mutluluğun sonsuzluğunu öğrendim.
Sevdiğin için sabretmeyi öğrendim.
Zorla mücadeleyi öğrendim.
Eşin üzülmesin diye edilen fedakarlıkları, güçlü kalmayı öğrendim.
Evliliğin bir evde yaşanmadanda sürdürülebileceğine ama ömürden ömür götürdüğünü öğrendim.
Ona kavuşabilmek için dişini tırnağaına takıp başarmanın peşinden gitmenin stresini öğrendim.
YAlnızlığın zor birlikteliğin ise güzelliğini öğrendim.
Baba evinden çıktıktan sonra mutluluun sadece eşinle beraber evinde olduğunu öğrendim.
Eşinden ayrıysan başına bin tane kaynana çıkıp huzursuz etmek için savaştıklarını,
Öz oğullarının mutsuzluğu için hırslanan insanların varlığını öğrendim.

Ama yinede umut etmeyi, sonundaki güzel hayat için sabretmeyi öğrendim.
Yani sevgi EMEK miş gerçekten ....

sinirliyken tartışmamayı
beraber yaşadığımız evde yalnız yatmayı
geç saate kadar sofrada eşimi beklemeyi
mükemmel bir anne olmayı
haklıyken haksız duruma düşmeyi
evde o varken konuşmamayı
salonda sigara içilmez dediğim halde hala içtiği için sabrı öğrendim
kıyafetlerini çorabını ortada bıraktığı halde kızmamayı öğrendim.çünkü bıktımm kızmaktanlaelaelaelaelae
şimdilik aklıma gelen bunlar
başka gelirse eklerim

sabrı öğrendim. :kahve:
ne kadar severlerse sevsinler her zaman el kızı olduğumu.
vurdumduymazlığı
sinir kramplarını
herşeyin boş tek önemli olan kendim olduğunu :)
kimse için birşeyden vazgeçilmeyeceğini.,
aman vs vs gider bu boleeeeeee :1closedeyes:

sevmeyi sevilmeyi öğrendim
insanın eşiyle mükkemmel vakit geçirebileceğini arkadasşlarımla değil eşimle bişeyler yapınca mutlu olduğumu öğrendim
haklı iken bile haksız duruma düşebileceğimi öğrendim
ailemi özlemeyi öğrendim
çocuğun evliliği çok olumlu etkilediğini öğrendim
anne olmayı öğrendim (öğrendiklerimin en güseli)
alnganlığı bırakıp oolumlu yaklaşmayı öğrendim
dır dırın eşim tarafından hiç sevilmediğini ve mümkün olduğunca sukunet olursa mutlu olunacağını öğrendim

Yemek yapmayı, alttan almayı, dert sahibi olmayı, kaynana ve görümce yalanlarının ne kadar tehlikeli olabileceğini ve erkeklerin her ne olursa olsun annesi ve ablasının haksız olduğunu gözleriyle görse bile yine de onları haklı çıkaracak sözler söyleyeceğini öğrendim.

Son düzenleme:
Bebekken annemın bana hıssettırgı,
Gogsunde uyurken aldıgım o hazzı, o guvenı
Fakat buyudukce unuttugum o tarıfsız duyguyu
Esımın de yasattıgını kesfettım, ogrendım (:

sinirli olmayı
gerektiğinde kendini ezdirmemeyi
görümcenin beni parçalamak istediğini
kaynanamın arkamdan konuştuğunu:jeyyar:
ben eşimin yanında olmadığım zaman bile mutlu olduğunu
ailemin kıymetini
eşine bile güvenmemeyi
evlilkte fedakarlığı sadece bayanın yapmayacağını
bunları öğrendim
aklıma geldikçe devamı gelecek
şimdi biraz gerginim sanırım o yüzden olumsuzlar çoğalıyor

evde televizyonun erkeğin tapulu malı olduğunu ve maç izlemekten fenalık geçirilebileciğini öğrendim...kötükedihüso

Bekara kadın boşamak kolay , derlermiş ya, ne kadar doğruymuş onu öğrendim.
Ne kadar seversen sev, evlilik zor işmiş, onu öğrendim.
Evlilik sadece karı-koca arasında olsa, ne güzel olurmuş, onu öğrendim.
Şimdiye kadar sabredemediğim bir çok şeye, şimdi nasıl sabredebildiğimi öğrendim.
Hayatta zorunluluklarda varmış onu öğrendim.
Yemek yapmak sıkıcı işmiş onu öğrendim.
Ne kadar seversen sev, bir elmanın iki yarısı, mantığının yanlış olduğunu öğrendim.
Hayatta aşktan daha önemli şeyler varmış onu öğrendim.
Aynı zamanda aşk önemliymiş onu öğrendim.
Önceden, evlenme bak, biz evlendikte iyi mi yaptık, bekarlık sultanlık, diyenlere, bunlar kendileri niye evlenmiş ya da niye boşanmıyorlar derken, aslında ne kadar haklı olduklarını öğrendim.
İnsan hem nasıl bu kadar mutlu olur, hem de pişman olur, onu öğrendim.
Evlilikte haklı ya da haksızın bir önemi yokmuş onu öğrendim.
Alttan almayı öğrendim.
Özür dilemeyi öğrendim.
Önceden bilmiyormuşum, sevmeyi eşimden öğrendim.

Ben evlilikten güçlü olmayı öğrendim. Esasında iki kişilik olan evliliği bir kişinin yürüttüğünü öğrendim, evlendiğimde içime hizmet etmek için yanıp tutuşan bir geyşa kaçtığını öğrendim. Ve eşimin asla benim onu sevdiğim kadar beni sevmediğini ve düşünmediğni öğrendim. Yarım günde boşnabileceğimi öğrendim, en zor süreçin yaşadığın ilden ayrılmayı beklediğin günler olduğuu öğrendim. Yeni bir şehirde yeni bir hayata başlamanın bana çok iyi geldiğini, sadece kendime ait bir evde yaşamanın güzelliğini, canım ne isterse onu yapmayı, yalnız kalmanın ruhumu dinlendirdiğini, daha geleli 3 ay olmuş bir şehirde çevremdeki insanların tavırları sonucu iyi bir insan olduğumu öğrendim. Arkama dönüp bakmamayı, yaralarımı sarmak için beni üzen kıran insanları affetmeyi öğrendim. Bir tek şey var anlamadığım, içime kaçan geyşa nereye kayboldu?

o kadar cok sey öğrendimki sabretmeyi cok sinirlensemde sabretmeyi gözyaşlarımı içime akıtmayı iyilik yapıp kocaman kocaman sırtıma sablanan bıcaklarla yasamayı bunlara rağmen bişey yokmuş gibi davranmayı anlatamayacım bir sürü öğrendiklerim ama engüzeli de uyandığımda onu yanımda bulmam

aile özlemini herseyden cok sevdigin adamin bile dindiremeyecegini ögrendim

evde asla oturamayan arkadassiz yapamayan ben dört duvar arasinda nasil oturulur onu ögrendim

aglerken bile gülmeyi ögrendim

kocamin ne kadar kiskanc oldugunu ögrendim

en güzelide darma dagin yatan ben gece yatakda derli toplu sevdigime sarilip misil misil uyumayi ögrendim

Son düzenleme:
bende çok şey öğrendim hayatın çok acımasız olduğunu öğrendim olgunlaşmyı öğrendim anne olmayı öğrendim aslında aşk herşey değilmiş onuda öğrendim

neler öğrenmedim ki

en başka geçim sıkıntısı
anne olmak
KAYNANA dırdırı
yemek yapmak
habire hayal kurmak :)
hayallerimi yıkmak :)

vs vs vs

ınsanın sevdğine sarılıp uyumasının dünyadaki en güzel şey olduğunu öğrendim.

işte buna tüm kalbimle katılıyorum
başka neler öğrendimmm
küçük şeyleri fazla takmamam gerektiğini öğrendim
hem çalışıp hem evi idare etmeyi öğrendim
çoğu gece uykusuzluğu..
alışmayı öğrendim her şeyi önce eşim için düşünmeyi
plan yapmayı..
daha öğrendiğim o kadar çok şey var kiii ve hala öğreniyorummm

:lepi:

Bunun yanısıra evliliğin, hayatta yediğim en lezzetli aynı zamanda da mideme en oturan yemek olduğunu öğrendim...[/COLOR][/B]
:lepi: :teytey:

haklıyken bile sırf surat çekmemek için özür dilenmesi gerektiğini(içinde fırtınalar kopsa bile) , hem ev hem iş kadını olmanın zorluklarını, kaynana ve görümce tavırlarını çekmeyi, alsanaalsanasmileher zaman konuşmayı değilde yeri gelince taşı gediğine oturtmayı.. delikafadulden

Back
X